tiistai 23. joulukuuta 2014

Hyviä ja ei-niin-hyviä

Moikka taas pitkästä aikaa! Nyt on alkanut loma pikkuhiljaa tehdä tehtäväänsä - olo on niin rentoutunut ja rauhallinen. Olen huomannut, että mitä pidempi aika viimeisestä postauksesta on, sitä vaikeampi on keksiä jotain fiksua postausaihetta. Fiksua tai ei, ajattelin koota teille vähän viime viikkojen kuulumisia, sekä hyviä, että ei-niin-hyviä. Huono on vähän liian voimakas sana, sillä kulunut syksy on jättänyt mieleen huomattavasti enemmän positiivista kuin negatiivista :)

Syksyn vakiokampaus: letti. Se on niin yksinkertainen, nopea ja pitää hiukset koko päivän pois tieltä. Ne kerrat, jolloin hiukseni ovat olleet auki, ovat yhden käden sormilla laskettavissa. En vaan kestä sitä, kun ne jäävät kaikkialle kiinni ja menevät ihan sähköiseksi :D Ylläni näissä kuvissa minulla on kirpputorilta löytynyt villapaita, joka on tällä hetkellä suosikkivaatekappaleeni.
Löysin kirpputorilta myös useamman kerän Novitan Tennessee-lankaa, joista ajattelin tehdä jotain kivaa. Ajattelin jonkinlaista huivia, mutten ole ihan varma riittävätkö kerät, koska sekä lanka että puikot ovat aika ohuet. Minun piti palauttaa mieleen, miten neulotaankaan (en osaa tehdä kuin nurjaa ja oikeaa, ja niitäkin vähän heikosti vielä:D) Lankojen väri ei ole ihan niin pinkki kuin kuvassa näyttää, vaan taittaa enemmän tummaan punaiseen. Se on muuten tänä syksynä noussut ehdottomasti lempivärikseni.
Ja varmaan ensimmäistä kertaa kahteen kuukauteen meikkasin oikein pitkän kaavan mukaan, mikä minulla siis tarkoittaa mineraalipuuteria, vaaleaa luomiväriä, kulmaväriä, rajauksia, ripsiväriä ja ripausta poskipunaa. Koko syksyn olen laiskotellut meikkaamisen suhteen. Olen herännyt aamuisin niin myöhään, ettei aikaa ole jäänyt kuin puuterille ja kulmavärille. Kaiken lisäksi ajan kouluun polkupyörällä jyrkän alamäen, ja vaakasuorassa räntäsateessa olisi silmämeikki mennyttä kouluun päästyä.
Kuten edelliset, myös tämän syksyn iltapäivien vapaa-aika on pääasiassa kulunut sillä parhaalla tavalla: tanssitunneilla. Teimme Jessican ja Tinjan kanssa myös oman tanssin, jonka esitimme tanssikoulumme ''omien tanssien näytöksessä.'' Yllä oleva kuva on tekemämme tanssin lopusta.
Tanssin syyslukukausi tiivistyi näytösviikonloppuun, joka meni ihan hyvin, vaikka väsyttikin tosi paljon. Heti sen jälkeen alkoi koeviikko, joka tuntui menneen myös oikein hyvin.
Ja niitä huonompia, olen tänä syksynä huomannut, että minulla on varmaan jonkinlainen nikkeliallergia. Tällaiset ''halpakorvikset'' ovat nimittäin aiheuttaneet kummallisia oireita korvanlehtiin. Vielä en kuitenkaan suostu luopumaan korviksistani! :D Voihan olla, että tämä on vaan jotain ohimenevää.
Sain ihanan kasvin huoneeseeni! Mielestäni viherkasvit ovat niitä parhaita sisustuselementtejä, koska kauniin ulkomuotonsa lisäksi ne tuovat huoneeseen ihan omanlaistaan tunnelmaa ja elävyyttä.
Koulu on sujunut ihan tavalliseen tapaan, olen voinut olla tyytyväinen suorituksiini. Kemia on ottanut minut valtaansa, tykkään siitä paljon. Se tarjoaa haastetta, mutta on kuitenkin omalla tavallaan selkeää, kun siihen ''pääsee sisälle''. Minulla onkin kemian kirjoitukset jo ensi syksynä. Kemian lisäksi kirjoitan syksyllä myös keskipitkän ruotsin.
Mamma osti minulle lahjaksi lääketieteen valmennusmateriaalin (2013) Materiaali on siis ostettu käytettynä, ja se sisältää fysiikan, kemian ja biologian lukion oppimäärän teorian sekä paljon tehtäviä ratkaisuineen. Materiaaleihin on merkitty, mihin lukion kurssiin ja aiheeseen mikäkin alue ja sen tehtävät kuuluvat. Siksi nämä ovatkin erinomaiset paitsi jo näin ennakkoon aloitettuun pääsykokeeseen valmistautumiseen, myös kirjoituksiin harjoittelemiseen! Olen jo vähän pläräillyt ja tutkinut kirjoja, ja viimeistään ensi kesänä aloitankin harjoittelemaan kemian osuuden parissa :)
Teimme Veeran kanssa eilen pähkinäisen mustikkajuustokakun mutakakkupohjalla. Tämän kakun reseptin ajattelin julkaista, kun vielä yhden kerran olemme kokeilleet tehdä sen. Kehittelemämme resepti nimittäin vaatii vielä pientä viilausta, vaikka kieltämättä aika herkullinen olikin ;D


