sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Gluteenittomana sekä stressittömänä kiitos


Hei rakkat lukijat ja seuraajat :) Viime aikoina olen pohtinut monenlaista: ensi vuotta, tämän kevään opiskelua, itseni toteuttamista, käsityöjuttuja, omaa terveyttä sekä tietenkin tulevaa kesää. Minä suurinpiirtein lasken minuutteja, milloin kesäloma alkaa.. Vaikka pitäisikin elää hetkessä, tiedän.. 


Nykyään stressaan aivan liikaa, aivan liian monesta asiasta. Koulujutut ehkä ovat pääosin syy siihen. 7. ja 8. luokan aikana arvosanani paranivat paranemistaan, mutta en kuitenkaan ottanut stressiä lähes mistään. Silloin nautin opiskelusta ja hyvistä koenumeroista. Luokallani oli ystävä, jonka kanssa motivoimme toisiamme ja otimme yteisiä tavotteita. Laitoimme kaiken peliin, jotta saisimme historian kokeesta kympit, vaikkei historia edes kiinnostanut meitä kumpaakaan. Ostimme herkkuja ja luimme yhdessä myöhään yöhön. Aamulla herätyksen soidessa torkutimme ainakin 10 kertaa, ja pian olikin jo juostava kouluun. Silmäpussitkin vaan naurattivat. Välillä meitä vähän katsottiin vinoon, kun luettelimme ulkoa opettelemiamme rimpsuja New Yorkin pörssiromahduksen syistä. Saimme kokeesta kympit, ja juhlistimme sitä yhdessä leipomalla esimerkiksi ihanaa kääretorttua, jonka nimesimme milloin miksikin.. 
Ystävä muutti pois. Nykyään on kaikki koulujutut tuntuvat todella pakonomaiselta: ''On pakko tehdä tämä hyvin, se vaikuttaa niin paljon numeroon.'' En enää nauti niiden aineiden opiskelusta, joista oikeasti pidän, koska kaikkiin aineisiin 100% panostaminen vie minusta mehut kokonaan. Tuntuu, että olen yksin kaikkien tavoitteideni kanssa. Kymppi kokeesta on itsestäänselvyys, eikä palkinto ahertamisesta, kuten ennen. Minulle ei jää aikaa, eikä energiaa tehdä asioita, joista pidän. Lukisin vapaa-ajalla ruotsin -ja englanninkielisiä kirjoja, tekisin ehkä huvikseni matikan haastavia extra -tehtäviä sekä perehtyisin tarkemmin fysiikan kappaleeseen, mutta se tuntuu aivan mahdottomalta ajatukselta, en ehdi. Mamma sanoo monesti minulle: 
''Lempi, ei yksi ihminen voi ehtiä tekemään kaikkea.'' 
Se on totta, mutta on niin vaikeaa karsia tärkeitä asioita, laittaa niitä tärkeysjärjestykseen. 
Haluan menestyä koulussa. Mutta onko sillä väliä, onko keskiarvoni 7 vai 10, kun tiedän joka tapauksessa pääseväni kouluun, johon haen. Onko sillä väliä, onko englannin numeroni 9 vai 10? Ysin saan, kun luen kielioppijutut ja sanat muutaman kerran läpi. Kympin saan, kun istun 6 tuntia työpöytäni ääressä, ja opiskelen kaikki mahdolliset sanat, rakenteet ja muut värikkään kirjan ''tilpehöörit.'' 
Okei, täytyy myöntää, että olenhan minä aika kunnianhimoinen, mutta välillä tuntuu, että opiskelen liikaa. Onko mahdollista opiskella liikaa? Kaikki painottavat opiskelun merkitystä tulevaisuuden kannalta, mutta haluanko käyttää nuoruuteni vain opiskeluun? 
Haluan tanssia. Mutta entä kun kaksi tuntia viikossa ei vain riitä. Minulla on nyt periaatteessa 7 tuntia viikossa, mutta  kun yhdestäkään en ole valmis luopumaan.
Haluan tehdä käsitöitä. Olen suunnitellut jo valmiiksi ainakin 15 erilaista työtä, mutta yhtäkään en ole ehtinyt toteuttaa. Aina, kun istun lattialle virkkaamaan, minusta tuntuu, että voisin yhtä hyvin käyttää aikani vaikkapa kokeisiin lukemiseen, ja tulee tavallaan huono omatunto. Sama pätee myös blogiin kirjoittamisen kanssa.
 Haluan lenkkeillä enemmän Paavon kanssa, ja tehdä ruokaa. Perehtyä ruokavalioon, sen toteuttamiseen. Käydä ehkä salillakin joskus, ja juoksemassa. Haluan viettää enemmän aikaa ystävien kanssa ja leipoa..


