sunnuntai 7. syyskuuta 2014

URL-osoite Flickr-kuvasta


Moikka! Muun muassa ensimmäisessä bannerintekovideossani suosittelin käyttämään Flickr-ohjelmaa, mikäli blogisi banneriin tai postaukseen lataamasi kuva esimerkiksi menee ihan vääränväriseksi, kun lataat sitä bloggeriin. Monesti käy muun muassa niin, että valkoinen muuttuu vaaleanharmaaksi/vaaleanpunaiseksi, tai mustavalkoinen kuva keltaisen sävyiseksi.
Flick on kuitenkin muuttunut useaan kertaan lyhyen ajan sisällä, enkä itsekään ole oikein meinannut pysyä kärryillä, miten muuttuneessa Flickr-kuvaohjelmassa saa kuvan URL-osoitteen. Nyt vähän aikaa asiaa tutkittuani ja kokeiltuani kuitenkin löysin tavan, jolla URL-osoitteen saa Flickriin ladatusta kuvasta.

Flickr-kuvan alalaidassa näkyy kolme ikonia, paina keskimmäisestä, ''Share this photo''.
Code, eli koodiksi valitse keskimmäinen, HTML.
Valitse kuvan kooksi Original (tai mikäli haluat muuttaa sitä niin joku muu)
Valitse myös alimmalta riviltä HTML.

Laatikkoon tulee koodinpätkä (tässä kuvassa <a href... alkava)

Url-osoite alkaa aina https:// ja päättyy kuvan tiedostotyyppiin, joka useimmiten on .jpg mutta voi olla myös esimerkiksi .png

Näppäimistön nuolella selailemalla, etsi koodista kuvan tiedostotyypin pääte.

Kun olet löytänyt päätteen, ala värjätä tekstiä (.jpg mukaan ottaen) vasemmalle päin niin kauan, että löydät URL-osoitteen alun, eli https:// 
Sitten vain kopioit koodin, ja liität sen URL-osoitteelle tarkoitettuun kenttään. Tarkista vielä, että koodi alkaa https:// ja päättyy .jpg (tai .png)
.. ja kuva ilmestyy sivulle!


Toisinaan ehkä saattaisi olla kätevämpää suoraan käyttää HTML-koodia, mutta jos nyt oikein muistan niin ainakin blogin banneri on ladattava koneelta tai URL-osoitteesta, eli tämän HTML-koodin käyttö ei ole vaihtoehtona. Toivottavasti tästä oli jollekin apua! :)

4 kommenttia:

 1. miks et lataa noita vaan suoraan flickristä tänne vaan googlen kautta ;o :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten mä en nyt jotenkin ymmärtänyt kysymystä :D

   Poista
  2. tai siis lisäät noi kuvat tolleen URL-osotteen kautta, etkä vaan suoraan siihen postauksen HTML- osioon? :D apua en osaa selittää

   Poista
  3. Aa siis joo, nyt tajusin mitä tarkoitit :D
   Mutta kuten mainitsinkin, esimerkiksi blogin banneriin ei ole mahdollista laitta HTML-koodilla kuvaa, vaan pelkästään URL käy (tai koneelta suoraan lataaminen.) Lataankin oikeastaan vaan bannereiden kuvat Flickrin kautta juurikin sen takia, koska blogger muuttaa valkoisen taustan sellaiseksi vaaleanpunaiseksi tai vaaleanharmaaksi.
   En viitsinyt lähteä vaihtamaan blogini banneria, niin ajattelin että näytän miten homma toimii lataamalla kuvan blogipostaukseen URL:in avulla. Se pelkkä URL-pätkä HTML-koodista ei käy sinne HTML-kenttään :)

   Poista