Toivottavasti myös teidän syksy on ollut mukava, ja tähänastinen loma rentouttanut.
Nyt lähden auttamaan vielä viimeisissä siivoushommissa. Ihanaa, kun koti on puhdas ja saa vaan rauhoittua ja rentoutua perheen kanssa. Mukavaa tiistai-päivää kaikille!

14 kommenttia:

 1. voi että kun tää sun blogisi on jotenkin ihanan suloinen ja pirtsakka! kuvista tulee aina kauhean kotoinen olo. :)

  mullakin alkoi nikkelikorvikset ihan yhtäkkiä reagoimaan tosi voimakkaasti ja jotain ihottuman tapaista tuli, lähti kuitenkin pois kun lopetti niiden käytön kokonaan. suosittelen lämpimästi muutamien hyvien hopeakorvisten hankkimista, eivät loppujen lopuksi kuitenkaan hirveän hinnakkaita ole!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon kiitoksia! :)
   Niin joo :o Ehkä minunkin kannattaa nyt lopettaa sellaisten ns halpiskorvisten käyttö, sillä oireet eivät ainakaan ole helpottaneet syksyn saatossa, päinvastoin. Eilen kokeilin taas pitkästä aikaa korviksia, sain äidiltäni hänen hopeiset renkaat lainaan. Ensimmäistä kertaa moneen kuukauteen minun ei tarvinnut ottaa korviksia saman tien pois kutinan takia, vaan pystyin pitämään niitä koko päivän. Olet kyllä oikeassa, voisi vaikka hankkia sellaiset parit hopeiset peruskorvikset, esimerkiksi juurikin jotkut renkaat ja yksinkertaiset napit, joita voi sitten käyttää vuorotellen :)

