keskiviikko 8. elokuuta 2012

Kirpputori -myyntivinkkejä!

Moikka! Eilen kävin viemässä pöydän Patina&Palttoo -kirppikselle. Hinnoitellessani ja laittaessani pöytää minulla tuli koko ajan mieleen, että miten neuvoisin muita tekemään :D Tiedättehän niitä tv-ohjelmia ynnä muita. joissa joku tekee jotain ja selostaa koko ajan. Minä vain tein sen pääni sisällä. Joten, etteivät päässä pyörineet vinkkini menisi ihan hukkaan, päätin jakaa ne teillekin!

1. Mitä myyn?
Kirppikset ovat todella kätevä tapa tienata vähän rahaa myymällä kaikkea itselleen tarpeetonta. Siivoamalla omat kaappisi ja laatikkosi perusteellisesti voit löytää monenlaista myytävää: vanhat vaatteet, joista et enää oikein pidä, tai jotka eivät enää sovi tai istu. Sinun tai sisarustesi vanhat lelut, jotka ovat pölyyntymässä käyttämättöminä. Kirjat, jotka olet jo lukenut. Kirppikselle voi viedä vaikka mitä!
Ykkösenä kannattaa kuitenkin pitää mielessä, että et vie rikkinäisiä/tahraisia/likaisia vaatteita ja tavaroita. Monesti törmää kellastuneisiin, tahralänttejä täynnä oleviin, tai nukkaantuneisiin paitoihin, joista saatetaan pyytää 5 euroa.. Äly hoi :D Ne kannattaa suosiolla jättää viemättä pöytään, sillä kukaan tuskin haluaa ostaa niitä. Jos kuitenkin jossain hyväkuntoisessa vaatteessa on esimerkiksi pieni reikä saumassa, sen voi korjata nätisti muutamalla pistolla, langalla ja neulalla. Irronneet tai repsottavat napit kannattaa kiinnittää uudelleen, ja kissan/koirankarvat harjata teippiharjalla pois.
Ennen pöydän varaamista kannattaa miettiä, riittääkö myytävä tavara varmasti, jotta jäisit voiton puolelle. (Pöytävuokra on monilla kirppiksillä suurinpiirtein 20 euroa/viikko.)


2. Pöydän varaaminen
Varaa pöytä tarpeesi ajoissa, jotta sinulla varmasti riittää aikaa hinnoitella sekä laittaa valmiiksi myytävät tavarat ja vaatteet.
Kannattaa ottaa pöytä, joka sijaitsee hyvällä paikalla, eikä ihan kirppiksen nurkassa. Omasta kokemuksesta sanon, että jos kirppiksen syrjimmässä nurkassa on jonkun pöytä, enkä näe mitään mielenkiintoista heti, en välttämättä edes jaksa mennä katsomaan tarkemmin. Kassan lähellä oleva paikka on yleensä hyvä, koska siinä pyörii paljon ihmisiä, ja pitkäkyntiset eivät välttämättä viitsi varastaa siitä niin helposti.


3. Vaatteiden/tavaroiden hinnoittelu ja valmistelu
Hinnoittelu on yleensä juttu, jonka ''oppii'', kun itse kiertelee kirppiksiä, ja laittaa omaa pöytää. Yritä vain kulkea kultaista keskitietä; Älä laita liian kalliita hintoja, mutta liian halvallakaan ei kannata myydä hyväkuntoisia vaatteita ja tavaroita. Merkitse hintalappuun selkeästi pöytänumero sekä hinta. Jotkut kirjoittavat lappuun myös tuotteen, sen värin ja koon, mutta itse en yleensä viitsi. Se on tosin ihan hyvä konsti estää niitä typeryksiä, jotka vaihtelevat tuotteiden hintalappuja.
Ei kannata lähteä sellaiselle: ''Niin mutta tämä maksoi H&M:llä 20 euroa, niin kyllä voin ihan hyvin pyytää siitä 15, sehän on melkein kuin uusi'' -linjalle, koska kirppis on kuitenkin aina kirppis.
Kiinnitä hintalaput mielellään hakaneuloilla tai ompelemalla parilla pistolla (vaatteen kokolappuun.) Nuppineuloista en itse ainakaan pidä yhtään, sillä eihän vaatteita voi silloin edes kokeilla päälle. Tavaroihin ja etenkin kirjoihin kannattaa käyttää mielummin maalarinteippiä, koska se ei tahraa, eikä revi pintoja, toisin kuin kirkas teippi. Jos kuitenkin laitat hinnan kirkkaalla teipillä kirjaan tai lehteen, laita se mieluiten esimerkiksi sisäkanteen.
Kerran käytetyt vaatteet kannattaa pestä pesukoneessa ennen kirppikselle vientiä. Myös vaatteiden silittäminen tekee niistä hetkessä paljon paremman näköisiä.
Pienistä elektroniikkalaitteista kannattaa ottaa patterit pois, koska niitä kuitenkin räplätään siellä niin, että patteri kuluu loppuun. Muista aina ilmoittaa elektroniikkalaitteen hintalapussa, toimiiko se. Palapelit ja muut pieniä osia sisältävät pelit kannattaa teipata huolellisesti kiinni, muuten tulet löytämään Afrikan tähti -pelisi nappuloita vielä toiselta puolelta kirpputoriakin. Kirjoita vaan lappuun: ''Osat tallessa'' Ilmoita lapussa, jos jotain kuitenkin puuttuu.


