maanantai 5. syyskuuta 2016

Asukuvilla takaisin kuvioihin


Hei taas! :) Ei voi kuin ihmetellä, miten nopeasti kesä aina meneekään. Olen aika vähän antanut kuulua itsestäni, mutta nyt tuntui, että on oikea aika hypätä taas takaisin kuvioihin näiden asukuvien merkeissä. Joskus kun tuntuu, että on vähän liian monta rautaa tulessa, jätän blogin vähäksi aikaa pikku tauolle, kuten tänä kesänä. Tällä hetkellä meillä kotona on muutama uusi projekti meneillään, ja nyt alkusyksystäkin on pitänyt taipua aika moneen paikkaan. Mielestäni on todella tärkeää, ettei kirjoittamisesta tule sellaista väkisin tekemistä silloin, kun tuntuu ettei se oikein istu arkirytmiin.
Eilen tuli sellainen olo, että on pakko päästä taas blogin äärelle. Innostuin uudistamaan blogin ulkoasun syksyisen raikkaaksi, mikä tuo ihan oman buustinsa ihan kirjoittamisellekin. Olen tähän uuteen ulkoasuun itse oikein tyytyväinen. Bannerin kuva on otettu viime viikolla kaurapellolla, jossa otimme myös eräälle ihanalle tuotteelle mainoskuvia. Siitä myöhemmin lisää :)
Kirjoitin myös blogini ''Kirjoittaja'' -sivulle vähän kattavamman esittelyn itsestäni niin uusille, kuin jo pidemmän aikaa mukana olleille lukijoille.


Dr martens kengät , kirppis
Farkut , kirppis
T-paita , kirppis
Jouni-laukku , kirppis
Kaulakoru, kirppis

Yksi syy tähän inspiraatiotulvaan on kenties se, että englannin yo-kirjoituksiin lukeminen alkaa pikkuhiljaa lähestyä loppuhuipentumaansa. Aina kun on vähän liian pitkään vaan istunut ja lukenut, tulee jossain vaiheessa se pakottava tarve toteuttaa itseään jollain tavalla :D Kesälomalla en oikeastaan lukenut englantia, mutta heti koulujen alkaessa aloitin reippaalla tahdilla. Minulla on yhä kolme kurssikirjaa lukematta ja jonkun verran kielioppia kertaamatta, mutta vielähän tässä on, hetkonen, noin kaksi viikkoa aikaa englannin ylioppilaskirjoitusten kirjalliseen osaan.

Oloni on ihan rauhallinen ja tuntuu, että tämä pieni hengähdys lukemisesta tekee ihan hyvää jopa näin lähellä kirjoituksia. Kuuntelu on jo ensi viikolla, mutten oikein ole osannut jännittää sitäkään, vaikkei se koskaan ole kuulunut vahvuuksiini. Toivon, että kuitenkin pääsen tavoitteeseni, vaikka nyt kuluneen viikon aikana ote lukemisesta onkin lipsunut vähemmän ja enemmän.

Nämä Dr Martens -kengät kahden euron hintaan olivat tämän kesän kirppislöydöistä varmaan kaikkein mieluisin :)


Rentouttavaan ja kaiken kaikkiaan mukavan tasapainoiseen kesälomaani kuului töitä, kirppiksillä käyntiä, marjojen poimimista, paljon ihania ruokia, kaksi Helsingin reissua, tuttavapariskunnan hopeahääjuhlat, kirjoja, mökkeilyä.. Juuri sopiva kombo kaikkea. Sain hyvin kerättyä voimia, motivaatiota ja inspiraatiota tulevalle lukuvuodelle.Syksy ja sen myötä ne jo melkein unohdetut arkirutiinit ovat jälleen palanneet osaksi elämää, mikä sopii minulle oikein mainiosti. Tanssitunnit ovat taas alkaneet ja olen tosi motivoitunut aloittamaan viimeisen vuoteni, johon kuuluu tämän yhdentoista vuoden tauotta jatkuneen harrastamisen huipentuma - tanssin laajan oppimäärän päättötyö.
Lukiokursseja on tekemättä vielä kuusi ja englannin ylioppilaskirjoitukset ovat viimeiset ylioppilastodistukseeni tulevista. Nyt on siis parhaillaan menossa lukion viimeinen taipale, ja valmistun alkutalvesta, virallisesti joulukuun alussa. Keväällä saatan kuitenkin käydä vähän korottamassa ja täydentämässä yo-tutkintoani.

