tiistai 17. kesäkuuta 2014

Lempin kesäkynnet ja kuulumisia


Hei taas kaikki ihanat lukijani ja kiitos kärsivällisyydestänne ;D Viime viikolla olen touhuillut monenlaista, enkä ole ehtinyt yhtään istahtaa koneelle postailemaan. Senja oli meillä useamman päivän. Oli älyttömän kivaa nähdä häntä taas. Senja on yksi parhaista ystävistäni. Hän muutti 8. luokan lopulla kauas tältä paikkakunnalta, mutta hän onneksi käy täällä aina välillä, ja opiskelujen aikana (syksyisin ja keväisin) hän asuu tosi hyvien kulkuyhteyksien päässä meiltä. Päätimmekin, että ensi syksynä käymme toistemme luona vähän useammin. Senjan ollessa täällä kävimme yhdessä lenkillä, söimme hyvin (ja paljon) saunoimme, teimme hiushoitoja, kasvonaamiot, lakkasimme kynsiä, sekä valvoimme myöhään jutellen syntyjä syviä ja hihitellen. Sain hänet jopa kellariin tekemään käsitöitä kanssani, vaikka Senja aina väittää ettei yhtään ole käsityöihmisiä ;) Nyt kuitenkin päivän varsinaiseen aiheeseen..

Aina silloin tällöin hurahdan kynsienlaittoon. Tällä kertaa halusin jotain pirteää kivalla yksityiskohdalla viimeisteltynä, ja päädyin tekemään turkoosin lakkauksen, jossa vasemman käden nimettömässä sekä peukalossa on hauska koristelu. Vielä en uskaltanut ryhtyä taiteilemaan vasemmalla kädellä oikean käden kynsiin mitään vähääkään tarkuutta vaativaa..
Vasemmalla sävy 31 Havupuun alla ja oikealla sävy 29 Lämpö väreilee

Käytin lakkauksen tekemiseen Lumenen Gloss&Care -lakkoja. Nämä kynsilakat kuuluvat ehdottomasti lemppareihini, ja käytän niitä kaikkein useimmiten. Lakat peittävät hyvin, ja joissain väreissä jopa yksi kerros riittää. Kahdella kerroksella saa aikaan todella intensiivisen ja kauniin värin, jonka kiiltävä päällyslakka viimeistelee täydelliseksi. Lopputulos on joka kerta ollut juuri sellainen, kuin odotin. Joissain lakoissa sävy nimittäin muuttuu radikaalisti, kun lakka ne on levitetty kynnelle ja se on kuivunut. Lumenen lakkoja käyttäessä ainakaan minulla ei ole koskaan käynyt niin.
Viimeistelin kynnet Lumenen päällyslakalla, joka sai aikaan ihanan kiillon. Näitä kynsiä tehdessäni opin yhden tärkeän jutun: Kun on tehnyt kynteen tällaista pientä koristelua, on oltava todella tarkka päällyslakkaa laittaessa.. tai oikeastaan nopea! Kun päällyslakkaa laittaa kynnelle, se ikään kuin sulattaa kynnellä olevan lakan. Siksi päällyslakka on vedettävä korkeintana kahdella pikaisella vedolla kynnelle, ja heti sen jälkeen olla koskematta kynteen. Nimettömän kynteni koristelu meinasi mennä pilalle, kun aloin levitellä päällyslakkaa usein vedoin. Tekemäni pilkut ja viivat lähtivät saman tien leviämään..
Pieni koristelu yhdessä tai kahdessa kynnessä tekee muuten yksinkertaisista kynsistä persoonalliset ja leikkisät.

Lumene Gloss&Care -kynsilakkojen parhaat puolet pähkinänkuoressa:
  • Leveä sivellin, jolla on helppo levittäää lakkaa
  • Hyvä koostumus, tasainen levittyvyys
  • Hyvä peittävyys, kaksi kerrosta saa aikaan kauniin tasaisen värin
  • Lopputulos vastaa erinomaisesti lakkapullon väriä (värin sävy ei muutu kuivuessa kynnelle)
  • Sopii myös pienten yksityiskohtien tekemiseen
  • Kynnelle kuivuneessa lakassa ei lainkaan kynsilakalle tyypillistä, pistävää hajua.
  • Edullinen hinta
  • Saatavissa valtava skaala erilaisia värejä ja sävyjä

Mitäs te piditte näistä tekemistäni kesäkynsistä? :)

4 kommenttia: