lauantai 15. maaliskuuta 2014

Valokuvat sisustuksessa


Valokuvat ovat tosi helppo ja halpa tapa saada sisustukseen jotain omannäköistä ja piristävää. Niistä voi keksiä vaikka mitä! Itse päätin tänään toteuttaa jo jonkin aikaa mielessäni olleen sisustusvision huoneeseeni, nimittäin valokuvakollaasin seinälleni. Tämä minunnäköiseni, pirteän värikäs kuvakollaasi saa hyvälle mielelle jokaisella katselukerralla. Olen aina rakastanut valokuvia, ne ovat minulle jollain tapaa todella tärkeitä. On aina yhtä ihanaa uppoutua tutkimaan lapsuuden valokuva-albumeita ja muita vanhoja valokuvia. Tälle seinälle olen valinnut kuvia aina vuodelta 1997 vuoteen 2014 saakka. 

Tämä seinä kertoo minusta ja elämästäni enemmän kuin ne kuuluisat tuhat sanaa.. 
 Tänään selaillessani vanhoja valokuva-albumeita tuli muuten mieleen, että voisin tehdä tänne blogiin sellaisen postauksen joistain lapsuuskuvistani, jos sellainen kiinnostaisi siis :)
Harmaan hyllykön päällä minulla on tällinen magneetti-muistitaulu, jota varten olen teettänyt muutamia mustavalkoisia kuvia. Omista kuvista saa koneella muokkaamalla helposti sisustukseen sopivia. Voit esimerkiksi tehdä kuvista mustavalkoisia, seepiasävyisiä tai vaikkapa utuisen pehmennettyjä..

Vinkkejä oman valokuvakollaasin tekoon:

• Teetä kuvat. Kuvien teettäminen ei ole kallista. Esimerkiksi Ifolorilla digikuvat maksavat noin 10snt/kpl. Kannattaa teettää kerralla mahdollisimman paljon (ei siis montaa kertaa muutaman kuvan satsia) sillä niin säästäät postikuluissa. Koneella olevista kuvista niitä parhaita ja tärkeimpiä kuvia kannattaa mielestäni aina välillä teettää valokuviksi, sillä tietotekniikasta ja sen luotettavuudesta ei voi koskaan olla ihan varma. Ja sitä paitsi vanhoja kuvia on ihanaa katsella useiden vuosien tai jopa vuosikymmenien päästä.

• Suunnittele kollaasi. Minkä muotoisen haluat kollaasista: suorakulmion, neliön, ympyrän? Myös kuvista tehdyt taulut ovat näyttäviä. Anna mielikuvituksen lentää, ja toteuta rohkeasti ideasi!

• Itse kiinnitin kuvat seinään pienillä sinitarran paloilla, mutta kannattaa muistaa, että ne jättävät rasvalänttejä tapettiin ja valokuviin. Meillä on kaikki kuvat kovalevyllä joka tapauksessa, niin pystyin laittamaan kuviin sinitarraa ihan huoletta. Jos kuitenkin käytät sellaisia kuvia, joista sinulla on vain se yksi ja ainut versio, kannattaa miettiä huolella miten kiinnität sen niin, että se kärsisi mahdollisimman vähän.

Riippuu tietenkin, millä tavoin haluat kuvat asetella, mutta minua helpotti tässä hommassa tosi paljon se, että olin koneella rajannut kaikki teetettävät kuvat samanmuotoisiksi.

• Jos et halua tehdä nimeomaan kollaasia, tai seinälläsi ei ole tilaa sellaiselle, (mutta kuitenkin haluat käyttää kuviasi jotenkin) kannattaa surffailla netissä! Sieltä löytyy ihan valtava määrä vinkkejä ja ihan loistavia ideoita omien kuvien käyttöön sisustuksessa.

Mitäs te piditte valokuvaseinästä? :)

12 kommenttia:

 1. Oi että, ihan älyttömän ihana :) Tykkään tosi paljon valokuvista ja kaikista muistoista, kun ne on esillä, joten aivan mahtava idea tuo <3

  VastaaPoista
 2. Joskus juuri teini-ikäisenä tuli tehtyä noita valokuvaseiniä ja -tauluja. Mutta näin aikuisempana se ei sisustuksessa enää juuri innosta hääkuvia lukuunottamatta.. :)

  VastaaPoista
 3. Ihana seinä :) mistä muuten olet saanut ohjeen unisiepparien tekoon olisin kiinnostunut? :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia :) Olen katsellut netistä kuvia tuomaan inspiraatiota, ja oikeastaan vain siepparin lankaosan tekemiseen olen katsonut youtubesta ohjevideoita. Sieppareita voi tehdä niin paljon erilaisia, että ei kannata liikaa katsoa ohjetta, vaan antaa vaan mielikuvituksen lentää ja tehdä siitä ihan omannäköinen. Minulta on monesti pyydetty ohjetta sieppariin, joten voisin kuitenkin myös tehdä sellaisen vaihe-vaiheelta postauksen, jos siitä vaikka sattuisi olemaan jollekin apua :)

   Poista
 4. Aivan loistava ja omaperäinen sisustusidea! :-)

  http://elviiraoona.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 5. Joo tee sellai postaus missä on sun lapsuuskuvia! :)

  VastaaPoista
 6. Ihania! Täytyisi teettää omatkin valokuvat seinälle. :) tuppaa jäämään kaikki nykyään koneelle ja kännykän kätköihin vaan :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet ihan oikeassa :) Kun joku kerta vaan istuu tietokoneelle, päättää, että nyt katson kuvat läpi, tilaan parhaat ja aloittaa vaan heti, niin kyllä se homma loppujen lopuksi käy aika nopeasti :)

   Poista