maanantai 14. joulukuuta 2015

22 käärmettä


Vaskikäärme-korut olivat ensimmäisiä hienompia korujani. Eilen kokoelmani täydentyi rannekorulla, mikä ilahdutti minua suuresti. Olin vain haaveillut kyseisestä rannekorusta jo pidemmän aikaa.
Nämä käärmeet vaan jollain tavalla kiehtovat minua, ja pyöreä, kierteinen muoto miellyttää silmää. Sain sarjan ensimmäiset osat lahjaksi pienempänä, muut vähän myöhemmin. Vuosien saatossa olen alkanut vielä paremmin ymmärtää kauniiden korujen päälle, ja alkanut pitää näistä koruista yhä enemmän. 
Sanotaan, ettei materiaan saisi kiintyä, mutta valehtelisin jos väittäisin, ettei näihin koruihin olisi alkanut muodostua myös tunnearvoa. Omasta, itselle tärkeästä korusta alkaa usein pikkuhiljaa tietyllä tapaa kasvaa pala kantajaansa. Korussa tiivistyy osa omistajansa tyyliä ja lopulta kenties myös pieni pala persoonaa. Laskin, että nythän minulla on jo 22 kierteistä käärmettä, jotka pääsevät nykyään yhä useammin yksityiskohdaksi asuihin.


Kalevalan korut muutenkin ovat mieleeni, etenkin vähän vanhempi tuotanto. Niissä on jotain sellaista, mistä pidän kovasti. Kalevalan koruissa yhdistyvät mielestäni tyylikkyys ja myös tietynlainen käytännöllisyys, mikä tekee koruista sopivia niin arkeen kuin juhlaan. Lisäksi tällainen pronssinen väri kuluu mielestäni kauniisti.Onko teillä jokin suosikkikoru tai -sarja Kalevalalta tai haaveiletteko jostain tietystä korusta? :)

8 kommenttia:

 1. Kauniit korut! Jotenkin aivan sinun näköiset :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pidän niistä kyllä tosi paljon, ja kiva kuulla, kiitos! :)

   Poista
 2. Oi en tiennykkään että kalevalalla on tälläiset! Ihanat. Mulla on ne sellaset plisee-korvikset mistä tykkään kovasti :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä sarjaa vaan ei ilmeisesti enää tuoteta :( Harmi kyllä, sillä mielestäni nämä käärmeet ovat jotenkin tosi sympaattisen näköisiä suurine silmineen. Niin joo, niissä on kyllä tosi kaunis muotoilu myöskin. Sellainen yksinkertaisen tyylikäs :)

   Poista
 3. Tykkään kovasti kalevalasta minäkin! Itsellä vanamo- ja lapinsormus, sekä muutama kaulakoru juurikin oikeasti tosi vanhaa tuoantoa>peruja isovanhemmilta :) En vain ajatuksena tykkää siitä, että vanhoista suosikeista tehdään uusia variaatioita, kuten muumimukeistakin on samasta hahmosta jo monta mukia tullut... (esim. lapinsormus on uudistettu.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, varmaan tosi ihania sellaiset perintönä saadut vanhat korut. Niissä jos jossain on tunnearvoa :) Vanamo-sarja on niin kaunis myös. Googlailin lapin sormuksen, joka ei ollut minulle entuudestaan tuttu. Niisä näköjään on samalla nimellä vähän erilaisia, mutta ainakin kaikki mitä haku antoi, olivat näyttäviä, mutta kuitenkin ihanan maanläheisiä. Tosi kivoja :)
   Joo itsekin vähän vierastan sellaisia uudisversioita. Olisi ehkä sitten mielummin ihan kokonaan uusi ja erilainen, kuin vähän-sinne-päin -mukaelma.

   Poista
 4. Ompas suuri kokoelma! Wow! :-)
  Itse keräilen Nomination -ranneketta (enää yksi pala puuttuu)! Makuni on aika lailla pelkistetty korujen suhteen, usein pidän Nominationia ja helmipallokorviksia. Kaulassa on aina kultainen risti, jossa on timantteja. Juhliin tosin vaihdan poikkeuksetta Guess-kaulakorun, sekin malliltaan aika pelkistetty. ;-) Tosin olen erittäin tarkka, että kaikki Nomination -koruni palat ovat sitten Nomination -merkkiä, tai että Guess on oikeasti Guess, koska en voi sietää piratismia/ halvempia kopioita!!!!! :-D
  Ihanaa talvea sinulle ja huippua uutta vuotta Lempi! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elsa! Olen kyllä tosi ihastunut näihin koruihin ;D Korujenkin kohdalla usein enemmän on vähemmän. Sellaiset pelkistetyt korut on myös helpompi yhdistellä erilaisiin asuihin. Se sinun Guessin korusi on kyllä tosi kaunis, mitä nyt blogissasi olen sitä nähnyt :) Niimpä, olen kanssasi ihan samaa mieltä noista feikkijutuista, en ihan periaatteestakaan käyttäisi tai ostaisi sellaisia. Ja samoin sinulle, motivoivaa ja mukavaa uutta vuotta!<3

   Poista