sunnuntai 17. huhtikuuta 2016

Mitä on permanentti?


Aina ajoittain se tulee, villinä päähänpistona - ajatus permanentista. Se ei kuitenkaan koskaan ole edennyt ajatusta pidemmälle, saatikaan käytännön toimiin saakka, vaan yleensä hylkään tämän päähänpiston mielessäni, ja unohdankin melkein saman tien. Taas tänään se käväisi mielessä. Nyt kun oikein pysähtyy ajattelemaan, mitä todella olisi permanentti?Permanentti, voisiko se toteuttaa haaveen hiuksista, jotka kerrankin olisivat jotain muuta kuin päänmyötäiset. Ehkä hieman näyttävämmätkin, jolloin hiuksia olisi siitäkin syystä kenties mukavampi pitää auki. Permanentti toisaalta kuitenkin herättää minussa myös valtavasti kysymyksiä aina sen tekoon käytettävistä aineista kiharoiden hoitoon ja pysyvyyteen.

Hiukseni ovat käsittelemättömät, luonnostaan pohjoismaisen hennot ja todella sileät. Tulisiko permiskiharoista enemmän sellaiset käkkärät vai laineet? Kauhukuvani permanentista itselläni olisi sellainen liiallinen ''harakanpesä'' -vaikutelma, hyvin takkuiset ja hallitsemattomat, vieläpä yhdistettynä näin lyhyeen malliin. Olisiko minun hiuslaadullani riski sellaiseen, vai onko se sileille hiuksille tehtäessä nimeomaan mahdoton yhtälö?
Ylipäätänsä, ''tarttuuko'' permanentti tällaisiin käsittelemättömiin hentoihin hiuksiin?

Entä onko permanenttia vaikeaa hoitaa? Näyttääkö oma, tyvestä kasvava tikkusuora hius hassulta? Kuinka nopeasti permanentti alkaa suoristua ja onko permanenttikäsitellyllä hiuksella enää toivoa hyväkuntoisuudesta?

Aineet, joita permanentin tekoon käytetään, ovat ymmärtääkseni aika kovia, minkä vuoksi permanentti herättää ehkä pientä pelkoa hiusteni, jotka ovat jo muutenkin niin ohuet, puolesta. Olisiko minulla ylipäätänsä hiuksia enää jäljellä permanenttikäsittelyn jälkeen? :D


Eilen laitoin huvikseen suihkun jälkeen pikkulettejä hiuksiini. Nämä kiharat ovat siis lopputulos seuraavana päivänä letit avatessani. Heh, suorat latvat puhuvat puolestaan laiskuudestani letittää ihan loppuun saakka. Olisikohan kuitenkin jatkossakin lettien tekeminen järkevämpää kuin permanentti, jonka kiharat olisivat pysyvämmät, mutta joka toisaalta olisi myös tavallaan peruuttamaton toimenpide?


En ole koskaan värjännyt hiuksiani tai edes tehnyt mitään radikaalia muutosta hiusmallissa, joten on varmaan ymmärrettävää, että tällaiset näinkin suuret päätökset hiusteni suhteen vaatisivat minulta ihan täyden varmuuden siitä, että tiedän mitä olen tekemässä. Siksi rohkaistuminen ottaa permanentti vaatisi minulta kyllä tosi paljon pohdinta-aikaa ja tutkimustyötä aiheesta. 


En tiedä, onko tämä nyt taas yksi niistä päähänpistoista, jotka häviävät yhtä nopeasti kuin ilmestyvätkin, mutta mikäli teillä on ammattilaisena tai muuten kokemuksen syvällä rintaäänellä jotain sanottavaa permanentista, kuulisin enemmän kuin mielelläni! :)

11 kommenttia:

 1. Moi Lempi! Ihan ekaks, aivan ihania kuvia! :-)
  Mä päädyin ottamaan permiksen, kun koko yläasteen ja lukion ykkösen ja kakkosen huomasin kihartavani hiukset joka aamu. Vaikka aika ei ehkä enää ollut ongelma, koska kihartaminen pitkiinkin hiuksiin onnistu jo helposti viidessä minuutissa, oli mulla kuitenkin aina ollut takaraivossa ajatus permanentista, jotenkin mä vaan tunsin oloni enemmmän omaksi itsekseni villeillä kiharoilla kuin tikkusuorilla hiuksillani. Koska mun hiukset on melkein vastakohta sun hiuksille - paksut, jäykät ja lasimaiset - en osaa sanoa miten permiskihara sun hiuksissa sitten laskeutuu, ammattilainen kun en todellakaan ole. Mutta sen, millaista kiharaa ottaa voi valita ainakin rullien koolla.

