lauantai 6. syyskuuta 2014

Vastaukset kaikkiin kysymyksiinne!


Muutama hyvä ystävä vai monta ei-niin-tärkeää kaveria, miksi?
Olen aina ollut sellainen tyyppi, joka viihtyy paremmin yhden tai muutaman läheisemmän ystävän seurassa. En ole varma miksi, mutten ole koskaan oikein viihtynyt isoissa kaveriporukoissa, muutamaa poikkeusta lukuunottamatta.

Oletko sosiaalinen ihminen? Teetkö helposti aloitteita?
Pidän itseäni sosiaalisena: Tulen hyvin toimeen erilaisten ihmisten kanssa ja tykkään myös tutustua uusiin ihmisiin. Tosin tietenkin minullakin on joskus päiviä, jolloin en ole mikään sosiaalisin tapaus, vaan vetäydyn mielummin omaan rauhaan. Se on kuitenkin varmasti ihan normaalia, ettei aina jaksa olla kaikkien kanssa. En kuitenkaan tietoisesti koskaan halua loukata ketään, vaikkei minulla itselläni paras päivä olisikaan.

Mitkä ovat ystävyyden tärkeimmät asiat?
Se, että voi olla täysin oma itsensä eikä tarvitse teeskennellä. Voi puhua oikeastaan mistä tahansa tai olla puhumatta mitään. Se, että koetaan yhdessä ja jaetaan muistoja, olipa kyse suuremmista tai pienemmistä asioista, iloisemmista tai surullisemmista. 

Ketkä ovat parhaat ystäväsi?

Sellaista listausta on vähän hankalaa tehdä, koska on niin vaikeaa vetää rajaa parhaiden ystävien, ystävien ja kavereiden välille. Parhaat ystäväni tuntevat minut läpikotaisin. Heidän kanssaan olen kokenut ja nähnyt. He tietävät hyvät ja huonot puoleni, ja hyväksyvät minut sellaisena kuin olen.


Minä ja Ilona viime keväänä :)

Mitkä ovat parhaita tuoksuja mitä tiedät?
Ruuan tuoksu nälkäisenä, mamman tuoksu, parhaan ystäväni ja hänen kotinsa tuoksu, se kesäaamun tuoksu, jonka tuuli puhaltaa järveltä rantaan, puhtaiden petivaatteiden tuoksu, tanssisalin tuoksu, uusien kärkitossujen tuoksu, metsän tuoksu, kirjan (ei koulukirjan) tuoksu sekä kevään tuoksu, jonka voi aistia ensimmäisinä lämpiminä kevätpäivinä.

Mitkä ovat parhaita makuja mitä tiedät?
Tämä on hankala.. On niin paljon ihania makuja eri ruokina ja raaka-aineina. Suosikkeihini kuuluu muun muassa kesän tuoreet mustikat, homejuusto (ja juustot ylipäätänsä) sekä sellainen täyteläinen, hyvä jäätelö.

Pidätkö omasta nimestäsi? Mikä on toinen nimesi?
Pidän etunimestäni ja toisesta nimestänikin tavallaan. Voin kuitenkin paljastaa sen verran, että kun passini voimassaoloaika päättyy, (pitkän harkinnan jälkeen tietenkin) vaihdamme toisen nimeni. Tämänhetkinen nimeni ei koskaan ole oikein tuntunut omalta. Pian saan nimen, joka sopii minulle paremmin ja tietyllä tapaa myös kertoo minusta enemmän.

Oletko hyvä piirtämään? Mikä on kuvisnumerosi?
Pienempänä olin todella innokas piirtelijä, piirsin ihan joka päivä jotain. Nykyään se on kuitenkin jäänyt, enkä piirtele enää oikeastaan yhtään. Välillä minulla tulee sellainen olo, että olisipa taas ihanaa vähän opetella piirtämään. Etenkin varjostaminen ja syvyyden luominen piirroksiin on minulle vaikeaa, niitä minun pitäisi harjoitella lisää. Jos kuitenkin saan vähän vinkkejä ja tarpeeksi aikaa, voin saada aikaan mielestäni ihan kohtuullista jälkeä. Lukion ensimmäisestä kuviskurssista sain 10.

Yksi lukion 1. kurssin töistäni. Aiheena oli oma fantasiaolento, joka piirrettiin lyijykynällä A3-kokoiselle paperille, leikattiin ja sitten liimattiin mustalle pohjalle. Tätä työtä tehdessäni minulla oli oikea mestari apunani, nimittäin ystäväni Sini. 
Sen lisäksi että hän on itse supertaitava piirtämisessä ja maalamisessa, hän myös osaa neuvoa ja auttaa muita tosi hyvin (ja kärsivällisesti) ;D


Viimeisin taidenäyttely, jossa kävit?
Lasketaanko Jyväskylän käsityömuseo taidenäyttelyksi? Siellä kävimme Aneten kanssa pari viikkoa sitten.

Oletko tyytyväinen elämääsi?
Kaikilla, kuten minullakin, on varmasti aina joitain ärsytyksen/huolenaiheita, mutta voin kyllä sanoa, että tällä hetkellä olen todella tyytyväinen.

3 tärkeintä asiaa tällä hetkellä sun elämässä?
Hui miten hankala.. Sanotaan näin suurlinjaisesti että läheiset ihmiset, se että minulla on mahdollisuus toteuttaa itseäni ja mahdollisuus opiskella.