Johan tuokin tarina taas venähti pitkäksi :D Tuntuu todella hyvältä kirjoittaa mielessä pyöriviä asioita. Tästä pullasta onkin hyvä jatkaa. Se oli viimeinen pulla seuraavaan 4 viikkoon. Aloitan nimittäin kokeilun kannalta gluteenittoman (eli käytännössä viljattoman) kuurin. Minulla on ollut monenlaisia ongelmia vatsan kanssa, ja haluan todella selvittää syyn ja olen valmis kokeilemaan monenlaista, ja tästä päätimme terveydenhoitajan kanssa aloittaa..

Nyt alan myös kiinnittämään huomiota terveyteeni muutenkin. Sen lisäksi, että syön monipuolisesti ja liikun, aloitan tällaisen Boris -maitohappobakteerijuoman nauttimisen päivittäin. Se on todella terveysvaikutteinen ja kehuttu tuote. Käytän nyt antibiootteja ihoon, joten kehon ''hyvästä'' bakteerikannasta huolehtiminen on erityisen tärkeää. Kirjoitan teille tarkempaa esittelyä tästä tuotteesta, kun olen käyttänyt sitä vähän aikaa :)

Sitten tietenkin vitamiinit. Tällä hetkellä syön d-vitamiinia, b-vitamiinia sekä välillä myös magnesiumia.
Sitten uusimmat tuttavuudet! :) Vaihdoin kalaöljykapselit rehelliseen kalaöljyyn, joka muuten maistuukin ihan rehellisen hirveältä! Pidän aina nenästä kiinni ottaessani tämän, muuten se ei mene alas :D Sitten vehnänalkioöljy, jossa on myös todella tärkeitä vitamiineja. Nämä öljyt on hyvä ottaa aina yhdessä, koska ne ikään kuin ''täydentävät toisiaan'' ja näin tehoavat paremmin.
Myös hiukset saavat erityiskohtelua tästä lähtien! Sain tällaisen palashampoon, josta olen aiemminkin kirjoittanut teille. Pidän tästä tuotteesta todella paljon! Käytössäni on viimeksi ollut tea tree -palashampoo, mutta se tuntui vähän liian kuivattavalta minun hiuksilleni. Siksi otin käyttööni tämän tutun ja turvallisen kehäkukka -palan, jonka olen jo aiemmin todennut erittäin hyväksi.
Sitten vielä harja, jota olen jo pitkään himoinnut. Tangle Teezer on todella tunnettu, hellävaraiseksi kuvailtu hiusharja. Se jakaa mielipiteitä, toiset pitävät hurjasti, ja toiset taas sanovat sen olevan ihan tavallinen. Minä kuitenkin lähden kokeilemaan tätä harjaa innolla! Sekä palashampoon että harjan sain Katriinan Kaupalta palkaksi tet-harjoitteluni jälkeen, kiitos niistä Virpi :) Kaupalla oli todella mukavaa, ja opin paljon kaikenlaista tärkeää.
Onko teillä kokemuksia Tangle Teezer -harjoista? Onko se kaikkien kehujensa arvoinen? :)

42 kommenttia:

 1. Mulla päällä ihan hirveä koulustressi. Kaikessa pitää onnistua, kaikessa pitää olla 10 ja kauhea stressi koulutöistä ja kaikesta... Siihen päälle sitten vielä harrastukset. Tsemppiä sinne!
  Tee tuosta harjasta arvostelu, olen jo pitkän aikaa halunnut ostaa, mutta en tiedä vielä kannattaako.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voit siis samaistua! :D Niimpä.. No, pian onkin jo kesäloma, sitä odotellessa.. Teen varmasti! :)

   Poista
 2. Liikaa ei ehkä voi opiskella, mutta pitää antaa itselleen aikaa myös tehdä jotain muuta. Virkkaa ja tanssi hyvällä omallatunnolla aina välillä, ei se koulumenestys siihen kaadu! :)

  Sain vajaa viikko sitten samanlaisen harjan ja se on ihana!♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mukavasta kommenttista! :) Vähän kiva, innolla odotan sen ottamista käyttöön! :)

