perjantai 6. kesäkuuta 2014

Epilaattori


Hei! Ajattelin tänään kertoa teille tästä mielenkiintoa ja paljon kysymyksiä herättävästä epilaattorista sekä omia käyttökokemuksiani kyseisestä karvanpoistolaitteesta. 
Epilaattori on siis laite, joka vetää ihokarvan kokonaisena karvatupestaan. Ihokarvojenpoistossa epilaattori kuuluu periaatteessa samaan kategoriaan sokeroinnin ja vahaamisen kanssa, mutta on mielestäni paljon yksinkertaisempi, helpompi ja siistimpi vaihtoehto.

Noin vuosi sitten kokeilin epilaattoria ensimmäistä kertaa. Täysin omasta kokemuksesta voin sanoa, että alku on kaikkein hankalin, kivuliain ja hitain. Vannon kuitenkin sen, että kun on muutaman kerran kärsivällisesti epiloinut karvat, ei se enää tunnu läheskään niin pahalta! Oikeastaan se helpottaa ihan kerta kerralta.

Minulla epilaattori on palvellut ainakin tähän saakka vain käsivarren karvojen ja jalkakarvojen poistamistehtävää. Esimerkiksi kainaloita en pysty epilaattorilla ottamaan, sillä se on jo aika kylmäpäisten hommaa :D
Meillä on Braun Silk-épil 7-merkkinen epilaattori, jota voi käyttää sekä kuivalla että märällä iholla. Ohjeessa suositellaankin aluksi kokeilemaan epilaattoria märälle iholle kivun vähentämiseksi, mutta itse olen todennut sen toimivan kaikkein parhaiten kuivalla iholla. Ainakin tämän epilaattorin ääni, sellainen kimeä surina ei tosiaan herätä mitään kovin mukavia mielikuvia, mutta siihenkin tottuu.

Riippuu tietenkin paljon siitä, kuinka hitaasti tai nopeasti epilaattorilla ajelee, mutta itselläni akku kestää suurinpiirtein kahden käden ja yhden jalan epiloimiseen. Eli jos haluan tehdä oikean ''neliraajaepiloinnin'', joudun yleensä lataamaan akun kerran uudelleen tämän projektin aikana.
Braun Silk-épil 7-epilaattorin mukana tulee kolme erilaista ajopäätä:
 •  Perusosa (ylempi vasemmalta) on minulla kaikkein kovimmassa käytössä. Ajopää kääntyilee, jonka ansiosta epilaattori liikkuu hyvin iholla, myötäillen matalampia ja korkeampia kohtia. 
 • Kuten huomaatte, toisessa valkoisista osista (alempi vasemmalta) on kapeampi reikä. Se siis käytännössä rajaa näiden pikkupinsettien pyörimisalan puoleen. Siksi se sopii hyvin herkempien alueiden alueiden epiloimiseen.
 • Kolmas ajopää (oikealla) sisältää pienen höylän. Itse en ole käyttänyt tätä päätä oikeastaan yhtään, sillä minusta tuntuu että höylä ottaa melkein suurimman osan karvoista, jolloin epilaattorin perusidea, karvojen poisto juurineen jää ikään kuin höylän varjoon.


Lisäksi tässä akkukäyttöisessä epilaattorissa on kaksi eri ajonopeutta ja kirkas valo, jonka vuoksi hämärässäkään suihkuhuoneessa pienemmät yksittäiset karvat eivät jää huomaamatta.
Pidin yli puolen vuoden tauon epiloimisesta, ja vähän kauhulla odotin, miten inhottavaa se varmaan taas pitkästä aikaa olisi. Pääsin todistamaan vääräksi huhun, jonka mukaan karvat kasvavat entistä paksumpina ja tummempina: Käsikarvani olivat kasvaneet aivan samanvärisinä ja yhtä pitkinä takaisin, kuin ne olivat olleet ennen aivan ensimmäistä epiloimista. Pääsin jopa yllättymään positiivisesti..
Karvat olivat itseasiassa kasvaneet jollain tapaa harvempina tai ohuempina takaisin, sillä tämän pitkän taukoni jälkeen epiloiminen ei sattunut yhtään niin paljoa kuin ennen! Se tuntui vain pieneltä pistelyltä, ja sain käsivarteni epiloitua vain muutamassa minuutissa!
Tässä vaiheessa joillain monesti herää kysymys, onko käsikarvojen olemassaololla loppujen lopuksi mitään väliä. Tottakai jokainen saa itse päättää tällaisista asioista omalla kohdallaan, enkä minä mitenkään oleta että muutkin haluaisivat käsikarvojaan ajella. Jos käsikarvat kuitenkin itseä vähääkään häiritsevät, ne on onneksi mahdollista poistaa helposti. Ja voitte vain kuvitella sen käsivarsien tai säärien ihanan sileyden, joka kaiken lisäksi kestää pitkään..
Epiloinnin jälkeen iho punottaa ja sitä kuumottaa vähän aikaa, mutta se menee pian ohi. Viileällä vedellä huuhtelu auttaa paljon etenkin ensimmäisten kokeilukertojen jälkeen, jolloin iho on vielä herkempi epiloimiselle.