Mitä teit kesälomalla? Olitko töissä?
Kesälomalla rentouduin, nautin auringosta ja lämmöstä, olin kavereiden kanssa, luin kirjoja, leivoin ja tein hyvää ruokaa, kävin lenkillä, tein käsitöitä, bloggailin, keräsin paljon mustikoita ja näin pitkästä aikaa parasta ystävääni. Tein myös vähän kesätöitä.Onko sulla usein "huono päivä" ja mitä teet sillon kun mikään ei meinaa sujua?
On aina silloin tällöin. Kun on oikein huono päivä, surkeita sattumia tapahtuu perä jälkeen, eikä alamäkeä tunnu pysäyttävän mikään. Silloin häivyn yksin omaan huoneeseeni, ja makoilen (tai nukun) siellä useamman tunnin suunnilleen itsesääliin vajoten :D Pikkuhiljaa kuitenkin lepyn, tuon itseni takaisin ihmisten ilmoille ja pian todennäköisesti jo nauran itselleni.

Millainen olisi täydellinen päivä?
Päivä, jolloin olisin tuntenut saaneeni jotain aikaiseksi, ollut ystävien kanssa, syönyt hyvin, yrittänyt parhaani ja onnistunut tanssitunnilla, käyttänyt Paavon pitkällä lenkillä ja tuntenut itseni ihan nätiksikin. 

Vietätkö usein rentoja kotipäiviä ja jos vietät niin mitä teet?
Rentoina kotipäivinä leivon, teen ruokaa tai käsitöitä, luen, kirjoittelen blogia, käyn lenkillä.. Kaikkea sellaista, mistä pidän ja joka saa minut hyvälle mielelle. Yleensä pyrin tekemään myös edes jotain hyödyllistä hommaa, kuten vähän siivoilemaan tai esimerkiksi korjaamaan vaatteita. Ja rentoina kotipäivinä olen juurikin rentoa kotipäivää viettävän näköinen. Tyyliin kuuluu likaiset hiukset ja mitä erikoisemmat asukokonaisuudet. Ette uskokaan, miten kauheita vaateyhdistelmiä voi ihminen ylleen löytää :D

Onko sun huone usein sotkunen vai siivoatko mielelläsi?
Pyrin pitämään huoneeni siistinä, ja sitä se yleensä onkin. Olen kuitenkin vähän sellainen ''kaikki tai ei mitään'' -tyyppi, mikä toisinaan johtaa siihen, että huoneeseeni alkaa kertyä vaikka sun mitä sotkua, ja suostun siivoamaan vasta sitten kun voin tehdä sen kunnolla. Inhoan sellaista ''No otetaan nyt vähän pahimpia'' -tyyliä siivouksen suhteen.


Haluaisitko poikaystävän?
En nyt oikein osaa sanoa haluaisinko vai enkö. Ei vaan ole vielä tullut oikea vastaan ;D

Millainen on unelmiesi poikaystävä?
Sellainen, jolla olisi ainakin jossain määrin samanlainen arvomaailma kuin minulla ja kenties samoja kiinnostuksen kohteita. Sellainen, joka huolehtisi itsestään ja muista, ja jonka kanssa olisi mukavaa ja hauskaa tehdä niitä ihan arkipäiväisimpiäkin asioita. Haluaisin rinnalleni sellaisen, jonka kanssa olisi mahdollista muodostaa tasapainoinen ja läheinen suhde, jossa molemmilla olisi kuitenkin riittävästi omaa tilaa.

Oletko koskaan seurustellut/haluaisitko? Oletko koskaan ollut ihastunut johonkin poikaan?
En ole seurustellut. En nyt ainakaan tällä hetkellä, sillä enhän minä tiedä kenen kanssa seurustelisin. Olen toki ollut ihastunut muutamankin kerran.


Mitkä on sinun lempparikirppikset?
Tykkään eniten sellaisista kierrätyskeskuksista, ainakin täällä Keski-Suomessa on Eco-Center-nimisiä. Lisäksi tykkään käydä myös sellaisilla itsepalvelukirppiksillä esimerkiksi Jyväskylän keskustan Centrumissa ja Kirpparilla. Myös lähetyskirppiksiltä tekee usein hyviä ja edullisia löytöjä.

Mikä on sinun joku outo  käytäntö tai harrastus?
Keräilen viissenttisiä (minulla on niitä jo täysi säästöpossullinen!), teen vähän kaikesta listoja ja suunnitelmia, jätän aina kaappien ovet auki ja kuivaan kaikki löytämäni neliapilat. Aina kun näen pahaa unta, tai vähääkään sellaiseen viittaavaa, avaan silmät ja jos olen liian lähellä nukahtaa heti uudestaan, lähden vaikka vessaan kävelylle. Varmaan tämäkin on vaikuttanut siihen, etten ole nähnyt kuin pari painajaista viimeisen parin vuoden sisällä. Etenkin Ilonan kanssa puhumme varmaan puolet kaikesta englanniksi, samoin snapchat -ja watsapp viestit välillämme ovat suurimmaksi osaksi englantia.

Käytätkö useimmiten stringejä vai hipstereitä, miksi?
Sekä että, mutta stringit ei näy läpi, 1-0 :D

Minkälainen on alusvaatemakusi?
Käytännöllinen ja simppeli.


Paljonko mahdat painaa nykyään? Oletko teidän perheen "kevein"?
Koska ei se nyt mikään suurempi salaisuus ole, 56-59 kiloa, vaihdellen jonkin verran. Kesäisin painan aina vähän enemmän, yksinkertaisesti koska tulee liikuttua vähemmän. Se kuitenkin on varmaan ihan normaalia. Taitaa siskoni Veera olla meidän perheen kevein ;D

Oletko koskaan ollut ylipainoinen/omasta mielestäsi läski?
Koen aina olleeni normaalipainoinen, ja myös niillä pituus/painokäyrillä mennään aivan normaalilukemissa.

Millainen on unelmavartalosi?
En nyt oikein osaa sen tarkemmin sanoa millaisia esteettisiä ominaisuuksia olisi unelmavartalossani, mutta itse pyrin siihen, että pidän kehoni terveenä, vahvana ja hyvinvoivana. Se on mielestäni kaikkein tärkeintä.

Oletko tyytyväinen vartaloosi?
Olen tyytyväinen.

