lauantai 10. marraskuuta 2012

My life now..


Ajattelin kertoa teille vähän kuulumisiani, millaista on arkeni tällä hetkellä, ja mitä asioita pohdin.
Nyt on siis meneillään viimeinen vuoteni peruskoulussa. Panostan kouluun minkä jaksan, kuitenkin unohtamatta rentoutua ja tehdä asioita, joista pidän. Tavoitteeni tälle kouluvuodelle on jotakuinkin numeroiden pitäminen samassa, kuin ne nyt ovat. Otin erityistavoitteeksi englannin numeron nostamisen, ja ainakin tällä hetkellä tilanne näyttää ihan hyvältä. :)
Tämä vuonna pitäisi tosiaan päättää, mitä aion tehdä peruskoulun jälkeen. Olen miettinyt lukiota, koska minulle lukeminen on suhteellisen helppoa, ja asiat jäävät helposti mieleen. Ammattikoulun linjoista en nimittäin osaisi yhtään sanoa, mikä olisi omani.
Ja siitä lukiosta.. Pohdin joka ikinen päivä, miten aion tehdä. Mennä Äänekosken lukioon, johon pääsee hyvin helposti. Se olisi lähellä, ja voisin yhä asua kotona. Mutta entäs, kun sinne meneminen ei kuitenkaan vain jotenkin tunnu siltä oikealta ratkaisulta..?
Olen vähän miettinyt menemistä Jyväskylään lukioon. (Varmaan muistatte pohdintani IB-lukiosta.) Olen toki miettinyt muitakin lukioita siellä. Ajattelin kysyä opolta infoa niistä jossain vaiheessa.
Jyväskylään menemisessä olisi kuitenkin huonot puolensa, jotka tekevät ajatukseni niin ristiriitaiseksi. Joka päivä matkoihin menisi noin 2 tuntia. En luultavasti jaksaisi käydä koulun ohella 7 tanssitunnilla, kuten nyt. Joutuisin siis myös jättämään rakkaan harrastukseni ainakin osittain, vähentämään tunteja reilusti.
Katariina menee johonkin Jyväskylän lukioon. Keskiarvomme ovat aika samat, ja haemme samoja asioita lukiolta. Olemmekin miettineet ihan tosissamme, löytäisimmekö lukion, johon hakisimme yhdessä. Vähintään muutaman päivän viikossa voisimme kulkea yhdessä linja-autolla, ja muutenkin viettää aikaa yhdessä. 
Olin Katariinan kanssa todella usein ala-asteella. Yläasteella jouduimme kuitenkin eri luokalle, mikä on johtanut siihen, että vietämme aikaa yhdessä paljon harvemmin kuin ennen. Katsu on kuitenkin sellainen ihminen, jonka kanssa on todella mukavaa olla. Meillä on hyvin samanlainen huumorintaju, tavoitteet ja mielipiteetkin. Olen pikkuhiljaa kallistumassa siihen päätökseen, että menisin Jyväskylään. Ajattelin ainakin kokeilla, että jaksanko. Siinä on vain sitten sellainen pikku seikka, että jos en jaksakaan.. Onko lukion vaihtaminen ihan helppoa kesken kaiken? 
Tosin, ne tanssit harmittaisi niin paljon.
Jatkan vähän kevyemmästä aiheesta. Joka kerta ajatellessani tuota lukio-asiaa, minusta tuntuu, että pääni räjähtää :D
Kellaria on hieman laiteltu, tavaraa sieltä vähennetty ym. Nykyään minulla on siellä paljon enemmän tilaa ommella, ja kellarista tulee todella viihtyisä, kunhan vähän vielä ''fixailemme'' sitä mamman kanssa. Nyt viikonloppuisin ei tunnu vain olevan aikaa, joten viimeistään joululomalla aion tehdä paljon käsitöitä! 
Olen saanut ''uusia'' (kirpputorilta) ompelutarvikkeita, lankoja, kankaita, nappeja yms. jotka saavat inspiraationi suorastaan kukkimaan! Minulla on niin monta kivaa ompelu -ja tuunausideaa mielessäni! Haha, joululomaa odotellessa siis.
Hmm.. Ei minulla taida olla mitään erityisempää. Ruokavaliostani vielä sen verran, että jatkan yhä kasvisruokalinjalla. Tosin joskus syömme kotona luomulihaa. Isi tekee ruokaa riistasta, kuten hirvenlihasta. 
Minulla on jo kauemman aikaa (noin vuoden) ollut melkein joka päivä vatsakipuja, ja saatoin vihdoin tajuta, mistä ne johtuvat. Tänä syksynä vatsaani on vääntänyt muutaman kerran niin pahasti, että olen vain ärtyneenä ottanut kynän käteen, ja kirjoittanut, mitä olen syönyt. Ihan jokaisen asian, ylös paperille. Nyt vasta tajusin, mitä elimistöni haluaa minulle sanoa. Menen tässä vähän ajan sisällä testiin, jossa selvitetään, kestääkö vatsani ruisleipää (ja ruista ylipäätänsä) tai ohraa. Minulla on usein tapana syödä ruisleipää, näkkileipää ja hapankorppuja. Kun minulla oli eräänä päivänä todella kipeä vatsa, laskeskelin, että olin syönyt päivän aikana 5 ruisleipää ja hapankorppuja. Koulussa söin ohrapuuroa, ja koko päivä menikin kätyessä vatsavaivoja. Monet sanovatkin ohran olevan aika ''tiukkaa tavaraa'' :D Nyt viikon ajan olen toteuttanut tällaistä ei ruista, ei ohraa -ruokavaliota, ja oloni on ollut todella hyvä.
Vehnää, kauraa ja spelttiä pystyn kuitenkin (ainakin omien havaintojeni perusteella) syömään.

