torstai 11. heinäkuuta 2013

Niittejä!


Moikka! :) Olen viime aikoina tehnyt aika paljon käsitöitä, ja siksi sain idean kertoa teille yhden hyvän vinkin, liittyen niitteihin. Nykyään törmää niiteillä koristeltuihin vaatteisiin, laukkuihin, kenkiin yms. yhä useammin nettikauppojen sekä vaateliikkeiden vaatteissa ja asusteissa. Niitit tuovat vaatteeseen mielestäni sellaista tietynlaista räväkkyyttä ja asennetta, sekä tietenkin kivoja yksityiskohtia -mutta samalla myös hintaa.
Siksi vaatteiden tuunaaminen niiteillä onkin varteenotettava vaihtoehto..

Niiteillä koristeltuja vaatteita, kuvat lainattu we<3it -sivulta.

Nämä ovat niin ispiroivia! Minäkin haluan tuunailla joitain vaatteitani niiteillä! :) Mutta mistä niittejä saa? Paljon ne maksavat? Monet tilaavat niittejä netistä tai ostavat askartelu/ompeluliikkeistä. On kuitenkin olemassa huomattavasti edullisempi ja ''ekompi'' vaihtoehto, nimittäin vanhat niittivyöt.. 
Tässä muutama kirpputorilta löytämäni niittivyö. Niittivöitä löytää yllättävän usein kirpputoreilta ja kierrätyskeskuksista, kun vaan on tarkkana kuin porkkana ;) Nämä kaikki kuvassa näkyvät vyöt ovat maksaneet noin 1€/kpl.
Viime viikolla löytämäni niittivyö (yläpuolella)  maksoi 1,50 euroa, ja siinä on 159 niittiä. Pikaisen laskutoimituksen perusteella, yhdelle niitille jää hintaa noin 0,0094 € eli alle sentti.
Esimerkiksi suomalaiselta niitit.fi sivulla vastaavilla niiteillä on hintaa 0,25 € /kappale kun ei ota huomioon määräalennuksia (esim. 10kpl niittejä saa -10% alennuksella.)
Eli käytännössä näiden ''niittisivulta'' tilattavien niittien yksikköhinta on yli 25-kertainen ''kirpputoriniitteihin'' verrattuna.
Poikkeuksena tosin on tilanne, jossa tarvitaan/halutaan juuri tietynlaisia niittejä ja mahdollisimman pian. Silloin 
on varmasti helpompaa tilata niitit netistä.

Niittivyön niitit koristamaan jotain muuta vaatetta tai asustetta:
1. Löytäessäsi niittivyön kirpputorilta, muista aina ensimmäiseksi tarkistaa, että siinä näkyy pienet kiinnityshakaset. Ne näkyvät parhaiten, kun vyötä taittaa (jos sellaiset siis on.) Vain tällaiset hakasilla kiinnitetyt niitit voi irroittaa vyöstä muuhun käyttöön.
2. Aloita repimällä irti vyön takaosa..
3. Vyö ''sisältä''  Nyt niitit voi irrottaa.
4. Niittien pikkuhakasten aukaisemiseen paras työväline on ehdottomasti vanha veitsi -ei kynnet! :D
5. Väännä hakaset auki..
 6. ..ja irrota niitti! 
7. Nyt niitin voi kiinnittää esimerkiksi johonkin vaatteeseen..
8. Työnnä hakaset kankaan läpi ja taita ne alas. Jos hakanen vääntyy, sitä voi yrittä suoristaa esim. painamalla sitä veitsellä pöytää vasten. Jos hakanen tuntuu niin tylsältä, ettei se mene kankaasta läpi, sen kärkeä voi leikata hieman terävämmäksi sivuleikkureilla (löytyvät autotallista, isin työkalupakista) :D
9. Tadaa! :)

Jos sinäkin innostut niiteistä ja niillä tuunaamisesta, muistahan seuraavalla kerralla kirppistä kolutessa muistaa katsella myös vyöt! ps. kuvissa vähän vilahtelee uusin tuunaus-käsityöni, esittelen sen heti, kun se valmistuu kokonaan. Heippahei tältä erää! :)