Mitä muuttaisit omassa kehossasi?
Muuttaisin sormieni nivelet vähän jäykemmiksi etteivät sormeni taipuisi miten sattuu, ja ehkä vähän terästäisin muitakin niveliä, esimerkiksi polvia :D

Mitä muuttaisit omassa luonteessasi?

Vaikka olisi mahdollista, en oikein tiedä olisiko järkevää muuttaa kenenkään luonteenpiirteitä. Sellaisia ''huonoiksi koettuja'' luonteenpiirteitä voisi pikemminkin ikään kuin minimisoida omalla tsemppaamisella. Itselläni tämänkaltaisia luonteenpiirteitä ovat tietynlainen saamattomuus joidenkin asioiden suhteen. Vaikka olenkin ihan suhteellisen ahkera, on joitain asioita, jotka aina vaan tahtovat jäädä seuraavaan päivään..

Kuinka pitkä olet?
168 cm viimeisimmän virallisen mittauksen mukaan, mutta nyt uskoisin kyllä olevani ainakin muutaman sentin pidempi.

Oletko koskaan värjännyt hiuksiasi?
En ole koskaan värjännyt.


Millainen nauru sinulla on?
Tietenkin omasta mielestäni vähän hassun kuuloinen (etenkin nauhalta kuunneltuna). Ja toisinaan sitä ei pidättele mikään: Se vaan tulee jos on tullakseen, mikä toisinaan saattaa minut kiusallisiin tilanteisiin :D Aina välillä alan ihan tahattomasti  miettimään kaikkia hassuja juttuja juuri silloin, kun ei tosiaan pitäisi nauraa.

Mikä on ärsyttävin asia mitä tiedät?
Minua ärsyttää se, että nykyään kaikki (elektroniikka, vaatteet, asusteet) on niin kertakäyttöistä ja ihan tarkoituksella tehty hajoamaan. Toinen asia, mikä ärsyttää minua ihan älyttömän paljon joka päivä, on täällä kaupunkialueella autoilla/mopoilla hurjastelevat tomppelit.
Ja sitten sellaisia arkipäiväisiä ärsytyksen aiheita tietenkin löytyy vaikka millä mitalla, kun alkaa oikein miettiä. Esimerkkinä yksi, joka ärsyttää minua päivittäin pyöräillessäni kiireessä kouluun, on kaupunkimme pienen keskustan pyöräilyyn tarkoitettu kaista. Siinä on noin puolen metrin välein sellaisia tekemällä tehtyjä ''monttuja'' joiden yli ajaessa pyörä pomppii rätisten. Ne hidastavat hirveästi ja tekevät ajamisesta hankalaa. Mikäköhän niidenkin virka oikein on..

Kadehditko muita, esim siskojasi?
En kadehti muita (etenkään siskojani) enää lähes koskaan. Ennen kadehdin enemmän muita, mutta olen ymmärtänyt, ettei siitä ole mitään hyötyä. Kadehtimisen sijaan kannattaa keskittyä siihen, mitä itse voi tehdä saavuttaakseen saman. Ne, joita olen ennen vähän kadehtinut, ovat nykyään minulle enemmänkin sellaisia esikuvia.

Siskoni Linnea viime keväänä, koulun kevätjuhlan jälkeen


Mikä on lempipiirrettysi?
Hopeanuoli!

Mikä eläin tahtoisit olla ja miksi?
Olisin varmaan kissa tai sitten joku koala, joka ei tee muuta kuin syö ja nukkuu..

Lempi koirarotusi?
Sanotaan nyt että Bichon Frise, onhan meidän Paavokin sitä ''merkkiä'' ;D Bichonien parhaita puolia ovat niiden seurallinen luonne ja turkki, josta ei irtoile karvaa.

Minkä ikäinen Paavo on?
Paavo täytti tämän vuoden maaliskuussa kuusi vuotta.Lempieläin?
Ehkä ne perinteiset koira ja kissa. Olen ollut vain vähän tekemisissä hevosten kanssa, mutta myös ne vaikuttavat ihanilta eläimiltä. Oikeastaan kaikki eläimet ovat ihania omalla tavallaan, olivatpa ne luonnon eläimiä tai lemmikkieläimiä.

Pidätkö kissoista?
Oi, pidän kyllä!

Onko teillä ollut muita lemmikkejä Paavon lisäksi?
Paavon lisäksi meillä on ollut kaksi pitkäkarvaista maatiaiskissaa (siis eri aikaan kumpikin.)

Toinen rakkaista kissoista ja pikku-Veera


Lempiväri?
Suosikkini on Burgundy-punainen (eli sellainen vähän tummempi punainen), harmaan eri sävyt sekä sellaiset kauniit maanläheiset värit, kuten poltettu oranssi ja metsänvihreä.

Mitä soitinta haluaisit osata soittaa?
Pianoa!

Millainen huumorintaju sinulla on?
Hmm.. Sanotaan että monipuolinen. Riippuu paljon seurasta ja tilanteesta.

Jos pelaisit jotain joukkuepeliä, minkä lajin valitsisit?
En voi ihan varmaksi sanoa, sillä en ole kokeillut kovin montaa eri joukkuelajia. Pesäpallo nyt ainakin on ihan kivaa.

Onko sulla paljon rahaa?
Myönnetäköön ettei tällä hetkellä mitenkään erityisen paljoa..

Seuraatko jääkiekkoa?
En seuraa. Kerran vuodessa saatan sivusilmäillen katsoa sen maailmanmestaruusottelun viimeisen pelin, mutta senkin vain silloin, kun Suomi pelaa :D

Mikä on lempi vuodenaikasi ja miksi?
Kesä, koska rakastan pitkään valoisia päiviä ja lämpöä. Pidän myös keväästä, kun lumet ovat sulaneet.