Tällaista tänään :)

27 kommenttia:

 1. Suosittelen ehdottomasti IB-lukiota!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä minun pitää miettiä vielä, voi olla että se idea jää ''ajatuksen tasolle'' :)

   Poista
 2. Itsekin hain Kuopioon IB-lukioon, en tosin päässyt joten hain myös samaiseen kouluun sit normilukioon. Mullakin menee matkoihin päivässä ~2h mutta hyvin oon jaksanu (bussissa voi nukkua;)) Lopetin futiksenkin, tosin jo puolivuotta aikaisemmin, mutta oisin todennäköisesti lopettanut sen joka tapauksessa, koska en uskonut jaksavani reenata 4-5krt viikossa ja siihen vielä koulu päälle ja halusin muutenkin pistää opiskeluni etusijalle. Pisimmät päiväni ovat sellaisia, että herään 6, hyppään 7 bussiin, koulu loppuu 15:50, bussi lähtee 16:15 ja olen 17 aikoihin kotona. Mutta en ole katunut, halusin tosiaankin päästä korkeatasoisempaan lukioon eri paikkakunnalle kuin jäädä tänne käpykylään lukioon 7 keskiarvolla :D Halusin haastetta :) mutta tietenkin jos sulla on harrastus joka vie paljon aikaa, voi olla rankempaa, mutta kannattaa ainakin hakea, voihan sen aina perua :--) Ja kouluakin voi vaihtaa!

  VastaaPoista
 3. Pysy siinä lähellä lukiossa:) Loppujen lopuksi lukiolla ei ole niin suurta vaikutusta tulevaisuudellesi: Itse olin ns"huonotasoisessa" lukiossa (7 keskiarvo sisäänpääsyyn, itselläni peruskoulun päätyttyä 9,4), koska pidin lukiostani. Ja olen siis Helsingistä, että vaihtoehtoja olisi kyllä ollut eikä matka ollut ongelma:D. Kirjoitin kuitenkin hyvät paperit, arvosanoina L E M M C. Joten voin kokemuksesta sanoa, että jos oma motivaatio on kohdalla pystyy opiskelemaan oikein hyvin tavallisessakin lukiossa!:) Mielummin sinuna jäisin lähelle lukioon ja näin voisin pitää elämäni tasapainoisempana jatkamalla tanssia. Älä anna opiskelun, varsinkaan vielä lukiossa, olla elämän ainut tärkeä asia. Itse kannustaisin siis jatkamaan tanssia, ja jos tosiaan tahdot IB-linjalle esim. englannin kielen parantamisen vuoksi(se on TODELLA rankka tutkinto!!) niin ala mielummin käymään siellä Jyväskylässä vaikka jollain englannin kielen kurssilla?:)

  Katja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistä sinulekin! Niimpä, ehkä se sitten on tämä lähempi lukio. Taso ei ole niin kova, mutta siellä keskittyisin vain oleelliseen, eli opiskeluun. :)

   Poista
 4. Mä ainakin vaihdoin lukioo, ja hyvin se onnistu. Hain ensin musiikki- ja teatteripainotteiseen lukioon n. 50km päästä täältä meiltä, mutta koska matkoihin meni se mitä meni ja bussitkaan ei kulkenu sopivasti niin väsyhän siinä! :( Siirryin takas tänne meidän paikkakunnan pikkulukioon ja se onnistu hyvin. JA vaikka olinkin jyrkästi sitä mieltä että tänne en halua jäädä, niin en oo katunu hetkeekään. Meidän lukio on sen verran pieni, että täällä saa ns. enemmän henkilökohtaista opetusta ja voi kysyä jos ei tajunnut nii se selitetään, kun ei oo mikään kamala kiire edetä asioiden kanssa. Lisäksi myös se että pystyy nukkumaan yönsä paremmin ja jaksaa paremmin sitten koulussa. Jos oikeasti tanssi on sulle tärkeää, mitä oon päätellyt sun postausten perusteella, niin jää ihmeessä siihen lähilukioon että voit jatkaa tanssimista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä :) Jos käyn tanssissa, uskon, että en oikein ehtisi levätä kaikkien koulujuttujen lisäksi. Harmi, kun matka Jyväskylään on niin pitkä :/ Kiitos vinkeistä!

