maanantai 3. lokakuuta 2011

Pesutuokio kuvien kera

Moikkamoi! :) Huh, tänään tosiaan oli se hissan koe, toivottavasti meni hyvin. Kauhistus, kun luulin että meillä on vielä vaan keskiviikkona äikän koe, mutta sainkin tietää, että huomenna on enkun sanis! Somebody Help me!? :D Eilen tosiaan pesimme Paavo-pojan, ja tässä nyt sitten kuvia pesun vaiheista :)

Lähtötilanne oli tämä:
''Turilas-Paavo''

Ja tässä pesuaineet, joita käytin. Eli oikealla Best Friend perus koira/kissashampoo, jota löytyy jokaisesta ruokakaupasta. Vasemmalla puolella Koiratar -hoitoaine, joka on ostettu eläintarvikeliikkeestä. Vaikka saattaa kuulostaa turhalta tuo hoitoaine, se on oikeasti todella tehokas. Hoitoaine tekee turkista paljon pehmeämmän ja paremman tuntuisen. Suosittelen, jos omistat vähänkin pitkäkarvaisemman koiran :)
Ja sitten, pesulle! Ei kyllä todellakaan ole Paavon lempipuuhaa, mutta ihan kiltistihän Paavo on aina pestessä :D Turkin pesu menee ihan samalla kaavalla kun omienkin hiuksien pesu. Aluksi kastelen turkin hyvin, sitten lisään shampoon. Sen jälkeen huuhtelen sen pois, ja lisään hoitoaineen. Annan sen vaikuttaa muutaman minuutin, ja sitten huuhtelen huolellisesti pois :)
Tää on parasta  t: Paavo
Sitten puhdistan paavon silmänaluset/nurkat tällä siihen tarkoitetulla Vitacoat Diamond Eye -aineella. Paavolla on kyllä aika hyvässä kunnossa silmät, joten puhdistan niitä ihan vain satunnaisesti. Pullon käyttöohjeessa käsketään pitämään viikon pituisia ''kuureja'' jolloin koiran silmänaluset ja kyynelkanavan kohdat puhdistetaan 2-3 kertaa päivässä. Nesteen kerrotan poistavan värjäytymät koiran silmien alta, ja ennaltaehkäisevän vuotamista. Tämäkin eläintarvike-liikkeestä.Suosittelen kokeilemaan etenkin Bichoneille, joiden silmät voivat olla kovat vuotamaan.
Uuvuttavaa puuhaa vissiin ;D
Pesun jälkeen  kuivaan Paavosta enimmät vedet pyyhkeeseen..
Smile! :)

Sitten alkaa koko pesutyön pitkäveteisin homma :D Kuivaaminen. Föönaan siis ihan tavallisella hiustenkuivaajalla, samalla karstaten Paavon turkkia suoraksi. Aloitan kuivaamalla ne kohdat joissa karva on lyhintä (esim. kaula ja ''alaselkä'') Tässä vaiheessa kuluu usein noin tunti. Välillä myös keskeytän kuivaamisen hetkeksi, ja kampaan mahdolliset takut pois.
Paavo ottaa ihan rennosti 
Ja sitten, Paavo kuivattuna :) Tästä alkaa aina Veeran osuus koko pesuhommasta. Veera nimittäin trimmaa Paavon. Hän on käynyt Bichon Frisen trimmauskurssin. Eilen Veera ei lyhentänyt karvaa niin paljon, joskus hän ottaa enemmän, joskus vähemmän.
Ja tässä (alapuolella) kuvia Paavosta ihan valmiina :)
Aivastus!
Tässä vielä välineet, joilla hoidamme Paavon turkkia (ja kynsiä)
Eli ensimmäisenä ROSE LINE 82080 -trimmaussakset
En ole varma minkä merkkiset kampa ja kynsisakset ovat, mutta ne on ostettu eläintarvikeliikkeestä. 
Ja sitten vielä Doggyman -merkkinen karsta

16 kommenttia:

 1. käääk miten söpö paavo on! :D <3 se näyttää ihan pikkuruiselta ku sillä on turkki märkä :D ja sit se on taas tommonen karvapallo, vooee sulonen :) <3

  VastaaPoista
 2. Oi tosi söpö! Voi niin kuvitella kuinka silkkisen pehmeä tuo turkki on :)

  VastaaPoista
 3. voi kun on sulonen!<3 näyttää ihan rääpäleeltä märkänä mut huippu sulonen kuivattuna turkki pörrösenä!

  VastaaPoista
 4. Ahhaha mikä pallero :D Voi ku toinen on surku tossa kuvassa mis se on märkä :D ja ihan tytön näkönen tossa smile-kuvassa! :D kiva postaus ja kiva nähdä välivaihekuvia kaikesta :)

  VastaaPoista
 5. AAAA PAAVO NÄYTTÄÄ IHA JOLTAI PUMPULILTA TAI PILVELTÄ xdxdXDXDDX

  VastaaPoista
 6. oiii, toi kuva missä paavo märkänä :))<33 näyttää jotenki tosi myrtsiltä :D

  VastaaPoista
 7. Anna: Niimpä, sen turkki onkin vaan pelkkää hämäystä :D
  Magdaleena: Hih :)
  Veera: Juu onhan se tosi pehmeä, varsinkin kun siitä on trimmattu ne ''huonot latvat'' pois :D
  Hanna: ;D niinhän se on <3
  Essi: Niimpä :)
  Minka: Joo se on aina vähä nuivee ku sitä pestään, mutta sitten se piristyy kun pääsee pöydälle kuivattavaks :) Ja kiitos :)!
  Emma: Kiitti :)
  olivia.kolu: Hehe, se on pumpulipilvi :D
  Katsu: Joo se oli mulle vihane ku pesin sitä, ja otin viel kuvia ku se oli iha nolon näköne :D
  SINI: Paavo kiittää :D

  VastaaPoista
 8. Hahaha noi kuvat on niin parhaita :DD ylisöpö Paavo <33 :)


  T. Veera

  VastaaPoista
 9. Minkä ikäinen tuo teidän Paavo on? On söpö!

  VastaaPoista
 10. Veera: Haha :D
  Anonyymi: Paavo on 3 ja ½ vuotias. Täyttää neljä maaliskuussa :) Ja niimpä, onhan se ;D

  VastaaPoista
 11. On kyllä suloinen. Minulla on trimmisaksina Instrumentariumista jotain 15 v sitten ostettu setti, muistaakseni Eicker, jossa on ohennussakset samassa. Erittäin helppo leikata niillä saksilla ja hinta on huomattavasti halvempi kuin koiraliikkeissä.

  VastaaPoista
 12. Tää postaus sai mut hihittelemään. Ihana, etenkin tuo tää on parasta-kohta. Itelläni on koira, mutta sitä ei todellakaan tule pestyä niin paljoa koska sen jälkeiset riehumiset ympäri asuntoa ei oo mitään parasta.. :D

  VastaaPoista