Kirjoittaja

Moikka! Olen 19-vuotias Lempi Keski-Suomesta. Elämänmyönteisyys, innostuneisuus, tunnollisuus ja rauhallisuus ovat sanoja, jotka mielestäni parhaiten kuvaavat luonnettani. Olen tyttö, joka ei useinkaan jaksa meikata, ei anna ihon ajoittaisen huonon kunnon lannistaa tai turhien ulkonäköpaineiden ottaa valtaa, laittaa tukan letille.Lempijuttuihini kuuluu kiireettömät aamut, hellan edessä hääriminen, lenkkeily, saunominen, auringonkukat, yhdessä syöminen, ruotsin kieli ja viiikonloppuisin rauhalliset koti-illan perheen parissa. Vaikka olenkin käytännönläheinen, pohdiskelen usein asioita, välillä myös täällä blogin puolella. Joskus saatan jopa innostua kirjoittamaan runon.

Kestävä kehitys, kierrätys sekä ympäristön huomioiminen jokapäiväisissä valinnoissa on minulle todella tärkeää, ja tällainen ideologia näkyy myös täällä blogissani ihan käytännön vinkkeinä ja ideoina. Rakastan luonnossa liikkumista ja kesällä harrastuksiini kuuluukin muun muassa marjastaminen.

Innostun ja inspiroidun helposti asioista, ja siksi hyvin usein suorastaan pursuan ideoita niin käsitöihin, ruuanlaittoon, tanssimiseen kuin pukeutumiseenkin liittyen. Muun muassa suomalainen muotoilu, kauniit esineet, kankaat ja värit sekä retro inspiroivat minua.Harrastan balettia, nykytanssia ja jazz-tanssia, joiden harjoituksia on yhteensä viidesti viikossa. 
Siinä tanssisalissa, samassa, johon ensimmäisen kerran astuin ollessani 7-vuotias, olen tanssinut nyt jo yli 10 vuotta. Kyseisessä salissa olen paitsi oppinut tanssimaan, myös oppinut ihmisistä, yhteistyöstä, luottamuksesta ja itsestäni enemmän, kuin missää muualla. Tanssi on vuosien mittaan kietoitunut yhä tiukemmin osaksi minua ja se on ollut merkittävässä roolissa oman identiteettini muodostumisessa.
Tulevan vuoden tavotteisiini tanssin osalta kuuluu muun muassa tanssin laajan oppimäärän päättötyö sekä siisti piruetti kärkitossuilla. Ystävääni Ilonaa lainaten, ''Pitäähän nyt balleriinan piruetti osata!''


Oman tyylini avainsana on kierrätys. Minulle on periaatekysymys olla ostamatta uusia vaatteita, ja käytännössä koko vaatekaappini sisältö onkin käytettynä ostettuja vaatekappaleita ja asusteita. Vaatteiden tuunaaminen on aina kiinnostanut minua kovasti, ja haluaisin syventyä siihen vieläkin enemmän toteuttamalla visioitani ihan harrastelijatason perusompelutaidoillani. Haluaisin vieläkin rohkeammin testata oman tyylini rajoja ja kokeilla erilaista, yhdistettynä tietenkin kirpputorishoppailuun ja vaatteiden tuunaamiseen.Perheessämme syödään kasvisruokaa, ja keittiössä tykkään kokeilla rohkeasti erilaista, joskus myös täysin vegaanisia vaihtoehtoja. Olen syönyt gluteenitonta ruokaa jo useamman vuoden ajan, ja sen aikaiset blogini reseptit ovat siis sekä kasvissyöjälle sopivia että gluteenittomia. Viime aikoina olen innostunut etenkin jäätelön tekemisestä itse sekä erilaisista smoothieista.

Meillä on 8 ja puoli vuotias Bichon-koira Paavo, joka viettää leppoisaa kotikoiran elämää. Paavo rakastaa lenkkeilyä, eikä sen mielestä kilometrejä voi koskaan kertyä liikaa. Mikäli sinua kiinnostaa Paavon elämä, löydät koiruudesta kirjoittamiani postauksia ''Paavo''-tunnisteella merkityistä postauksistani.Tänä syksynä edessäni koulun osalta on viimeiset ylioppilaskirjoitukset (pitkä englanti), muutamia lukiokursseja tehtävänä ja joulun alla viimein valmistuminen lukiosta. Aiemmin olen siis kirjoittanut äidinkielen, pitkän matikan, kemian, ruotsin sekä biologian. Kesätyöni myyjänä sai vielä jatkoaikaa, mistä olen tosi iloinen. Nyt opintojen ohella teen töitä pääasiassa viikonloppuisin.

Lääkärin ammatti on ollut haaveeni jo pienestä lapsesta, ja ensi keväänä aion ensimmäistä kertaa hakea Kuopioon lääketieteelliseen. Kevät 2017 tulee siis kulumaan suurilta osin fysiikan, kemian, biologian ja pääsykoekirjojen parissa, tanssiharrastusta kuitenkaan unohtamatta. (ps. täältä voit lukea aiemmin kirjoittamani postauksen unelma-ammatistani.)


Haluaisin joskus kokeilla minulle uusia tanssilajeja, kuten tankotanssia ja salsaa, puun muotoilua veistäen ja sorvaten, kenties myös vaeltamista. Haaveenani on hankkia uusia kokemuksia niin ulkomailla, kuin kotimaassakin matkaillen. Haaveilen tulevaisuudessa perheestä, jollain tasolla myös tietynlaisesta omavaraisuudesta, asumisesta vähän maalaisemassa maisemassa, ehkä ulkomailla. Pihasta, josta voi hakea omenoita, luumuja ja salaatteja. Ylipäätänsä lähiruuasta, hiljaisuudesta sekä mahdollisuudesta marjastaa ja sienestää.

Tällainen kirjoittaja siis löytyy täältä ruudun takaa, ja pääasiassa näistä asoista kirjoittelen teille täällä blogissani. Toivottavasti viihdyt ja saat blogistani jotain, olipa se sitten inspiraatiota, hyödyllinen vinkki tai vaikkapa mieleinen resepti. Tervetuloa mukaan :)

1 kommentti:

  1. Oi, niin rauhallisen kauniisti osaat jakaa elämänläheistä viisauttasi, joka toteuttakoon toiveesi, unelmasi ja sitoo niistä vahvan punoksen karikoidenkin ylle!

    VastaaPoista