   Poista
 5. Mä sain onneks just päätettyä mihin lukioon meen ja kaikki nää asiat, mut se mietintäaika ja se epävarmuus ärsyttää, tiedän tunteen. Mut kaikki lutviutuu kyllä ajan kanssa, elä stressaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea sinulle! :) Ehkä minäkin päädyn tuohon tilanteeseen pian ;D

   Poista
 6. Ite oon kans suunnitellut IB-lukiota, mun suuntana on vaan Turku tai Tampere :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei! :) Raportoihan sitten blogissa, pääsitkö kouluun ja jos pääsit, millaista siellä on! Olisi mielenkiintoista tietää :)

   Poista
 7. Jep, lukion valinta on kamalan vaikeaa :( Mut ois mahtavaa päästä sun kaa samaan, jos aiot hakea jyväskylään :>>

  -Katsu

  VastaaPoista
 8. Hei tosta sun ruokavaliosta.. Mulla itellä on keliakia ja mulla alko oireet aika samallalailla, mutta nukuin myös heti koulun jälkeen pienempänä neljän tunnin päikkärit. :D Äiti sitten haki mulle apteekista semmosen vähän ehkä raskaustestin näkösen testin, ja siitä mulle tuli heti positiiviset luvut, että mulla on keliakia.. Että voihan olla, että sulla se sattuu olemaan? Eikä ne testit varmaa pahaa tekiskään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. moikka! itsekin suosittelen tekemään ton testin, tosin itselläni ei näkynyt että mitään keliakiaa olisi, vaikka kokeiluni mukaan olenkin viljoille yliherkkä...:/ Ja lukion vaihtaminen onnistuu kyllä ihan helposti, itsekin olen tehnyt niin.:) Jos tuntuu liian raskaalta mennä kauemmas lukioon, niin voit aina sitten vaihtaa siihen kotikaupunkisi lukioon. :) Sitten ihan toista asiaa, mulla olisi sellaine kysäri (johon toivon että urheilullisena ihmisenä osaat vastata ;)), että ootko löytänyt jotain hyvää deodoranttia, tai mitä käytät nyt? Ehkä vähän outo kysymys, mutta itsekin harrastan paljon urheilua, ja ainakaan tähän astisista kokeiluistani mikään ei ole ollut hyvä (pitäisi kainalot kuivina ja hyvän tuoksuisena). Kiitos vastauksesta ja mukavaa syksyä (vai pitäisikö sanoa talvea, kun luntakin on melkoisesti maassa...;))! t. Erika

   Poista
  2. Vielä sen verran, että viljat voivat aiheuttaa vatsaoireita vaikka ei varsinaista keliakiaa tai edes vilja-allergiaa olisikaan. Olen itse vähentänyt kotimaisten viljojejn syönnin minimiin ja vatsa on voinut paljon paremmin sen jälkeen. Meni vaan turhan monta vuotta tajuta asia. Kokeilemalla asia kyllä selviää 1-2 viikossa.

   Poista
  3. Kiitos vinkeistä!:) Minun pitäisi saada nyt jossain vaiheessa lääkärille aika, niin pääsisin keskustelemaan ruokavaliostani, oireistani ja pääsisin mahdollisesti myös jonkinlaisiin testeihin :)
   Dödöstä sen verran, että minulla ei ole koskaan ollut oikein sellaista ehdotonta lempparia. Vaikka en hikoile kovin paljoa, tuntuu että sellainen suolakivi ei oikein riitä. Tosin ''perusdödöjen'' alumiinipitoisuudet vähän mietityttävät :/

