keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Unisieppariohje vaihe-vaiheelta


Nyt muutaman päivän ajan olen kasaillut kokoon postausta, jota on usein toivottu.
Olen tehnyt nyt jo useita sieppareita, ja oppinut tehdessä monenlaista. Halusin nyt jakaa kaikki vinkkini teidän kanssanne, ja tehdä teille täsmällisen vaihe-vaiheelta postauksen unisiepparin teosta. Vaikka itse olen tosi pikkutarkka, yritin toteuttaa postauksen niin että myös sellainen, joka ei liiemmin käsitöitä harrasta, pystyy tällaisen kuvallisten ohjeiden avulla askartelemaan. Tässä siis sieppari Lempin tapaan:
1. TARVITSET
Unisiepparin tekoon tarvitset käsin väänneltävää rautalankaa, (ellei sinulla ole jo valmista rengasta), maalarinteippiä, liimaa, höyheniä, helmiä, ohutta rautalankaa, nahkapalan ja sen sävyisen ompelulangan, sakset, rautalangan katkaisupihdit, ompeluneulan sekä ohutta mutta kestävää lankaa lankakeskustan tekoon.
(Jos et halua käyttää nahkaa, voit käyttää renkaan päällystämiseen myös villalankaa tai jotain nauhaa. Myös keskustan voit halutessasi tehdä villalangasta)


2. RENGAS
Muotoile rautalangasta haluamasi kokoinen rengas. Varaa reilusti rautalankaa kierittämiseen.
Kieritä rautalankaa napakasti renkaan ympärille.
Tee kieritystä ainakin kolme kokonaista kierrosta.

Valmis, jämäkkä rautalankarengas.
Seuraavaksi päällystä rengas maalarinteipillä. Laita maalarinteippiä vähintään kaksi kerrosta. Jos haluat renkaasta paksumman, laita useampi kierros.
Piirrä merkki toisen kierroksen alkamiskohtaan, jotta tiedät mihin kohtaan myös lopetat toisen maalarinteippikierroksen kierittämisen.
Valmis maalarinteipillä päällystetty rengas.
Nahkapala, jota käytin, ei ollut kovin pitkä, joten leikkasin nahkapalasta kaksi noin 1cm paksuista nahkasuikaletta, jonka sitten yhdistin yhdeksi pitkäksi suikaleeksi.
Kaksi yhtä paksua suikaletta leikattuna..
Ompele nahkasuikaleet yhteen yhdeksi pitkäksi suikaleeksi. Laita lanka neulansilmästä niin, että se on kaksinkerroin, ja tee toiseen päähän tuplasolmu.
Ompele suikaleet yhteen pienillä siisteillä pistoilla.
Päättele lanka leikkaamalla ''neula pois'' niin että saat kaksi päätä, jotka voit päätellä tuplasolmulla.
Nyt sinulla on yksi pitkä nahkasuikale. Päällystä rengas nahkasuikaleella. Laita aloituspää maalarinteipillä hyvin kiinni. Ala kierittää nahkaa tasaisesti ja napakasti renkaan ympärille. Kieritä kierros loppuun, aloituskohtaan saakka.


Kun olet kierittänyt nahkaa koko kierroksen, leikkaa yli jäänyt osa nahkasuikaletta pois. Voit laittaa päähän vähän liimaa varmistukseksi, mutta pelkkä liima yksinään ei riitä. Pidä irrallaan olevasta päästä koko ajan tiukasti kiinni, sillä jos päästät irti, nahkasuikale purkautuu saman tien pois renkaan ympäriltä. 
Varsinainen kiinnitys on paras tehdä ohuella rautalangalla. Kieritä rautalankaa napakasti irrallaan olevan pään kohdalle. Näin saat sen pysymään takuuvarmasti kiinni.
Kiinnityskohdasta tulee samalla kivannäköinen yksityiskohta.
Tässä rengas valmiina.


3. LANKAOSUUS

Tein tästä vaiheesta videon, sillä sitä olisi ollut tosi vaikea selittää vain tekstin ja kuvien avulla. Videosta tuli aika pitkä, mutta se sisältää kaiken tarpeellisen tiedon ja vaiheet. Selitän kunkin vaiheen aina ennen nopeutusta. Videolla näkyvät tekstit toivottavasti helpottavat oikean kohdan löytämistä ja myös mahdollista kelailua eteenpäin.Kiinnitin valmiiseen renkaaseen vielä kaksi pientä yksityiskohtaa, kultaisen avainnipun ja napin (erillisellä langalla).

