keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

Vastauksia kysymyksiin 2


Heips! :) Jes, taas yksi koe takana, vielä ainakin 6 edessä :D Joka tapauksessa, päätin nyt kun ehdin, tulla postailemaan vähän vastauksia kysymyksiinne :) Tässä postauksessa pääpainotteisesti kysymyksiä ja vastauksia harrastuksistani sekä tulevaisuuden suunnitelmista ja haaveista, here you go!

Mikä on mieluisin liikuntamuoto sinulle?
Ehdottomasti tanssiminen. Pidän myös uimisesta ja juoksemisesta Paavon kanssa. Koululiikassa kivointa on sähly ja pesäpallo.

Kuinka usein harrastat liikuntaa?
Käyn 7 tanssitunnilla viikossa ja Paavon kanssa lenkillä niin usein kuin mahdollista. Koulussa minulla on 4 tuntia liikkaa viikossa.


viime vuoden kevätnäytöksistä

Kuinka kauan olet harrastanut tanssia ja miten aloitit sen? Oletko harrastanut jotain muuta?
Aloitin tanssin harrastamisen silloin, kun olin 1. luokalla. Kävin kahdella tanssitunneilla viikossa: Nappulabalettissa ja pienten jazztunnilla silloisen parhaan ystäväni kanssa. Kun ikää alkoi tulla enemmän, otin yhä enemmän tuntejakin. Ystävän täytyi lopettaa tanssi, mutta rakkauteni harrastukseen säilyi, ja on vain kasvanut ajan saatossa.
Olen harrastanut vuoden ajan uintia, joka oli todella hyödyllistä, koska opin uinnin perustekniikat paremmaksi. Voisin joskus harkita lähteväni taas uimaseuraan, tai edes itse treenailemaan itsekseni. Uiminen on nimittäin todella hyvää liikuntaa. Nyt minulla kuitenkin on niin monta tanssituntia, etten ainakaan ihan vielä ehdi käydä uimassa muuta kuin satunnaisesti aina välillä.
Kävin pari vuotta kuvataidekoulussa, kun olin muistaakseni 4. ja 5. luokalla. Pidin siitäkin harrastuksesta paljon. 
Lisäksi teen kotona ruokaa, leivon ja käsityöt ovat aina olleet suuri intohimoni!Mitä tanssiminen merkitsee sinulle?
Se merkitsee minulle niin paljon! Nykyään itse tanssiminen sekä samoilla tunneilla käyvät ystävät ja kaverit ovat yhä suurempi osa arkeani, ja minua itseäni. Tanssi -ja ihmiset siellä ovat tietyllä tapaa kasvattaneet minua sellaiseksi, kuin nykyään olen.
Kun menen tunnille, saan olla täysin oma itseni. Tanssitunneille mennessä stressi ja murheet unohtuvat täysin. Huonokin päivä pelastuu, kun saa tanssia ihanien ihmisten kanssa.
Teemme tanssitunneilla ahkerasti ja tehokkaasti, mutta mukaan mahtuu paljon naurua, hauskanpitoa ja kaikenlaisia sisäpiirivirsejä :D Jos mokaa, ei todellakaan haittaa! Sarjan mennessä hyvin kehut piristävät. Kannustaminen, toisesta välittäminen, täysillä tekeminen ja parhaansa yrittäminen ovat avainsanoja tässä harrastuksessani. 

Tinja liitää..

Millaisia ystäviä sinulla on tanssissa? Onko sinulla hyvät välit heidän kaikkien kanssa? Ovatko he sinulle tärkeitä?
Ihan huippuja, ja huipputärkeitä! Minulla on hyvät välit kaikkiin heistä :)

Huomaatko eroa tanssiystävien ja muiden ystävien välillä?
Tämä onkin aika haastava.. Ehkä oleellisin ero on siinä, että tanssiystäväni muodostavat ainoan porukan, jossa vietän aikaa. Suurimman osan tanssiystävistäni olen oppinut tuntemaan vasta viimeisten parin vuoden aikana. 
Tanssiystäviä lukuunottamatta suurin osa ystävistäni ovat sellaisia, jotka liikkuvat yleensä eri porukassa kuin minä, eli heidän kanssaan vietän usein aikaa kahden kesken.

syksyllä tilatut, uudet kärkitossut

Milloin sait kärkkärit? 
Sain ensimmäiset kärkitossuni, kun olin 12-vuotias.