4. Tavaroiden/vaatteiden vieminen kirppikselle
Kannattaa pyytää joku viemään sinut ja tavarasi autolla kirppikselle. Pyöräileminen pyörällä, jonka tangon molemmin puolin heiluu 2 täynnä olevaa IKEA-pussia, ei ole helppoa :D
Ennen tavaroiden asettamista pöytään kannattaa pyhkäistä tasot rätillä tai kostutetulla paperilla. Ei ole kiva laittaa puhtaita vaatteita hyllylle, jossa on (yleensä kenkien jäljiltä) hiekkaa, likaa ja pölyä.
Jos viet kirppikselle CD-levyjä tai tietokonepelejä, itse levy kannattaa jättää kassalle. Kirjoita vaan kannessa olevaan hintalappuun: ''Levy kassalla''. Niin voit taata, että levyjäsi ei varasteta koteloiden sisältä.
Äänekosken kirpparilla pienet korut yms voi jättää kassalla olevaan vitriiniin tai korutelineeseen. En tosin tiedä, onko kovin monilla kirppiksillä tällaista mahdollisuutta, ainakaan ilmaiseksi.
Pienten lasten lelut ja kirjat sekä kengät kannattaa laittaa alemmille hyllyille, kaikki särkyvä taas mahdollisimman korkealle. Varo tekemästä ''ansoja'' eli esimerkiksi laitat jonkun särkyvän esineen nojaamaan johonkin toiseen tavaraan. Muutaman kerran olen nähnyt, että juuri tuollaisen asettelun takia astioita lentelee pöydistä lattioille, kun ihmiset ovat ottamassa tavaraa hyllystä.
Mahdollisimman monet vaatteet kannattaa laittaa henkareihin rekkiin. Kannattaa ehdottomasti (jos vain on mahdollisuus) kerätä lähes samanlaisia henkareita. Itse käytän yleensä joko mustia tai valkoisia, litteitä henkareita, jossa on metallinen koukku. Samanlaiset henkarit tekevät rekistä paljon siistimmän näköisen, ja helpomman katsella ja selailla. Pienet huivit yms. voi laittaa kotoa tuomaansa koriin.
Jos hajuvesiä ei voi laittaa kassalla olevaan vitriiniin tai hyllyyn, ne kannattaa jättää kokonaan viemättä. Kerran jonkun pöydässä oli kamalanhajuinen feikki Calvin Klein -tuoksu, joka oli mennyt rikki pahvilaatikkoonsa. Lälly, haiseva paketti oltiin heitetty minun pöytääni. Ei siinä sitten muuta voinut tehdä, kuin viedä kamalan hajuiset vaatteet kotiin pesuun. Jotkut jouduin heittämään suoraan pois, koska niihin oli valunut hajuvettä, ja se oli kuivunut ikäväksi läntiksi. Koko kirppis haisi siltä hirvitykseltä. Teet palveluksen kaikille: myyjille, pöytien pitäjille sekä ostaville asiakkaille, kun et vie hajuvesiä pöytään.

5. Pöydän pitäminen
Kirppispöytää kannattaa käydä siivoamassa mahdollisimman usein. Siisti pöytä oikein houkuttelee katsomaan. Jos vain mahdollista, vie aika ajoin lisää vaatteita/tavaraa pöytään. Myös pöydän kokonaan uudelleen järjestäminen esim. myyntiajan puolessa välissä saa sen näyttämään aivan erilaiselta ja uudelta.


6. Pöydän tyhjentäminen
Tyhjentämään kannattaa ottaa mukaan omia muovipusseja tai kestokasseja, koska kirppiksellä ne yleensä maksavat. Silloinkin kannattaa yrittää saada autokyyti, niin homma helpottuu huomattavasti. Ja muista pöydän tyhjennyspäivämäärä! Kannattaa esimerkiksi merkata kalenteriin tai laittaa puhelimeen hälytys. Ainakin meidän kirppiksellä rankaistaan 20 eurolla, jos henkilökunta joutuu tyhjentämään pöydän.

