lauantai 20. helmikuuta 2016

Hyvää kumppania on vaikeaa löytää


Mitä minä kumppaniltani vaadin..?

Vaadin..

vakaata uskollisuutta,
.. tyylikkyyttä,
sekä tietenkin mukavuutta.

Voisko nämä kaikki saada samassa paketissa? Onko mahdollista löytää sellainen reppu, joka täyttäisi kaikki nämä kritteerit..?

Minulta löytyy muutamia erilaisia reppuja, kuten kuvissa näkyvä vanha vintage-tyyppinen reppu sekä taannoin tekemäni kirppislöytö, punainen Kipling-reppu. Näissä molemmissa on oma viehätyksensä ja ne ovatkin minulle oikein mieleisiä, mutta sellainen simppelimpi, neutraalimman värinen ja tyylinen, täysin koulu -ja arkikäyttöön sopiva kumppani on jo pidemmän aikaa ollut hakusessa.

Ensimmäisessä kuvassa näkyvä, uskollisuutta äärimmäisen hyvin kuvastava Puman ruskea koulureppuni on ollut tällaisena arkireppuna menossa mukana jo kolmosluokalta saakka. Se reppu selässä olen käynyt ala-asteen, yläasteen ja lukion puoleen väliin. Oikein hyvä kumppani siis on ollut, ja yhä edelleen käyttökunnossa, mutta ehkä alan jo pikkuhiljaa kaivata pientä vaihtelua. 
Seuraavan repun suhteen musta väri olisi mieleeni, sillä se on niin monikäyttöinen ja helppo yhdistää mihin tahansa muihin väreihin. Tähän kokosin joitain vaihtoehtoja ja mietteitäni repuista, joissa kenties olisi ainesta.


Siskoni Veera osti taannoin Haglöfs Tight -repun (keskimmäinen yläriviltä), jota on kehunut kovasti. Olen itsekin kokeillut reppua selkään, ja todennut sen olevan todella mukava ja ergonominen, mitä pidän repussa tärkeänä. Painavien kirjalastien kantaminen päivästä toiseen on hyvä hoitaa niin, että se olisi mahdollisimman helppoa ja mukavaa selän kannalta. En vain oikein tiedä, onko näissä repuissa remmejä vähän liikaa minun makuuni. Repun sporttinen tyyli on mielestäni kyllä ihan reippaan näköinen, mutta vähän vaikeuttaa repun yhdistelemistä erilaisiin asuihin.

Herschel-reput (keskimmäinen alariviltä) ovat mielestäni tosi kivan näköisiä. Niiden vaalea sisäkangas kuitenkin vähän mietityttää: onko se kovin herkkä ottamaan väriä ja menisikö se huonon näköiseksi kovin nopeasti? Toisaalta, eihän kukaan sinne reppuun näe sisälle kuin minä itse :D Remmit ovat ymmärtääkseni kaikissa malleissa keinonahkaa, ja suhtaudun niiden kestävyyteen ehkä vähän skeptisesti, mutta voin siis olla väärässäkin.

Conversen samantyyppinen reppu saa pisteet siitä, että sen sisäosa ei ole vaalea. Toisaalta en löytänyt mistään tietoa siitä, ovatko yksityiskohdat aitoa vai synteettistä nahkaa - epäilen, että synteettistä. Lisäksi tässä mallissa, kuten Herschelissäkin, vähän mietityttää se, ettei repussa ole vetoketjua sulkumekanismina. Vetoketju tuntuisi kuitenkin olevan tietyllä tapaa turvallisempi, kuin pelkkä luukku.

Fjällrävenin klassikossa, Kånken No.2 -repussa (oikea yläreuna) yksityiskohdat sen sijaan olisivat aitoa nahkaa. Kånken-reppuja näkyy katukuvassa paljon, ja olen itsekin pohtinut sellaista yhtenä vaihtoehtona. Fjällrävenin maanläheisen tyyliset reput ovat nykyään suosittuja, mikä ei ole ihmekään, sillä niissä mielestäni yhdistyy käytännöllisyys ja tyylikäs ajattomuus. Repun olkaimet ovat pehmustamattomat, mikä vähän mietityttää, mutta toisaalta niihin ymmärtääkseni saisi lisäosana ostettua pehmusteet.
Pidän kovasti myös Kånken Packer -repusta (kollaasin ensimmäinen kuva), mutta en löydä sitä mistään nettikaupasta. Se on varmaan jokin vanha, loppuun myyty malli? Harmi kyllä, sillä se olisi myös tosi kivannäköinen vaihtoehto.