Sadepäivät vai aurinkoiset?
Aurinkoiset päivät vie voiton mennen tullen!Minkälaista musiikkia kuuntelet?
Kuuntelen musiikkia aika monipuolisesti laidasta laitaan. En oikein osaa linjata mitään tiettyä tyyliä tai yksittäisiä artisteja ja bändejä. Musiikilliset termit eivät ole minulla oikein hallussa, mutta sanotaan että pidän eniten sellaisesta aika yksinkertaisesta ja niin sanotusti puhtaasta musiikista.

Mitä mieltä oot uskovaisista? Uskotko ite jumalaan?
Mielestäni uskonnonvapaus on hieno ja tärkeä juttu täällä Suomessa. En oikein osaa sanoa.

Oletko maistanut koskaan alkoholia ja mitä olet mieltä ylipäätänsä alaikäisten juomisesta?
En ole koskaan juonut, mutta olen maistellut siskojen juomista niin, että suunnilleen tiedän miltä erilaiset alkoholijuomat maistuvat. Ainakaan Suomen lain mukaan alkoholi ei kuulu alaikäisille ;)

Millaset välit sulla on sun äitiin? Vietättekö aikaa ja puhutteko paljon?
Minulla on todella läheiset välit äitiini. Hän tietää minusta, arvoistani, mielipiteistäni sekä suunnitelmistani käytännössä kaiken, aina seuraavan päivän asukokonaisuudesta ihan elämään liittyviin suunnitelmiin. Hänen kanssaan voin jutella kaikesta. Mamma on luonut kotiin rehellisen ja rennon ilmapiirin, jossa jokainen saa olla sellainen kuin on, mikä tekee kotona olosta niin mukavaa. Vietänkin paljon aikaa äitini, ja koko perheeni kanssa, talvisin täällä kotona ja kesäisin myös metsässä marjastaen ja sienestäen yhdessä.
Huumori mamman kanssa (ja ylipäätänsä täällä kotona) on ihan omaa luokkaansa, ja samat oudot vitsit naurattavat joka kerta yhtä paljon. Monet varmaan vähän pyörittelisivät päätään niille, kun kuulisivat :D

Mamman kanssa ensimmäisellä ulkomaanmatkalla


Ketä perheeseesi kuuluu?
Perheeseeni kuuluu isi, mamma, pikkusisko Linnea, isosisko Veera, isoveljeni Alex ja myös Aneten lasken kuuluvaksi perheeseeni. Eikä pidä unohtaa Paavoa!

Onko sun vanhemmat vielä yhdessä?
Ovat, mikä on minulle todella tärkeä asia.Voitko listata kymmenen lempi blogiasi?
Tässä joitain suosikkejani Veeran, mamman ja Aneten blogien lisäksi:

Mikä sai sut alottamaan bloggaamisen?
Seurailin siskoni Veeran blogiharrastusta muun muassa ottamalla hänestä asukuvia. Kiinnostuin sitten itsekin, ja loin tämän Lempijuttuja-blogin.

Voisitko tehdä joskus myday-postauksen kuvina/videona?
Voisinpa hyvinkin! Olen itseasiassa jo muutaman kerran aloittanut sellaisen tekemistä, mutta homma on aina jostain syystä jäänyt vähän kesken..

Voisitko tehä useammin jotain videopostauksia?
Joo voisin ja pitäisikin, koska ostimme juuri kamerajalan, joka on tosi hyvä apu videoiden kuvaamiseen! :)

Minä ja Sini toissekesänä pyöräreissulla

Miksi noudatat gluteenitonta ruokavaliota, vaikka sinulla ei ole mitään allergiajuttua?
Aloitin gluteenittoman ruokavalion kokeilemisen yläasteella, kun minulla oli jo pitkään ollut paljon elämää häiritseviä ongelmia vatsan kanssa. Päädyimme tähän terveydenhoitajan kanssa, kun muun muassa laktoositon ja maidoton ruokavalio oli käytännössä kokeiltu ja myös muutamien testien avulla poissuljettu. Jätettyäni gluteeniviljat (ja aluksi myös kauran) oloni parani ihan sanoinkuvailemattomasti. Samalla parani myös pitkään hankalassa kunnossa ollut iho, johon olin jo kokeillut kaikkea eri apteekkituotteesta aina vahvoihin antibiootteihin.
Minulta on otettu keliakiatesti vain verinäytteestä, joka ei näyttänyt mitään poikkeavaa, muttei toisaalta aina näytäkään, vaikka keliakia olisi. Jotta saisin varmuuden mahdollisesta keliakiasta, olisi edessä tähystys, mikä toisaalta tarkoittaisi viljojen ruokavalioon ottamista uudelleen useamman kuukauden ajaksi. Sitä en kuitenkaan oikeasti enää halua tehdä, kun huomasin millaisia muutoksia koin fyysisesti, ja sen myötä myös henkisesti gluteeniviljat ruokavaliosta pois jätettyäni. Kaiken sen valtavan pohdinnan, sinnittelyn ja itkujenkin jälkeen löysin viimein oikean suunnan, ja sen myötä minun keholleni kaikin puolin sopivan ruokavalion. Tällä hetkellä se riittää minulle itselleni todisteeksi siitä, etteivät viljat sovi minulle.
Itse henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että viljojen, ja etenkin yltiömäinen terveellisyyden ja tärkeyden korostamisen on pääasiassa valtion taloudellista politiikkaa. Nykyään viljoja ja niiden terveellisyyttä kyseenalaistetaan yhä enemmän, mikä on mielestäni ihan hyvä juttu, sillä ne tuntuvat aiemmin olleen sellainen jopa vähän vaiettu aihe. Niitä nyt vaan syödään kun on ''aina'' syöty.
Me kaikki olemme erilaisia, ja mielestäni on ihan itsestäänselvyys, ettei kaikille sovi samanlainen ruoka. Mielestäni jokainen saa, ja jokaisen pitäisikin syödä juuri sitä, minkä itselleen kokee sopivaksi, eikä vain väkisin muovautua niihin malleihin ja suosituksiin, jotka meille jo päiväkoti-ikäisenä sanellaan. Jos huomaat, että jokin ruoka ei sovi sinulle, miksi ihmeessä söisit sitä vaan muiden olettaessa sinun tekevän niin. Nykyihmisellä on valtavasti valinnanvaraa ruuan suhteen, eikä tässä maailmassa yhden ihmisen kaikkea tarvitsekaan syödä.Inhokkiruokasi?
Niistä ruuista jotka kuuluvat ruokavaliooni, en osaa sanoa mitään inhokkia.

