keskiviikko 10. kesäkuuta 2015

Tortillaa!


Moikka taas! Teimme eilen tortillaa lounaaksi meidän perheen tyttöjen kesken. Tortilloilla on vähän sellainen epäterveellisen ja kovin tuhdin ruuan maine, mutta se riippuu eniten tortillojen sisälle valituista täytteistä. Tortilloista voi tehdä hyvinkin kevyitä valitsemalla raikkaat, kevyet täytteet. Meidän tortillalounaamme eilen näytti tällaiselta:
Täytteinä meillä oli papu-salsakastiketta, salaattia, suomalaista kurkkua ja tomaattia, paprikaa, fetajuustoa, raejuustoa sekä smetanaa. Salaatit haimme takapihalta mamman kasvimaalta. Ihanaa, kun saa taas itse kasvatettua salaattia. Olemme syöneet sitä nyt ihan joka päivä, se on oikeaa voimaruokaa.
Ruokaisan kasvistäytteen tortilloihin saa nopeasti aikaan sipulista, pavuista ja salsasta. Paistoimme 2 pieneksi pilkottua sipulia, lisäsimme joukkoon yhden purkillisen GoGreen -papumixiä sekä salsan ja annoimme seoksen lämmetä hetken. 
Vinkkinä, mikäli haluaa lisätä ruokavalioonsa erilaisia papuja, ne kannattaa ostaa kuivana, keittää isompi satsi kerralla ja pakastaa se pieniin annosrasioihin. (Ohjeet täällä) Kaupoissa tietysti on monenlaisia käyttövalmiita paputetroja, mutta pitkällä tähtäimellä tulee huomattavasti edullisemmaksi keitellä pavut itse, kuin ostaa ne säilykkeinä. Nyt meillä oli juuri loppunut itse keitetyt pavut pakastimesta. Mikäli näin käy, tai muuten vaan tarvitsee papuja ruuanlaitossa vain harvoin, ovat säilykepavut ihan hyvä vaihtoehto.
Olen jo pitkään vähän ihmetellyt kauppojen kovin kehnoa valikoimaa gluteenittomien tortillojen suhteen. Kaikkien tortillapohjien raaka-aineluettelosta löytyy vehnä, joissain sitä on enemmän ja joissain vähemmän, mutta aina on. Ja eikös alkuperäiset tortillat valmistettu kokonaan maissijauhosta? Maissi on vielä kaiken lisäksi todella edullinen raaka-aine, mutta silti kaupoista löytyy vain tätä yhtä maissitortillaa. Erilaisia vehnää sisältäviä tortillapohjia sen sijaan on ihan pilvin pimein. Toivottavasti jossain vaiheessa kauppojen valikoimiin tulisi usempia maissitortilloja. Hieman edullisempia, ja vaikka vähän kookkaampiakin.. :D
Ja tortilla käärimistä vailla.. Oikein kätevä, kesäinen lounasvaihtoehto :)

4 kommenttia:

 1. Ihanan näköisiä! Taitaa meidänkin pöytään päästä tortillat tänään. Mä tykkään myös uunivariaatiosta, jossa koko tortillapohja täytetään ja päälle laitetaan toinen pohja päälle. Sitten vain uuniin muutamaksi minuutiksi.Valmis tortilla on sopivasti rapeaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommenttista! :) Oi, olenkin joskus tainnutkin kuulla tai lukea uunitortilloista. Ensi kerralla pitää kyllä kokeilla sellaisia. Kuulostaa nimittäin tosi hyvältä :)

   Poista
 2. Olen aivan samaa mieltä tortillojen terveellisyydestä! Loppupeleissähän (itse oikeat täytteet valittuna) ne ovatkin oikeastaan aika terveellisiä! Ja omaa lemppari "roskaruokaani" jos niin voi edes sanoa! :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä, ja sama täällä :D Taidamme nyt juhannuksen aikaan taas joku päivä tehdä näitä. Tosi kätevä, nopea ja herkullinen ruoka kyllä :)

   Poista