Epilaattorin plussat ja miinukset pähkinänkuoressa:

+ Karvat pysyvät pitkään poissa
+ Karvat kasvavat takaisin pehmeämpinä ja ohuempina, joten epiloiminen helpottuu ja kipu vähenee kerta kerralta
+ Epiloidessa välttyy terävältä sängeltä
+ Sopii herkälle iholle, joka ärtyy höyläämisestä

- Etenkin alussa inhottavan tuntuista
- Ei tartu pienimpiin karvoihin, jonka takia karvojen on oltava tarpeeksi pitkät että ne saisi pois
- Kestää kauemmin kuin höylääminen

Löytyykö teiltä epilaattoria? Mitä olette tykänneet kyseisestä laitteesta? :)

8 kommenttia:

 1. Itseltäni ei löydy! Mutta luulen, että syy siihen on se, että olen kuullut niin paljon huonoa palautetta tuosta. Esim. että ottaa tosi kipeetä kun ajaa karvoja tuolla ja ym. ym. Mutta eikö nuo kapistukset ole aika hintaviakin, joskus olen kaupassa niitä katsonut ja halvimmat on jossain 50e hujakoilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kieltämättä epilointi sattuu jonkin verran aluksi, mutta se mielestäni helpottaa ajan myötä, useamman epilointikerran jälkeen :)
   Epilaattoreiden hintahaarukka on aika suurin, riippuu niin paljon millaisia ominaisuuksia epilaattoriltaan kaipaa. Laadukkaammat epilaattorit ovat hintavampia ja itse kyllä suosittelen satsaamaan kyseiseen laitteeseen. Oletko kuullut Buzzarorista? Siellä on nyt parikin kertaa ollut kampanja, jossa on mahdollisuus päästä epilaattorin (viimeksi Braun Silk-Epil 7) testausryhmään. Testausryhmä saa laitteen huomattavalla alennuksella. Esimerkiksi viimeisimmässä kampanjassa testaajat saivat 209€ epilaattorin 79€ hintaan, omien käyttökokemuksiensa kertomista vastaan. Suosittelen muutenkin kirjautumaan Buzzadoriin, siellä on aika ajoin kivoja juttuja, joita voi päästä testaamaan.
   Lisäksi kannattaa seurailla vähän aikaa esimerkiksi Gigantin tarjouksia, sillä myös sieltä voi löytää epilaattorin hyvään hintaan :)

   Poista
 2. Minäkään en ole kokeillut mutta ehkä vielä jonain päivänä! Tämä sun blogi on aivan tosi mahtava, luen paljon eri blogeja mutta tämä on ihan paras!! Vaikutat ihanalta ihmiseltä, oot niin elämäniloa täynnä, positiivinen ja ystävällinen kaikille!! Tuut pääsemään vielä pitkälle tuolla asenteella. Ihanaa kesää sulle Lempi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, ehkä vielä joskus uskallat :D Kiitos tosi paljon! Tällaiset kommenttit piristävät päivää ja ovat yksi niistä asioista, jotka tekevät tästä blogin kirjoittamisesta niin antoisaa! :) Sitä samaa sinulle♥

   Poista
 3. kainalot kannattaa kans epiloida. Samaa mieltä olen että iha älyttömästihän se sattuu mutta parin epilointi kerran jälkeen karvat kasvavat takaisin vaaleina ja hentoina, ihan kuin muutkin karvat ja siinä vaiheessa se ei sitten satukkaan enään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin joo! No täytyypäs vielä joku rohkaistua ja kokeilla, sillä uskon hyvin että se helpottaisi paljon jo muutamasta kerrasta :)

   Poista
 4. Itellä on ollut jo puoltoista vuotta tuo samainen laite.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Epilaattori on siitäkin hyvä, että se on pitkäikäinen. Myös meillä tämä sama laite on kestänyt kovassa käytössä jo puolitoista vuotta! :)

   Poista