sunnuntai 6. lokakuuta 2013

MI FIDO -luonnolliset hoitotuotteet koirallesi


Monet suosivat luonnollisia tuotteita hiusten -ja ihonhoidossa. Mutta hetkonen.. Pääsivätkö karvaiset ystävämme unohtumaan ihan tyystin? Oletko koskaan tullut ajatelleeksi, että myös koirasi hoitoon on saatavilla luonnollisia ja ympäristöystävällisiä vaihtoehtoja?


Vastaus on Mi-Fido. Mi-Fido on koirille suunnattu tuotesarja, jonka tuotteet on kehitetty ennen kaikkea rakkaiden nelijalkaistemme hyvinvointia ajatellen. Sarjan hoitotuotteet ovat luonnollisista ainesosista tehtyjä, erittäin hellävaraisia sekä ympäristöystävällisiä.

Koiran iho imee lävitseen erilaisia aineita jopa viisi kertaa enemmän kuin aikuisen ihmisen iho. Se on yksi niistä syistä, miksi tulisi erityisesti kiinnittää huomiota myös koiran turkkiin laitettaviin tuotteisiin, ja niiden ainesosiin. Pitää olla rehellinen, ja sanoa, etten ollut aiemmin edes tajunnut ajatella asiaa. Etsiskeltyäni tietoa Mi Fido -tuotteista ja lueskeltuani aiheesta parikin tuntia, olen täysin vakuuttunut siitä, etten enää osta Paavolle tavanomaisia hoitotuotteita. Jatkossa aion ehdottomasti kiinnittää erityishuomiota luonnollisuuteen ja myrkyttömyyteen. Aivan kuten kosmetiikassa ja tuotteissa, joita itsekin käytän.Mi-Fido sarja perustuu vihreän saven ja kasviraaka-aineiden käyttöön. Kaikki tuotteissa käytetyt kasviöljyt on saatu luonnonmukaisesti viljellyistä kasveista. Ne ylläpitävät tervettä ihon rasvakerrosta ja tekevät turkin pehmeäksi ja sillkisen tuntuiseksi. 
Antibakteerinen, aurinkokuivattu vihreä savi on 100% luonnon aine. Se rauhoittaa, puhdistaa ja virkistää ihoa. Savella on tutkitusti valtava määrä terveysvaikutuksia, olipa kyseessä ihmisen kosmetiikka, tai koirien hoitotuotteet. 
Kaikki muutkin tuotteisiin käytetyt ainesosat ovat ympäristöystävällisiä ja luontoon hajoavia.

Mi Fido -tuotteet ovat täysin myrkyttömiä: Ne eivät sisällä lainkaan keinotekoisia säilöntä -tai väriaineita, synteettisiä tuoksuja, natriumlauryylisulfaattia eivätkä eläinperäisiä raaka-aineita.

Tuotteet on parfymoitu kevyesti luonnollisilla tuoksuaineilla kuten laventelin, appelsiinin ja sitruunan eteerisisillä öljyillä. Ne eivät ole myrkyllisiä, eivätkä tuoksullaan ärsytä koiran tarkkaa hajuaistia tai aiheuta lemmikillesi pahoinvointia.

Mi Fidolta löydät luonnonmukaiset hoitotuotteet koiran pesuun, puhdistukseen, kosteutukseen sekä suuhygienian hoitoon. Valikoima sisältää shampoon lyhytkarvaisille koirille, shampoon pitkäkarvaisille koirille, hygieniashampoon, turkinhoitoaineen sekä suuhygieniaa edistävän hammassuihkeen. 
Hellävaraiset Mi-Fido -tuotteet sopivat jopa erittäin kuivasta ihosta kärsiville koirille, sekä koiranpentujen hoitoon.

Tuotteille on myönnetty AIAB, ICEA ja LAV -laatumerkit. Mielenkiintoista tietoa näiden luonnonkosmetiikkaan liittyvien sertifikaattien myöntämiskriteereistä löydät esimerkiksi täältä.
Mi-Fidon tuotteissa ei olla käytetty eläinkokeita missään tuotantovaiheessa. 


