torstai 17. lokakuuta 2013

Vehnätöntä ruokaa koiralle


On ollut helpottavaa huomata, mikä todennäköisesti aiheutti meidän Paavolle (5v. Bichon Frise -urokselle) pitkäaikaisia korvatulehduksia sekä ihon/tassujen kutinaa. Molemmat ovat yleisiä, mutta kiusallisia ongelmia koirilla.
Mietin viime syksynä pääni puhki, mikä kumma aiheutti kyseisiä vaivoja Paavolle. Korvien ärhäkät tulehdukset olivat kaikkea muuta kuin toivottuja. Tassuissa ja muutaman kerran myös nivustaipeissa oli kohtia, joita Paavo raapi ja nuoli koko ajan. Pahimmillaan ihoalueet olivat rusehtavat ja jopa tulehtuneen näköiset. Tuolloin teimme Paavolle jalkakylpyjä eräällä reseptilääkkeellä, ja rasvasimme ihottumakohtia huolellisesti lääkerasvalla. Ne toivat helpotuksen hetkeksi, mutta pian kutina jatkui taas.

Päädyin googlaamaan muiden koiranomistajien kokemuksia netissä. Törmäsin todella monessa paikassa keskusteluun koiran ruokavalion merkityksestä tällaisissa ongelmissa ja ihan perusterveydessäkin. Pian tajusin, että Paavon toistuva korvatulehdus sekä tassujen ja nivelien kutina olivat luultavimmin seurausta vääränlaisesta ruuasta. Paavo söi perus kuivaruokaa, ostimme ruuat aiemmin vain eläintarvikeliikkeestä mutta myöhemmin myös marketeista. (Välillä annamme Paavolle myös.purkkiruokaa.) 
Pääasiassa Paavo kuitenkin söi kuivaruokaa, sellaista, joka sisälsi vehnää.

Keskustelupalstoilla käy kuhina siitä, sopiiko vehnä koiralle. Monet kirjoittavat, että yksinkertaisesti vehnän poisjättäminen on tuonut helpotuksen koiran iho-ongelmiin ja moneen muuhunkin sitkeään vaivaan. Halusin ehdottomasti kokeilla Paavolle vehnätöntä ruokaa. Ostimme oitis uutta, täysin vehnätöntä koiranruokaa kokeillaksemme, onko sillä minkäänlaista vaikutusta. Ja arvatkaa miten kävi..


Vehnätön ruoka oli loistava kokeilu ja valinta! Paavon tassujen pureskelu ja nivusen raapiminen loppui sen syötyä vehnätöntä ruokaa (muistaakseni noin kuukauden ajan.) Vaikka korvatulehduksille alttiille, luppakorvaiselle Paavolle yhä silloin tällöin tulee tulehdus toiseen korvaan, ovat tulehdukset vähentyneet ruuan vaihtamisen jälkeen. Nyt Paavo on syönyt vehnätöntä ruokaa noin vuoden ajan, ja on ollut jännä huomata miten sen koko olemus tuntuu hieman pirteämmältä ja energisemmältä. Vuosia tulee lisää mutta Paavo sen kun vaan vilkastuu entisestään :D

Nyt saimme tilaisuuden päästä testaamaan tällaisia Hau-Hau Champion Super Premium -uutuusruokia. Ruuat ovat korkealaatuisia sekä täysin vehnättömiä. Hiilihydraatin ja kuidun lähteenä on käytetty perunaa, omenaa sekä maissia. Tämä koiran täysravinto ei sisällä lainkaan keinotekoisia maku- tai säilöntäaineita eikä muuntogeenisiä ainesosia. Ruoka sisältää tasapainoisesti ja riittävästi ravintoaineita, joita koirasi päivittäin tarvitseen.
Super Premium -ruoka sopii loistavasti koiralle, joka potee ruoka-aineallergioita tai jolla on herkkä vatsa.
Uutuuksissa Chicken&Potato on jopa 60% kanaa ja Salmon&Potato -maussa lohipitoisuus on 40%.
Tarkempia yksityiskohtia tuotteista voit käydä lukemassa suomalaisen Hau-Hau Championin  nettisivulla.En yhtään valehtele, jos sanon että Paavo on ihan hulluna näihin Super Premium -ruokiin :D Ruoka maistuu sille paremmin kun mikään aiemmista: Näkisitte vain miten innoissaan se on joka kerta, kun tietää ruoka-aikansa olevan lähellä. Heh, eilen kävin ensimmäisen kerran niin, että mamma yllätti Paavon keittiössä ''pahanteossa..'' 
Salakavalasti koiruus yritti avata sen kaapin ovea, jossa säilytämme sen uutta ruokaa. Ja tämähän tapahtui heti sen jälkeen, kun Paavo oli syönyt aamuannoksensa! Paavo ilmeisesti halusi santsikierroksen :D

