tiistai 5. huhtikuuta 2016

Kånkenin mä kumppaniksi otin


Kirjoittelin teille taannoin ''kumppaninmetsästys'' -projektistani. Olen siis jo pitkään etsinyt itselleni reppua, joka olisi paitsi luotettavan pitkäikäinen ja monikäyttöinen, myös ulkonäöltään mieleinen. Kånken-reppujen lukuisat puolestapuhujat ja suosittelijat saivat minutkin uskomaan, että se voisi olla oikein oivallinen kumppani. Pohdiskeluni ja vertailujeni lopputuloksena päädyin siis jo pidemmän aikaa mietinnässäni olleeseen Fjällräven Kånken No. 2 -reppuun. Ja täytyy sanoa, että olen tähän mennessä ollut todella tyytyväinen uuteen reppuuni. Ostin repun Sissos-nettikaupasta, josta voin antaa lämpimät suosittelut. 
Repun nahkaiset yksityiskohdat ovat mielestäni kiva yksityiskohta, joka tekee repusta viimeistellyn näköisen. Valitsin mustan värin, koska se on niin monikäyttöinen eikä toisaalta myöskään niin herkkä lialle. Avaimet ja puhelin on kätevä sujauttaa vetoketjulliseseen pikkutaskuun. 
Repun ulkopuolella olevat pitkittäiset sivutaskut ovat iso plussa, koska vesipullo pysyy taskussa tukevasti pystyasennossa koko päivän. Minua nimittäin aina jotenkin vähän hirvittää ajatus vesipullon laittamisesta samaan lokeroon, missä on koulukirjat, laskin ja rahapussi. Sen vuoksi en ennen kantanut omaa vesipulloa koulussa mukana, mutta nyt asiaan takuulla tulee muutos! Veden siemailu pitkin päivää on hyvä tapa: se pitää aineenvaihdunnan ja vireyden yllä koko pitkän koulu -tai työpäivän.
Tässä keväisessä asussa yhdistyy monta suosikkiani: uusi reppu, joka on ehdoton lempparini nykyään, mustat converset, kirpputorilta löytynyt harmaa kevättakki sekä kirppikseltä niin ikään löytynyt Marimekon paita.
Repun sisällä, selkäosaa vasten oleva istuinalusta oli minulle yllätys. Olin siis kyllä lukenut esittelytekstin, jossa istuinalusta mainittiin, mutten jotenkaan tajunnut sen olevan tällainen irrotettava. Alusta on kyllä kieltämättä aika kätevä, ja vaikkei sitä nimeomaan istuinalustaksi ottaisikaan mukaan, se kulkee näppärästi repun sisällä samalla tehden repun selkäosasta pehmeän ja ryhdikkään. Ja onpahan sitten mukana, kun pehmikettä pepun alle yllättäen joskus tarvitseekin, kuten esimerkiksi tällä keväisellä eväsretkellä, jonka teimme siskoni Linnean kanssa.

Nyt myös ymmärrän, mitä Kånkeneista puhuttaessa tarkoitetaan ''tilaihmeellä''. Reppu nimittäin todella on juuri sitä. Repun muotoilu on sellainen, että se näyttää pienehköltä ja sirolta, mutta sinne mahtuu tosi paljon sisälle. Tällä kertaa retkelle mukaan tuli viltti, termospullo, pari kirjaa, eväät sekä vähän varavaatetta, ja ne kaikki mahtuivat mainiosti. 
Reppu istuu tosi hyvin selkään, asettuu hyvälle kohdalle ja on passelin kokoinen. Minulla Kånken pääsee palvelukseen lukion viimeisen puolivuotisen ja sen jälkeen kaikenlaiseen käyttöön. Tykkäänkin tästä repusta kovasti myös sen takia, että se on yksinkertaisen klassisen ulkoasunsa puolesta helppoa yhdistää erilaisiin asuihin. Se sopii tyyliin kuin tyyliin ja tilanteeseen kuin tilanteeseen: kouluun, kaupungille, retkelle, matkalle..
Sissos-nettikaupassa, jonka kanssa olin yhteistyössä, on todella monipuolinen valikoima Kånken -ja muitakin Fjällrävenin reppuja useissa eri väreissä. Toimituskulut ovat kohtuulliset: tilauksen ylittäessä neljänkymmentä euroa, vain 2,95€ Reppu lähetettiin tosi ripeästi ja mukavasta asiakaspalvelusta jäi hyvä mieli. 