Sain Dell'Ecolta testattavakseni Mi-Fidon turkinhoitoaineen, hygieniashampoon sekä hoitovoiteen. Nyt kerron hieman näistä kokeilemistani tuotteista sekä omista käyttökokemuksistani.

MI-FIDO HYGIENIASHAMPOO
Mi-Fido koiran hygieniashampoo sopii kaikille turkkityypeille, jopa herkkäihoisimmille koirille.
Shampoo jätti Paavon turkin todella raikkaan ja puhtaan tuntuiseksi. Shampoon tuoksu oli aivan ihana: raikas ja ''yrttimäinen''. Pesu kuitenkin jättää koiran turkin neutraalin tuoksuiseksi, mikä on erittäin hyvä koiran herkän hajuaistin kannalta. Shampoo vaahtosi hyvin pestessä, ja olin yllättynyt, miten valkoiseksi shampoo saikaan Paavon turkin. Samanlainen valkoinen hohto on aiemmin tullut vain valkaisevilla shampooilla.

MI-FIDO TURKINHOITOAINE
Hoitoaineella on suuri vaikutus pesutulokseen. Muutaman kerran olen pessyt Paavon turkin pelkällä shampoolla, jolloin siitä on jäänyt jotenkin todella karhea ja vaikeasti harjattava.
Mi-Fido turkinhoitoaine lupaa turkista pehmeän, kirkkaan ja helposti harjattavan. Se sopii kaikenlaisille turkkityypeille: pitkälle, lyhyelle, karkealle tai pörröiselle. Mi-Fido -hoitoaine myös tasapainottaa ihon talieritystä.
Hoitoaine täytti lupauksensa täysin: Paavon turkista tuli kevyen ilmava ja ihanan pehmeä. Tämänkin tuotteen tuoksu oli todella luonnollinen ja raikas.

MI-FIDO HOITOVOIDE
Tämä hoitovoide sopii sekä koirille että kissoille. Se on hyvä perusvoide, jolla voidaan hoitaa ja rauhoittaa iho-ongelmia, kuten kutinaa ja punoitusta, pakkaspuremia sekä esimerkiksi anturoiden halkeilevaa ihoa. Voide levitetään hoidettavalle iho-alueelle ja hierotaan se ihoon pehmeästi.
Hoitovoiteessa on mielestäni ihanan raikas ja luonnollinen tuoksu. Tämä on todella hyvä tuote Paavon kaltaisille koirille ja kissoille, joilla on kylmyydelle herkät, talvisin halkeilevat anturat.

Noniin Paavo, lähdetääs pesulle! 
Lantraan shampoon ja hoitoaineen tällaisiin sekoituspulloihin. Mi-Fido shampoon sekoitussuhde vaihtelee koiran koosta ja turkin pituudesta riippuen. Dell'Eco -sivulla neuvotaan, että sopiva sekoitussuhde on noin 1:10. Itse olen käyttänyt shampoota vähemmän kuin yksi osa kymmenestä. Ainakin pientä koiraa pestessä riittää, kun pullon pohjalle lorauttaa shampoota suht. pienen määrän ja sitten täyttää pullon haalealla vedellä. Ennen levittämistä ravistetaan sekoituspulloa voimakkaasti, jotta shampoo sekoittuisi veteen mahdollisimman tasaisesti.
Ensin levitetään shampoo ja  pestään turkki huolellisesti läpikotaisin. Huuhdellaan shampoo pois.
Sitten levitetään hoitoaine. Vaahdotetaan se tasaisesti koko turkkiin, ja annetaan vaikuttaa 1-2 minuuttia. Lopuksi huuhdellaan turkki huolellisesti.
Sitten (perinteisen kaavan mukaisesti) kuivaan Paavosta enimmät vedet pyyhkeeseen. Sen jälkeen kuivaan turkin föönillä, samalla harjaten sen läpikotaisin suoraksi. 
Lopuksi trimmaamme Paavon Veeran kanssa. Olemme aina pitäneet Paavolla Bichon Friselle tyypillistä pää -ja vartalotrimmiä. Jaloista ja kyljistä olemme kuitenkin lyhentäneet karvaa reilusti, sillä Paavo lenkkeilee päivittäin kuraisella rantatiellä. Lyhyessä karvassa olevat jalat on huomattavasti helpompi pestä lenkin jälkeen, jos on tarvetta. 