Lempiruoka?
Lempiruokiini kuuluu muun muassa erilaiset pinaattiruuat, letut sekä mamman tekemä kaalilaatikko.

Lasketko kaloreita?
En laske. Tuskin edes osaisin :D

Mitä syöt yleensä aamupalaks?
Syön käytännössä ihan joka ikinen aamu joko maitoon tehdyn kaurapuuron tai maustamatonta jogurttia sekä rahkaa sekaisin, päälle puolukkasosetta, mustikoita, herukoita tai vadelmia, ja päälle kaikenlaisia siemeniä ja muita hituja.

Oletko ajatellut haluavasi aloittaa ruokavalion jossa söisit lihaakin säännöllisesti?
Meillä kotona on syöty kasvispainotteisesti niin kauan kuin muistan. Niihin aikoihin kun menin yläasteelle, vähensimme lihansyöntiä entisestään. Kokeilimme erilaista ja innostuimme yhä enemmän kaikista niistä mahdollisuuksista ja monipuolisista vaihtoehdoista, jotka monesti ikään kuin unohtuvat liharuoan varjoon. Valitsin koulussa kasviruuan, mikä on myös vaikuttanut suuressa määrin lihansyönnin vähenemiseen omalla kohdallani. Kasvisruoka oli minulle aluksi enemmänkin sellainen tapa ja tottumus, kuin vahva mielipide tai kannanotto. Nykyään kuitenkin huomaan pohtivani todella usein sitä eettistä puolta, ja olen pikkuhiljaa yhä enemmän vahvistunut päätöksestäni kasvisruokavalion suhteen.
Syön toisinaan luomulihaa, kuten hirveä tai itsekalastettua kalaa, sillä ajattelen sen olevan oikein sekä eläimen että ympäristön kannalta. Ruokavalioni tuskin enää koskaan tulee sisältämään tuotantolihaa, sillä en omilla valinnoillani halua sitä tukea.


Mitä yleensä syöt, jos sinulle tulee kova makeannälkä?
Makeannälkään syön yleensä taateleita, rusinoita, marjoja tai leivon jotain, esimerkiksi nopean mutta hyvän kuivakakun.

Syötkö paljon karkkia?
Syön karkkia korkeintaan kerran viikossa/kahdessa. Olen vähentänyt karkin syöntiä reilusti viimeisten kolmen vuoden aikana. Olen huomannut sokerin käytön vähentämisellä olevan niin paljon hyviä puolia, että ajattelin kirjoittaa siitä ihan erillisen postauksen joku kerta. Kun välillä syön karkkia, syön korkeintaan 100 grammaa kerralla, koska se oikeasti on jo tosi iso määrä sokeria ''kerta-annostuksena.''

Tykkäätkö suklaasta? Mikä on lempisuklaasi?
Tykkään joo, eniten maustetusta tummasta sukaasta. Marabou Premium Dark Mint ainakin kuuluu suosikkeihini!


Kuinka usein ja kuinka pitkään venyttelet? Teetkö enemmänkin pitkiä venytyksiä vai lyhyitä useilla toistoilla?
Arkena venyttelen oikeastaan päivittäin: Aina tanssissa tai sen jälkeen, silloin enemmänkin sellaisia lyhyitä venytyksiä. Viikonloppuisin teen usein pidempiä, syvävenytysten tyyppisiä venytyksiä.

Saatko spagaatin pohjaan?
Oikealla jalalla kyllä, ja vasemmalla ihan melkein.

Saatko tehtyä ylispagaatin?
Ei ole koskaan tullut kokeiltua, mutta epäilen että en :D


Mitä tansseja aiot jatkaa ensi syksynä?
Tälle vuodelle valitsin kaikki ne mitä minulla oli viime vuonnakin, eli baletta, nykytanssia ja jazzia.

Kuinka monta balettia olet nähnyt livenä? Kuka on lempitanssijasi?
En ole koskaan nähnyt balettia livenä. Olimme viime talvena Helsingissä katsomassa balettikilpailua, jossa pääsimme näkemään nuoria lahjakkaita tanssijoita sekä soolojen, että ryhmäkoreografioiden muodossa. En osaa sanoa lempitanssijaa, mutta haluaisin ehdottomasti nähdä joskus livenä Joutsenlammen! Olen katsonut siitä monta pätkää youtubesta, mutta eihän se ole mitään siihen verrattuna, että sen pääsisi omin silmin näkemään.

Kumpi tanssilaji on sinun juttusi, baletti vai esim. hiphop? Mikä on lempitanssilajisi?
Kyseisistä vaihtoehdoista baletti on enemmän minun juttuni. Baletti ja nykytanssi jakavat suosikkitanssilajini kärkisijaa.

Voisitko joskus tehdä videon siitä, kun tanssit?
Olen harkinnut asiaa usein. Saa nähdä, uskaltaudunko joskus. Tänä vuonna ehkä, kenties..?