Tällaista kaikkea kesääni ja syksyyni on kuulunut ja kuuluu. Asiaa minulla luonnollisesti olisi kirjoittaa vaikka koko loppuyö, mutta nyt minun on pakko hilpaista huoneeseeni tekemään vielä yksi läksyksi tullut tehtävä. Ja ehkä santsaan vielä kolmannen palan iltapalaksi tekemästäni kasvispizzasta. Aurinkoista viikon alkua teille kaikille, mukava olla täällä taas :)

14 kommenttia:

 1. Ihanaa kuulla sinusta taas täällä blogin puolella! Uusi ulkoasu on aivan napakymppi, tykkään :)

  VastaaPoista
 2. kahella eurolla dr martenssit?? nyt voin sanoo olevani kateellinen, hahh

  VastaaPoista
 3. Kiva olla täällä blogimaailmassa taas ja aivan törkeen hieno banneri! Selasin eka alas, ja sit palasin takas kun ei meinannu uskoo silmiäni; laatu häikäisi! :"D
  Oijj tsemppiä sulle kovasti kirjotuksiin, viimeiseen rutistukseen! Mullaki nyt enkku vastassa, ja se on mulla heikoin aine. Tavotteet oon jonkulaiset asettanu, ja jos niissä pysytään niin tyytyväinen olen!:)

  VastaaPoista
 4. Tosi hieno banneri :) Tykkään paljon sun blogista: tyylistä, siitä kun ostat ekologisesti, huolellisuudesta, käsityö- ja ruokajutuista, oikeestaan kaikenlaisista postauksista :D Mulla on samoja mielenkiinnonkohteita. Oon ollu lukijana jo pitkään. Harrastatko vielä käsitöiden tekemistä? Ja hyvä just silleen mun mielestä että kirjottaa sillon kun tekee mieli, eikä niin että ois "pakko" kirjottaa esimerkiks viikon välein. :)

  VastaaPoista
 5. Ihastuin tuohon laukkuun heti, aivan ihanan pirtsakka!

  ainokainenn.blogspot.fi

  VastaaPoista
 6. Tosi nätti asu ja ihanan värinen laukku! 13

  annamaijaalisa.blogspot.fi

  VastaaPoista
 7. Katsoin uutisista, että yliopistoon pääseminen muuttuu pääsykokeista siihen, että niitä ei enää ole ja valinta perustuu ylioppilaskokeisiin. Ilmeisesti ensi kesän koe on viimeinen pääsykoe lääkikseen ennen muutosta. Tuli mieleen, mitä sinä aattelet tästä. Onko se susta hyvä uudistus?

  Itse en tykkää, koska se, miten lukio on mennyt ja onko tullut valittua oikeat aineet merkkaa sitten liikaa. Ois reilumpaa, että taitonsa saisi näyttää pääsykokeissa. Ja sitä paitsi ois kauheeta, jos vaikkapa kieletenkin kokeet otettais laskuun esim lääkikseen. Voihan joku olla huippu luonnontieteissä, mut huono kielissä ja sitkö sen mahikset lääkikseen ois mennyttä! Entäs ne, jotka eivät ajoissa tienneet muutoksesta ja ottivat monet aineet löysästi lukiossa. Nyt muuttuneessa tilanteessa heidän on enää vaikea päästä lääkikseen tai muualle, jos huomioon otetaan monta ainetta. Ja entäs, jos luuli että lyhyt matikka riittää ja sit käykin ilmi, että lääkikseen saa pisteitä hirveesti pitkästä matikasta ja ei juuri mitään edes ällästä lyhyessä matikassa. Ankeeta mun mielestä tää muutos!!! Esim itellä oli fyssa, kemia ja bilsa, ne kaikki pitkinä suorituksina, mutta vain lyhyt matikka.

  Moni ei pääse ensi yrittämällä ja sitten kun sisäänpääsyn valinta pian muuttuu, oma lukiotodistus voi olla vääränlainen. Nyt aiemminhan osa on päässyt lääkikseen pelkästään hyvin menneen pääsykokeekin perustella, mikä oli musta reilua. Monen unelmat voi lopullisesti romuttua tän monessa suhteessa typerän muutoksen takia!

  Moni joutuu menemään tuohon viimeiseen pääsykokeeseen hirveessä stressissä, koska se voi monelle olla viimeinen todellinen mahdollisuus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Haluaisin korjata, ettei toi uudistus koske Suomessa yliopistoja vaan korkeakouluja. (Tai ainakin näin mä oon uutisista ymmärtänyt?)