Olin testaamiini tuotteisiin todella tyytyväinen, eikä minulla ole mitään kritisoitavaa :)
Voin siis lämpimästi suositella Mi-Fido -tuotteita kaikille koiranomistajille. Jos koirallasi on yliheherkkyyksiä tavallisissa koirashampoissa oleville ainesosille, tai koiran iho on muuten vain herkkä, kokeile ihmeessä näitä luontaistuotteita. Ja tietenkin voit kokeilla tuotteita, vaikkei koirallasi olisikaan allergioita tai yliherkkyyttä.
Meillä jokaisella on suuri vastuu oman koiramme hyvinvoinnista ja terveydestä.

Kaiken lisäksi Mi-Fido -tuotteet ovat kohtuullisen hintaisia. Esimerkiksi esittelemäni koirien hygieniashampoo (250ml) maksaa noin 10 euroa, mikä on jopa edullisempi kuin monet eläintarvikeliikkeen erikoisshampoot. Tästä löydät Mi-Fido -tuotteita jälleenmyyvät liikkeet. Voit myös tilata tuotteita suoraan Dell'Eco -nettikaupasta.

        Lähteet:
 Puhtaalta Paavolta terveiset Dell'Econ Susannalle ja kaikille ihanille lukijoilleni 

10 kommenttia:

 1. koiriahan ei saisi kuivata föönillä tietääkseni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bichon Frisen turkki on pakko kuivata pesun jälkeen. Sen voi kuivata joko tavanomaisella föönillä, tai nimeomaan trimmaamiseen tarkoitetulla erikoisföönillä, joka on ainakin kaksi kertaa tehokkaampi ja samalla myös huomattavasti kovaäänisempi.
   Hiustenkuivausföönillä kuivaamisen edellytys on kuitenkin se, että föönin lämpötilan saa säädettyä viileäksi :)

   Poista
 2. Jaa milläs eka Ano meinasi turkin kuivata trimmauksessa? puhaltamalla?
  Trimmattaville koirille on ihan omat kuivausföönit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta :) Paavon kasvattajalla on bichonin kuivaukseen tarkoitettu erikoispuhallin. Se on tietysti nopeampi ja sillä turkki on helpompi saada täysin suoraksi (mikä on tärkeää näyttelytrimmissä.) Kotibichonin turkin hoitoon riittää kuitenkin hyvin tehokas fööni, jossa on lämpötilan säätömahdollisuus.

   Poista
  2. en ollut tietoinen siitä että on jotain trimmattaville koirille tarkoitettuja föönejä kun omaa koiraani ei tarvitse trimmata ollenkaan. oon vaan kuullut että saisi käyttää föönejä mutta ilmeisesti saa..

   Poista
 3. Paavo on niiin suloinen<3 puspus!

  VastaaPoista
 4. toka ano vois miettii ensin että ei kaikki voi tietää tommosist asioista kun kaikkien koiria ei tosiaan trimmata. Itekkin luulin kyllä että koirii ei saisi tai ainakaan kannata kuivata föönillä vaan antaa kuivua itsestään tai sitten pyyhkeellä kuivata. Ja kyllä ainakin pari tuttua antaa koiran kuivua itsestään ja pyyhkeellä avittaa ja sitten vasta trimmaa

  VastaaPoista
 5. Kiitos hyvästä postauksesta! Täytyy seuraavan kerran shampoovarastoja täyttäessä testatakin näitä tuotteita! Mitä ruokaa teidän Paavo muuten syö?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi! :) Suosittelen lämpimästi kokeilemaan :) Paavo syö tavanomaista koiranruokaa. Olemme kuitenkin vaihtaneet ruuan sellaiseen, joka ei sisällä lainkaan vehnää :)

   Poista