lauantai 17. syyskuuta 2011

Keräpäiden teko-ohje

Moikka! Ystäväni Julian innoittamana aloitin pitkästä aikaa tekemään tällaista keräpäätä.
Joku joskus kyseli ohjeita näille, niin otin nyt sitten kuvia tekovaiheiheista. Yritin selittää mahdollisimman tarkasti ohjeita, mutta jos joku jäi mietityttämään, kysy pois :)

HUOM! Löydät  aiemman postauksen näistä tekemistäni lankaolioista (eli keräpäistä) TÄÄLTÄ!

Turkoosia lankaa, isosilmäinen, terävä neula ja rautalankaa, joka on riittävän pehmeää käsin muotoiluun , (ei kuitenkaan liian pehmeää) Ja tuohon yhteen tyyppiin menee tuollaisesta rullasta ehkä suurinpiirtein 1/5 osa, eli aika vähän.
Tässä täydellisen kahdessa minuutissa tehty piirros, joka ehkä vähän valaisee, miten tuon tyypin taittelen :D Oli vähän liian hankalaa ruveta selittään tähän, niin tää kuva nyt oli paras ratkaisu.

1. Aloitan aina päästä. En katkaise käyttööni mitään tietyn pituista pätkää, vaan rautalangan voi katkaista sitten vasta lopuksi. Kieritän rautalankaa sykkerölle, ja vähän miten sattuu koittaen tehdä siitä suurinpiirtein pallon muotoisen.
2. Teen ensimmäisen jalan, taitan jalan päätyösassa, ja vien rautalangan haaraosaa, kieräytän pari kertaa.
3. Sitten toiseen jalkaan, taitan taas päässä, ja tuon rautalangan haaraosaan..
4. Sitten kieritän rautalankaa vartalon ympärille, kunnes olen kohdassa, josta kädet tulisi lähteä.
5. Teen kädet kuten jalatkin.
6. Katkaisen rautalangan, ja työnnän sen jonnekkin pääsykkerön uumeniin :D

HUOM! Muista jättää siis tuollaisen rinkulat kaikkien raajojen päihin, älä taita niitä aivan kaksinkerroin. Rinkulat voi olla noin 1cm
Valmis ''luuranko'' :D
Leikkaan noin 2 m pätkän lankaa. Solmin toisen pään johonkin tuohon pääsykkeröön, ja toiseen päähän laitan   neulan.
Sitten rupean pistelemään neulalla lankaa pään ympärille. Pistän johonkin kohtaan, ja vedän langan kireäksi. Sitten taas pistän uuteen kohtaan, ja vedän ja..
.. Teen sitä niin kauan, että päässä oleva rautalanka on lähes kokonaan peitossa.
Sitten teen vielä tällaisen siistimiskerroksen, jossa pistän neulalla aina kaulasta päälakeen, ja päinvastoin. Päähän tulee tuollainen pystysuora, tasainen raidoitus. Tässä vaiheessa viimeistään pitää viimeistenkin rautalankojen lopettaa pilkistely lankojen välistäTässä kuvassa siis vasta puolet päästä siistitty.
VÄLIHUOMAUTUS! Todennäköisesti lankasi loppuu jossain vaiheessa. Silloin vain leikkaat uuden pätkän, solmit sen edellisen päähän, ja jatkat kierittämistä samaan malliin. Muista kuitenkin, että lankojen solmukohta kannattaa jättää johonkin, johon voit vielä huoletta lisätä monta lankakerrosta päälle, ettei siihen jää semmonen törö. (esim mahaan tai ''lantion'' kohdalle on hyvä kierittää solmukohta)
Kun pää on valmiina, siirryn kieputtamaan lankaa kaulaan, rintakehään, mahaan ja käsiin.
Rinkulat käsissä ovat siis sitä varte, että käteen kieritetyt kerrokset eivät tippuisi pois. Pistele neulalla lankaa siististi rinkulan ympärille..
.. Niin kauan, että siinä ei ole enää reikää.

Sitten kun kädet on tehty, jatka langan kierittämistä yhä alaspäin, ja tee jalat samalla tavalla kuin kädetkin! 


Kun olin tehnyt tyypin pohjavärin valmiiksi, tein tyypille vaatteet. Solmin ruskean langan pään turkoosin langan päätyyn, ja sitten kieritin vaatteet ''kohdilleen''
Kas näin..
Kun housut olivat valmiit, solminin ruskeaan lankaan t-paitalangan..
Ja kieritin t-paidan tyypin päälle. Päättelen langan yleensä pistelemällä lankaa kierittämissuuntaisesti useamman kerran. Eli siis tässä tapauksessa tuon valkoisen langan suuntaisesti vartalon ympäri.. (ps Veeran mielestä tämä oli aika raaka kuva) :D
Tein ukkelille vielä mailan käteen , koska sehän siis on golf-pelaaja :)
Ja tässäpä nämä nyt valmiina, eli golf-pelaaja, ja alusta. Alusta on itseasiassa ilmainen tekonurmi-näyte eräästä netissä olevasta mattokaupasta :D Ompelin siihen 2 pientä kumilenkkiä, johon tyypin voi laittaa jaloistaan seisomaan. Tein alustaan myös golfpallon telineeseensä :)

8 kommenttia:

 1. tosi kiva nähdä miten noita teet :)

  VastaaPoista
 2. Oi noi on sulosia! :D Vois tehä tommosia huoneeseen johonki vitriinii sillee erilaisia :D oijoi nyt tuli inspiraatio, heh

  VastaaPoista
 3. Oi, kiitti ku teit tän postauksen ku kysyin sillon sitä :) Olin jo oottanukki tätä! Täytyy heti tänää kokeilla :))

  VastaaPoista
 4. Minka: Hih, kiva:)
  Reetta: Voi kiitos paljon :) Nii ois kyllä kiva sellane värikäs kokoelma jossai hyllyllä ym.. Mulla ne on nyt vaa jossai laatikossa piilossa :D Ja kiva jos inspiroiduit ;)
  Sussu: Ole hyvää ;) ..ja kokeilemaan vaan! :)

  VastaaPoista
 5. Kauan sulla menee suunnilleen yhen tollasen tekemiseen ? (:

  VastaaPoista
 6. Sonja: Hmm, en oo ikinä oikeen kattonu kelloo tai mitään, mutta heittäisin että ehkä noin 2 tuntia :)

  VastaaPoista
 7. onks tommotteen tekemine vaikeeta?:o:D

  http://whenifounduifoundmyself.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ollenkaan, ainakaan minun mielestäni! :)

   Poista