sunnuntai 6. joulukuuta 2015

Tanssia, viikunoita ja yo-tuloksia


Moikka! Tänään aamupäivällä julkaisinkin teille jo kierrätyspakettipostauksen, mutta näin heti perään ajattelin vielä vähän kertoa viimeaikaisia kuulumisia. Otsikossa onkin jo vähän otteita tämän postauksen sisällöstä. Kuvakollaasiin ja teksteihin olen koonnut joitain asioita, joita elämääni ja arkeeni on viime aikoina kuulunut:


1. Sain ensimmäistä kertaa kukan tanssinäytöksissä ;D

2. Pikaselfie ennen viimeistä tanssin joulunäytöstä. Jalat ja koko kroppa tuntuu jotenkin niin raskaalta ja väsyneeltä kolmesta peräkkäisestä tanssiviikonlopusta. Tanssi''putki'' alkoi marraskuun lopulla Helsingissä, ja jatkui sitten oman tanssikoulumme joulunäytösten merkeissä seuraavat kaksi viikonloppua. Tänään onkin ensimmäinen vapaapäivä pitkästä aikaa Olen nauttinut itsenäisyyspäivästä rennoissa tunnelmissa. Kohta lähdemme mamman kanssa käymään vielä pienellä iltalenkillä.

3. Marraskuun lopulla olimme Nykytanssipaletti-tapahtumassa tanssimassa. Esitimme nykytanssiopettajamme koreografioiman tanssin Echoes of the past. Esiintyminen oopperan lavalla suurelle yleisölle oli aika jännittävää ja lavalla tuli aika huikea fiilis. Oli myös tosi mielenkiintoista päästä näkemään oopperan esiintyjien tiloja. Pukuhuoneeksi saimmekin erään oopperan tanssijan henkilökohtaisen pukuhuoneen. Sunnuntaina kävimme katsomassa upean nykytanssiteoksen SEE | OBEY, joka oli todella vaikuttava, ajatuksia herättävä ja teknisesti jotain sellaista, mitä en ole koskaan aiemmin nähnyt. Koko esityksen mietin, miten ihminen voikaan liikkua niin sulavasti ja liike olla kuin katkeamatonta jatkumoa. Viikonloppu Helsingissä oli tanssin, ja muunkin kokemani ja näkemäni puolesta todella antoisa.

4. Helsingissä yövyimme hotelli Helkassa, jossa söin seuraavana aamuna oikein pitkän kaavan mukaisen aamupalan :D

5. Kuten perinteisesti, koulujuttuihin on uponnut oma aikansa. Niin matikassa kuin fysiikassakin on viimeinen kurssi menossa, ja äidinkielessä ollaan jo hyvää vauhtia aloitettu yo-kokeeseen valmistautuminen ja perehtyminen. Kevään ylioppilaskirjoitukset lähestyvät ja jännittävät jo vähän. Ensi keväänä minulla on vuorossa äidinkieli, biologia ja matikka.
Syksyn ylioppilaskirjoituksen tulokset tulivat jonkin aikaa sitten. Ruotsista sain tavoittelemani L:än, mistä olin tosi tyytyväinen. Kuten aiemmin kirjoittelinkin, kemian yo-kokeisiin luku käynnistyi kesällä hyvin, mutta loppuosa alueesta jäi vähän hatarammalle kertaamiselle, mikä näkyi yo-kokeen tehtävien pisteissä. Syksyllä olin päättänyt, että panostan pääasiassa ruotsiin ja siihen työmäärään nähden, minkä sitten tein kemian eteen, yo-koe meni yllättävän hyvin. Arvosana kemian osalta jäi siis yhden pisteen päähän E:stä, eli tuli M:nä takaisin. Se yksi piste toisaalta kuitenkin vähän harmittaa - niin lähellä.. Käyn varmaan uusimassa kemian jossain vaiheessa, sillä minun on joka tapauksessa palautettava se taas mieleeni, kun alan valmistautua pääsykokeeseen.

6. Useampana iltana, makeanhimon yllättäessä, olen leiponut tällaisia älyttömän nopeita ja helppoja gluteenittomia banaani-suklaahippukeksejä. Niissä rasvana on pieni määrä kookosöljyä, ja sokeria en ole lisännyt taikinaan lainkaan. Voisin joku päivä julkaista simppelin reseptin, joilla näitä keksejä teen.