En itse harrasta balettia, mutta haluan tietää, että kun balettitanssijat ojentaa nilkat, niin pitääkö siinä pysyä varpailla ylhäällä vai päkiöillä?
En ole ihan varma ymmärsinkö kysymystä, mutta yritetään! :D
Eli on olemassa kahdenlaisia balettitossuja: pehmeitä tossuja ja kärkitossuja. Pehmeät tossut ovat siis nimensä mukaan pehmeät, eli niillä ei mennä ihan varpaiden kärkien päälle, vaan vain päkiälle.
Kärkitossut sen sijaan ovat tossut, joissa on kova kärki, jonka päälle voi nousta. Kärkitossu on kauttaaltaan paljon jämäkämpi kuin pehmeä balettitossu, ja se on muotoiltu tukemaan jalkaa niin, että kärjille nousu on mahdollista. Monet aina säikähtävät, että eikö se ole kauhean kivuliasta mennä varpaiden päälle. Kärjen päällä oleminen ei kuitenkaan (ainakaan minusta) ole ollenkaan niin kivuliasta varpaille. Kovimmin työtä saavat nimittäin tehdä nilkat, joiden onkin oltava tarpeeksi vahvat ennen kärkitossuharjoittelun aloittamista.
Lisäksi varpaisiin sujautettavat pehmusteet vähentävät suoraan varpaisiin tulevaa painetta.Oletko katsonut koskaan summeri-ohjelman sarjaa tanssiakatemia?
Jonkun verran olen seuraillut erilaisia tanssiohjelmia, mutta tuon nimistä ei ole tullut katsottua.

Pystyisitkö tekemään postausta näytöksiin valmistautumisesta?
Heh, en tiedä olisinko paras vinkkien antaja, sillä olen itse yhdenlainen jännittäjä ;D Jos mieleeni kuitenkin tulee jotain, voin mainita sen esimerkiksi jonkin tanssipostauksen yhteydessä.

Ootko koskaan harrastanu mitään muuta/muuta urheilulajia ku tanssia?
Ala-asteella kävin useamman vuoden kuvataidekerhossa, joka oli ihan älyttömän kiva harrastus. Seiskaluokalla kävin jonkin aikaa myös uimaseurassa. Näin jälkeenpäin kun ajattelee, silloin tuli kyllä vietettyä paljon aikaa uimahallissa. Kävin siellä usein muun muassa ystäväni Senjan kanssa, joka silloin ui ihan kilpatasolla. Hän opetti minulle uintitekniikkaa. Lisäksi olen aina tykännyt lenkkeillä ja hyppiä trampalla.


Onko sinulla tanssissa lempiliikettä? Mikä?
Sellaista yksittäistä liikettä on vähän vaikea sanoa, mutta piruetit, erilaiset tanssisalin poikki liikkuvat sekä ''lattiamöyrimissarjat'' nykärissä kuuluvat ehdottomasti suosikkeihini.

Tykkäätkö enemmän allegro vai adagio-sarjoista?
Pidän paljon allegroon kuuluvista pikkuhypyistä ja muutenkin sellaisista nopeutta vaativista sarjoista. Toisinaan on kuitenkin kivaa tehdä myös hitaampia adagio-sarjoja. Sanotaan näin, että paras on, kun molempia on sopivasti.

Käytkö tanssin lisäksi kehonhuoltotunneilla/salilla, tai oletko suunnitteletko alkavasi käymään?
Meidän tanssikoulullamme ei ole erikseen kehonhuoltotunteja. Saamme kuitenkin paljon kehonhuoltoon liittyviä vinkkejä ja ohjeita tunneilla. Ajoittain kehonhuoltoa järjestetään kursseina, ja niille kursseille osallistun tietenkin aina kun mahdollista. En ole koskaan käynyt säännöllisesti salilla. Joskus kuitenkin voisin harkita sitäkin.


Mitkä ovat hyviä puoliasi tanssijana? Entä huonoja?
Hyviä puoliani ovat muun muassa se, että kokeilen rohkeasti erilaista. Kun vaan on oikea päivä, piruetit ja muu pyöriminen on mun juttu :D Nykytanssissa osaan mielestäni käyttää lattiatasoa suhteellisen hyvin. Olen aika tarkka myös tanssiessa, joskus ehkä vähän liiankin, kun pitäisi vaan antaa liikkeen viedä. Toisinaan mietin liikaa, miltä jokin tekemäni näyttää, enkä siksi saa keskityttyä kunnolla. Näin käy useimmiten silloin, kun opetellaan jotain uutta tai haastavaa.

Mikä motivoi sinua tanssimaan?
Minua motivoi se, kun huomaa kehityksen itse itsessään ja tuntee onnistuvansa. Lisäksi minua motivoivat kaikki ne minulle tärkeät ja upeasti tanssivat ihmiset, joiden kanssa saan jakaa tätä rakasta harrastusta päivittäin.


Mitä teet jos sinulla on tylsää esim. kotona/ koulussa välitunneilla?
Tämä on niin outo kysymys :D En muista millon minulla olisi viimeksi ollut tylsää. Tylsää, etten olisi keksinyt mitään tekemistä. Minusta tuntuu että minulla on aina jotain tekemistä mielessä, olinpa missä vain ja milloin vain..

Oletko koskaan käynyt festareilla ym. konserteissa, missä jos olet käynyt?
Olen käynyt Rihannan konsertissa (tai tarkemmin ottaen On the Beach -tapahtumassa.) Varsinaisilla festareilla en ole käynyt. En ehkä ihan kuvittele olevani niitä festari-ihmisiä, mutta en voi vielä sanoa ehdotonta eitä ;D

Kerro joku kiusallinen tilanne missä olet ollut!
Yksi, joka nyt näin äkkiseltään tuli mieleeni, on eräs yläasteella tapahtunut, ollessamme NouHätä -pelastustaitokilpailussa. Siellä oli yksi joukkue, jossa oli vain ruotsia puhuvia nuoria. Eräällä rastipisteellä ollessani hihkaisin innoissani (juuri edellisviikolla ruotsin kappaleesta oppimani) fraasin: ''Ingen panik, hjälpen är på väg!'' , erittäinkin ylikorostaen, tarkoituksella aivan vajukilla äänensävyllä. Ettekä arvaa, ketkä sitten seisoivat juuri aivan takanamme, ja katsoivat minua vähän oudosti.. :D