Tässä postauksessa puhuin siis itsepalvelukirppiksestä, josta vuokrataan pöytä. Sellaisille kirppiksille, jossa itse myydään pöydän takana, suosittelen reippautta ja hymyä! Toivottavasti löysitte jotain hyödyllisiä vinkkejä. Ja kysykää, jos jotain jäi epäselväksi :)

29 kommenttia:

 1. huippu postaus! juuri äsken mietin kirpparipöydän pitämistä ja tästä sai paljon vinkkejä!

  VastaaPoista
 2. mikä sun pöydän numero on? :DD:D

  VastaaPoista
 3. Musta on tosi kivaa että joku jaksaa tehdä tälläisiä postauksia :-) sain paljon vinkkejä tästä! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia paljon! :) Tätä oli oikeastaan ihan mukavaa tehdä ;D

   Poista
 4. Kokeilen kirppispöydän pitämistä muutama viikko sitten ja tuntui,että täällä Tampereella ei tavarat mene kaupaksi. Vaikka kuinka silitin,asettelin nätisti,hinnoittelin edullisesti,niin tavaraa meni just sen verran,että tilanne oli +-O. Ite tykkäisin laittaa vaatteet kiertoon sen jälkeen,kun ne on unohtunu kaapin pohjalle,muttaa..noilla kirppiksillä joilla oon käyny ni ei mee kaupaks kuin vanhat arabian astiat,feikkilaukut sekä lasten vaatteet. :S Toivottavasti siellä menee paremmin! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, voi harmi :( Täällä myy mielestäni ihan hyvin. :) Pöytävuokraa ja provikkaa mielestäni vaan otetaan vähän liikaa..

   Poista
 5. Kertoisitko vinkkejä myös hinnoitelusta? Paljonko mistäkin kannattaa pyytää, jotta vielä menee kaupaksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, se riippuu vaan niin paljon itse tuotteesta, niin on vähän vaikea arvioida. Mutta jos vaatteet/tavarat ei näytä menevän kaupaksi, hintaa voi vähän vaikka kokeilla alentaa :)

   Poista
 6. pakko lähtee tänään kattomaa kyllä tonne kirpparille, asun vieressäki :D

  VastaaPoista
 7. kauan piät tuota pöytää siellä? :D kun itse en asu äänekoskella, mutta jos tulisi käytyä. tai no olet kyllä sen verran pieni kokoinen että eeipä taida minule mahtuakaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pöytä on minulla 2 viikkoa :) Kannattaa ihmeessä käydä katsomassa muitakin pöytiä, sieltä voi löytyä vaikka mitä :)!

   Poista
 8. Sain paljon hyviä vinkkejä ja taidanpa vuokrata itsekin läheiseltä kirpparilta pöydän ja viedä kaikki käyttämättömät vaatteeni ja tavarani sinne!:) Kiitos tästä!:))

  VastaaPoista
 9. Sä oot ihana luonnonkaunis ja omistat superihanan blogin! :)

  ♥ anni-emilia.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia hirmuisesti<3 :) Menen katsomaan blogisi!

   Poista
 10. Tosi hyödyllinen teksi. Taidanpa hyödyntää noita vinkkejä ja raahata käyttämättömiä vaatteitani kirpputorille.


  julia-fashionandsports.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 11. Missä oot Lempii??

  VastaaPoista
 12. Ihan älyttömän hyödyllinen postaus! Taidanpa lähteä jossain vaiheessa kirpparille :D
  Btw, onnea todella paljon 15 vee synttäreiden johdosta. Mahtaa tuntua kivalta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, hyvä jos oli ja kiitos paljon, todellakin! ;D

   Poista
 13. Kiitos vinkeistä! On tosin pari vuotta vanha bloggaus, mutta vinkit tuskin vanhenee ihan pian, etsin netistä vinkkejä kun pian vien kirpparille tavaraa enkä ole pariin vuoteen myynyt mitään niin tämä löytyi.
  En olis tajunnut tuota pöydän siivousta, eipä niitä varmaan joka kirpparilla henkilökunta viitsi puhdistaa. Jotain valmiiksi kosteita puhdistusliinoja voisi ottaa mukaan. Täytyykin alkaa silittelemäännyt kun on vielä vähän viileämpää, tuo on ihan totta, että edes joten kuten silitetty vaate lähtee helpommin mukaan, kuin ryppyinen vaikka olisi muuten ihan hyvä vaate tai kuinka halpa. Mutta sitten näkee niitä pilalle nyppyyntyneitä, joita ei edes silitys enää pelasta, mutta hintalapussa silti se tyyliin 5 euroa harmaita nyppyjä täynnä oleavasta valkoisesta hupparista, ilmeisesti silityspalkkaa sitten...

  VastaaPoista
 14. Hyviä vinkkejä, kiitos jakamisesta. Meidän olisi tarkoitus käydä kirpputoreilla ensi viikolla. Samalla aion katsoa, mikä olisi paikka josta myös itse tahtoisin vuokrata pöydän. Paljon on tuota ylimääräistä vaatetta kertynyt.

  VastaaPoista