Mistä harrastamistasi tansseista pidät eniten, ja miksi?
Pidän eniten varmaan baletista, koska se on jotenkin niin ''tarkkaa.'' Olen itsekin todella järjestelmällinen ja tarkka, siksi uskon pitäväni tästä lajista eniten. Baletissa riittää aina haastetta.

Melkein yhtä paljon pidän kuitenkin myös nykytanssista ja jazzista, joissa omanlainen tyyli pääsevät näkymään vähän enemmän. Aloitin syksyllä myös street -tanssin. Aluksi oli vähän totuttelemista, kun baletti on jotenkin muokannut tanssityyliäni niin paljon sellaiseksi.. -balettimaiseksi? :D Nyt pikkuhiljaa olen kuitenkin alkanut löytää omaa tyyliäni street:iä tanssiessa, ja sen myötä olen myös saanut siitä paljon enemmän irti.


Jessica ja minä :)

Meinaatko jatkaa tanssia paljonkin tulevaisuudessa ja pelkkänä harrastuksena vai ehkä ammattiin liittämällä?

Aion ehdottomasti jatkaa tanssimista jatkossa. Luultavasti kuitenkin harrastuksena, koska ensinnäkään minulla ei ole ''fyysisiä lähtökohtia'' tanssijaksi. Jos haluaisi tanssista ammatin, olisi intohimon tanssia kohtaan oltava ihan mieletön. Pitäisi myös olla varma siitä, että tämä nyt todella on se asia, jota haluan tehdä, ja johon voin antaa kaikkeni. Tanssi on minulle äärimmäisen rakas harrastus, ja uskon että tulee olemaankin vielä pitkään.


Jessica ja minä viime vuoden kevätnäytöksissä

Miten opit ompelemaan niin hyvin?
Ompelin ja askarelin pienempänä vaikka sun mitä virityksiä :D Kun sitten sain ensimmäisen opelukoneeni, innostuin ompelemisesta ihan tyystin! Olen aina vain toteuttanut ajatuksiani ommellessa, ja samalla oppinut perusasioita esimerkiksi erilaisista tekniikoista. Luen myös jonkin verran käsityökirjoja, joista olen saanut hyviä vinkkejä. Koulun käsityötunneilla olen aina ollut jotenkin ihan pihalla. Siellä käsityötaitoni ei koskaan ole päässyt mitenkään loistamaan, päinvastoin! :D

Missä kaupungissa asut ja missä haluiasit mieluiten asua?
Asun Äänekoskella. (Suomen rajojen sisällä) haluaisin tulevaisuudessa asua ehkä Kuopiossa, Tampereella tai pääkaupunkiseudulla. Lappeenranta on mielestäni todella kaunis kaupunki.

Minne haluaisit matkustaa? 
Haluaisin ensi syksynä taas Turkkiin tuttaviemme luo, ihan vaan rantalomalle. Aurinkoa, hiekkarantaa, jäätelöä, tuoreita hedelmiä ja vihanneksia..
Kun olen vanhempi, haluaisin käydä ainakin Englannissa ja myös Kiinassa olisi mielenkiintoista päästä joskus käymään.


Oletko hyvä koulussa?
Kyllä :)

Onko sinulla todistuksessa mistään aineesta alle ysiä?
Yksi 7. luokalla saatu bilsan numero on 8. Kaikki todistukseni voimassa olevat numerot ovat 9 tai 10 :)
 1. Mikä on huonoin koenumero minkä olet ikinä saanut?
Jos joitain pieniä pistareita ei lasketa, 6½ ala-asteella maantiedon kokeesta. Seiskalla ruotsi ei oikein kiinnostanut minua, ja sain saniksista usein 6 tai 7 alkavia numeroita. Nykyään ruotsi on yksi lempiaineistani :D


Miten luet kokeeseen? (esim. teetkö muistiinpanoja, ajatuskarttoja..)?
Yleensä luen kirjasta, vihon muistiinpanot, tiivistelmät yms. Teen monesti sellaisia ''lukusuunnitelmia'', johon kokoan asiat, jotka pitää opiskella. Sitten yliviivaan niitä sitä mukaan, kun olen lukenut ja kerrannut ne. 
Teen todella usein myös omia muistiinpanoja, ne auttavat paljon oppimaan, muistamaan ja hahmottamaan asioita.

Millaisilla arvosanoilla se äikän "Kulutan- siis olen" projekti, josta blogiinkin kirjoittelit, loppujen lopuksi tuli takaisin?

