lauantai 28. toukokuuta 2016

Pieniä paloja parhaista hetkistä


Moikka taas! Kesän ohella, vuoden parhaat hetket ja muistot sijoittuvat minun osaltani usein kevääseen. Tämäkin kevät tansseineen, yo-kirjoituksineen ja muine puuhineen on taas hujahtanut ihan silmittömän nopeasti. Päähäni on kertynyt ihan kirjoitettavaksi listaksi saakka kaikenlaisia postausideoita. Odotan innolla, että pääsen kirjoittamaan teille niin monesta hyväksi havaitusta vinkistä aina venähtäneen lihaksen hoidosta parhaisiin kasvisresepteihin.. Olen suunnitellut muun muassa laajempaa postausta kasvisruokavaliosta, lukio-opiskelusta sekä siitä, kuinka ja miten olen viimein saanut akneen taipuvan ihoni oikeastaan todella hyvään kuntoon. Viimeisimmästä blogipostauksesta on kulunut tovi, joten ajattelin aloitella näin kevyesti kertomalla vähän kuulumisiani tältä keväältä ja sen parhaista hetkistä..


Tanssin kevätnäytökset olivat ja menivät pari viikkoa takaperin. Huippuja esityksiä, aurinkoa, naurua ja espanjalaista tunnelmaa viuhkojen ja punaisten hameiden merkeissä. Oli toisaalta aika haikeaakin, sillä monilla tämä näytös saattoi olla viimeinen tässä tanssikoulussa. Viimeisen näytöksen jälkeen kävimme perinteisesti heittämässä talviturkit :D
Näin myös pitkästä aikaa Nurmekseen alkuvuodesta muuttanutta ystävääni Elli-Nooraa. Kävimme hänen kanssaan ottamassa kuvia rannassa ja juttelimme kaikki kevään kuulumiset.

Tällä viikolla tulleet uunituoreet yo-tulokset olivat todella positiivinen yllätys, sillä etenkin äidinkieli ja matematiikka tuntuivat kokeiden jälkeen menneen aika lailla oman riman alta. Ensi syksynä onkin enää jäljellä pitkä englanti ja viisi pakollista kurssia, joiden jälkeen minäkin olen ylioppilas. Ajattelin ensi kesänä aloitella englannin kertauksen ja pikkuhiljaa myös fysiikan palauttamisen takaisin mieleen, sillä pääsykoe on kuitenkin jo keväällä, ja urakkaa on vielä valtavan paljon edessä.

Alkukeväästä tajusin, että jos haluan jo ensi keväänä täydentää tutkintoani ja mahdollisesti korottaa jotain, on päättötodistuksen oltava kädessäni viimeistään syksyn valmistujaispäivänä. Tunginkin tämän viimeisen jakson täyteen kursseja, ja vaikka ne ovat olleet sellaisia helpohkoja, lähinnä pakollisia ykkösvuoden kursseja, ovat 36 viikkotuntia tuntuneet aika paljolta minulle, jolla niitä on lukion ajan ollut keskimäärin 24 :D Nyt on kuitenkin onneksi menossa viimeinen koeviikko ja ensi viikolla viimeiset kolme koetta.


Viime viikonloppuna kävimme Ilonan kanssa katsomassa Jyväskylässä Yläkaupungin yön tapahtumia. (Huomatkaa alemman kollaasin keskirivin oikeanpuoleinen kuva: laitoimme ihan tietämättämme aika match-vaatteet, haha :D) Kyyti Jyväskylään lähti jo aika aikaisin, joten aamupäivän tunnit kulutimme kahvilassa matematiikkaa laskien. Tajusimme sen, kuinka tehokasta ja motiovoivaa yhdessä opiskelu oikeasti on! Sen merkeissä aiommekin jatkaa ensi kesänä ja syksyllä kirjoitusten lähestyessä. Jyväskylässä kävimme kirppiksillä ja pistäydyimme Aneten luokse kylään. Kävelimme pussi päässä kaatosateessa kohti yöelämää ja illalla näimme paria ystäväämme. Oli kyllä mukava viikonloppu kaiken kaikkiaan.

