sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Tsirp tsirp


Moikka! Ja nyt se loma sitten todella alkaa olla ohi, voi itku :D Alunperin ajattelin, että lomalla vähän laskeskelen matikkaa ja fysiikkaa ja muutenkin kertailen tämän jakson koulujuttuja, mutta arvaatte ehkä miten kävi.. No, toisaalta on ehkä parempikin, että sai viikon aivan omaa aikaa ilman minkäänlaisia paineita koulujutuista. Huomenna sitten jatkuu arki kouluhommien, tanssiharkkojen ja muiden arkijuttujen suhteen.
Syksyn ruska-aika alkaa kääntyä harmauden ja pimeyden puolelle, minkä varmasti kaikki ovatkin huomanneet ikkunasta ulos katsottuaan. Tänäänkin on satanut vettä kaatamalla koko aamun. Itse ainakin olen huomannut, että syksyn ja talven pimeys, koleus ja kylmyys vievät minulta ihan hirveästi voimia. Mamman kanssa eilen kaupassa käydessämme mietimme pitkän listan jutuista, jotka helpottavat meitä jaksamaan eteenpäin kohti talvea. Ajattelin jakaa vinkkimme tänne teillekin omassa erillisessä postauksessaan, kuulostaisiko se hyvältä?

Lomalla en ihan hirveän paljon ehtinyt tehdä käsitöitä, mutta jotain pientä tuli kuitenkin väkerreltyä. Aloitin tekemään Anetelle herkkää unisiepparia, ja tällainen tipu valmistui jo itseasiassa vähän ennen loman alkua. Tässä siis uusin pikkukaverini:
Kierrätystipu, jonka tein vanhasta froteepyyhkeestä. Siipiin käytin palat valkoista pörrökangasta ja jalat ovat rautalankaa, ja ne on päällystetty maalarinteipillä sekä tilkkupalasta leikatulla keltaisensävyisellä suikaleella. Nokkaan en löytänyt hyvän väristä kangasta, joten huovutin sen itse.
Tipu sivultapäin
Vasta tipun valmistuttua tajusin, että eihän tipuilla ole tällaisia kynsiä, ja niiden varpaat ovat vähän pidemmät :D Nämä ovat enemmänkin sellaisen pikkulinnun jalat, mutta ei kai se nyt niin paljoa haittaa..
Tipun ohjeet ja kaavat ovat The artful bird -nimisestä kirjasta, joka on ehdottomasti käsityökirjojeni parhaimmistoa. Kirja on englanninkielinen, mikä tuo oman pienen lisähaasteensa, mutta samalla kasvattaa omaa englannin käsityösanavarastoa. 
Edelliset kyseisen kirjan innoittamana ompelemani linnut: pingviini ja kevätlintu.
Mukavaa sunnuntai-päivää kaikille! :)

4 kommenttia:

 1. Oiiii miten söpö tipu!! <3 :)

  VastaaPoista
 2. Hyvä postausehdotus tuo mikä auttaa talvella jaksamaan!uskon myös että monet muut ovat kiinnostuneita siitä postauksesta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sellaista siis väsäilemään joululoman kunniaksi! ;D

   Poista