Pienet liimakököt siepparin lankaosan solmujen päällä varmistavat sen, että ne eivät lähde itsestään purkautumaan. Liima kuivuu ihan läpinäkyväksi, joten sitä voi ihan huoletta laittaa.
Höyheniä vaille valmis!


4. HÖYHENTEN KIINNITYS


Aloita suunnittelemalla höyhenniput. Valitse mieleisesi väriset höyhenet. Jos vain mahdollista, valitse kuhunkin nippuun höyhenet, jotka kaartuvat samaan suuntaan. Tee nipuista sellaisia, joiden molemmat puolet näyttävät ''oikeilta puolilta'' sillä jos valmis sieppari on kiinnitetty esimerkiksi kattoon, se on todella herkkä pyörimään, jolloin molemmat puolen nipusta voivat olla näkyvissä. 
Leikkaa renkaan nahan sävyisestä ompelulangasta reilu (ainakin 30cm) pätkä ja solmi nipun höyhenet yhteen. Tee kolme solmua päällekkäin.
Kun olet solminut niput yhteen, pujota langan kaksi erillistä päätä samaan neulansilmään, ja sitten helmen läpi.
Laita liimaa höyhennipun päihin siihen kohtaan, johon helmi tulee.
Pujota helmi paikalleen. Jos jonkun höyhenen muoviosa tulee helmestä liikaa ulos (katso kuva) leikkaa se varovasti lyhyemmäksi
Pistä neulalla, jossa nipun sitovat langan päät ovat pujotettuna, siihen kohtaan renkaan nahkaa, johon haluat höyhennipun kiinnittää.
Pistele muutamia pieniä pistoja (ristiin rastiin) helmen alla olevaan nahkaan kiinnittääksesi höyhennipun ja helmen.
Sitten vedä neula ikään kuin takaisin höyhennipun puolelle helmenreiästä.
Irrota neula, ja tee kahdella langan päällä kolminkertainen solmu höyhennipun ympärille, mahdollisimman lähelle helmeä. Kieräytä langat höyhennipun toiselle puolelle, ja tee sama myös sinne.
Laita langanpäät uudelleen neulansilmään ja pujota ne vielä kerran helmen reiästä renkaan puolelle. 
Pistele jälleen muutamia pikkuompelia ristiin rastiin helmen alla olevaan nahkaan.
Ota neula irti ja päättele lanka hyvin tekemällä kolminkertaiset solmut helmen molemmille puolille. Leikkaa varovasti ylimääräinen lanka. Voit tuputella vähän liimaa solmukohtaan.
Tämä höyhentenkiinnitystapa on ainakin minulla osoittautunut kaikkein parhaimmaksi ja jopa nopeimmaksi. Jos vain jaksat tehdä kaikki vaiheet, saat niput kiinnittymän todella hyvin ja siiististi renkaaseen. 

Nyt unisieppari on valmis!


Vaikuttiko ohje sellaiselta, jota voisi kokeilla tai jonka avulla olisi jopa mahdollista saada aikaan oma unisieppari? Jos rohkaistutte kokeilmaan, linkittäkäähän minulle kuvaa valmiista siepparista!
unisieppariohje unisiepparin teko ohje dreamcatcher itsetehty unisieppari

55 kommenttia:

 1. Kiitos lempi! Aivan mahtavat ohjeet! Olen itse juuri matkalla ostamaan tarvikkeita :D mutta vielä kerran kiitos ku jaksoit tehdä noin perusteelliset ohjeet!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä mitään, tosi kiva kuulla että ohjeesta on hyötyä :)
   Hih, eikun vaan hommiin siis :D Laitahan sitten vaikka kommenttina linkkiä valmiista siepparistasi, jos laitat siitä kuvan jonnekin! :)

   Poista
 2. Kiitos ihanasta ja todella selkeästä ohjeesta!Täytyykin kokeilla mahdollisiman pian oman siepparin tekoa!:) mistä olet muuten hankkinut noita nahkan palasia?olisi kiva tehdä nahkainen rengas, mutta itselläni ei ole nahkatilkkuja...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tosi paljon! :) En tiedä missä asut, mutta mikäli asuinkaupungissasi on jonkinlainen kierrätyskeskus, kannattaa käydä katsomassa ja kysymässä. Itse olen ostanut omat nahkapalani Jyväskylän Seppälänkankaan Eco-Centeristä. Sieltä löytyi kuusi isoa laatikollista jämäpaloja kaikenlaisista nahkakalusteista yms, ihan älyttömän paljon eri värisiä, paksuisia ja kokoisia paloja, muistaakseni kahden euron kilohintaan! :)