  Mulla itelläni on nyt toinen permis hiuksissa, ja otan varmaan keväämmällä kolmannenkin. Eka permis mulla tehtiin tosi pitkiin hiuksiin, ja kuten voi veikata niin hiuksen paino laimensikin kiharaa aika nopeesti ja kiharat oli lähes kokonaan hävinneet noin neljässä kuukaudessa. Toisen permiksen yhteydessä mun hiukset pätkästiin samalla ihan olkapäämittaisiksi ja näissä tää onkin pysynyt paljon paremmin, nyt on ollut neljä kuukautta ja ihan hyvältä näyttää vielä. Tietysti ne loivenee ajan myötä, mutta olis kyllä aika tyhmän näköstä jos näin ei kävis, koska silloin oma suora juurikasvu erottuis paljon selvemmin, nyt sitä ei oikeestaan edes huomaa.

  Oon huomannu että mulle itelleni permis on ihan täydellinen ratkaisu, ei tarvii laittaa tai hoitaa oikestaan yhtään ja vaikka permiskäsittely on rankka, tuntuu musta että mun hiukset on tällä tavalla paremmassa kunnossa kuin jokapäiväisellä lämpökäsittelyllä. Oman kokemuksen mukaan permis on myös parhaimman näkönen joskus kuukauden päästä sen laitosta kun kiharat on jo vähän luonnollistunut (öö onko tää sana? :-D), koska ite tykkään enemmän nimenomaan semmosesta luonnollisesta lookista.

  Mutta kannattaa varmaan käydä kampaajan kanssa juttelemassa ja kyselemässä kaikki kysymykset mitä on mielessä, ammattilaiset varmasti osaa kertoo miten permis sun hiuksiin sopii. Ja älä ajattele permistä niin peruuttamattomana, hiukset on uusiutuva luonnonvara! ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti kokemuksesi jakamisesta! :) Tietysti hiuslaatu vaikuttaa varmasti osaltaan jonkin verran, mutta yllättävän pitkään ainakin sinulla ovat kikkarat siis pysyneet! :) Ja niimpä, jos permis ei sitten tuntuisikaan omalta, ei se onneksi ole loppuelämän päätös ;D

   Poista
 2. Oon entiseltä ammatiltani kampaaja, ja itse en suosittelisi sulle permistä. Hiuslaatuni on samanlainen kuin sinulla, ainakin kuvauksesi perusteella. Otin itse opiskeluaikoinani permanentin, ja halusin enemmän lainetyyppisen. Hiuksiini se ei kuitenkaan tehonnut ollenkaan!

  Eli että tämäntyyppiseen hiukseen saisi kiharaa aikaan, pitäisi se olla aika pienillä rullilla tehtyä, ja vahvimmalla mahdollisella aineella. Sinulla kyllä kihartumista edesauttaisi se, että hiuksesi ovat lyhyet, joten ne jaksaisi pysyä paremmin kiharalla :)

  Permanenttiaine tekee myös aina suurta vahinkoa hiukseen. Minun piti permanentin jälkeen leikata paljon hiusta pois, sillä latvat meni niin huonoon kuntoon. Kuitenkin oikeilla hoitotuotteilla hiukset saisi tehtyä hyväkuntoisen näköisiksi. Permis vaatisi siis aika paljon hoitamista ja laittamista sopivilla tuotteilla. Laittamaton permanentti on aika homssuisen ja kuivan näköinen.

  Sitten on vielä se huono puoli, kun permanenttiaineethan ovat aikamoista myrkkyä, ja ne imeytyvät permistä tehtäessä ihon läpi. Joillekin ne saattavat aiheuttaa allergisia reaktioita.

  Mielestäni littaniin ja lasimaisiin hiuksiin paras tapa saada rakennetta aikaan on ehdottomasti hiuspuuteri! Oletko kokeillut? Itse käytän sitä aina arkena tyveen ja pituuksiin, tuperaan hieman, ja kampaus pysyy koko päivän kunnossa. Tuo vie myös aikaa vain pari minuuttia. Jos innostut kokeilemaan hiuspuuteria, kannattaa hiukset sitä käyttäessä pestä aina silloin tällöin syväpuhdistavalla shampoolla, jotta puuterin jämätkin lähtee pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ja kiitos tästä viestistäsi! :) On hyvä kuulla kokemuksia sellaiselta, jonka hiuslaatu vastaa suunnilleen omaa. Itseä vähän juuri tuo myrkkyasia mietytyttää, koska kuten sanoitkin, näin lasisen hentoon ja kiiltävään tukkaan voisi tarvita jonkin verran enempi ainetta. Olen kuullut hiuspuuterista, mutten koskaan tainnut ihan omaan tukkaan testata. Kiitos vinkistä, sitä voisi kyllä ainakin silloin tällöin käyttää, kun haluaisi vähän volymia auki olevaan tukkaan. Pitääpäs kokeilla! :)