   Omasta mielestäni siirtyminen Ruotsin malliin olisi hyvä myös yliopistossa. Tosin, vaikka lääkikseen haet Ruotsissa, pitää sulla olla fysiikat, pitkät matikat, kemiat ja pari bilsan kurssia luettuna, mikä on melko järkeen käyvää.

   Roosa

   Poista
  2. Kyllä se koskee nimenomaan myös yliopistoja ja lääketieteellistäkin.

   Mielestäni muutos on epäreilu varsinkin niille, jotka eivät tienneet tätä lukiota aloittaessaan ja valitsivat aineet ja keskittymisensä sen mukaan mitä tarvitsivat pääsykokeissa. Joku voi osata tosi hyvin luonnontieteelliset aineet ja on keskittynyt niihin. Tälläinen henkilö on voinut jättää tahallaan esim kielet vähemmälle ja on päättänyt että satsaa sisäänpääsyyn siinä kiintiössä, jossa otetaan huomioon vain pääsykoe.

   No jos lääkikseen pääseekin sitten esim kuuden aineen (ja myös kielten) kirjoituktulokset huomioiden, niin sittenhän jotkut väärin aikoinaan sen hetkisen mukaan opiskelunsa priorisoineet luonnontieteelliset lahjakkuudet voivat epäreilusti menettää mahdollisuutensa.

   Samoin, jos joku on opiskellut vain lyhyen matikan (ja vaikkapa itsenäisesti jotkut muut tarvittavat matikan taidot), hän voi menettää mahdollisuutensa aika pahasti, jos lääkikseen pääsyyn aletaan katsoa pitkän matikan kirjoitusten arvosanoja, jolloin lyhyen ällästäkään ei saa juuri mitään.

   Omat kirjoitukseni menivät niin, että sain kaikista laudaturit, mutta uudella systeemillä esim minä en ehkä voisi päästä lääkikseen,koska kävin ja kirjoitin vain lyhyen matikan. Tosin aika näyttää, mitä katsotaan.

   Poista
 8. Hei! Ehkä sulla on nyt kiireitä, mutta kun ehdit, mulla ois yksi bloggausaihe ehdotus. Olisi kiva lukea postaus siitä, miten tätä nykyä valmentaudut lääkiksen pääsykokeisiin. Aiotko käydä jonkun valmennuskurssin? Jos et heti pääse sisään, onko sulla jo suunnitelmat kuinka monta vuotta tarvittaessa olet valmis sinne yrittämään? Tuttuni, joka hakee lääkikseen, sanoi aikovansa pyrkiä sinne ainakin kolme tai neljä vuotta. Vaihtoehtoina sen jälkeen voisi olla ehkä kuulema ainakin hammaslääkis, jonne on vähän helpompi päästä. Farmasiakin on välillä ollut listalla. Onko sulla ollenkaan mitään varavaihtoehtosuunnitelmia ? Voisitko tarvittaessa ajatella pyrkiväsi esim Ruotsin, Tarton tai Espanjan lääkikseen, jos Suomen lääkiksen ovet eivät aukenisi?

  -Mietiskelijä

  VastaaPoista
 9. Moi!
  Oon nytten perustamassa mullekkin blogia, enkä osaa yhtään käyttää tätä. �� Miten tollasen tietoboksin saa tonne oikealle, niin kuin sulla on? Tollasen missä on kuva itestään ja lukee tietoja? Kiitos tosi paljon jos vastaat! :)
  PS: Sulla on ihan super hieno blogi ja tosi kiinnostavia aiheita! Tosi inspiroiva!!

  - tekniikan ihmelapsi

  VastaaPoista
 10. Hei, mitä kuuluu? Olitko sinäkin eilen lääkiksen pääsykokeissa? Miten ajattelet kokeiden menneen, jos olit? Toivottavasti jatkat tätä kiinnostavaa ja kivaa blogiasi! :)

  Mukavaa kevään jatkoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ps. Tarkoitin edellisen kommentin Lempille! Meni vahingossa vähän hassuun kohtaan. :)

   Poista
 11. Heips! Mitä kuuluu? Miten lääkiksen pääsykokeissa kävi? Mun läheiseni ei vielä nyt eka kerralla päässyt, mutta tulos oli aika hyvä kuitenkin. (Semmonen, että jotkut hänen tuttunsa, jolla oli paljon huonompi tulos viime vuonna kuin tällä läheiselläni nyt, pääsi sisään sitten tänä vuonna.)Vielä, kun hän lukee vuoden, niin on jo tosi hyvät mahikset päästä uskoisin. Olisi tosi kiva, jos ehtisit välillä kertoilla kuulumisiasi täällä blogissasi. Kivaa kesää! :)

  VastaaPoista