   Poista
 3. Video oli tosi hyvä, kiitos ohjeesta. Kerrankin joku selittää selkeästi :) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :) Toivottavasti selitykseni vähän auttaa ymmärtämään vaiheet. En nimittäin viitsinyt zoomata enää lähemmäs (kamerani oli siis kameranjalassa) sillä silloin olisi ollut niin suuri riski että käteni ja sieppari eivät näkyisikään kokonaan kuvassa :)

   Poista
 4. Kiitos aivan huikean hyvästä ohjeesta! En ole vielä ikinä unisiepparin tekoa kokeillut, mutta tuli sellainen olo, että täytyy ehdottomasti aloittaa :D
  Tämä on muutenkin aivan ihana blogi, kun sisältöä riittää monesta eri teemasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! ♥ Kokeile ihmeessä! Voin vaan varoittaa että tämä unisieppareiden väkertely on aika koukuttavaa puuhaa: Aina kun on saanut yhden valmiiksi, on mielessä kymmenen uutta ideaa ja ei siinä auta kuin saman tien aloittaa seuraavan tekemistä ;D

   Poista
 5. Aivan mahtavaa että jaksoit tehdä noi ohjeet ja vielä todella selkeät :) Heti kun minun kesälomani alkaa nii haluan tehdä oman unisiepparin. Kävin jo tänään kattelemassa erilaisia helmiä siihen :D mistä löytää rautalankaa tai noin kivan näkösiä höyheniä? :)

  -Hansu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon :) Tosi kiva jos tämä postaus jollain tapaa inspiroi oman siepparin tekoon.
   Värikkäitä höyheniä olen ostanut Tiimarista (en tiedä onko niitä enää missään), mutta sellaisia höyhenpusseja takuulla löytyy jostain muistakin askartelutarvikeliikkeistä. Vähän luonnollisemman värisiä (ruskeita, harmaita ym.) höyheniä olen ostanut kalastustarvikeliikkeestä! Sieltä löytyy ihan älyttömän hyvät valikoimat maanläheisemmän siepparin värimaailmaan ja tyyliin sopivia höyheniä :)

   Poista
 6. Kivat ja tosi selkeät ohjeet, kiitos! Kuinka olet kiinnittänyt rautalangan pään siististi ilman että se purkautuu? Kävin katsomassa askarteluliikkeestä rautalankaa, mutta heillä oli myynnissä vain tosi ohuita lankoja. Mistä olet ostanut omasi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olepas hyvä! :) Tarkoitatko sitä ohuempaa koristerautalankaa, jolla kiinnitetään renkaan ympärille kieritetty nahkasuikale? Tungin pään niiden reunimmaisten kerrosten alle ja laitoin vähän liimaa varmistukseksi. Sellaista ihan perusrautalankaa (jota pystyy käsin vääntelemään), löytyy varmaan kaikista ''romukaupoista'' joissa usein myydään myös työkaluja (esimerkiksi Tokmanni, Ale-makasiini..) Suosittelen kuitenkin ostamaan myös yhden kerän sellaista ohutta koristerautalankaa, sillä se on ihan paras juurikin sen nahkasuikaleen pään kiinnitykseen.

   Poista
 7. Mitä kirppiksiä suosittelisit jyväskylässä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jyväskylässä suosittelen käymään Eco-Center kierrätyskeskuksissa. Olen tehnyt hyviä löytöjä myös keskustan Centrumista ja Jyväskylän SPR -kirppiksiltä :)

