perjantai 6. joulukuuta 2013

DIY-joulukalenteri

diy kalenteri joulukalenteri itse tehty joulukalenteri joululahjavinkki joululahja kaverille
Heips! :) Täällä meilläpäin vietellään tänään rauhallisen rentoa itsenäisyyspäivää. On jotenkin tosi väsynyt olo, tämä vapaapäivä osui kyllä hyvään väliin! Eilen oli tanssinäytöksen kenraalit, ja lauantaina, sunnuntaina sekä maanantaina on sitten varsinaiset esitykset. Tanssijutut ovatkin mielessäni nyt päällimmäisenä. Olen kuitenkin yrittänyt vähän tehdä koulujuttujakin, ettei tule sitten niin isoa hommaa juuri ennen koeviikkoa. Muistakaahan aloitella jo nyt, niin vältytte suurelta stressiltä viimeisellä viikolla! :) 

Päivän aiheena tänään on esitellä teille joulukalenteri, jonka tein Sinille tälle joulukuulle vähän niinkuin joululahjaksi.. ;D

Tältä se siis näyttää! Laitoin 24 numeroitua pikkupakettia kotoa löytyneeseen koriin, ja koristelin korin vanhoilla joulukoristeilla. ''Kierrättävää elämäntapaa'' noudattavana paketoin paketit sanomalehteen. Se tekee paketeista mielestäni persoonallisen ja raikkaan näköisiä. 
Nyt joku varmasti miettii, että kuinka paljon olen saanut rahaa uppoamaan tällaisen joulukalenterin tekoon.
Vastaus on kuitenkin, enpä paljoakaan. 

Tämän kalenterin lähtökohtana oli ajatus, että ostan mahdollisimman vähän uutta. Lisäksi halusin tehdä kalenterista terveellisen. Perinteisen suklaan tai karkin sijaan kalenterissa on pieniä, terveellisiä välipaloja. Monet kalenterin lahjoista ovat sellaisia, joita kukaan muu ei ymmärtäisi: yhteisiä kokemuksia ja sisäpiirivitsejä piilotettuna päällepäin aivan tavallisen näköisiin juttuihin.
En nyt voi kovin tarkasti kertoa, mitä laitoin kalenteriin, sillä olen varma siitä, että Sini tirkistelisi täältä mitä on saamassa seuraavista luukuista. Ei siis pilata yllätyksiä ;)
Tähän mennessä Sini on kuitenkin saanut kalenteristaan muun muassa Elovena-välipalapatukoita, yhden kerran käytetyn kynsilakan, ja eräät vanhat korvikset, joita en käyttänyt kovin usein. Tiesin Sinin pitävän korviksista, ja sainkin kauniin kiitoksen heti herättyäni aamulla. Mielestäni ei ole mitään noloa antaa jotain sellaista, jota ei itse tarvitse, esimerkiksi  kynsilakkaa, jota on kerran käyttänyt ja todennut, ettei se olekaan ihan oma väri. 


En pidä uuden tavaran väkisin ostamista millään tavalla tärkeänä tai välttämättömänä. Siksi etenkään näin joulun alla en halunnut lähteä siihen mukaan, vaan tein kalenterin omalla tavallani. Ja niin aion tehdä muutkin mahdolliset joululahjat. Jos käy niin, etten keksi hyvää ideaa, tai lahjasta ei oikein tule yhtään mitään, niin se on ihan ok. Maailma on täynnä tavaraa, enkä oleta, että minulle väkisin ostetaan joululahjoja, koska en aio sitä itsekään tehdä. 

Mielestäni parhaita lahjoja ovat sellaiset, joissa on ajatus. Se voi olla kirpputorilta kahdella eurolla löytyneet kengät, itselle pieneksi jäänyt paita tai vaikka itse leivotut keksit. Eikä lahjan ole pakko olla edes materiaalia, se voi olla esimerkiksi kauniita sanoja. Usein tällaiset lahjat ovat niitä, jotka jäävät mieleen. Joskus hyvinkin pieneltä tuntuva asia voikin toiselle olla se kaikkein suurin ja merkityksellisin.


Sini teki minulle viime vuonna ihanan joulukalenterin, voit kurkistamassa sitä täältä. Kalenteri oli kivasti toteutettu, ja jokainen lahja toi päivään pienen ilon lisää. Kalenteri sisälsi pieniä herkkuja, runoja, ihanan elokuvan ja hienon itse piirretyn Paavo-piirroksen, joka oli kehystetty. 
Kalenterilahjojen ei tosiaankaan tarvitse olla kalliita ja suuria. Jo yksi pieni teepussi lyhyen runon, tai mietelauseen kanssa on kaunis yksityiskohta pimeään talviaamuun.

Tässä siis lahjavinkki ensi vuodelle. Itse tehty kalenteri on yllättävä, kaunis ja ennenkaikkea mieleenpainuva joululahja :)

16 kommenttia:

 1. Fiksu likka olet<3 Kaikkee ihanaa se sinäkin keksit :)

  VastaaPoista
 2. haluaisin mielelläni nähdä kuvia omat tanssiesityksestäsi, olisi mahtavaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se voi olla ihan mahdollista, pysy siis kuulolla! :)

   Poista
 3. Moi Lempi! Oon huomannu et sun siskoilla on tosi kivat kokonimet, mitkä on sinun toiset nimet? :--)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! :) Heh, tässä on meneillään sellainen pikku juttu että tämän vuoden aikana minun toinen nimeni todennäköisesti vaihtuu ;D Kun se tapahtuu, voin harkita uuden nimeni paljastamista teille ;)

   Poista
 4. Oi vitsit, aivan ihana idea! :) ehdottomasti täytyy pitää tää mielessä ens vuotta ajatellen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Itse tehty kalenteri on kyllä ihana yllätys :)

   Poista
 5. Miks postailet nykyää hirmu harvoin? :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ollut kovin kiireinen :( Mutta nyt olen postaillut vähän useammin ;D

   Poista
 6. Tiedän vastauksen kysymykseen; Miksi postailet niin harvoin? Tiedän että sinulla on lukiokiireitä, mutta kyllä varmaan jossain välissä (esim. viikonloppuna) kerkis postaileen, sitten pitäis tietty ottaa kuviakin, mutta jos nyt totta puhutaan niin eihän se nyt niin vaikeeta ole ;) Ja jotain vanhoja, kauan sitten otettuja kuvia voisi käyttää ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä olet ihan oikeassa! ;D 2014 lupaan postailla useammin. Olen ajatellut, että saattaisin joskus tehdä sellaisia pikaisempiakin postauksia esimerkiksi puhelimella, niin ette aina joudu odottamaan niin kauan seuraavaa postausta? :)

   Poista
 7. Voi juku miten hyvä idea toi sanomalehteen paketointi! Pitää pistää muistiin, koska hirmu söpö ja simppeli noinkin =)!

  Http://jouua.blogpost.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos tosi paljon<3 Menen katsomaan blogisi! :)

   Poista