maanantai 20. heinäkuuta 2015

Tulitikkutehdas


Viimeviikkoisella kesäreissullamme Roosa vei meidät katsomaan erästä Tampereen urbaania, tietynlaista mystiikkaa huokuvaa paikkaa: 70-luvulla käytöstä poistunutta tulitikkutehdasta. Alueella on jäljellä muutama eri rakennus, joista siihen kaikkein pimeimpään ja surullisenkuuluisan historian omaavaan rakennukseen ei kenenkään tehnyt mieli mennä. Sen sijaan suurinta, kolmikerroksista tiilirakennusta kiersimme ja tutkimme pidemmän aikaa. Lattialla lojuvia lasinsiruja, pimeitä huoneita, joiden lattiat tulvivat vettä, tipoitellen vuotava katto, graffitien peittämät seinät sekä rakennuksen ihan rehellinen likaisuus luovat aivan omanlaisensa tunnelman. Tässä vähän kesäiltana otettuja tunnelmakuvia hylätystä tehdasrakennuksesta ja sen ympäristöstä:

Oletteko tekin käyneet ihmettelemässä tätä vanhaa tulitikkutehdasta?

11 kommenttia:

 1. Oi että, mun sisko muutti just tampereelle, pitää käskeä häntä mun kanssa tonne sitten kun sinne meen. Näyttää niin kivalta kuvauspaikalta :)
  Ja asiasta ihan toiseen onko sun kaveri (kuvissakin näkyvä) Ilona? tällä hetkellä äänekosken hesburgerissa tai cittarissa töissä kun näin siellä aivan hänen näköisen tytön :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä, tehkää ihmeessä retki sinne vaikka jonain kivana kesäiltana. Ja kannattaa ottaa kamera mukaan! Hih, kyllä vain. Kuvissa näkyvä Ilona on tällä hetkellä Hesburgerissa kesätöissä :)

   Poista
 2. Nyt jäi kiinnostaa toi surullisenkuuluisa historia :o kerro vähän lisää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Esimerkiksi tästä linkistä löytyy yksi uutinen aiheesta:

   http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194937282794/artikkeli/kommentti+tama+tragedia+oli+liikaa+heratys+tampereen+kaupunki.html

   Jo aiemmin keväällä tulitikkutehtaalla kuvailemassa käynyt Roosa kertoi yhden (oliko sitten juuri tämän kyseisen rakennuksen) oven olleen naulattu tiukasti kiinni. Nyt ovi kuitenkin oli auki. Olipa se sitten tarkoituksella avattu tai rikottu, ei siihen rakennukseen tehnyt mieli mennä sisälle ollenkaan. Alueella on tämän lisäksi muitakin sellaisia pienempiä rakennuksia, joissa ei ole kovin vetovoimainen tunnelma..

   Poista
 3. Ihania kuvia! Todella upea kuvauspaikka ja persoonallinen!

  VastaaPoista