sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Mökkeilyä ja syyskuulumisia
Hei pitkästä aikaa!
Siitä onkin jo hujahtanut tovi, kun viimeksi päivitin blogiani. Myös mamma piti pientä kirjoitustaukoa, mutta nyt kun hän on taas postannut, innostuin minäkin. Sitä alkaa aina jossain vaiheessa taas kaivata omaan blogiin kirjoittamista. Tuntui niin mukavalta taas muokata kuvia ja napsauttaa ''Luo uusi teksti'' -painiketta. Lähes joka päivä huomaan tulleeni miettineeksi ainakin muutamaan kertaan, että tästäkin aiheesta saisi kyllä hyvän blogijutun kasaan :D

Syksy on ollut aika opiskelupainotteinen, mutta tanssimassa käyn tietysti yhä. Kotona ollaan aloitettu pientä remonttia, ja muutama unelmaprojekti on saanut siivet alleen: perheen naisten ikioma vaatehuone, toimivampi keittiö ja muutama muukin pieni remontti.

(Lempin mökkityyli..)

Kirjoitin syyskuussa ensimmäiset yo-kirjoitukseni, ruotsin ja kemian. Päätin jo koulujen alkaessa, että keskityn erityisesti ruotsiin, ja panostan siihen. Piteån kielikurssi palautti ruotsin hyvin mieleen, ja herätti motivaation ruotsin opiskelun loppurutistukseen. Kemian lukeminen alkoi kesällä lupaavasti, mutta into jollain tavalla hiipui koulun ja arjen alkaessa, sillä minusta tuntui, että aika ei yksinkertaisesti riitä. Viime vuosien yo-kokeiden tekeminen oikeasti havahdutti siihen, että minulla on vielä paljon tekemistä kemian kanssa. Kemian yo-kirjoitukset menivät ihan ok, mutta en voi sanoa olevani täysin tyytyväinen lähtöpisteisiini. Oli jännä huomata, miten erilaista oli kirjoittaa sellaista ainetta, josta oli itsevarma olo, verrattuna sellaiseen, jonka tiesi olevan vielä vähän huteralla pohjalla. Lopulliset tulokset yo-kokeista saamme kuitenkin vasta marraskuussa, joten vielä pitää odotella hetki.Myönnän itsessäni olevan vähän perfektionistin piirrettä. Etenkin tämä syksy ensimmäisine kirjoituksineen on lohkaissut suuren osan ajastani ja energiastani. Käsitöiden, blogin ja muiden ''mun omien juttujen'', joista saan iloa ja energiaa, tekeminen on jäänyt huomattavasti vähemmälle. En minä nyt sentään koko ajan lue, mutta kun en opiskele, takaraivossa on ajatus, että pitäisi. Tekemättömiä töitä on välillä hankala saada pois mielestä. Toisaalta, vaikka opiskelu välillä tuntuu vievän vähän turhankin paljon aikaa, ei se koskaan ole hukkaan mennyttä. Nyt aion kuitenkin antaa itselleni ja harrastuksilleni vähän enemmän aikaa. Lukujärjestykseni on kevyt, ja periaatteessa voisin vieläkin keventää tulevia jaksoja, sillä olen vähän kirinyt omassa neljän vuoden suunnitelmassani.Vaikka tanssitunnit ovatkin osa arkipäiviäni, ne tuovat minulle juuri sitä kaivattua vaihtelua ja tietynlaista tasapainoa, jota kouluarki ohelleen vaatii. Tanssisaliin mennessä kaikki muu jää oven ulkopuolelle. Myös blogia kirjoittaessani, vaatejuttuja miettiessäni ja käsitöitä tehdessäni uppoudun täysin niiden maailmaan, mikä on ihan täsmärentoutumista. Turhan usein löydän itseni tilanteesta, jossa vain ''kävelen ympyrää'', enkä oikein tiedä mitä alottaisin tekemään. Pitäisikö aloittaa joku käsityöprojekti, kenties blogijuttu vai tehdä vielä ne loputkin läksyt. Silloin on tavallaan helpompaa vaan jatkaa läksyjen tekoa. Viime viikkojen aikana olen kuitenkin tajunnut, että minulla ei ole mikään kiire. Voin ihan hyvällä omalla tunnolla käyttää enemmän aikaa harrastuksiini, ja vähän löysentää koulujuttujen suhteen.


Marraskuun lopussa ja joulukuun alussa on tanssin joulunäytökset, ja sitä ennen ryhmämme esiintyminen NykytanssiPaletti-tapahtumassa Helsingissä. Tosi jännää! :)
Useampi loppuvuoden viikonloppu on siis jo niin sanotusti täyteen buukattu joko tanssi -tai kouluhommilla. Mutta kun ajattelee, niin eihän joululomaankaan enää ole kovin kauaa. Ihan pian alkaa vuoden viimeinen jakso koulussa!


Postauksen kuvat olen ottanut setäni mökiltä eilisen upeassa syysauringossa. Setäni osti mökin loppukesästä, ja olemme viettäneet siellä porukalla aikaa useana viikonloppuna. Iltapäivä mökillä kuluu mukavasti saunoen, pelaillen ja syöden yhdessä. Eilen isi ja setäni kävivät nostamassa kalaverkot, ja illalla pääsimme syömään tuoretta savustettua siikaa ja muikkuja. Ensi kerralla taidan lähteä kalamiesten mukaan järvelle.


Tänään on suunnitelmissa vielä ainakin balettitunti illalla sekä vähän läksyjen tekoa. Oikein mukavaa sunnuntai-päivää kaikille! Innostunut Lempi palailee taas pian blogin äärelle :)

6 kommenttia:

 1. Kiva, että tulit jälleen takaisin! Ja ihanaa syksyä, tavataan taas täällä blogien parissa! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kiitos paljon! :) On niin kivaa taas pitkästä aikaa olla täällä blogien äärellä. Minulla oli kova homma selailla sinun ja muutaman muunkin suosikkiblogini kaikki syksyn postaukset läpi, sillä viime kerrasta on niin paljon aikaa ;D

   Poista
  2. Odotan innolla postauksiasi, toivottavasti kirjoitukset menivät hyvin ja saat arvosanat joihin olet tyytyväinen! :-)
   Ihanaa alkavaa viikkoa, pirteämpänä kohti arkea ja sitä kautta taas ( 41 työpäivää) joululomaa!! ;-)

   Poista
  3. Mukava kuulla <3 Aika yllättävän vähän päiviä, itse en ollutkaan laskenut :D Samoin sinulle, ihanaa viikkoa! :)

   Poista
 2. kuullostaa niin sulta tää teksti ! ja ihanat kuvat <3 kirjoittelehan useamminkin kun vaan kerkeät :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommenttista Sini <3 :) Hihi, nyt kun pääsen taas blogin kirjoittamisen makuun, niin mua ei saa enää pois täältä tietokoneelta.. No, eipähän ainakaan tule liikaa päntättyä ;D

   Poista