maanantai 13. huhtikuuta 2015

Valaskala


Kuten viime postauksessa lupasin, nyt esittelyssä eräs pääsiäislomalla kellarissa syntynyt käsityö, nimittäin farkkuvalas! Tähän valaaseen sain idean Valaan villapaita -blogista, ja halusin itsekin kokeilla sympaattisen näköisen valaan ompelemista. Tämä valaspehmo pääsi heti samana viikonloppuna uuteen kotiin, 2-vuotissynttärilahjaksi.


Farkkuvalas syntyi kirppikseltä löytyneistä vanhoista miesten farkuista. Valaan tekemiseen tarvitsee vain pienet lahjepalat farkkua, jonkinlaiset silmät, vanua täyttämiseen sekä ompelukoneen. 

Pitää kyllä ihan korostaa, miten erinomaista farkku onkaan käsitöihin ja tuunaukseen.
Ensinnäkin, kierrätyskeskukset ja kirpparit ovat ihan täynnä farkkuja, joita saa käytännössä katsoen ihan ilmaiseksi. Ympäristön kannalta on tärkeää suosia kierrätysmateriaaleja käsitöitä tehdessään. Farkku on suorastaan ikimateriaali - se kestää kovassakin käytössä todella pitkään. Farkkukankaissa on myös varaa valita: on valtavasti eri sävyjä, vahvuuksia ja joustavuudeltaan erilaisia farkkukankaita. Kaiken lisäksi farkku on tyylikäs ja ajaton materiaali, olipa se laukkuna, räsymattona, takkina tai pehmoleluna.


Kirjavinkki! Farkkujen uusi elämä on tosi hyvä kirja, jota voin suositella lämpimästi. Sieltä löytyy 50 ohjetta erilaisiin käsitöihin, joissa on hyödynnetty kierrätysfarkkua. Kannattaa tsekata, löytyykö esimerkiksi kaupunkisi kirjastosta kyseistä kirjaa. Myös googlettamalla löytyy ihan valtavasti ihania ja inspiroivia ideoita farkkukankaan käyttöön.


Ja tässä vielä pari yksityiskohtakuvaa valaasta:

Mitäs tykkäsitte tästä farkkuvalaasta? :) 
Oletteko te koskaan kokeilleet hyödyntää vanhoja farkkuja käsitöissä/tuunauksessa?

4 kommenttia:

 1. Oi tuo on niin suloinen! Tuosta vois tulla kiva koristetyyny kun vaan isontaisi kaavat ja vaihtaisi kankaan omaan kotiin sopivaksi! :) Tuo on kyllä farkkuversiona niin symppis! <3
  Ihana muuten kun oot taas blogin ääressä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos tosi paljon <3 Sama itseasiassa kävi minunkin mielessäni valasta ommellessani :) Pitää vaan vielä harjoitella tekemällä pari lisää, niin alkaa löytyä sellaiset sopivat mittasuhteet ja parhaat tekniikat ompeluun. Sitten voisi vaikka ottaa sellaisen vähän isomman valashaasteen ;D

   Poista