Olen tutkinut joitain reppuja myös Kipling-merkiltä. Esimerkiksi tällaista koulureppua (oikea alareuna) olen katsellut. Näitä Kiplingin koulureppuja tosin myydään vain ulkomaisissa nettikaupoissa, eikä sovitus luonnollisesti ole mahdollista kuin vasta kotona. Lisäksi ei-suomenkielisiltä nettisivuilta tilatessa pitää aina olla vähän tarkempi sen suhteen, mitä tulee postikuluihin ja palautusmahdollisuuteen.
Olisi kuitenkin hyvä päästä oikeasti kokeilemaan reppua ennen ostoa, sillä sen yleensä heti tuntee, istuuko reppu selkään vai ei. Itse asiassa tilasin tässä vähän aikaa sitten yhden mustan Conversen perusrepun, joka näytti kuvissa kaikin puolin hyvältä ja asianmukaiselta, mutta kotona sovittaessa totesin sen kuitenkin olevan vähän liian suuri minulle, eikä se istunut selkään ihan kunnolla. Jouduin sitten palauttamaan repun, joten metsästys jatkukoot yhä..


Onko teillä luottoreppua, jota voisitte kumppania etsivälle suositella?

20 kommenttia:

  1. Pari vuotta sitten reppuni sanoi sopimuksen irti ja jouduin etsimään uutta. Itse toivoin uudelta lähinnä kestävyyttä ja mukavuutta. Ajauduimme ihan "oikeaan" laukkuliikkeeseen, josta mukaan lähti ulkonäöltään vähän tämän tyyppinen ( http://store.dakine.com/bags/backpacks/frankie-26l-backpack.html ) Dakinen reppu. En löytänyt tuolta täysin oman reppuni näköistä. :/

    Hintaa oli repullani muistaakseni 50-70 euroa, ehkä vähän turhan paljon makuuni, mutta on kyllä ollut koko rahan arvoinen! Reppu on jokapäiväisessä käytössä koulureppunani sekä mukana melkein minne menenkin. En mitenkään säästele reppuani kulutukselta, mutta vielä ei näy merkkiäkään kulumisesta. Kangas on tukevaa ja sopivan paksua, esimerkiksi pieni sade ei tule heti läpi. Leveät, pehmustetut olkaimet ovat todella hyvät, selkä ei rasitu. Aluksi olkainten hieman erikoinen muotoilu tuolta yläosasta tuntui vähän hassulta, mutta siihen tottui nopeasti. Suosittelen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon vinkistäsi! :) Vähän googlailin ja totesin Dakinella olevan tosi kivoja reppuja. Aluksi ajattelin, että mallit ovat lähinnä sellaisia urheilullisempia, mutta löytyyhän sieltä näköjään myös ns. kaupunkimaisempiakin malleja - ja ihania kuoseja! Ainakin kuvien perusteella näyttäisi siltä, että ergonomia-asiat ovat noissa repuissa ehdottomasti kohdallaan :)

      Poista
  2. Täältä löytyy kaksin kappalein perus Kånkeneita! Tykkään todella paljon. :-) Reppu on hyvä selässä, muotoilu on ajaton, materiaali kestävää ja reppu on yllättävän tilava. Suosittelen ehdottomasti ja nuo nahkayksityiskohdat näyttävät kyllä todella kivoilta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, nyt tuli siis suosittelut oikein kokemuksen rintaäänellä ;D Kånkenien muotoilussa ja väreissä on kyllä jotain sellaista silmää miellyttävää :) Ja niimpä, ne olisivat kyllä kuin piste i:n päällä jo muutenkin tyylikkäässä repussa :)

      Poista
  3. Mun vanha ja resunen Kånken on ollut aivan luotto kumppani! Jaksaa kantaa painavammatkin kantamukset ja on muuten oikea tilaihme neliskanttisen mallinsa ansiosta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin joo! :) Kånkenien ulkonäkö kyllä hämää :D Ne näyttävät jotenkin pieniltä, mutta kuten totesit (ja kuten olen kuullut monien muidenkin ihmettelevän) niihin sitten kuitenkin mahtuu yllättävän paljon. Tykkään kyllä kovasti siitä neliskanttisesta muodosta. En tiedä onko se juuri neliskanttisuus, joka sen tekee, mutta mielestäni Kånkenit käy ihan yllättävän monille. Olen nähnyt Kånkeneita tosi monilla eri pituisilla ja muutenkin erivartaloisilla ihmisillä, mutta ne aina vaan näyttävät jotenkin sopusuhtaiselta kantajansa selässä :)