Hau-Hau Champion Super Premium -ruokaa ei tarvitse lähteä ostamaan eläintarvikeliikkeisiin, vaan sitä löytää ihan marketeista. Hinta-laatusuhde on erinomainen: Yhdellä pakkauksella on hintaa noin 10 euroa. Se on vähän enemmän, kuin ns. normikuivaruokien hinta. Laadusta kuitenkin maksaa mielellään. Tämä koiranruoka on nimittäin ihan selkeästi parempaa (ja herkullisempaa..) -se takuulla on hintansa väärti. 


Muutama päivä sitten otettu, täysin käsittelemätön kuva. Vaikka Paavon silmät ovat aina olleet puhtaat, ovat ne rähmineet toisinaan. Nykyään silmät ovat kuitenkin entistä kirkkaammat, ja myös helposti värjäytyvät partakarvat ovat pysyneet erityisen valkoisena uuden ruuan myötä. 
Aion ehdottomasti jatkaa tämän vehnättömän ruuan käyttöä, Paavokin on siitä takuulla enemmän kuin mielissään! 
Voin lämpimästi suositella tätä ruokaa muillekin koiranomistajille.

Hau-Hau Champion tarjosi meille mahdollisuuden päästä tutustumaan näihin uutuuksiin, kiitokset siitä.
Lisäksi se tarjosi mahdollisuuden päästä yllättämään myös teidät blogini lukijat arvonnalla! :)

31 kommenttia:

 1. tuota olis kiva kokeilla! :) osallistun siis kilpailuun :D
  alexandra.vuoristo@hotmail.com

  VastaaPoista
 2. Oletteko koskaan harkinneet raakaruokintaa Paavolle? Siitä on valtavasti apua eri allergioihin ja herkkyyksiin ja tietää tasan tarkkaan mitä koiralleen tarjoilee. Myös turkki ja kynnet pysyvät hyvässä kunnossa.
  Meillä sekä kaksi koiraa että kolme kissaa ovat kokonaan raakaruokinnalla, jonka ansiosta jätökset ovat vähentyneet ja pienentyneet puolella ja mikä parasta ne eivät enää haise juuri lainkaan! Se on ainakin näin sisäkissan omistajalle aikamoista luksusta kun ei tarvitse jokaisen hiekkalaatikolla käynnin jälkeen olla sekunnissa syöksymässä siivoamaan jätöksiä ennen kuin haju leviää koko taloon. Ei leviä enää! ;)
  Raakaruokinta yleensä mielletään todella kalliiksi ja vaikeaksi, mutta sitä se ei tosiaankaan ole. Tottakai hintaa tulee hieman lisää, jos on ruokkinut aiemmin halvalla koiran ruoalla, muttei mitään päätä huimaavia summia. Ainakaan pikkukoiralla :) Vaikeaakaan se ei nykyään ole kun on valmiita ateria sekoituksia saatavilla kätevissä annos pakkauksisssa, jos ei itse tahdo/kerkeä/tunne vielä osaavansa kerätä hyvistä lihoista/luista/kasviksista tarpeeksi monipuolista ateriaa. Monet myös antavat toisen aterian raakaa ja toisen raksuja. Kannatan tutustumaan aiheeseen!

  Itse en osallistu arvontaan, koska palkinto on suotava sellaiselle rekulle, jolle sillä on käyttöä. Tahdoin vain tuoda mainion raakaruonkinta vaihtoehdon esille kun ruoista oli puhe :)

  Hyvää alkutalvea Sinulle ja Paavolle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Olen joskus kuullut raakaruokinnasta ja myönnän, että olen itsekin aina ajatellut sen olevan hirveän monimutkaista ;D Olen siis ollut väärässä! Kiitos paljon vinkistäsi ja oikein mukavaa talvea myös sinulle! :)