   Poista
 3. Ai niin, noista vatsavaivoista: Kannattaa tarkkailla, itselläni oli (on kyllä vieläkin) vatsakipuja ja ne pahenee aina kun stressaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet aivan oikeassa, monesti stressi vaikuttaa kaikenlaisiin ongelmiin sekä vatsassa, että muissakin jutuissa omassa terveydessä ja hyvinvoinnissa :)
   Tämä on kuitenkin ollut riesana jo melkein kolme vuotta, niin täytyyhän tässä ottaa itseään niskasta kiinni, ja selvittää ''mistä kiikastaa'' :D

   Poista
 4. Teezeri on mun baby! En selviäis ilman sitä, en tiedä onko se kaikille hiuksille hyvä mutta mulle se on paras. Ei satu, ei rasita ja tekee hiuksista ihanan tuntuset. Mulla nimittäin tarttui kaikki muut harjat hiuksiin kiinni! Ja ei oo pitkiin aikoihin ollut huonoja hiuspäiviä:) ja kunto on parantunut:)

  Rakastan sun blogii, ku oot niin inspiroiva<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi vitsi, jes! :D Kiitos todella paljon, ihana kuulla<3

   Poista
 5. Pitkän antibiottikuurin aikana maha voi alkaa "hylkiä" viljatuotteita,niin mulle ainaki kävi. Onneks noita gluetiinittomia tuotteita on nykyään paljon! :) Pikkuhiljaa pitäis koittaa totutella,että jos vois taas käyttää normiviljoja,mutta toistaseks määrät on ollu tosi pieniä..

  Toivottavasti syy ongelmiin selviää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, enpäs ole kuullutkaan ennen tällaisesta ilmiöstä! Kiitos todella paljon kun kerroit kokemuksestasi :) Olen tässä viime aikoina ajatellut, että teenkö oikeasti hallaa ja myrkytänkö elimistöäni antibiooteilla. Toisaalta tekisi niin kovin mieli lopettaa ne, koska kuuri kestäisi vielä 2 kuukautta, ja jo nyt alan olla aika huolestunut sen vaikutuksesta muuhun elimistöön.. Ovat näppyni tosin kuivuneet jonkin verran lääkettä käytettyäni. Ääh, no.. Saa nähdä, miten teen :)

   Poista
 6. joo mullakin hirveästi tekemistä mutta pitäis aina lisää keretä.. Ja vielä että kaikessa pitäs olla jos ei paras nii ainakin hyvä :Dd

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä, se käy pitkän päälle kauhean rankaksi :/

   Poista
 7. Minulla on juuri samanlainen tilanne! Tunnen käyttäväni liikaa aikaa kouluun, haluaisin liikkua ja tehdä käsitöitä enemmän.. Joskus olen todella pettynyt, jos saan vaikka kokeesta ysin, enkä kymppiä. Ärsyttää! Tiedän että se on typerää, mutta se nyt vaan on niin. Odotan kyllä lomaa innolla, jotta pääsee välillä rentoutumaan! Minulla on myös sama ongelma vatsan kanssa joka on kipeä joka päivä!
  Minulla on myös tuo tangle teezer, ja olen todennut hyväksi! :)
  Ja tätä stressiä pahentaa vielä pian edessä oleva läheisen kuolema..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niimpä, sama täällä! :D Kyllä se kesäloma siitä hiljalleen lähenee, onneksi :) Voi harmi, toivottavasti syy ongelmiin löytyy. Suosittelen rohkeasti kokeilamaan erilaista (jos siis epäilet sen olevan jostain ruoasta/ruoka-aineesta.) Sillä se nimittäin useimmiten selviää, vaikka vaatii vähän vaivannäköä. Voi miten surullista kuulla, voimia!

   Poista
  2. Tuntuu omituiselta lukea nyt melkein puoli vuotta sitten kirjoittamaani kommenttia. Olen nyt kuin aivan eri ihminen! Minulla taisi vuoden alussa olla jotain pientä masennuksen tapaista, mutta enää minussa ei ole jälkeäkään sellaisesta :D Todistuksesta tuli parempi kuin odotin ja paransin paljon entisestäänkin hyvää keskiarvoa. Vatsavaivoja minulla vieläkin on, tosin nyt hieman pahempia.. Mietin, että kun koulu taas alkaa, menen heti kun mahdollista juttelemaan terkkarille ja toivon että ongelmaan löytyy ratkaisu:D
   Tuo läheinen, josta mainitsin kommentissani, oli oma lemmikkini, joka kuoli kuukauden kuluttua kommenttini kirjoittamisesta. Se oli ikävää, mutta onneksi siitä pääsi nopeasti yli.. Toki vielähän se hieman kirpaisee, kun muistelee kuinka mukavaa meillä oli yhdessä.
   Loman jälkeen olisi tarkoitus aloittaa jokin tanssi ja ottaa hieman iisimmin kokeiden kanssa.. Se on ihan sama onko se kymppi vai ysi, pääsen silti haluamaani jatko-opiskelupaikkaan :)
   Hyvää kesää Lempi♥