7. Viime viikolla tein perheelle iltapalaksi lämpimiä uunivoileipiä.

8. Hetki ennen tonttupartio-tanssiesitystämme kokeilimme vielä yhden esityksessä olleen noston. Kuvassa yläilmoissa liitelee ystäväni Ilona.

9. Kuivatuista viikunoista on tullut herkkupäivieni ykkösjuttu! Ihastuksissani olen jo ehtinyt testata monet eri merkit ja laadut, ja parhaaksi tähän mennessä todennut Pirkka luomuviikunat. Ne ovat ihanan pehmeitä ja kilohinnaltaan edullisia.

Tällaista siis tällä kertaa. Ensi viikolla alkaa tämän vuoden viimeinen koeviikko, ja ensi perjantain tanssitunnit tulevat olemaan tämän vuoden viimeiset. Lähestyvä joululoma saa minut niin hyvälle mielelle.. :)

8 kommenttia:

 1. Kävin uusimassa kemiani nyt syksyllä, E kaatui yhteen helpon tehtävän naurettavaan sössimiseen (oikea tekniikka mutta jostain syystä otin lähtöarvot ihan päin mäntyä ja tehtävä nollille) ja vaikka edes se M piti sieltä sitten tulla vaikka pikkuvirheitä oli muitakin, tulikin tuloksena lopulta yhtä pistettä vajaa eli C. Kyllä hetken kesti ennenkuin itkupotkuraivari meni ohi :D Varsinkin kun se oli jo uusinta.... Ja kun panostin kerrankin. Vieläkin ärsyttää mutta ei sille enää voi mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä, voin kuvitella sitä harmin määrää, kun myöhemmin tajuaa tehneensä tuollaisen oikeasti pienen virheen, mikä kuitenkin vetää pisteet nollille :( Yo-kokeet ovat vaan niin armottomia, ja juuri tällaiset pienet numeroarvoihin liittyvät virheet tai pistettä vaille -tilanteet jotenkin tosi kurjia. Mutta kuten sanoit, ei voi kun vaan todeta että sille ei voi mitään enää. (Se ei kyllä tosin yhtään auta ärsytykseen.. :D) Harmi kyllä, että uusintojakin saa tehdä vain kerran :/ Toisaalta mikäli sinulle on apua kemian hallinnasta hakiessasi seuraavaan kouluun, niin tekemäsi työ ei takuulla ole mennyt hukkaan, vaikka yo-kokeesta ei olisikaan tullut sellainen arvosana, jota tavoittelit.

   Poista
 2. Mihin aiot hakea opiskelemaan lukion jälkeen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähtään lääketieteelliseen, unelmakaupunkiini Kuopioon :)

   Poista
 3. Onnittelut hyvin menneistä yo-kokeista! Esikoisenikin, ikäisesi poika, kirjoitti ruotsin, yhden lempiaineensa oikeastaan, nyt syksyllä ja sai myös ällän. Hänkin oli siitä iloinen.

  Aiemmin esikoispoikanikin oli kiinnostunut lääkiksestä, mutta jossain vaiheessa hän innostui enemmän teologiasta ja pyrkii sille alalle opiskelemaan ensi kevään kirjoitusten jälkeen.

  Onnea ja voimia luku-urakkaasi ja lääkikseen pyrkimiseenkin!

  T: Mustikkatytteli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ja onnittelut puolestani pojallesi hyvin menneiden kirjoitusten johdosta! Hienoa, että hän on löytänyt itseään kiinnostavan alan ja että hänellä on selkeä suunnitelma kevääksi. Päämäärä, kuten mieleiseensä kouluun pääseminen, takuulla motivoivat opiskelemaan ahkerasti keväällä. Kiitos vielä, ja mukavaa joulunodotusta teille!

   Poista
 4. Onnittelut tosi hyvistä YO-tuloksista! Saat olla tyytyväinen ja ylpeä tehdystä työstä! :)
  Kivoja poimintoja viimeajoilta! Kuvat kertoo! :)

  VastaaPoista