tiistai 29. heinäkuuta 2014

Panda-amigurumi


Viime keväänä päätin, että tulevana kesänä aion ainakin tehdä käsitöitä ja lukea kirjoja. Suunnitelmat toteutettu! Sain tänään päätöksen kirjan Vettä elefanteille, sitä ennen luin Tuomas Kyrön Mielensäpahoittajan, joka oli kyllä tosi hauska. Olen myös tehnyt käsitöitä, kuten esimerkiksi tämän amigurumin, jonka ajattelin tulla esittelemään teille..
Pieni virkattu panda-poika, turkoosi rusetti kaulassaan :)
 Paavo (keyessä kesäturkissaan) ihmettelee uutta kaveria..
Tämän kirjan ohjeella virkkasin panda-amigurumini. Kirjasta löytyy hyvät ohjeet usean supersuloisen amigurumin tekoon.

Paavo toivottaa mukavaa, kesäistä viikkoa kaikille!

Löytyykö sieltä innokkaita amigurumien virkkaajia? Jos tiedätte joitain inspiroivia virkkaus/amigurumiblogeja, ottaisin linkkejä mielelläni vastaan!

ps. Olen nyt vastannut Tiedä mistä maksat, Kotona jälleen ja Itse tehdyn jäätelön puolesta -postauksien kommentteihin :)

5 kommenttia:

 1. Ihana panda ja paavo! <3 ja toi kirjan kannessa oleva vierahepo on iiihana <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih kiitoksia! Niimpä :) Siskoni Linnea aloitti joskus sellaisen tekemistä, mutta sen osat ovat ainakin vielä liittämättä toisiinsa.

   Poista
 2. Hei!

  Sellaista kysyisin, että miten olet korvannut viljat ruokavaliossasi?Gluteenittomia vaihtoehtojahan toki on, mutta välillä huolestuttaa saako niistä kuitenkaan tarpeeksi samoja vitamiineja kuin mitä täysjyvävilja sisältää.

  Ainakin pienen googlettelun tuloksena kävisi ilmi, että quinoa, tattari, hirssi yms. eivät ole niin runsas ravinteisiä kuin täysjyvävilja:/

  Ps. aivan pakko sanoa, kuinka hienoa minusta on, ette antanut aknen vaikuttaa itsetuntoosi. Sellaiset ihmiset, joilla on täydellinen iho eivät kyllä ymmärrä miten vaikeaa akne-ihoisella välillä on. Inspiroiva olet eikä minulla ole vielä noin mahtavaa suhtautumista itseeni vaikka olen monta vuotta vanhempi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei!
   Esimerkiksi kokojyvävehnä on ravintoarvoiltaan hyvä tuote. Pitää kuitenkin ottaa huomioon se, että ihan valtaosa käytettävästä viljasta (esimerkiksi kaikille tutusta vehnästä) on puhdistettua. Niin sanotussa valkoisessa vehnässä ei ole mitään ihmiselle välttämätöntä tai edes tarpeellista. Viljantuotannossa jalostetaan nykyään yhä gluteenipitoisempaa viljaa, koska se on teollisesti kannattavaa ja halvempaa muun muassa paremman sitkonsa vuoksi. Leivässä ja muissa gluteenipitoisissa elintarvikkeissa onkin nykyään yhä suurempia määriä gluteenia, mikä aiheuttaa useille yliherkkyysoireita, vaikkei varsinaista keliakiaa olisikaan.
   Nyt kesällä innostuin lukemaan vitamiini -ja kivennäisaineita käsittelevää kirjaa, ja ainakaan näin äkkiseltään minulle ei tule mieleen mitään tiettyä vitamiinia, jota ei voisi korvata muilla kuin viljatuotteilla. Täysjyväviljaa pidetään B1-vitamiinin (eli tiamiinin) hyvänä lähteenä, mutta yhtä lailla sitä saa esimerkiksi pavuista, joita käytämme kotona paljon.
   En siis ainakaan vielä osaisi mainita sellaista vitamiinia, jota saisi vain ja ainoastaan täysjyväviljasta. Ravintokuitua on vehnässä ja rukiissa enemmän kuin esimerkiksi tattarissa, mutta toisaalta viimeaikona lueskelemassani Ruokapyramidihuijaus-kirjassa koko kuidun tarpeellisuus kyseenalaistetaan, koska se on edelleen tieteellisesti todistamaton terveysväite. Onko se loppujen lopuksi vain myyntivaltti, kuluttajan korvaan hyvältä kuulostava ja tuotteelle ''sädekehän'' luova sana?
   Näistä aiheista minulla olisi paljon kirjoitettavaa, joten pitääpäs harkita jos joskus vaikka tekisin siitä ihan oman postauksensa.

   Niimpä, ihon kunto ei tosiaan pitäisi millään tavalla määrittää ihmistä tai tämän kauneutta. Kiitos todella paljon kommenttistasi! :)

   Poista
 3. Hei, et haluaisi maksusta tehdä jotain tuollaista söpöä eläintä? :) riippuen tietysti hinnasta :D ystävän tytön 1v synttärit on parin viikon päästä ja tällainen olis tosi ihana lahja :)

  VastaaPoista