Kesäksi olen suunnitellut monenlaista mukavaa. Viikonloppureissuja ystävien kanssa, tanssia sekä tietenkin myös kesätöitä! Ensi viikolla käyn parin kaverini yo-juhlissa ja heti sunnuntaille olen varannut Onnibus-liput Kuopioon siskoni Veeran ja hänen poikaystävänsä Ollin luo. Kuopion suunnitelmiin kuuluu muun muassa hyvää ruokaa, kirppiksillä käyntiä, asukuvien ottamista.. Sellaista ihan yksinkertaista, mutta parasta yhdessäoloa. Veera vie minut myös katsomaan yliopistoa ja näyttää paikan, jossa tulen ensi keväänä istumaan lääkiksen pääsykoketta ähräten.. Hih, jännittävää! :)

4 kommenttia:

 1. Tosi kiva postaus! Mun esikoiseni, poika 18v, opiskelee myös tällä hetkellä tähtäimessään Kuopion lääkis. Hänkin aikoo hakea sinne ensi vuonna! Toivon kovasti, että te kumpikin pääsette sinne. Teillä on varmasti hyvät mahdollisuudet. :)

  T: Mustikkainen

  VastaaPoista
 2. Mukava postaus! Pistin tooosi pitkästä aikaa koneen päälle ja kävin läpi kaikki blogit mitä seuraan yms. Ei sitä oo vaan nyt noin kolmeen viikkoon ollu aikaa istua koneen ääressä, koska koeviikko ja kaikki muu ohjelma. Kiva kun nyt pääsin lukemaan tämän sinun postauksen! :D Huippua, että oot tyytyväinen yo-tuloksiisi!! Minä oonkin miettiny, että milloin valmistut, mulla on mennyt ihan ohi. :`D Kiva, että sulla on vaan yks aine enää kirjoitettavana! Vähän rennompaa :)
  Ihania kesälomasuunnitelmia sulla! Just tuollaiset pienet reissut, joille ei ole mitään erikoisempia suunnitelmia, ovat tosi kivoja! Muistetaan molemmat lukea kirjoituksiin, mutta myös nauttia kesälomasta! <3

  VastaaPoista
 3. Hei! Sinulla on kivoja kesäsuunnitelmia! Tuo lääkikseen pyrkiminen on kiintoisa asia. Sinnehän on aika haastavaa päästä sisään ja kuulema keskimäärin sisään päästään kolmannella hakukerralla. Osa tietty jo eka kerralla.

  Aiotko tänä kesänä lukea lääkiksen pääsykokeisiin esim jonkun suunnitelman mukaan vai pidätkö kesän lomaa fyssan, kemian ja bilsan parista? Aiotko mennä jollekin valmennuskurssille jossain vaiheessa?

  Luin, että jo tämän hallituskauden aikana yliopistoihin pääseminen muuttuu ja pääsykokeet saattavat loppua. Sitten ylppärikokeet ja haastettelut kaiketi ratkaisisivat pääsyn. Mitä mieltä olet tälläisestä hallituksen taholta kaavaillusta muutoksesta? Itseäni hieman hirvittää, koska jotkuthan ovat voineet tahallaan ottaa lukion rennosti ja he ovat ajateleet sitten satsata pääsykokeisiin. Näillehän muutos on varmasti järkytys. Samoin joillekin lukioaika voi olla esim sairastelun tms takia rankkaa ja kirjoitukset voivat mennä mönkään. On harmi, jos lukioaika ja kirjoitukset jääävät sitten ratkaisevasti vaikuttamaan koko tulevaisuuteen, mikäli muuta takaporttia ei jätetä...(Esim tietylle prosenttimäärälle mahdollisuus päästä yliopistoon pääsykokeen kautta olisi ehkä hyvä idea.).

  Oletko kuullut mitkä kirjoitetut aineet tulisivat vaikuttamaan lääkikseen pääsyyn? Ehkä asiaa ei ole vielä päätetty. Asia kiinnostaisi minuakin.

  VastaaPoista
 4. Heippa!

  Olen ollut blogosfääristä lähes koko alkavan kesän ja toukokuun poissa, minua ei ole liiemmin näkynyt :-D. Tulin taas pitkästä aikaa kurkistamaan tänne, oli ilo lukea kuulumisiasi! Oikein rentoa ja upeaa kesää! <3

  VastaaPoista