      Poista
  4. Mä oon tykästynyt Fjällrävenin rucksack numero 21. Se kestää vettä, remmit on aitoa nahkaa ja kangas kestävää (G-1000). Mulla medium kokoiseen mahtuu koulutavarat hyvin ja kun olkahihnoissa on vahvikkeet repussa jaksaa kantaa monen kilon ruokaostoksetkin kotiin. Koska reppu leviää hyvin ylöspäin rinkan tyylisesti, mulla mahtuu tänne myös yökyläilytavarat mainiosti. Tämä malli ei ehkä ole niin nopea/helppokäyttöinen kuin Kånken lumisuojan ja remmien vuoksi. Vaikka rucksack on retkeilyyn tarkoitettu, on repun sisällä myös omataskunsa niin istuinsuojalle kuin läppärillekin :D.

    Ps. Otsikon jälkeen olin ihan varma, että puhut puolisosta kumppanina ja sitten kun näin reppukuvat meni hetki kunnes tajusin, mitä puhutaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä kivan näköinen malli, kiitos vinkistä! Niin joo, no ainakin reppusi varmaan suojaa sisältönsä sitten tosi hyvin :) Hih täytyy myöntää, että vähän pilke silmäkulmassa kirjoitin postauksen alun ;D

      Poista
  5. Mä liputan Marimekon buddy-repun puolesta! Mukava selässä, tyylikäs, kestävä, ajaton, mahtuu (yllättävän) paljon tavaraa, pitää vettä normaalilla sadesäällä, tarpeeksi taskuja mutta ei silti liikaa. Kallishan se on, kuten marimekko yleensäkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin joo, näitä olen muistakseni tainnutkin joskus googlailla :) Ovat kyllä oikein kivan näköisiä, tykkään tosi paljon Buddyjen muotoilusta. Kiitos vinkistä, olin ihan unohtanut Marimekon valikoiman tsekkaamisen. Kerran se hinta tietysti kirpaisee, mutta sitten kun sen suhteuttaa ikään kuin jakamalla kaikille käyttöpäiville, jotka reppu saa, niin ei se varmaan sitten enää tunnu ollenkaan niin suurelta :)

      Poista
  6. Kånkenia voin ainakin lämpimästi suositella omasta kokemuksesta! Itselläni ollut useamman vuoden valehtelematta jokapäiväisessä käytössä koulussa ja vapaa-ajalla. Monet reissut se on uskollisesti kestänyt, eikä ole miksikään mennyt! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin joo, eli on siis ollut hintansa väärti :) Vähän olen jo kyllä kieltämättä kallistunut tuohon Kånkeniin ;D Kiitos kommenttista! :)

      Poista
  7. Herschelin kaikilla repuilla on LIFETIME-takuu ja kaikkien mallien remmit eivät suinkaa ole keinonahkaa, vaan niitä löytyy myös kumisena sekä ihan aitona premium-nahkana :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin joo sellaisiakin siis löytyy :) Vaikka nyt päätyisin johonkin muuhun malliin repun suhteen, uskon, että Herschel kuitenkin jää sellaiseksi pieneksi tulevaisuuden haaveeksi mieleen. Niin kivannäköisiä ne ovat. Kiitos tarkentavasta kommenttista! :)

      Poista
  8. Heippa!
    Minulla on (kuten varmaan olet jo blogini kuvista huomannut) tummanruskea Kånken-reppu... Ihan ykkönen, rakastan klassista ja pelkistettyä tyyliä niin paljon! Käytän sitä niin koulussa kuin shoppailureissuilla, koska hartiani kipeytyvät laukun kanssa liian helposti...
    En kyllä itse ole osannut kaivata mitään pehmusteita! Itse pidän tuollaisista ohuista ja tyylikkäistä kantohihnoista. :-) Tosin makuasia se taitaa olla.
    Onnea kumppanin metsästykseen! ;-) xx

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommenttista Elsa! :) Se kyllä sopii tyyliisi tosi hyvin! Kånkenit ovatkin mielestäni tosi kivoja myös sen takia, että ne käyvät tosi moniin eri tyyleihin ja erilaisiin asukokonaisuuksiin. Niin joo, niillä pehmusteilla kuitenkin on hintaa parikymppiä, niin ensin kannattaa varmaan kokeilla ilman, ja sitten vasta tilata, jos tuntuu, että sellaisia tarvitsee. Haha, kiitos! Tosin nyt pitää paljastaa, että kumppani taitaa olla jo postissa tulossa.. ;) Ehkä tosin oletkin jo huomannut Snapchatissä :D