Paneuduin kirjoitelmaan oikein kunnolla, ja sain siitä 10 :) Lempi- ja inhokkiaine koulussa?
Lempikouluaineitani ovat ehkä ruotsi ja fysiikka. Myös matikka on yleensä ihan kivaa. Pidän näistä aineista siksi, koska ne ovat sellaisia mukavan haastavia, ja niiden opiskelu on hyvin ''itsenäistä.'' En nyt tiedä, voiko inhokiksi sanoa, mutta en pidä kotitaloudesta kovin paljoa -koulussa! Kotona kyllä tykkään laittaa ruokaa ja leipoa :)
 1. Onko mielestäsi 8 keskiarvo koulussa huono? Entäs seiska?
  Ei tietenkään ole, kumpikaan. Jokaisella on omanlaiset tavoitteet, ja pitää muistaa, että kaikille oppiminen ei ole yhtä helppoa. Esimerkiksi pikkusiskoni tekee todella paljon töitä saadakseen kokeesta 8, kun taas minä saan samalla, tai jopa vähemmällä työnmäärällä 10. Täytyy sanoa suoraan, että täällä kotona pikkusiskoni matikan kokeesta saatua 7 kehutaan paljon enemmän, kuin minun saamaani 10 :D
  Tärkeintä on, että yrittää parhaansa, ei lannistu ja asettaa itselleen sopivat tavoitteet, joiden saavuttaminen tekee onnelliseksi. Monesti ajatellaan, että sellaiset, joilla on hyvä keskiarvo, jotenkin väheksyvät niitä, joiden keskiarvo ei ole yhtä hyvä. Se ei ainakaan minun kohdalla pidä todellakaan paikkaansa! 
  Kouluarvosanoja paljon tärkeämpää on mielestäni ihmisen tietynlainen aitous ja rehellisyys, ''itsensä löytäminen'' sekä muiden huomioon ottaminen. Jokainen voi päästä pitkälle, oli kyse mistä tahansa, jos vain haluaa, ja on valmis yrittämään parhaansa.
 1. Mikä olisi sinulle huono koenumero, eli mistä olisit pettynyt? Olisitko järkyttynyt jos saisit 6 kokeesta?
 2. Se tietenkin riipuu paljon kokeesta. Tottakai sellainen numero vähän harmittaa, joka on huonompi, kuin yleensä samasta aineesta. Minulle koulunkäynti ei ole mitään pakkosuorittamista, että valvoisin yöt kokeiden takia ja laittaisin koulun oman terveyteni edelle. En siis usko, että olisin erityisen järkyttynyt 6 kokeesta. Voi olla, että siinä vaiheessa jopa vähän naurattaisikin. Minä teen kouluhommat hyvin, koska se ei vaadi minulta kovin suurta panostusta. Asiat jäävät mieleeni nopeasti ja hahmotan kokonaisuuksia. Olisi tavallaan epäreilua, jos en hyödyntäisi tätä ominaisuutta itsessäni lainkaan.
ihana viime kesä

Mihin haet jatko-opiskelemaan?
Hain jatko-opiskelemaan lukioon Äänekoskelle :)

Mihin ammattiin haluaisit isona?

Olisi mielenkiintoista olla lääkäri.

Mitä unelmoit tulevaisuudelta tai mikä on suurin unelmasi?

Haluan ennenkaikkea elää sellaista elämää, ja tehdä sellaisia asioita, joita haluan. Rakkaita ihmisiä, elämästä nauttimista, tanssimista, itsensä toteuttamista, hyvää ruokaa, matkustelua..
Yksi haaveistani on muuttaa joskus Ruotsiin joko opiskelemaan, tai ihan muuten vain. 
Haluan joskus valmistua lääkäriksi :)

ps. vastaan viime postauksien kommentteihin pian, malttakaa vielä hetki! :)

18 kommenttia:

 1. Haha etpä ole ainoa jota kiinnostaa lääkärin ammatti!:)

  VastaaPoista
 2. Vau. Onpa ihailtavaa että sulla on noinkin suuria tavoitteita elämässäsi :) tuo onko kasin keskiarvo huono-kysymys sai mut arvostamaan sia suuresti, vaikka olenkin sua monta vuotta vanhempi :) upeaa lempi!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten ihanan kommenttin laitoit Riikka, kiitos<3

   Poista
 3. Hei, susta tulisi mahtava lääkäri! :) Toivon että unelmasi toteutuvat, vaikutat todellakin sellaiselta jotka olisi ne ansainnut!

