sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Kevätkuulumisia!


Moikka taas :) Lempi on jälleen palannut blogin pariin! Tämä kevät on kyllä mennyt taas tosi nopeasti. Koulun ja tanssien lisäksi arkeen on mahtunut mukaan muun muassa kivoja reissuja, kuten toissaviikonloppuna balettiporukalla tekemämme reissu Helsinkiin. Aamupäivällä kävimme katsomassa balettioppilaitoksen tunteja, koska heillä oli avoimien ovien päivä. Oli tosi mielenkiintoista päästä näkemään niin upeita tanssijoita ja seurata heidän työskentelyään balettitunneilla. Kävimme syömässä, ja seitsemältä alkoi Suomen kansallisoopperalla baletti Don Quijote. Se oli ensimmäinen baletti, jonka pääsin näkemään, ja mielettömän upea! Ilonan kanssa varaamamme paikat osoittautuivat tosi hyviksi: Ne olivat juuri sopivalla etäisyydellä lavasta, ei aivan edessä, ettei tarvinnut katsoa ikään kuin ylöspäin, muttei liian takanakaan. Kokonaisuuden näki tosi hyvin, ja jopa pukujen pienet yksityiskohdat pystyi erottamaan. Hih, pieni unelmani Joutsenlammen näkemisestä heräsi taas sisälläni. Sain tästä unohtumattomasta ''balettipäivästämme'' hirveän paljon inspiraatiota ja motivaatiota kevään tanssitunneille.

Tässä koosteena joitain tämänkeväisiä kuvia instagramistani:
1. Vinkki! Jos löydät neliapilan ensi kesänä, laita se prässäytymään ja tee siitä itsellesi onnenavaimenperä. Näin onni seuraa sinua kaikkialle ;D
2. Maaliskuussa juhlimme perinteisesti yökyläillen ystäväni Ilonan 17v synttäreitä. Annoin hänelle kirppikseltä löytyneen ruutupaidan, itse tekemäni kuukorun (josta teen tänne ihan oman postauksensa) sekä ripsivärin.
3. Yksi keväinen selfie..
4. Kevään ensimmäiset överimakeat jätskit siskoni Veeran kanssa.
5. Foam roller - superhyödyllinen ostos koko perheen käyttöön. Rullailemalla rollerin päällä omalla painolla saa tosi hyvin muun muassa avattua jumittavia lihaksia ja selkää. En ole itse vielä kerennyt tutustua kaikkiin rullan monipuolisista käyttömahdollisuuksista. Netistä löytyy tosi paljon erilaisia rullalla tehtäviä jumppa, tasapaino - ja venyttelyliikkeitä.
6. Pikkusiskoni Linnean kanssa teellä eräs lauantai-aamupäivä.
7. Pääsiäisen irtiotto kouluhommista: käsitöitä kellarissa aamuyöhön saakka. Pian esittelen teille yhden syntyneistä luomuksista, ja ajattelin myös tehdä sellaisen erillisen tunnelmapostauksen ''käsityöluolastani''.
8. Kerrassaan herkullinen keväinen juustokakku, johon teimme reseptin mamman kanssa. Resepti löytyy täältä.
9. Kouluun lähdössä :)

Tämä kuluneen jakson koeviikko tuntui todella raskaalta jostain syystä, vaikka viime viikolla minulla olikin vaan kolme koetta: fysiikka, matikka ja englanti. Jokaiseen kokeeseen lukeminen jostain syystä tuntui ihan valtavan suurelta projektilta, (vaikkei se sitä oikeasti olisi ollutkaan) ja teki jotenkin tosi väsyneeksi. Onneksi kevät omalla tavallaan antaa energiaa jaksamaan vielä viimeisen jakson loppurutistuksen. Huomenna olisi vielä ruotsin puhekurssin suullinen koe. Jännittää jo pikkuisen, koska se on vähän erilainen koe, johon ei periaatteessa erityisesti voi valmistautua.

Ruotsista puheenollen, ilmoitimme ystäväni Ellin kanssa itsemme 10 päivän ruotsin kielikurssille ensi kesänä. Kurssi järjestetään loppukesästä Pohjois-Ruotsissa Piteåssa, ja sinne pääsee koulustamme kuusi opiskelijaa. Kurssi on todella hieno mahdollisuus oikeasti päästä käyttämään ruotsin kieltä. Lisäksi se on loistavaa kuullunymmärtämis - ja ihan yleistä preppausta syksyn YO-kirjoituksia varten. Täyshoidon, (majoituksineen, ruokineen, opiskeluineen ja matkoineen) itse maksettava osuus on todella pieni. Saa vaan nähdä, mitä kaikkea kurssi tuokaan tullessaan. Ja siellä ei kuulema pääse nälkä takuulla yllättämään - ruokaa on kehuttu ihan älyttömän hyväksi, mistä minä ja Elli tietenkin innostuimme, haha :D

Ja vielä yksi juttu, jota innolla tulevalta kesältä odotan, on Kuopion tanssii ja soi -festivaali, jossa esitämme yhden nykytanssikoreografian. Tulevasta kesästä ja syksystä tulee kyllä varmasti aika jännittävä ja unohtumaton :) 

8 kommenttia:

 1. Tosi kiva kuuulla sustakin! :)
  Niin nopeasti on aika mennyt -ja enää alle 2 kk tätä lukukautta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Niimpä, kesäloma on niin lähellä jo <3

   Poista
 2. Odottelinkin jo postausta! Kiva kun olet takaisin!

  VastaaPoista
 3. Ihanaa kun olet jälleen ruudun takana, pitkästä aikaa! :) Vautsi! Tuo ruotsin kielikurssi kuulostaa todella kivalta! Mukavaa kun koulusi järjestää tuollaisen retken, siinä oppii takuulla hyvin kieltä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommenttista Anna :) Koulumme oppilaat itseasiassa pääsevät kurssille Pohjola Norden -järjestön kautta, mutta joka tapauksessa, odotan tosi innolla! :P
   Ruotsin opiskelu lukiossa on useimmiten kovin teoreettista. Kun sitten yhtäkkiä pitäisikin ihan oikeasti puhua jotain ruotsiksi, voi helposti käydä niin että kissa vie kielen :D Siksi on niin kivaa päästä harjoittelemaan ja muutenkin kokemaan uutta kyseiselle kurssille :)

   Poista
 4. En millään malttaisi odottaa Kuopion tanssimatkaa ja Ruotsin kielikurssia (ruokaa...) :DD

  VastaaPoista