Minä, Senja ja Roosa NouHätä-kilpailussa pelastamassa :D


Haluaisitko tulevaisuudessa asua omakotitalossa, kerros- vai rivitalossa? Maalla vai kaupungissa?
Olen yksi niistä, jotka ovat ainakin jossain vaiheessa elämää unelmoineet loisteliaasta elämästä suurkaupungin keskustassa. Hyvä työ, hienoja vaatteita, koruja, kenkiä ja muita asusteita, juhlia.. Tiedätte varmaan..
Olen kuitenkin tajunnut, ja jo pidemmän aikaa tiennyt, että haaveilen elämästä, johon kuuluu perhe, omakotitalo, työpaikka, puutarha ja ehkä jopa kesämökki. Elämästä, jota kutsutaan ihan tavalliseksi, sellaisesta minä haaveilen.
Asuisin mielummin maalla tai sellaisessa lähiössä, kuin ihan kaupungissa/keskustassa. Olen joskus jopa haaveillut omavaraisesta ekoelämästä jossain kaukana kasvukeskuksista. Saa vaan nähdä, mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

Haluatko naimisiin?
Kuvittelisin kyllä haluavani joskus naimisiin, mutta senkin näkee sitten..

Haluatko väitellä tohtoriksi?
En osaa vielä sanoa.

Jos sinun pitäisi muuttaa johonkin toiseen Euroopan maahan, minne muuttaisit?
Ruotsiin ehdottomasti!

Missä maissa oot käynyt?
Olen käynyt Espanjassa Barcelonassa ja Turkissa Alanyassa. Molemmat reissut olivat upeita ja unohtumattomia.Linkkaa tähän jokin hauska YouTube-video! (Oletan että linkkaat yhden tietyn)
:D Haha, tämä video on jotain niin katsomisen arvoista..

Mikä on hirvein hymiö mitä tiedät? -.-

Millä otat yleensä kuvia blogiin? Kameralla vai puhelimella?
Kuvaan blogin kuvat pääsääntöisesti kameralla. Toisinaan täällä vilahtelee myös puhelimella otettuja kuvia, pääasiassa sellaisissa puhelinkuvista kootuissa kuulumispostauksissa.

Mikä on hölmöin asia mitä unohtelet?
Varmaan mun puhelin.. Asia on tosin aika paljon helpottanut, kun minäkin älypuhelimen itselleni ostin, mutta ennen puhelimeni oli aina missä sattuu: autossa, yöpöydän laatikossa, kellarissa.. Ja parhaimmillaan useita päiviä. Kaverini vähän kypsyivät siihen, että noin 90% todennäköisyydellä en vastannut viesteihin tai soittoihin. Mutta kuten sanoin, nyt olen vähän tsempannut tämän puhelinasian suhteen! Ja toinen asia, mitä en useinkaan muista, on avata verhoja aamuisin. Mamma inhoaa sitä kaikkein eniten :DMitä kaikkia kieliä osaat puhua?
En ole opiskellut valinnaisia kieliä, joten (suomen lisäksi tietenkin) osaan englantia ja ruotsia. Englanti on minulle vahvempi, mikä nyt on ihan luonnollista, koska se on ensimmäinen ulkomaan kieleni. Olen kuitenkin kehittynyt paljon myös ruotsin kielessä. Se, mikä ruotsissa on vielä vähän vaikeaa, on sellainen sujuva puhuminen. Mutta onneksi minulla onkin tälle vuodelle valittuna ruotsin puhekurssi! :D

Kuinka pitkään valvot yleensä? 
Olen todennut sen itselleni parhaan nukkumaanmenoajan olevan 22-22.30 välillä. Viikonloppuisin tosin valvon monesti vähän myöhempään.

Oletko koskaan saanut stipendiä? Jos olet, milloin ja mistä aineesta?
Ala-asteella sain muistaakseni hyvästä koulumenestyksestä ja ysiluokalla myös hyvästä koulumenestyksestä, ruotsista, biologiasta sekä (oikeastaan palkinnot) taloustietokilpailusta sekä projektityöstä. Tänä keväänä sain kaksi kirjastipendiä, äikästä ja ruotsista.

Keskiarvo 9 luokalla-nyt?
Ysiluokan päättötokarin keskiarvoni oli 9,8 ja nyt lukion ensimmäisen vuoden jälkeen se on suunnilleen 9,7.

Edellinen koenumero?
Viimeisin koenumero, jonka sain tietää oli kemian 2. kurssin kokeen numero. Sain kokeesta 10, mistä olin todella iloinen sillä olin panostanut siihen niin paljon.


Onko sulla ikinä niin ettet lue johonkin kokeeseen yhtään?
Opin asiat suhteellisen helposti, jonka vuoksi en koskaan viitsi ihan kokonaan jättää lukematta. Se tuntuisi vähän kuin sen taidon/ominaisuuden kokonaan hyödyntämättä jättämiseltä.
Nyt lukion aikana olen kyllä jättänyt muutamienkin aineiden kohdalla lukemisen vähän viimeiselle illalle. Muutaman kerran olen ollut illalla niin väsynyt, etten yksinkertaisesti jaksanut alkaa lukea esimerkiksi seuraavan päivän sanakokeeseen. Silloin vaan laitoin herätyksen tuntia aikaisemmaksi, ja opettelin sanat aamulla ennen koulun alkua.

Mihin aiot hakea lukion jälkeen opiskelemaan vai töihin?
Aion hakea kouluun, mutta jos ensimmäisellä kerralla ei onnista, ei välivuosi töitä tehden olisi ollenkaan hullumpi ajatus.

Koetko tarvitsevasi lukion 3 luokalla valmennuskurssia?
Yritän tietenkin jo nyt lukion aikana panostaa niihin oppiaineisiin, jotka koen itselleni tärkeiksi, ja opiskella asiat mahdollisimman hyvin. Otan kuitenkin todennäköisesti jonkinlaisen valmennuskurssin tai ostan valmennusmateriaalit ennen kouluun hakua. Sen saa nähdä tarkemmin sitten myöhemmin.

