torstai 3. heinäkuuta 2014

Mamma päivänsankarina


Eilen illalla vietimme perheen ja parin ystävän kanssa mamman syntymäpäiviä, nauttien hyvästä ruuasta ja pelaillen. Pidemmittä puheitta siis, tässä hieman yksityiskohtia ja tunnelmia päivän kulusta..
Anette osti mammalle ihania kukkia. Mummulta tullut lahja odottelemassa avaamista jo kolmatta päivää.. Mutta eihän lahjoja saakaan etukäteen availla ;)
Päivän keittiötiimi! Meillä oli Aneten kanssa hulppeat ruokasuunnitelmat, joita ryhdyimme päivällä toteuttamaan, mamman lähdettyä Jyväskylään syntymäpäiväkahveille ystävänsä luokse.

Oikea kodin hengetär..
Tilannekuva pöydän kattamisesta, kun vihdoin saimme kaiken valmiiksi. 
(Behind the scenes..) Anette on juuri käskenyt Veeran häipyä pois jaloista pyörimästä :D Hih, Paavokin siellä kurkistelee ja on skarppina, jos vaikka jotain sattuu tipahtamaan lattialle..
Tarjoiluun kuului makaronisalaattia, vuokaleipää, mutakakkua ja itse tehtyä vanilijajäätelöä sekä jättipino lettuja, joita sai mielensä mukaan täyttää joko suolaisilla täytteillä (yrttinen kermaviilikastike, sienet, homejuusto ja fetajuusto) tai makeilla täytteillä (vadelmat, mustikat ja jäätelö.)
Mehevän gluteenittoman vuokaleivän sisällä on aurinkokuivattua tomaattia, fetaa ja oliiveja. Tämä leipä ei kyllä voita kaipaa! 


Ja vielä pieneksi loppukevennykseksi.. 
Hehkeä keittiömestari Anette ja ei-niin-hehkeä minä. Ei auta kuin tyytyä kohtaloonsa, ja ehkä myös opetella vähän poseeraamaan.. :D

6 kommenttia:

 1. Moi:) ihania hrrrkuja koko pöytä täynnä ja paljon onnea äidillesi! Pakko kysyä, vastaatko kaikkiin kysymyksiin mitä sulle tulee tänne blogiin? (Siis sellasiin asiallisiin?)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommenttista :) Pyrin vastaamaan parhaani mukaan kaikkiin kysymyksiinne! :)

   Poista
 2. Hahah ihana Lempi! :D mukavaa vaihtelua tällaset behind the scenes -jutut :)

  VastaaPoista
 3. Onnea sun äidille! Ihanan yllätyksen ootte järjestäneet :)

  VastaaPoista