tiistai 11. lokakuuta 2011

Omenavinkkejä

Heipparallaa taas :)! Mä tosiaan oon jo niin syysloman tarpeessa! Onko kukaan muu siellä? :D Aamuisin mua väsyttää hirveesti ja iltaisin tulee valvottua vähän liian myöhään kouluhommia tehdessä. Syysloman jälkeen pitää taas aloittaa säännöllinen unirytmi.. :D
Mutta asiaan: Vaikka parhain omena-aika on jo ohi, toivon että näistä vinkeistä voisi olla iloa edes jollekkin, vaikka sitten ensi syksynä :) Me saimme paljon omenoita mummolta tänä syksynä ja melkein joka päivä teimme jotain leivoksia niistä. Tässä nyt esimerkkejä, mitä teimme:
Ihan perinteinen omenapiirakka, jossa murotaikinapohja ja rahkapäällyste.
Omenanyytit, jotka teimme voitaikinasta. Kaulit siis voitaikinasta levyn, laitat sisälle omenaa (ja kanelia) sitten nurkat kiinni ja uuniin paistumaan. Vinkki! Uunituoreiden (ja kuumien) nyyttien kanssa sopii hyvin kylmä maito)
Tässä kuivattuja omenasiivuja. Mummu on kuivattanut ne hedelmien kuivaamiseen tarkoitetulla koneella :) Näitä on kiva napsia makeanhimon yllättäessä.
Sitte omena-kaurapaistos. Tähän rakastuin! Mun mielestä tää on oikeastaan jopa parempaa kun perus omenapiirakka. Omenat siis vaan vuokaan, ja päällyste päälle (erilaisia ohjeita päällysteeseen löytyy netistä) Pääasiassa se kuitenkin sisältää kaurahiutaleita, sokeria ja voita.
Tässä vielä paistos + vanilijakastike lautasella :)

5 kommenttia:

 1. toka vika ja vika kuva näyttää niin ihanalta!

  VastaaPoista
 2. mulla on haaste sulle mun blogissa:)

  VastaaPoista
 3. Sanni: Voi kiitos :)
  Essi: Okei kiitti !:)

  VastaaPoista
 4. aaa ihanan näkösiä :-Ddd ja aaaa tuo sun banneris ♥

  VastaaPoista