   Poista
 8. Hei vaan:) iham mahtavat ohjeet! Tuora keskusrautalangan kiinnittämistä pitää vielä paremmin kattoo niin eiköhän tää sitten onnistu☺toivoisin että saat sen kysymyspostauksen tehtyä vielä joskus, kosla vaikutat mielenkiintoiselta ihmiseltaja haluaisin kuulla sun vastauksia joiatakin asioosta. Sun ei tarvii vastata tähän, mitta aattelon kuitenkin kysyä, että mkkäisun keskiarvo oli nyt lukion ensimmäisen vuoden jälkeen? Mulla nimittäin laski yli ysistä kahdeksan ja puolen tienoille, ja oon vähän pettynyt.. Hyvää kesää sinulle Lempi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ja kiitos viestistä! Minulla on ollut niin paljon uusia postausideoita mielessäni, että vastauspostauksen kirjoittaminen eteenpäin aina jotenkin jää.. Pitääpäs nyt tehdä se pikkuhiljaa loppuun. En itseasiassa ole laskenut keskiarvoani nyt viimeisimmät numerot saatuani, mutta luulen sen olevan siinä 9.7 paikkeilla, eli keskiarvoni ei ole juurikaan laskenut. Etenkin nyt kurssien edetessä, joidenkin vaikeampien oppiaineiden, (kuten matikan) numerot ovat tosin vähän laskeneet. Monet kaverinikin sanovat samaa. Mutta keskiarvosi on yhä todella hyvä, lukiossa asiat kuitenkin vaikenevat niin paljon. Ei kannata ottaa stressiä keskiarvosta. Tärkeintähän useimmissa aineissa on kuitenkin se, että ymmärtää pääkohdat ja ns. suuret linjat :) Oikein hyvää kesää myös sinulle ja motivaatiota tulevaan syksyyn ja lukuvuoteen!

   Poista
 9. Aivan mahtava ohje, suurkiitos!!! Heh, vaikka asun Helsingissä ja täällä on kauppoja pilvin pimein, meni ihan sormi suuhun kun aloin miettiä mistä löytäisin sopivat kaupat josta saisi noita kaikki tarvikkeita ja materiaaleja. Tutkimusmatkalle siis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olepa hyvä! Heh, kyllä se siitä.. On niin mahtava tunne, kun oivaltaa mistä saa juuri oikeanlaisen materiaalin käsityöhön. Etenkin, jos se sattuu olemaan kierrätysmateriaalia. Onnea etsintöihin ja unisiepparin tekoon! :)

   Poista
 10. Tosi selkeät ohjeet :) Voisin vaikka joskus kokeilla! Olin ajatellut ostaa unisiepparin, mutta itse tekemällähän sais just oman näköisen. :) Kiitos ohjeista!  http://jennidiamante.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia itsellesi :) Niimpä, ja todennäköisesti säästää rahaakin. Omaan sieppariin voi laittaa esimerkiksi itselle merkityksellisiä helmiä, lukkoja, avaimia tms. Suosittelen rohkeasti kokeilemaan oman siepparin tekoa! :)

   Poista
 11. Mistä tuota keskustanteko lankaa saisi?:) voisko netistä tilata höyheniä tai renkaita osaatko suositella mitään?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Unisieppariin sopivat mielestäni parhaiten kierrätetyt materiaalit, paitsi siksi että ne ovat edullisempia, myös siksi koska ne tuovat omaa ajatustaan ja tarinaansa sieppariin. Jos vain pääset käymään kirpparilla, sieltä aika varmasti löytyy jonkinlaista ohuehkoa lankaa. Jos et kuitenkaan löydä, esimerkiksi jostain askartelu/rakennustarvikeliikkeestä voit löytää sopivan tyyppistä lankaa. Parhaat höyhenet olen löytänyt askartelukaupoista (etenkin pääsiäissesongin aikaan) ja kalastustarvikekaupasta, jossa myydään perhontekovälineitä. Myös netistä voit löytää höyheniä (ja vielä juuri sellaisia kuin haluat), mutta olen ainakin itse huomannut, että ne eivät ole kovin halpoja netistä tilatessa. Vanhat rannerenkaat ja korvakorurenkaat ovat tosi käteviä pienempiä sieppareita tehdessä, ja niitä ovat kirpparit pullollaan. Isompiin sieppareihin olen tehnyt renkaat rautalangasta. Sitä löytyy tosi halvalla useimmista ''romukaupoista'', esim Tokmanni, Ale-makasiini..
   Kirpparilla käydessäsi tongi ennakkoluulottomasti ne kaikkein sekalaisimmat käsityö/krääsälaatikot, niistä nimittäin tekee parhaat löydöt sieppareiden tekoa ajatellen! :)