20 kommenttia:

 1. Wow todella ekoa puuhaa, ja uskonkin että sinulla on valtavasti niittejä ! :)) vitsi uteliaana odottelen uusinta käsityötäsi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi saat käyttää niitä aina kun vaan tarvitset :))
   Sä taidatkin tietää siitä ja sen työvaiheista kyllä eniten ;)

   Poista
 2. vautsi, tosi kiva, nyt haluaisin itsekin tehdä jotain vanhasta niittivyöstäni! :) kiitos neuvosta lempi!odotan jo innolla etänäen uusimman työsi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon! :) Niittejä on kyllä niin kiva laittaa vähän kaikkialle haha :D Minulla on itseasiassa parikin käsityötä lähes valmiina. Toinen vaan kaipaa vielä jotain pientä koristelua ja toisen voin tehdä loppuun vasta ensi viikolla :D Esittelen ne heti kun ne valmistuvat! :)

   Poista
 3. Tosi kiva postaus ja kiitos paljon vinkistä ja ohjeesta, kuinka tuunata jotain uutta niiteillä! :)

  VastaaPoista
 4. Vautsi Lempi, todella kekseliästä ja ekoa!! Ihan huippu postaus! Innolla odotan käsityö postauksia:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tack så mycket! :D<3 Niitä tulossa pian lisää ;)

   Poista
 5. Tosi kiva postaus!:) Kiitos tästä! Pitääkin alkaa etsiä, jos mäkin löytäisin kirppikseltä niittivyön. Niitteillä koristellut vaatteet ovat kyllä ihania<3 Odotan myös innolla uusinta työtäsi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anissa! :) Kannattaa ihmeessä pistää korvan taakse ;D Niittivöihin nimittäin törmää aika usein kirppiksillä :)

   Poista
 6. Niitit on jotain niin ihanaa, mutta itseni pitää varmaan ostaa jostain kaupasta ellen pääse kirppareille..:) Tänään ajattelin pitää pienen vaatteiden tuunauspäivän ja tänään luultavasti uudet ilmeet saavat farkkutakki, punaset farkut, punaset shortsit ja itsetehty mekko :D Niitit tulisivat kovaan käyttöön, jos minulla niitä olisi:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin joo :) Voi että, kuulostaa tosi ihanalta:)
   Vaatteiden tuunaaminen on kyllä niin älyttömän kivaa! Toivottavasti löydät jostain niittejä tuunailemiseen! :)

   Poista
 7. Et ole vastannut muutes vielä kesäkuiseen "Päivän löydöt! :)" -postaukseen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho se oli ihan kokonaan unohtunut :D Olen nyt vastannut senkin postauksen kommentteihin :)

   Poista
 8. Hei missä Äänekoskella on se uusi kirppis johon olet vienyt vaatteita? Ja mikä on sun pöytäsi?? :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mirvan kirppis on Hämeentiellä :) Tosin nyt minulla ei ole enää pöytää siellä :)

   Poista
 9. Niittien löytämisestä olen lukenut jo paljon netistä mutta kertaakaan en oo nähny ihan ohjeita niitten irrottamiseen ja kiinnittämiseen! kiitos siis lempi! :-)

  VastaaPoista
 10. Vihdoinkin löytyi postaus, jossa näytettiin myös miten niitit saa irrotettua! Tästä postauksesta oli paljon apua, kiitos! :) En malta odottaa, että pääsen tuunaamaan uusia farkkuja. :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes kiva kuulla että tästä oli hyötyä! :) Minullakin sormet syyhyää halusta päästä tuunaamaan joku vaate niiteillä, ja kellarissa sitä sopivasti odotteleekin pieni laatikollinen täynnä vöistä irrotettuja niittejä. Voisi tässä joku päivä vaikka vähän etsiskellä netistä inspiraatiota ja ideoita niittituunaukseen, ja sitten vaan ryhtyä tuumasta toimeen :)

   Poista