tiistai 14. huhtikuuta 2015

Suunnitelma B


Moikka! Koulussamme koeviikot on järjestetty mielestäni tosi hyvin. Kun ei ole koetta, on kokonaan vapaapäivä koulusta. Ajattelin, että kävisin tänään kuitenkin koulussa syömässä lounaan. Suunnitelmani sitten vaihtuikin suunnitelma B:ksi, sillä heräsin vasta vähän ennen kahtatoista :D Nyt on kyllä tosi levännyt olo, ehkä tällainen ''uniöveri'' on ihan hyväksi näin koeviikon päälle.
Joka tapauksessa, koulun lounasaika oli siis mennyt jo tunti sitten, joten ryhdyin vähän myöhäiseen aamupalanlaittoon. Päätin sitten tehdä aamupalaa oikein pitkän kaavan mukaan. 


Rakastan tehdä erilaisia puuroja! Teen puurot joko kokonaan veteen, tai laitan suunnilleen puolet maitoa ja puolet vettä. Tänään tein puuron puoliksi veteen ja puoliksi kauramaitoon.
Lämpimiin puuroihin on ihan hirveästi vaihtoehtoja, voi käyttää perinteisiä kaurahiutaleita, tattarihiutaleita, riisihiutaleita, hirssihiutaleita, perunasuurimoita.. Ja tuorepuurot ovat sitten vielä asia erikseen, niistäkin saa kyllä tosi hyviä. Itse yleensä yhdistelen hiutaleita, esimerkiksi tänään puurooni tuli puolet hirssiä ja puolet riisihiutaletta. Päälle laitoin viime kesänä poimittuja mustikoita pakastimesta, puolikkaan päärynän sekä ripauksen kanelia ja kaardemummaa. Lisäksi paistoin muutaman kookos-banaanipannukakun, joiden päälle lorautin vaahterasiirappia. Luin päivän sanomalehden kaikessa rauhassa ja nautin kiireettömästa aamusta. Tänään ajattelin vielä käydä lenkillä, ehkä vähän lukea biologiaa, ja illalla on nykytanssitunti. Oikein mukavaa tiistai-päivää kaikille! :)

6 kommenttia:

 1. Kuulostaapa ihanalta! :) Pitäisi itsekin joskus tehdä rauhassa unelma-aamiainen ja lueskella lehtiä aamuauringon paisteessa. :) <3 Pst. Letut ja puuro näyttää super hyviltä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anna! :) Sellaisia aamuja on kyllä ihan hyvä pitää aina silloin tällöin, kiireisen arjen keskelläkin. Eikä kauaakaan, kun pääsee taas lämpimälle terassille nauttimaan aamupalasta <3

   Poista
 2. Myöhäiset aamut ovat ihania! :) (Mutta mielummin otan aamupalkit täyteen, ettei iltapäivästä täydy istua niin pitkään...)
  Itsekin olen alkanut tehdä hiutalekomboja puuroihin. Nyt on useana aamuna puuro tullut tehtyä tattari+kaurahiutaleisiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä, arkipäivisin siinä on se huono puolensa ;D Onneksi kuitenkin on viikonloput <3 Oi, tattari+kaura on myös täällä hyväksi todettu :P

   Poista
 3. Ihan mahtavaa että sulla on tollanen mahollisuus mennä Ruotsiin opettelemaan ruotsia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä, odotan kyllä tosi innolla reissua! :)

   Poista