   Poista
 12. Osaatko neuvoa miten sais useempia höyhen nippuja roikkuun esim ohuesta nahkapalasta silleen allekkain?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En olekaan kokeillut kiinnittää höyheniä sillä tavalla, joten en valitettavasti ihan tarkasti osaa sanoa, miten sen voisi tehdä. Ensimmäisenä minulle tulee kuitenkin mieleen, että ne voisi mahdollisesti kiinnittää esimerkiksi ohuen ohuella rautalangalla, kierittäen sillä napakasti höyhenniput suoraan kiinni nahkapalaan :)

   Poista
 13. Hei! Kiitos aivan mielettömän selkeästä ohjeesta! Tulin blogiisi etsiessäni munakasrullan täytteeseen ideoita, mutta eksyinkin tarkastelemaan unisieppareita ja siitä se ajatus sitten lähti. Eilen piti heti lähteä etsimään tarvikkeita unisieppariin ja nyt sellainen jo roikkuu seinällä. Kuva valmiista tuotoksesta löytyy täältä: http://kinttana.blogspot.fi/2015/03/unisieppari.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä kestä! Tosi kiva kuulla, että ohje herätti inspiraation ja palveli tarkoituksessaan :) Menen oitis katsomaan, millaisen unisiepparin olet tehnyt! :)

   Poista
 14. Kiitoskiitoskiitos! Ohje on tosi sekeä, innostuin unisieppareiden tekemisestä kamalasti! :D Kuvat siepparistani ovat blogissani, http://ompeluaskartelua.blogspot.fi/2015/04/unisieppari.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle kommenttistasi :) Unisieppareiden tekeminen on kyllä jotain sellaista, joka ihan vie mennessään ;D Menenpäs kurkkaamaan saman tien!

   Poista
 15. Tosi kiva selkee ohje :) Jännä miten erilaisia noista saa vaikka perusidea on sama :D Sulta hyvä keksintö toi renkaan päällystäminen nahkanauhalla! Voisi itsekin kokeilla sitä seuraavaksi :)

  Itsekin oon väsännyt tämmösiä unisieppareita joku aika sitten :)
  http://mammamiiau.blogspot.fi/2015/05/unisieppari.html?m=0

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ja kiitos! Vautsi, miten upeita ja persoonallisia sieppareita olet saanut aikaan! :)

   Poista
 16. Oletko instagramissa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen joo :) Instagramista minut löytää tunnuksella lempin

   Poista
 17. Aijon kyllä ehdottomasti koittaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla, inspiroivia hetkiä unisieppareiden parissa! :)

   Poista
 18. Hei, onko mahdollista/onko kukaan kokeillut päällystää teipattua rinkulaa neulelangalla, esimerkiksi Novitan 7 veljestä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sekin kyllä varmasti onnistuu! :) Mikäli lanka sellaisenaan tuntuu liian ohuelta, sen voisi myös esimerkiksi virkata ketjusilmukoilla aluksi, ja vasta sitten kierrittää renkaaseen? Kerro ihmeessä mikäli kokeilet, ja laita vaikka linkkiä jos kuva on jossain netissä näkyvillä :)

   Poista
 19. Kiitos ohjeistasi, niillä valmistui ensimmäinen laatuaan :)
  Tyttärelle joululahjaksi <3
  Onhan se vähän sinnepäin, mutta niinkuin itsekin sanoit, tekemällä useampia seuraava näyttää jo varmasti paremmalta ;)

  Ihanaa joulunaikaa sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Kiitos viestistäsi, on aina yhtä mukavaa kuulla että ohjeistani on ollut hyötyä :) Unisieppari onkin ihana joululahjaidea: Se on halpa ja suhteellisen helppo tehdä, mutta siinä on ajatusta ja omaperäisyyttä. Niimpä, tässäkin tapauksessa harjoitus tekee mestarin. Samoin sinulle, oikein mukavaa ja rauhallista joulun odotusta! <3

   Poista
 20. Huikeen hieno sieppari! Tää ohje on todella selkeä, kiitos! Mulla oli haaveissa ruveta sieppareita askartelemaan kun meillä on omia kanoja niin niiden tiputtamia kauniita sulkia tahtoisin hyötykäyttää ja tämä olisi kiva tapa! Tuttavani jo niistä tekeekin koruja mutta kyllä n30 kanasta ja 5ankasta sulkaa ja höyhentä riittää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! :) Voi että, niissä olisi kyllä ihan omanlaistaan ideaa. Mielestäni on tosi ihanaa, kun käsitöissä hyödynnetään tällaisia kauniita luonnon ''ylijäämä''materiaaleja. Kiitos paljon viestistäsi ja inspiraatiota unisieppareiden parissa! :)