   Poista
 8. Lempi-rakas, älä stessaa liikaa! :(<3 ja mää oon kuullu paljon hyvää tosta tangle teezeristä, ois kiva itekki saaha! :D -katsu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritän, etten<3 Tein periaatepäätöksen, että tänä keväänä en nipota niin, että koulu menee oman terveyden edelle, ei todellakaan! Hyvät yöunet ja aika tehdä omia juttuja saa nyt olla 1. ;D
   Harkitse ihmeessä sitä, kerron sitten mitä oon tykänny<3 Voisin kuvitella sen olevan tosi hyvä sulle, kun omistat niin upean pitkät ja paksut hiukset :)

   Poista
 9. Muista, että stressi voi olla yksi syy myös iho- ongelmiin, kuten myös vatsankin. Näin ainakin itselläni. Joskus mullakin on kausia, että vaadin itseltäni aivan liikaa ja huomaamattani ajan itseni ihan loppuun vaikka ei tarvitsisi... Mieti, mitä tulevaisuudessa haluat ja panosta niihin kouluaineisiin sitten enemmän joista uskot olevan hyötyä jatkossa, mutta muista ettei kaikessa tartte eikä pidäkään olla aina hyvä ja paras! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos viestistäsi, se oli täynnä järkipuhetta! :)

   Poista
 10. Kävin katriinan kaupalla pikku tyttäreni kanssa kun olit kassalla. Sinä jäit mieleeni niin kauniisti hymyilevänä neitona :) Huomasin blogisi äitisi blogisi kautta jota luen :) Mukavaa talvea sinulle! Ps. Ihania juttuja sait palkaksi harjoittelusta. Olen itsekin ostanut Katriinan kaupalta tuon harjan ja tykkään siitä tosi paljon! Se on niin hellävarainen eikä katko hiuksia :) -Katja-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai että, tosi kiva kuulla! :) Niimpä, ihania juttuja kyllä sain. Harja oli suosikkini! Mukavaa kevättä! :)

   Poista
 11. Kiitos Lempi vielä harjoittelusta, olet täyttä kultaa koko tyttö. Muista nauttia elämästä ja laske hiukan tavoitteitasi, ettet polta itseäsi loppuun. Suvussani on hurjia esimerkkejä siitä, kun on haluttu olla "kympin tyttö". Seuraukset voivat olla ikäviä ja vaikuttaa koko loppuelämään traagisesti. Kerron joskus tarkemmin ; ).

  Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos viestistä Virpi! :) Olet oikeassa, pitäisi vähän hellittää, niin ei iske ihan totaalinen väsymys. Sitä samaa!

   Poista
 12. Heei mullaki on toi Tangle Teezer ja se on ihan parhautta. Sekä siskoni että minä ollaan rakastuttu koko kapineeseen. :))

  VastaaPoista
 13. Ton stressin kanssa tuntuu niiiiiiiin samalta!!
  Ja mulla on Tangle Teezer ja oon enemmän ku tyytyväinen siihen.. :) Oon huomannu mun hiuksissa paljon eroja ku oon käyttäny sitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei! :) Toivon, että minullakin vähän katkeilu vähenisi ja hiukset paksuuntuisivat edes hieman. Ne ovat nimittäin viimeisen parin vuoden aikana katkeilleet ja ohentuneet niin rajusti :/

   Poista
 14. LEMPI MÄ HALUUN KOITTAA TOTA TANGLE TEEZERIÄ !!! :) t. peruna 3
  ainii ja mieti et luetko kokeita varte, vai ihan tulevaisuutta ?
  Vaikuttaako sun elämään iha ne pikku tilpehöörit extratehtävät ? (:
  kyllä se stressi viel helpottaa !
  t.perunakamu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta kokeilehan ihmeessä dear!! :D Ei se ollut ollenkaan edes pahan hintainen! :) Hehe, sinäpä kysymyksen heitit ;) Joitain aineita koetta, joitain tulevaisuutta varten. Niinpä, ei ne ehkä vaikuta ainakaan paljoa :D Kiitos<3

   Poista
 15. tangle teezer on ehdottomasti PARHAIN harja!!!! paras ikinä :)