Onko lääkis se paikka, mihin sinun on pakko päästä, vai voisitko kuvitella olevasi jossakin muussa ammatissa/Oletko haaveillut joskus jostain muusta kuin lääkärin ammatista?
Se on ollut haaveissani niin pitkään, etten oikein edes osaa sanoa mikä olisi ehdoton kakkosvaihtoehto. Ehkä jonkinlainen opettaja (esimerkiksi lukiossa) tai jokin muu työ, jossa saisi olla ihmisten parissa ja joka olisi omien arvojeni mukaista.Kumpi sinun mielestäsi on järkevämpi lukio vai amis ja mitä mieltä olet ''väitteestä'', että lukiolaiset ei valmistu miksikään?
Ei voi mielestäni sanoa kumpi olisi yleisesti järkevämpi, sillä riippuu niin paljon ihmisestä ja omista urahaaveista, että minkä tien valitsee. Kyllähän tuo lukioväite periaatteessa pitää paikkansa.

Mistä saat motivaatiota lukemiseen? Missä luet parhaiten?
Saan eniten motivaatiota omista unelmista ja saavutetuista tavotteista. Pystyn parhaiten keskittymään joko oman työpöytäni, tai keittiön pöydän ääressä. Joskus myös luen sängyssä makoillen, mutta harvemmin.

Onko sulla vinkkejä opiskelumotivaation löytämiseen?
Jos on edes joku haju siitä mihin tähtää, on yleensä helpompi löytää motivaatio ja into opiskeluun. Käytä enemmän energiaa niihin oppiaineisiin, joista tiedät olevan sinulle hyötyä jatkossa, tai joista yksinkertaisesti pidät. Luo itsellesi realistiset tavoitteet, joihin pyrit. Saavutetut tavoitteet tsemppaavat tosi paljon.
Tein viime talvena postauksen, jossa on vinkkini motivaation löytämiseen ja itse opiskeluun liittyen.

Lapsuuteni suosikkikirjat.. Luin näitä aina vain uudelleen ja uudelleen ;D

18 kommenttia:

 1. Olipa kiva postaus, kyllä huomaa että olet nähnyt paljon vaivaa(: blogisi on kyllä niin huippu ja samoin sinä! Mukavaa syksyn jatkoa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tosi paljon! :) Heh, ymmärrät varmaan pienimuotoisen ahdistukseni kun ensimmäisen kerran vastaukset julkaistuani koko teksti hävisi vaan, enkä tietenkään ollut varmuuskopioinut sitä mihinkään :D Mutta virheistä oppii (tämän tekstin olen varmuuskopioinut moneen kertaan)..
   En kuitenkaan halunnut luovuttaa postauksen suhteen, vaan aloin samana yönä kirjoittaa sitä uudelleen suunnilleen itkua niellen, ja vaikka tein sitä sitten vielä useampana päivänä, pitkällä aikavälillä, täällä se nyt lopulta on, entistäkin parempana :D Mukavaa syksyä myös sinulle!

   Poista
 2. mitkä kirjat sait noista kirjastipendeistä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äidinkielen kirja oli Meri Kuusiston kirjoittama ''Amerikkalainen'', jonka luin heti alkukesästä, ja ruotsin kirjastipendi oli Bodil Malmstenin ''Priset på vatten i Finistère'', jota aloitin, mutta jonka totesin ainakin vielä minulle vähän liian vaikeaksi tekstiksi. Se on kirjoitustyyliltään sellaista ajatuksen soljumista asiasta toiseen, mikä tekee siitä vähän vaikeaa lukea ruotsin kielellä. Ehkä joskus vielä saan sen luettua, kunhan olen opiskellut ruotsia vielä enemmän :)

   Poista
 3. Tanssivideo ois kyllä ihana :) Mikä sun toinen nimes on? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jospa minä vielä jotain sellaista saisin aikaiseksi :P
   En tiedä viitsinkö mainita tämänhetkistä nimeä, sillä en halua että kukaan esimerkiksi loukkaantuu. Ei toisessa nimessäni mitään vikaa ole, mutta se ei vaan ole koskaan oikeen tuntunut omalta. Ja loppujen lopuksi toinen nimi on vain itseä varten, sillä eihän sitä periaatteessa käytetä lainkaan, ja se harvemmin edes tulee esiin :)

   Poista
  2. No kerro nyt, kun jäi niin kiinnostamaan! :)

   Poista
  3. Pysyhän nyt housuissasi :D Voin harkita uuden nimeni paljastamista sitten ehkä myöhemmin ;D

   Poista
 4. Saaks suhun ottaa jotenki yhteyttä? ois kiva jutella tost oppimispostauksesta. Oon lukion ekal ja apu ois ain kivaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minuun parhaiten saa yhteyttä varmaan täältä blogin kautta :) Vastailen aina parhaani mukaan opiskeluun, tai mihin tahansa muuhunkin liittyviin kysymyksiin! :)

   Poista
 5. Oi että kuin ihana postaus :)

  VastaaPoista
 6. Ihana kysymys-vastaus postaus! :) Pst. Blogissani on meneillään arvonta, käyhän osallistumassa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :) Oi että, menenpäs heti osallistumaan! :)

   Poista
 7. Joo tee ihmeessä postaus tosta sokerin syönnin vähentämisestä, kuulostaa tosi mielenkiintoiselta! :) Tää postaus oli muuten tosi kiva ja noi kuvat on niin ihania!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ollut mielessäni jo pitkään, täytyy vaan aloittaa jossain vaiheessa postauksen tekeminen. Se aihe on nimittäin sellainen, joka vaatii aika paljon kirjoitustyötä ;D Kiitos tosi paljon!

   Poista