   Poista
 21. Tosi kiva ja näppärä ohje. Kaunis toi sun sieppari. Innostuin itsekin tekemään siskolle tälläisen syntymäpäivälahjaksi. Siitä kuvia https://www.dropbox.com/sc/ipcqti8ualt4nkb/AAC9rn_S_KIMHzeCsDty3T21a

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! :) Kiva kun laitoit minulle viestiä ja linkin kuvaan. Sieppari näyttää oikein kauniilta<3 Ihanat värit, ja olet saanut keskustasta todella symmetrisen :)

   Poista
 22. Kiitos hyvästä ohjeesta! Tein tuota ohjetta käyttäen oman versioni unisiepparista :)
  Sen löytää täältä:
  http://arjenkaunetta.blogspot.fi/2016/02/unisieppari.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä kestä :) On ollut iloinen yllätys huomata, että ohjeesta on ollut apua ja että sen avulla on päästy alkuun omien sieppareiden ideoinnissa ja teossa. Vautsi, tekemäsi sieppari on todella kaunis. Renkaan koristeleminen helmillä on kyllä hyvä idea! Sellaista pitäisi itsekin kyllä testata joku kerta. Kiitokset kommenttistasi! :)

   Poista
 23. http://neppariiin.blogspot.fi/ Kiitos tästä ohjeesta! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vautsi, tosi hyvin onnistunut, kaunis sieppari! Ja hyvä idea kyllä hyödyntää tuollaisia valotikkuja, kierrätystä parhaimmillaan :) Kiitos paljon kommenttistasi :)

   Poista
 24. Ihanaa, googletin unisiepparin ohjetta ja en tiennyt, että ekana tulee näin selkeä ja kaunis ohje. Tosi hyvä video, inspiroiduin. Aion ehdottomasti kokeilla. Video oli tosi rohkaiseva, että tällainen kokeileva aloittelija voisi onnistua! :)

  Kiitos!

  - Salla/Helsinki

  VastaaPoista
 25. Kiitokset hyvin helposta ja kattavasta ohjeesta. Olen itse täysin hurahtanut unisieppareihin ja olen jo pidemmän aikaa haaveillut, että tekisin kotiini muutaman niitä ihan itse. :)

  Hienoa, että olet julkaissut tämän postauksen meidän muidenkin iloksi.

  VastaaPoista
 26. Kyllä nyt mummelikin osaa tehdä unisiepparin,kiitos kamalan paljon selkeästä ja aidon kiireettömästä ohjeistuksesta.Huomenna aloittelen kuvaan sen myöhemmin.<3 iloinen

  VastaaPoista
 27. Kiitos������

  VastaaPoista
 28. Kiitos hyvästä ohjeesta, ilman videota en keskiosaa olisi osannut tehdä.olisin liittänyt tähän kuvan valmiista siepparista, mutta ei se taida onnistua.
  Hyvää kesänjatkoa!
  Kiti

  VastaaPoista
 29. Ihan super hyvä ohje, kiitos!

  VastaaPoista
 30. Kiitos hyvästä ohjeesta: se vastasi ja valotti juuri niitä juttuja, joita unisiepparin punomisessa pähkäilin. : ) Olin niinkin kunnianhimoinen, että valitsin kehäksi polkupyörän vanteen. :D Sen halkaisija on noin 58cm. Tuunaajan vikaa kun minussa on (ja näen kaikessa aina tuunauspotentiaalia, siis KAIKESSA), en voinut jättää sitä/niitä käyttämättä, kun löysin vanhan polkupyörän renkaat enemmän tai vähemmän hylättyinä lapsuudenkotini leikkimökistä. Toisen renkaista tuunasin "unisieppariksi" solmimalla siihen äitini virkkaaman pyöreän pitsiliinan, joka oli pölyyntynyt säilytyksessä jo ties kuinka monta vuotta tai jopa vuosikymmentä. Muutaman uloimman kerroksen jouduin tosin liinasta purkamaan, että sain siitä sopivan kokoisen. :) Nyt toiseen vanteeseen aion tosiaan punoa tällaisen "oikean" unisiepparin.

  - Enni

  VastaaPoista