  VastaaPoista
 16. yritä ottaa vähän rennosti ja nautti, koska olet kerran vain nuori! Jos tiedät jo, että mihin haet kouluun ja tiedät pääseväsi sinne, niin kevennä vähän.. Jossain kohtaa voit oikeesti "palaa loppuun". Onhan se tosi hienoo, et jaksat laittaa kouluun paljon aikaa, mutta sen ei ole väliä on sun todistuksen keskiarvo 7,2 vai 9,9 :D Toivottavasti ymmärsit, mitä tarkoitin. Ja kyl se stressi helpottaa=)
  -ella =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä, olen pohtinut samoja asioita :) Kiitoksia<3

   Poista
 17. Ostin itse vähän aikaa sitten tuon Tangle Teezerin ja kyllä se voittaa tavallisen harjan. Märätkin hiukset saa selvitettyä helposti ilman mitää repimisiä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi hyvä juttu! :) Itse en ole ikinä edes oikein uskaltanut harjata märkiä hiuksia, mutta tällä ehkä uskaltaisinkin kokeilla ;D

   Poista
 18. hei! en tiedä ajatteletko, että sinulla on keliakia vai että viljat ei muuten vaan sovi, mutta tässä kuitenkin pieni käytännön vinkki. jos epäilet keliakiaa, niin mene verikokeeseen ennen kuin aloitat omatoimisesti gluteenittoman ruokavalion. koska jos menet vasta glut. dieetin jälkeen, verikoe ei näytä välttämättä keliakiaa, vaikka sinulla sellainen olisi, kun suolinukka on ehtinyt tervehtyä. koska jos epäilee keliakiaa, se kannattaa todeta, koska alle 16-vuotias saa ruokavalio tukea lähemmäs 100 euroa kuussa ja siitä vanhempikin noin 25 euroa. saattoi olla aivan turha juttu, mutta tuli vaan mieleen :> t. keliaakikko

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka :) Kun kävin juttelemassa terkkarille syksyllä, hän lähetti minut saman tien verikokeisiin. Niissä ei näkynyt mitään erityistä, mutta koska oireet jatkuivat yhä, päätimme kokeilla ihan näin käytännössä. Joissain tapauksissa keliakiahan ei välttämättä näy verikokeessa, mutta voi tietysti olla, että minulla on vain yliherkkyyttä tietyille(?) tai viljoille ylipäätänsä. Olo on nimittäin ollut niin erilainen nyt tämän viikon ajan! :) Ruoka -ja oirepäiväkirjan avulla lähdemme selvittämään asiaa koululääkärin kanssa helmikuun lopulla.
   Mutta kiitos viestistä, ei ollenkaan turha, tässä voi olla hyvä vinkki monelle muullekkin! :)

   Poista
 19. sun blogi on ihana, kirjotat tosi kivasti!♥

  VastaaPoista
 20. Gluteeniton kokeilu kuulostaa hyvälle! Minä olen kärsinyt teini-iästä asti aknesta ja kokeillut ihoon antibiootteja, roaccuttania, e-pillereitä, kaiken maailman pesuaineita ja voiteita turhaan. Pari vuotta sitten, 33 -vuotiaana löysin netistä tietoa gluteenin ja aknen yhteydestä ja päätin kokeilla ja kas, hyvin pian huomasin, että iho sileni kun jätin gluteenin pois. Nyt todellakin uskon, että ihosta näkyy suoliston kunto. Finit tulevat sisältäpäin, turha niitä on yrittää millään voiteilla tai salvoilla "tainnuttaa".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet aivan oikeassa! :) Kiitos hyvästä viestistäsi, on mielenkiintoista lukea muidenkin kokemuksia! :)

   Poista
 21. Hei! Vallan herttainen blogi sinulla. Tulee kovasti mieleen omat itseni 10 vuotta sitten, eli sinun ikäisenä :) (tulipas vanha olo, miten siitä on jo niin kauan..) Itse en ikinä ottanu ressiä koulun kanssa, ja voin luvata, ettei peruskoulun päästötodistus ole tärkeä sen jälkeen, sen jälkeen kun olet hakenut ammattikouluun/lukioon, ei kukaan sitä enää sinulta tule kyselemään. Jos tiedät, että arvosanasi riittävät jo sinne minne tahdot hakea, älä suotta tuhlaa ihanaa nuoruutta pelkkien koulukirjojen lukemiseen! Ja sama juttu toisen asteen oppilaitoksen kanssa; tarvitset sieltäkin vain niin hyvät arvosanat, kuin mahdollinen korkeampi koulu tulee vaatimaan, jos sellaiseen vielä haet.
  Käytä kaikki mahdollinen aika elämiseen ja kokemiseen! Stressitöntä kevättä :)

  VastaaPoista