  VastaaPoista
 4. Ihan mahtava blogi ja postaus :) Miten sä ajattelit tehdä tanssille vaikka kun muutat kotoa? Yritätkö päästä opiskelemaan vaikka se on vaikeaa vai käytkö tunneilla vai miten? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia<3
   Sen saa nähdä sitten, mutta koska käyn lukion tässä Äänekoskella, tulen asumaan täällä vielä ainakin seuraavat 3 tai 4 vuotta :) Siksi en ole oikeastaan vielä ehtinyt edes ajatella asiaa ;D

   Poista
 5. Lempi, sulla on Nii ihania ajatuksia ja vastauksia noihin kysymyksiin, oot ihana<3 (:

  -Pipsa

  ps, ootnii syötävän sulone tossa kettukarkki kuvassa !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vooii kiitos Pipsa<3 :) Haha, se oli niin syötävän sulonen tanssi :D

   Poista
 6. Minäkin haaveilen lääkiksestä. Tunnen muutaman jotka eivät lukiossa opiskelleet pakollisia kursseja enempää kemmaa ja fyssaa, ja lukion jälkeen lukivat sitten itsenäisesti noista kaikki kurssit ja pääsivät lääkikseen! Toinen heistä jopa Helsinkiin. Lääkikseen ei ole läheskään niin vaikeeta päästä mitä usein ajatellaan. Varsinkin jos on valmis tinkimään opiskelukaupungista (muualle kuin Hesaan eli Kuopioon, Ouluun, Tampereelle ja Turkuun on melko helppo päästä jos valmistautuu kokeeseen kunnolla). Mun yks suomalainen tuttava opiskelee Tukholman lääkiksessä, sekin on kiinnostava vaihtoehto!

  Muuten, jos joskus päädyt muuttamaan Hesaan niin täällä on aivan loistavia tanssikouluja! Helsingin tanssiopistolla on ihan valtavasti kursseja tarjolla ja siellä on paljon myös aikuistanssijoita treenaamassa. Toinen hyvä koulu on Step up, tosi erilainen ku Tanssiopisto, Step upissa ja myös Tanssivintillä on huippukoreografeja, kuten Reija Wäre, pitämässä tunteja. Tanssiopistolla taas on perinteikkäämpää opetusta esim. baletissa. Näissä kaikissa paikoissa käy tanssijoita alottelijoista huippuihin, joten rohkeesti vaan tunnille kokeilemaan jos muutat aikanaan tänne pääkaupunkiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se ajatus on muuten välillä valloittanut minunkin mieleni: ''Ei sinne pääse muutakuin sellaiset superlahjakkaat tyypit, en ole tarpeeksi fiksu..''
   Tuollaiset jutut saisi kyllä pyyhkiä mielestä heti :D Kuten sanoit, mihin vain kykenee ja pääsee, jos on halua yrittää.
   Hei Tukhholman lääkis kuulostaisi ihan mun jutulta! Olen aina pitänyt ruotsin kielestä, ja haluaisinkin joskus päästä oppimaan sitä ihan ''paikan päälle.''
   Suomessa haluaisin ehkä Kuopioon tai Helsinkiin opiskelemaan.
   Ja kiitos todella paljon tanssikoulu -vinkeistäsi! :) Täytyypä ottaa kyseiset nimet muistiin!

   Poista
 7. Unohdin linkata 3 mielenkiintosta blogia joista ekan kirjottaja pääs Hesan lääkikseen viime syksynä. 2 muuta bloggaajaa opiskelee Kuopion ja Oulun lääkiksissä ja toinen heistä valmistuu tulevana kesänä. Tosi hyviä blogeja, kirjottavat realistisesti lääkiksessä opiskelusta ja muustakin elämästä siinä sivussa.

  Uskon että sustakin tulis tosi hyvä lääkäri!!

  http://becomingadoctor20.blogspot.fi/
  http://sansunblogi.blogspot.fi/
  http://lakeus.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vielä näistä, käyn heti kurkkaamassa! :)

   Poista
 8. Lempi sulla on tosiaan mahiksia mihin ammattiin tahansa !! Tosi ihanasti vastailtu kaikkiin kysymyksiin:) jos muistan tuon ne housut pian :D

  VastaaPoista
 9. Are you ballerina? :) I love your blog, but this is a little funny, cause I don't understand what you write

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oh yes! :) Ballet is one of my dearest hobbies.
   Actually I just put Google Translate -function on my blog. I hope it's useful :)
   Thank you very much <3

   Poista