   Poista
 2. Jes, olet palannut takaisin blogin pariin. Minne paikkakunnalle olet ajatellut hakea lääkikseen? Entä onko sulka vielä kaikki asiat, esim fyysikan ykköskurssin jutut hyvässä muistissa? Itse haluaisin myös hakea lääkikseen, mutta en yhtään tiedä onko se edes mikään vaihtoehto kohdallani, en pysty keskittymään lukemiseen ja asiat unohtuvam yleensä heti kokern jälkeen:( onko sulla mitään vinkkiä miten pääsisin asioihin kunnolla sisään?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällähän minä :) Oli jo ikävä oman blogin tekemistä!
   Ainakin tällä hetkellä minua kiinnostaisi eniten Kuopio. Se vaikuttaa kaupunkina sellaiselta juuri minulle sopivalta ja kivalta.
   Sanotaan, että jos minun nyt pitäisi tehdä esimerkiksi fysiikan ensimmäisten kurssien kokeet näin lennosta, eivät tulokset olisi mitään huippuluokkaa. Kyllä ne asiat kuitenkin varmaan pienellä kertauksella palautuisivat taas mieleen, koska ne on kuitenkin jo kerran hyvin opiskellut.
   Varmasti se voi olla sinulle yksi vaihtoehto! Olet jo tosi vahvalla pohjalla, jos olet löytänyt motivaation opiskella lääketieteen alalle tarpeellisia aineita. Kun on kyse luonnontieteistä, on mielestäni parasta harjoitusta tehdä tehtäviä (etenkin fysiikassa tosi tärkeää), sillä siten opittua teoriaa joutuu yleensä soveltamaan, ja se puolestaan jättää asian paremmin muistiin. Myöhemmin muistaa sitten esimerkiksi jonkin kaavan ja sen käytön helpommin, kun on joutunut jossain tehtävässä pyörittelemään ja kääntelemään sitä monta kertaa edestakaisin tehtävän ratkaisemiseksi. Mielestäni kannattaa olla perinpohjainen ja yrittää opetella oikeasti ymmärtämään asiat sen sijaan että vain opettelisi ne ulkoa: tutki ja yhdistele opittuja asioita, ''Miten tämä liittyy siihen edelliseen asiaan?'' ''Onko näillä jotain yhteistä?'' Ennen kuin alat opetella jotain uutta asiaa, pohjusta se hyvin itsellesi. Esimerkiksi kemiassa hapetuslukuihin liittyvät tehtävät voivat jäädä mysteeriksi, jos ei alunperinkään ole varma, millaisesta tapahtumasta on kyse.
   Tietysti joskus on asioita, joita ei välttämättä ole tarpeenkaan yrittää liian perinpohjaisesti selvittää, vaan esimerkiksi kaavan käytön oppiminen riittää. Älä lannistu, jos et heti ymmärrä jotain vaikeampaa asiaa tai kokonaisuutta, sillä luonnontieteissä aiheet monesti vaativat paljon omaa perehtymistä, tutkimista ja asioiden ''järjestelyä'' omassa päässä niin, että ne voi itse omalla tavallaan ymmärtää. Esimerkiksi jos käymme matikan tunnilla jonkun uuden asian, ymmärrän sen hyvin vasta parin päivän päästä, kun olen lukenut asian rauhassa kotona ja tehnyt siihen liittyviä kotitehtäviä.
   Tässä oli jotain mieleeni tulleita juttuja. Toivottavasti näistä löytyy jotain hyödyllistä vinkkiä. Oikein mukavaa ja motivoivaa kevättä sinulle koulun suhteen! :)

   Poista
 3. Ihanan näköinen kakku ;) äkkiä vaan reseptiä tulemaan:D

  VastaaPoista
 4. Ui ihanaa saada kuulla taas susta :). Ehti tulla jo ikävä. Säikähin, että sulla on sattunu jotain :c mutta onneks ei :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja minä tällä tavoin aiheutan huolta, voi ei :(
   Hih, kiva tehdä blogia taas pitkästä aikaa :)

   Poista
 5. Ihanaa nähdä jälleen uusi postaus! <3 Iloista Joulua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :) Ihanaa saada teiltä kivoja kommentteja, vaikka postaustauko pääsikin vähän venähtämään pitkäksi. Samoin ja hyvää uutta vuotta! :)

   Poista
 6. Ihania kuvia!
  Tuohon huiviin voisin antaa yhden vinkin, voisit tehdä vaikka helmineuletta eli luot parittoman määrän silmukoita ja neulot niillä vuorotellen 1 oikein 1 nurin, kun pääset kerroksen loppuun käännät työn ja jatkat 1 oikein, 1 nurin. Helmineuleen idea on siis, että aina oikean päälle tehdään nurja ja nurjan päälle oikea silmukka.Tuo pariton silmukkamäärä taas auttaa siis siinä että sinun ei tarvitse aina katsoa mitä olet viimeksi tehnyt vaan voit aina aloittaa kerroksen oikealla silmukalla, tottakai voit neuloa myös parillisella silmukkamäärällä mutta se on ainakin omasta mielestäni haastavampaa.

  Selitin tuon ehkä vähän turhankin yksinkertaisesti:)

  Minulla on kaverini kanssa myös käsityöblogi, käy ihmeessä katsomassa, jos sieltä löytyisi muita vinkkejä/ideoita:
  lotta-and-emilia.blogspot.fi

  -Emilia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos älyttömän paljon vinkistä! Äitini vähän mainitsikin jotain tällaisesta neuloksesta, mutta kiitos että selvensit näin hyvin, mitä se ihan käytännössa tarkoittaa :)
   Menenpäs katsomaan teidän käsityöblogin saman tien! :)

   Poista