perjantai 26. joulukuuta 2014

Tuunausvinkki: helppo ja söpö pitsireuna


Kirpputoria viimeksi kiertäessäni silmiini osui kauniin turkoosi, itseneulottu villapaita. Paidan kaula-aukko oli hieman epäsymmetrinen, ja tuumasin paidan kaipaavan jotain pientä tuunausta, jotain pientä yksityiskohtaa. Samalla reissulla tonkiessani sekalaista tilkku/kangaspalalaatikkoa löysin käsiini valkoisen pitsisuikaleen, jonka saman tien tajusin olevan oikein oiva lisä löytämääni paitaan..
Tällaisen muodonmuutoksen paita koki! Eurolla saamastani villapaidasta ja kaupan päälliseksi tulleesta pitsipalasta syntyi tällainen kokonaisuus aivan helpolla ja nopealla tuunauksella.
Ompelin reunuksen paitaan valkoisella langalla, ompelukoneen suoralla ompeleella, jonka pituutta lisäsin hieman (2,5:stä 3,5:teen)

Pitsipala jäi muutamaa senttiä vaille, että se olisi kiertänyt koko kaula-aukon, joten päätin jättää raon etupuolelle keskelle, ja virkata valkoisesta langasta siihen pienet nauhat, jotka voi solmia rusetiksi.

Kirppiksellä kannattaa penkoa ne epämääräisimmätkin tilkkulaatikot, sillä sieltä aika usein löytyy pieniä pitsipaloja -ja suikaleita, jotka ovat tosi kivoja ja helposti lisättäviä yksityiskohtia vaatteisiin ja asusteisiin. Tällaisia pitsikaistaleita voi hyödyntää paitsi kauluksissa, myös esimerkiksi hameiden ja paitojen helmoissa, hihoissa sekä asusteissa, kuten laukuissa. 

8 kommenttia:

 1. Tuosta tuli todella ihana. :)
  Täytyisi itsekin käydä kiertämässä kaupungin kirpputorit tässä lähiaikoina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! :) Oi että minunkin tekisi mieli jo päästä kirppareille. Onneksi ne aukeavat nyt taas pian näiden pyhien päätyttyä ;D

   Poista
 2. Tulipas kaunis! Nyt menee ohi aiheen mutta onko kasvishampurilaisten joista sinulla oli kuva instagramissa ohjetta tulossa blogiin? Näyttivät niin herkullisilta että haluaisin itsekin koittaa tehdä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Joo minulla itseasiassa käväisikin mielessä tehdä pieni postaus niistä. Sellainen tulossa siis :)

   Poista
 3. Moi Lempi! :)

  Löysin siun blogin jo pari vuotta sitten, ja se on inspiroinu minuu siitä asti :)
  Urheilu ja liikunta on siun elämässä ilmeisesti suuressa osassa (ehkä eniten tanssin puolelta mutta silti!) ja olis tosi kiva jos tekisit postauksen siun liikuntatottumuksista, käytkö salilla vai harrastatko ollenkaan muuta liikuntaa tanssin lisäksi? :) Olis kiva tietää miten ylläpidät siun lihaskuntoo, miten venyttelet jne...
  Ja toinen kiva postaus olis mitä toivot vuodelta 2015 ja mitä suunnitelmia ja tavotteita siulla on tulevaisuudelle!


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka!
   Kiitoksia viestistäsi ja postausehdotuksista :) Tällä hetkellä tanssiharrastuksen ohella lähinnä lenkkeilen ja venyttelen. Olen päättänyt yrittää vähän lisätä arkeeni sellaisia lihaskuntojuttuja, joita on helppo tehdä kotona (esimerkiksi erilaisia vatsa -ja selkälihaksia ja kenties jotain käsipainojuttuja, jos löydän sellaiset jostain ;D) Kun tästä alkaa taas arki ja säännöllisempi rytmi liikunnan ja muunkin suhteen, voisin kyllä miettiä ja suunnitella sellaisen postauksen tekemistä. Myös seuraavan vuoden tavoite/suunnitelma -postaus voisi olla mukava toteutettava :)

   Poista