   Poista
 3. Hei!
  Minulle laitettiin ensimmäinen permikseni kun olin 7 vuotias joten olin suht nuori mutta tekijänä oli tuttu kampaaja joten itselläni tai äidilläni ei ollut pelkoa aineiden voimakkuuden yms suhteen.
  Myöhemmin olen ottanut permiksiä noin 10 kertaa suunnilleen puolen vuoden välein ja aina olen ollut enemmän kuin tyytyväinen koska ne tuovat niin paljon eloa hiuksiin ja hiukset ovat pesun ja kuivauksen jälkeen heti ns valmiit ei tarvitse kuin hyvillä aineilla hoitaa niitä niin hiukset ja päänahka eivät kuivu. Itselläni on suht ohut hius mutta sitä on paljon ja yhdellä ystävälläni on todella vähän hiusta mutta permis ja se tuo kyllä todella kivasti voluumia hiuksiin ja näyttää että hiusta olisi hurjasti enemmän. Itselleni laitettiin permis juurikin vähän lyhyempiin hiuksiin koska se pysyy niissä paremmin eli en alkaisi yli olkapään meneviin hiuksiin laittamaan permistä. Rullien koko vaikuttaa paljon lopputulokseen itselläni oli keskikoko rullista koska en halunnut pientä ja käkkärää päätä, kaikki aina kehuivat että hiukseni näyttävät luonnolliselta kiharana ja luulivat että ne ovat omani. Hiusten värjäystä yms en suosittele samaan aikaan permiksen kanssa koska ne aineet ovat toki kovia hiuksille ja päänahalle mutta en ikinä kokenut että olisivat vaikuttaneet huonolla tavalla hiuksiini, nyt olen pitkälti yli 20 vuotias eikä minulla ole ollut vuosiin permistä ja hiukset ovat samassa kunnossa vieläkin. Niin ja permis kasvaa suht luonnollisesti ns ulos eli tyveen ei tule hassua suoraa hiusta niin näkyvästi kuin luulisi :) toivottavasti tästä oli jotain apua..

  VastaaPoista
 4. Hei mulla oli yläasteella permis. Aikansa se oli kiva, mutta jossain kohtaa kun tyvestä puski suoraa tukkaa, alkoikin se kyllästyttää. Aine kuivatti päänahkaa tosi paljon; aiemmin rasvoittuvaa päätäni sai olla pesemässä 1-2 pv välein kun tuon aineen jälkeen tukka ei näyttänyt likaiselta melkein viikkoon.. Minulla on samanlainen suora ja ohut hius kuin sinulla, ja haaveilenkin usein pehmeistä kiharoista, tähän keksin kokeilla OBH Nordican lainerautaa (jälki näyttää tältä http://www.lily.fi/blogit/saara-sarvas/testissa-obh-nordica-lainerauta )ja olen tykännyt kovasti! :) Suosittelen jotain tuon kaltaista ratkaisua, permanentti sitten on ja pysyy, ja saat sen pois vain kasvattamalla...

  VastaaPoista
 5. Hei!
  Ikävä kyllä täälläkin vain huonoja kokemuksia permiksestä. YRITIN ottaa permiksen yläasteaikoinani, mutta operaatio epäonnistui täysin, kiitos juurikin hiusteni ohuuden, liukkauden ja käsittelemättömyyden. Näyttäisi siltä, että meillä on melko samanlaatuinen hiustyyppi, toki omani olivat permiksen oton aikaan todella pitkät, ainakin puolet sinun hiuksiasi pidemmät. Liekö pituuskin siis vaikuttanut asiaan... Mutta minä istuin kampaajalla ikäväntuntuiset, voimakkaan pistävälle haisevat aineet päässäni tuntikausia, mutta en saanut yhtäkään kiharaa. Siis oikeasti, lopputuloksena oli vain aavistuksen karheampi, piikkisuora tukka.
  Permiskiharat sopisivat varmasti ulkonäköösi tosi hyvin, mutta suosittelen pohtimaan huolella ennen päätöksen tekemistä!

  VastaaPoista
 6. Kokeilisitko rullia kosteahkoon tukkaan, tulisi volyymiä ja hiukan lainettakin. Ehkä riittää, jos päällimmäisiä kääräisee papiljotille tai muulle rullalle?

  VastaaPoista
 7. Pakko kysyä; millaisella shampoolla peset hiukset?
  Suosittelen kokeilemaan oliivi- tai vuohenmaitosaippuapalaa :) Myrkyttömiä ja ihanan miedon tuoksuisia, päänahan kutina ja ärtyneisyys katosi käytön myötä sekä ehkä parhaana puolena hiukset on nyt tosi hyväkuntoiset ja ohut liukas laatu saanut huomattavasti rakennetta ja kuohkeutta!
  Nää saippuapalat ei maksa kuin jotain 2-5 euroa, niin tosiaankin kannattaa kokeilla. Mulla ei ainakaan ole ollut mitään lähmäisyysongelmaa näiden kans, kun huolellisesti pesee ja huuhtelee. Kuitenkaan latvatkaan ei oo kuivat vaikken käytä edes hoitsikkaa.

  VastaaPoista