   Poista
 3. Arvonnassa mukana :)
  -Aino-
  aino.kalminen@dnainternet.net

  VastaaPoista
 4. osallistun :)

  noorajulia98@hotmail.com

  VastaaPoista
 5. Osallistun :-) susannala@wippies.fi

  VastaaPoista
 6. Osallistun! :)
  hurtig_98@hotmail.com

  VastaaPoista
 7. Viljat on koirille lähestulkoon myrkyllisiä, eli pelkkiä kasvikunnan tuotteita ja lihaa jatkossa! Komppaan anonyymin vastausta, eli raakaruokintaa peliin. Ostin omalle koiralle eilen Mustista ja Mirristä taas uutta raakaruokanappulaa. Tsekatkaapa kaikki koiranomistajat purkkien ja pakettien kyljet. Moni vaiva ja esim. lihomisherkkyys menee kuriin! :)

  VastaaPoista
 8. Osallistun! :-) nea.ripatti@gmail.com

  VastaaPoista
 9. Osallistun :) vehnätön ruoka voisi sopia meiänkin nelijalkaiselle paremmin.
  vilma.koskinenn@gmail.com

  VastaaPoista
 10. Mukana aina yhtä huonolla arpaonnella ;)
  rahinaryhma@gmail.com

  VastaaPoista
 11. osallistun! Meillä myös vaihdettiin vehnättömään ruokaan molemmilla koirilla ja tosi tyytyväinen oon! :)

  VastaaPoista
 12. Osallistun ! jennasps@hotmail.com

  VastaaPoista
 13. Osallistun! Olisi kiva päästä testaamaan koiralle erilaista ruokaa:)
  tanja.nurminen@hotmail.com

  VastaaPoista
 14. osallistun :)

  ansku1801@gmail.com

  VastaaPoista
 15. Meidän Gloria westiellä on ihan samoja ongelmia koko ajan. Korvat tulehtuu, nivus taipeet kutisee sekä tassun pohjissa on hiivaa. Ollaan oltu raakaruokinnalla nyt 3v ja useimmilla koirilla se auttaa. Mitään viljoja ei olla syöty vaan ehtaa lihaa ja luita.:) Kutinat kuitenkin vaan jatkuu ja jatkuu joten luultavasti kutinat johtuu ulkoilman allergeeneista. Ollaankin menossa pian ell. ja katsotaan josko allergiatesteillä selviäisi mikä neitiä kutittaa... Hieno juttu, että teille on löytynyt sopiva ruoka. Kannattaa joskus kokeilla mitä mieltä Paavo olisi lihasta napujen seassa tai pelkiltään. Meillä ainakin rakastetaan lihaa ja raakoja luita!;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmph, kumma juttu! :o Toivottavasti pian selviää, mikä aiheuttaa kutinaa teidän Glorialle.
   Kiitos vinkistä, luulen että meidän ahmatti-Paavo rakastaisi sellaista herkkua! :)

   Poista
 16. Haha,voi kuinka söpö paavo on! :3
  osllistun!
  Julia.m-l@hotmail.com

  VastaaPoista
 17. ainahan se koiranruoka tarpeeseen tulisi ja vaihtelu virkistää nirsoa koiraa!:D
  fantti96@hotmail.com

  VastaaPoista
 18. Meidän kaksi vehnättömällä ruokavaliolla olevaa spanielineitiä varmasti ilahtuisivat uusien ruokien kokeilemisesta, joten olisi aivan mahtavaa voittaa :)
  ipana-99@hotmail.com

  VastaaPoista
 19. Mukana arvonnassa!
  Hahmakettu@luukku.com

  VastaaPoista
 20. Meidän herkkävatsainen russeli varmaan ilahtuisi suuresti, jos pääsisi testaamaan vehnätöntä ruokaa! :)
  hei-dii@hotmail.com

  VastaaPoista
 21. Osallistun! :9

  soffu00@gmail.com

  musicismylifesoffu.blogspot.fi
  Käykää kattoo!! :))

  VastaaPoista
 22. Ehdottomasti osallistun! Omalla bichon havanaisilla on myös tuota silmien rähmimistä sun muuta, vaikka sille annetaankin vehnätöntä ruokaa. Vaikkei tätä arvontaa voittaiskaan niin on kai tämän postauksen perusteella käytävä ostamassa tuota ruokaa! :)

  annychuchukha@gmail.com

  VastaaPoista
 23. MUKANA OLLAAN!!
  anni.konttinen@hotmail.com

  VastaaPoista
 24. Mukana! emppu_98@windowslive.com

  VastaaPoista
 25. Ostin juuri tänään ensimmäisen pussin rakkaalle Nellalleni. Nella on aika nirso koira mutta nämä raksut maistuivat heti...toivon että myös jatkossa...osallistun

  VastaaPoista