Tämä suomalainen nettikauppa kunnioittaa vihreitä arvoja, mitä itse arvostan ja pidän tärkeänä. Tilaan mielelläni sellaisesta nettikaupasta, jossa tiedän kierrätysasioiden olevan kunnossa. Sissoksella pakkausmateriaalit uudelleenkäytetään ja muu jäte lajitellaan tarkasti ja asianmukaisesti. Tällainen toiminta on mielestäni arvostettavaa, eikä nykyään suinkaan itsestäänselvyys. Esimerkiksi tämä reppu lähetettiin kierrätetyssä pahvilaatikossa, jonka pohjalla oli pehmikkeenä ja suojana käyttökelvottomasta pahvista tehtyä silppua. 
Haluan, että tämä uusi kumppanini pysyisi hyväkuntoisena ja menossani mukana niin pitkään kuin suinkin mahdollista, joten päätin ostaa saman tilauksen mukaan myös hoitovahan, joka on tarkoitettu G-1000-kankaalle, jota muun muassa näiden kaikkien Kånken-reppujen pintamateriaali on. Vahan kerrotaan tekevän repun pinnasta likaa ja esimerkiksi eläinten karvoja hylkivän. En ole vielä vahannut reppua, mutta ajattelin nyt ihan lähipäivinä kokeilla sen tehdä.
Jäin vielä vähän pohtimaan sitä, pitäisikö minun tilata ''lisäosana'' myös irrotettavat hihnapehmusteet reppuuni. Pitää nyt käytössä testata, olisivatko ne tarpeen.

Mitäs te tuumaatte tästä valinnasta? :)

10 kommenttia:

  1. Moi Lempi
    Oon kanssa aina haveillu tuosta Kånken repusta. Ja nyt vielä enempi. Näyttää kyllä niin täydelliseltä. Sopiva koko ja jotenkin siron näköinen vaikka ihan jämäkänkin oloinen. Mulle kans haluaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Niimpä, näissä Kånkeneissa mittasuhteet ja kaikki jotenkin kohtaavat, mikä varmaan onkin vaikuttanut paljon mallin saavuttamaan suureen suosioon. Ja kuten sanoit, reppu on sellainen jämäkän ryhdikäs samalla :) Kiitos kommenttistasi!

      Poista
  2. Upea postaus ja ihanan aurinkoiset kuvat! Kuten varmaan arvaat, kannatan reppuvalintaasi, sillä oma Kånken on kulkenut luottoystävänä mukanani niin kotimaassa kuin maailmalla, esimerkiksi Lontooseen mennessäni reppu lähtee joka kerta mukaan! :-)
    Aivan ihanat hiukset sinulla ja todella hyväkuntoiset! Erottuvat näissä kuvissa oikein edukseen!

    Ps. Olipa ihana yllätys, kun vierailit uudessa osoitteessa! Vastaan kommentteihisi tuota pikaa! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kivasta kommenttistasi Elsa! Myös sinun kirjoittamasi blogipostaukset ja asukuvat, joissa reppu näkyi, vaikuttivat ratkaisuuni tämän repun hankkimisesta. Ja kiitos paljon, enpä tuohon ollut itse kiinnittänyt lainkaan humiota, mukava kuulla :) Joo, kävin katsomassa ''uuden'' blogisivusi, oikein hyvältä näyttää! Ja niin kivoja arvontoja! Ei mitään kiirettä kommenttien suhteen, vastaile sitten kun parhaiten ehdit :)

      Poista
  3. Hei, suosittelen olkapehmukkeiden hankkimista, itselläni pitkään ollut Kånken reppu käytössä ja jos repussa on hieman enemmän painoa niin pehmikkeet tekevät kantamisesta helpompaa.
    Reppua ei kannata vahata ennen kuin itsestäsi tuntuu, että vahapinta on rikkoutunut (esim. ei hyljeksi pisaroita) tai jos repun pesee pesukoneessa niin silloin vahaus vasta irtoa. Uutta reppua ei tarvitse siis vielä vahata, vasta pidemmän käytön jälkeen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ja kiitos paljon kommenttistasi! Tosi kiva, kun selvensit tuon vaha-asian, se ei ollut tullut mieleeni lainkaan, hyvä tietää! Niin joo, joskus kyllä tulee kannettua painavampiakin lasteja, joten ehkäpä laitan siis vielä ne pehmikkeet tilaukseen :)

      Poista
  4. hyvä valinta sopii hyvin tyyliisi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ja kiitos kommenttista! Tämä reppu on on kyllä tosi mieleinen :)

      Poista
  5. Itselläni on ollut Kånken-reppu kolmisen vuotta kovassa käytössä ja hyvin on kestänyt. Sopii sinulle hyvin ja kivoja kuvia! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kun kommenttoit Jenita! :) Niin joo, tosi hyvä! On nimittäin tosi tärkeää (paitsi ekologisesta näkökulmasta, myös järkevän rahankäytön suhteen) että reppu, tai mikä tahansa muu vaate tai asuste, jonka ostaa, olisi hyvälaatuinen ja kestäisi ahkerassakin käytössä mahdollisimman pitkään. Toivottavasti myös minulla ja Kånkenillani olisi vielä monen monta yhteistä vuotta edessämme. Uskon, että asianmukaisella hoidolla ja hyvällä kohtelulla varmasti onkin :)

      Poista