   Poista
 9. En tahdo missään nimessä lannistaa, haluan vain sanoa oman mielipiteeni lukioon varautumisesta, koska mulle moni asia tuli yllätyksenä. Pienestä koulusta kun siirtyy isoon tai "vaikeasti" päästävään lukioon niin kannattaa henkisesti varautua. Kolaus saattaa olla isokin. Lähdin keskivertokoulusta isohkon kaupungin lukioon ihan ok arvosanoin. Lukio oli tietysti iso ja jossain määrin arvostettu, sisälle oli kohtuullisen vaikea päästä. Minulla kuin lähes kaikilla tutuillani numerot laskivat 1-2 arvosanan verran, sillä isossa lukiossa arvostellaan pääsääntöisesti paljon rankemmin kuin pienessä ja joka tapauksessa aika paljon rajummin kuin peruskoulussa. Peruskoulussa kun kohtuuhyvien arvosanojen eteen riitti melkein se, että kävi tunneilla ja oli kiltisti. Numeroiden tippuminen tuntui aluksi tosi pahalta kunnes tajusin, että lukiossa kannattaa vähän priorisoida. IB taas oli mulle sivustakatsojana aikamoinen puristus. Tuntui että englanninkielen piti olla todella hyvää tasoa ja vaikutti siltä että koko tutkinto vaati ihan erilaista omistautumista kuin normaali lukio. Oikeastaan olin myös vähän järkyttynyt siitä, että ainakin fysiikan kirja oli tismalleen sama kuin mitä kaverini käyttivät yliopistossa opiskellessan (ainakin Tampereella ja Jyväskylässä), minä en olisi pystynyt siihen.

  Sinä tietysti teet omat valintasi, mutta jos on mahdollista niin kysele ja selvitä asioita. Onnea matkaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä (joo kommentoin vielä toisen kerran) ja tosiaan kannattaa myös varautua siihen, että peruskoulun opiskelutyylillä ei todellakaan tule pärjäämään lukiossa, ellet sitten ole todella tunnollinen koululainen (=luet aina koulussa käydyn kappaleen, luet ahkerasti sanoja ymsyms) Lukiossa ei välttämättä tule pärjäämään niin, että avaat kirjan pari iltaa ennen koetta ja pläräät koko kirjan kerran läpi, ellei sulla sitten ole tuliterä muisti =D. Kannattaa tosiaan opiskella läpi jakson ja kokeilla erilaisia opiskelutyylejä, jokaisella on toki omansa. Lukiossa asiaa on vaan helvetisti enemmän.

   Poista
  2. Kiitos paljon, on mukava kuulla ihan oikeiden ihmisten kokemuksia ja mielipiteitä. Tehän niitä olette, joilta minun pitäisi kysyäkin :)
   Nyt keskiarvoni on 9,8 joten olen jo hyvin varautunut siihen, että se tippuu ainakin jonkin verran alaspäin mennessäni lukioon :D

   Poista
 10. you are beautiful :))

  VastaaPoista
 11. Vaikee sanoa kun en tunne sitä sun lähintä lukiota ollenkaan... En kyllä ehkä riskeerais harrastuksia lukion kustannuksella. Lukion jälkeisiä opintoja ajatellen, korkeakouluihin pääsee kyllä sisään ilman huippupapereitakin kunhan on motivaatioita lukea yliopiston pääsykokeisiin. Eri asia on sitten haluaako haasteita viettämällä lukiovuodet ns. paremmassa lukiossa. Jos se sun lähilukio on kiva ilmapiiriltään ja siellä on pätevät opettajat niin mikä ettei sinne! Tunnen monia jotka on ponnistanu pitkälle vaikka on käyneet ihan tavallisen lukion maaseudulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisi se kyllä olla aikamoinen shokki lopettaa kaikki 7 tanssituntia 9 vuoden harrastamisen jälkeen :/ Saattaisi nimittäin käydä liian rankaksi opiskella Jyväskylässä lukiossa, käydä tanssitunneilla ja tehdä vielä läksyjä+lukea kokeisiin. Nuo kyseiset kysymykset ovat juuri niitä, joita pyörittelen mielessäni, ja syitä, miksi ehkä haluaisin Jyväskylään. No, saa nähdä miten käy ;D

   Poista
 12. Luin kaikki viestit ajatuksella läpi, vaikka vastasin hieman lyhyesti.
  Mukavaa, että jaksatte kertoa minulle omista kokemuksistanne, suuri kiitos kaikille<3!

  VastaaPoista
 13. Olen itsekkin Äänekoskelta ja käyn Jyväskylässä lukiota. Siellä vaaditaan kyllä enemmän kun mitä äänekosken lukiossa. Bussit ei kule kovin hyvin ja monesti päivät venyy siihen, että on kuuden aikaan illalla kotona eikä jaksa sen jälkeen enään tehä mitään. Kavereita ei ehdi nähä muutakun viikonloppuisin, tai ei vaan yksinkertaisesti jaksa. Minulla laukesi masennus väsymyksen seurauksena, mutta silti en kadu hetkeäkään valintaani. :)
  Tsemppiä!

  VastaaPoista