      Poista
  9. Tämäpä on ajankohtainen kirjoitus, itselläkin on laadukas ja ergonominen reppu harkinnassa. Minulta löytyy Kånken big reppu ja Marimekon Eppureppu. Tuo Marimekon reppu on ehkä enemmän toiminut käsilaukun sijaisena vapaa-ajalla, kun puhtaasti tiiliskivien raahaamiseen koulussa olen käyttänyt Kånkenia. Nyt kuitenkin uusi reppu on harkinnassa, koska en ole ollut aivan tyytyväinen Kånkeniin. Mielestäni Kånken ei ole se paras reppu selälle, itselleni tulee ainakin painavasta lastista selkäkipeäksi. Opiskelijana joudun myös raahaamaan repussa viikon ruokaostokset Lidlistä ja sillon varsinkin huomaa miten ikävästi maitopurkkien raahaus painaa selkää. Reppuhan ei ole kovinkaan tukevasta kankaasta valmistettu, ainakin selänpuolelta voisi olla paksumpaa materiaalia. Toinen ikävä asia minun Kånkenissa on se, että reppu värjää vaaleat vaateet. Eräs kiva beige parkatakki ja pari valkoista paitaa värjääntyi repun ollessa selässä. En tiedä onko minun reppuni poikkeus? Vai johtuuko repun tummanpunaisesta väristä. Ostin poikaystävälle joululahjaksi Stokkalta tämän repun turkoosina; https://www.sportamore.fi/tuote/51345-haglofs-corker-large-rodrod
    Aivan ihana selälle tämä reppu. Eri värejäkin on tarjolla monipuolisesti. Minulla kävi niin hauskasti lahja ostoksilla, että myyjä oli hinnoitellut tuotteen jostain syystä virheellisesti 25€ vaikka oikea hinta olisi ollut muistaakseni 79€. Nuo Herschelin reput on kyllä tyylikkään näköisiä. :)
    Toivottavasti löydät luotettavan kumppanin.

    -Minnamaaria

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommenttistasi ja kokemuksista! :) Niin joo, itsekin olen vähän ajatellut, että Kånken ei varmaan ole niitä ihan parhaita, kun on kyseessä todella painavat kantolastit, kuten isot kasat kirjoja tai juurikin kauppaostokset (tai parhaillaan ne molemmat). Sellaisia kantamuksia ajatellen minulla toisaalta on kirpputorilta löytämäni Kiplingin reppu, jossa on superpehmeät olkaimet. Se onkin arkirepuksi ehkä himpun liian suuri minulle. Siksi olen miettinyt vähän pienempää, ja kenties hieman kevyemmälle painolastille tarkoitettua reppua, sillä ainakin nyt pari vuotta eteenpäin tulevat olemaan sellaisia, ettei minulla ole kovin suuria kirjalasteja kannettavana :) Mutta harmi kyllä tuo värinlähtöilmiö, tosi inhottavaa! :/ Pitääpäs vähän googlettaa, löytyykö netistä keskusteluja aiheesta ja muita, joille olisi käynyt samoin. Nuo Haglöfsit ovat kyllä ihanan pirteän värisiä ja todella ergonomisen tuntuisia, mitä nyt olen siskoni reppua kokeillut selkään :) Haha, mikä tuuri sinulla kävikään hinnan suhteen! Oli varmasti mieluinen lahja paitsi saajalleen, myös ostajalleen hinnan puolesta :D

      Poista
  10. Miten olisi tämä Fjällrävenin uutuus? Näyttäisi olevan näppäränoloinen ja kantohihnatkin pehmustetut, toisin kuin perinteisessä Kånkenissa. Myös muoto on melko virtaviivainen. Omakohtaista kokemusta ei vielä ole, mutta itse kauan Kånkenia repuksi miettineenä ihastuin tähän. Mustana löytyy!

    http://www.fjallraven.fi/raven-20l

    -Nefer

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Tuo reppu ilmestyi markkinoille vain vähän sen jälkeen, kun olin laittanut Kånken No. 2 -repun tilaukseen :D Katsoin itsekin ihan samaa, että on kyllä todella hyvännäköinen reppu. No, toisaalta onhan Kånkenissa oma viehätyksensä ja ne ovat myös hieman pienempiä kooltaan, mikä riittää ja on ehkä sopivampi omaan käyttööni nähden. Mutta mikäli Kånken osoittautuu hyväksi, voisihan sitä joskus vaikka harkita tuonkin mallin hankkimista kaveriksi - ja vaikkapa jossain noista upeista väreistä. Repun valmistusmateriaalit, kierrätetty polyester ja luomupuuvilla, ovat kyllä iso plussa :)

      Poista