torstai 7. tammikuuta 2016

Minulla on polkkatukka!


Nyt sen vihdoin tein - leikkuutin polkkatukan! 
Polkka on aina ollut minulle sellainen mielen syövereissä hautunut haave, muttei koskaan yltänyt ihan käytännön toimiin saakka. Joululomalla, puolipitkiin hiuksiini kyllästyneenä päätin, että nyt kyllä kokeillaan..
Ja täytyy sanoa, että olen erittäin tyytyväinen lopputulokseen! Tukasta tuli parempi, kuin odotinkaan, ja tällainen pitkä polkka tuntui heti omalta.
Minulla on aina ollut pohjoismaisen hennot, ohuehkot hiukset. Hiukseni ovat syksyn aikana kuitenkin syystä tai toisesta salakavalasti vähän ohentuneet lisää, ja kuten kuvista näkyy, jakauksen kohdalla on aika paljon katkeillutta hiusta. Nyt hiuksista tuli paljon napakamman tuntuiset ja paksumman näköiset, mikä alunperin olikin yksi syy kokeilla tällaista pitkää polkkaa. Muutama vuosi sitten lyhensin reilusti jo pitkään kasvattaneita hiuksiani (kuva), mutta sekin oli vielä suhteellisen pitkä malli tähän verrattuna.

Näihin kuviin olen kääntänyt latvoja hieman lämpörullilla, mikä minulle äärimmäisen laiskalle hiustenlaittajalle on ihan ok kompromissi aina silloin tällöin. Lämpörullat on nimittäin nopeaa laittaa, varsinkin kun harjoittelee muutaman kerran, eivätkä ne ainakaan kuumuudellaan vahingoita hiusta. Lyhyttä tukkaa tuntuu sitä paitsi helpommalta muotoilla kuin pidempää, varmaan keveytensä vuoksi.

Tukka ylttää hyvin ponnarille, ja mikä parasta, ponnari on vihdoin sopivan lyhyt, ettei se tanssitunnilla piruetteja pyöriessä hakkaa naamalle tai nykytanssitunnilla koko ajan jää esimerkiksi käden alle lattialla pyöriskellessä. Koko syksyn olen juuri näiden ongelmien vuoksi heittänyt hiukset lähes joka tunti sotkuiselle nutturalle harakanpesä-kasalle päälaelle, minkä luulen aiheuttaneen oman osansa katkeilleista hiuksista. Nyt ei sotkunutturoita enää vähään aikaan!
Leikkasimme aluksi noin 10 cm, sitten harjattiin ja mietiskeltiin. Todettiin, että otetaan vielä toinen kierros - vähän lyhyemmäksi. Sitten peilailin ja tutkin taas hetken. Vielä kolmas kierros - vielä pikkuisen pois, takaa vähän reilummin. Ja siinä se sitten oli: juuri sopiva pituus.
Tietysti kun pituus on juuri sopiva, se kasvaa vähän liian pitkäksi aika lyhyessä ajassa. Onneksi meillä on kuitenkin itseoppinut kotiparturi mamma, joka itseasiassa leikkasi tämänkin polkan. Ei siis ylläpitokustannuksia (paitsi ehkä välilla vessan pesua, hapankaalin hakkaamista tai muuta pientä hommaa ;)

Otimme muutama päivä ennen hiusten leikkuuta kuvia, joita en julkaissut missään mutta joiden tajusin olevan oikein oivallisia ennen-kuvia. Tässä siis muutama vertailukelpoinen ennen-jälkeen -kuva hiuksistani.
Nyt tukka näyttää mielestäni huomattavasti paksummalta.
Olin lopen kyllästynyt helposti sähköistyviin latvoihin. Nyt sähköisyysongelma pieneni huomattavasti, sillä hiukset ovat tietyllä tapaa helpommin hallittavissa, kun ne ovat lyhyemmät.
Pidän tästä pituudesta niin paljon, että luulen pitäytyväni tässä mallissa pitkän tovin :D 

Mitäs te olette mieltä tästä uudesta mallista? :)

18 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos paljon! :) Olen kyllä hirmu tyytyväinen! :)

      Poista
  2. Todella hyvältä näyttää! :)

    VastaaPoista
  3. Tykkään, tykkään, tykkään! Mun mielestä sopii sulle aivan täydellisesti! Hiukset tosiaan näyttää paljon paksummilta, tuuheemmilta ja parempikuntosilta, mutta sen lisäks mun mielestä myös jotenkin tuo vähän sellaista jännää aikuisuutta sun ilmeeseen. Silleen oikein hyvällä tavalla siis :-) Mulla on itse asiassa myös viikon päästä kampaaja, jolloin mun nyt puoleen selkään olevat hiukset vedetään varmaan olkapäämittaiseksi permikseksi, jännittää vähän miltä lopputulos tulee näyttämään mutta oon kaivannut sellaista kunnon muutosta jo jonkin aikaa... :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka ja kiitos tosi paljon! :) Niin joo, ehkä minun kohdallani polkkatukan leikkuun lykkääminen tänne 18 vuoden ikään oli hyvä veto - se sopii täydellisesti tähän ikään, jolloin ollaan niin sanotusti ''aikuisuuden kynnyksellä'' ;D Voi että, sinä olet jännän äärellä! Eiköhän lopputuloksesta varmasti tule onnistunut. Permikset ovat kyllä tosi kivannäköisiä :)

      Poista
  4. Wou! Onpas ihanan pirteä polkka! <3 Toi sopii sulle hurjan hyvin, ja kuten edellinenkin kommentoija totesi, tuo sun lookiin tiettyä positiivista aikusmaisuutta ja kypsyyttä! :)

    VastaaPoista
  5. Heippa!
    Aivan upea malli, sopii sulle tajuttoman hyvin! Samoja ajatuksia itsellänikin oli, kun leikkasin keväällä long bob -mallin. Kampaaja sanoikin, että hiukset tuntuvat puolet paksummilta, kun ne leikkaa lyhemmiksi. :-D
    Nyt taas olen kasvattamassa hiuksia -ainakin toistaiseksi. Värjäykseen, jonka otin syksyllä, olen aivan todella tyytyväinen, en uskonutkaan, että tulen rakastamaan liukuvärjättyjä, tummempia hiuksia näin paljon! :-)

    Ps. Blogini on palannut huoltokatkolta..:-D Tekipä hyvää olla viikon verran poissa. :-)

    Ihanaa uutta vuotta, Lempi! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos jälleen tosi paljon Elsa! <3 No niimpä, se on kyllä ihan illuusiomaista, miten paljon paksummalta hiukset tuntuvatkaan, kun ne on leikattu :D Hiustesi väri on kyllä tosi onnistunut minunkin mielestäni. Kuinka usein sinun muuten tarvitsee käydä kampaajalla värjäämässä sitä, vai annatko sen kasvaa ihan luonnollisen värisenä juuresta? Vautsi mitä oletkaan blogissasi saanut aikaan, aivan upea uusi ulkoasu! :)

      Poista
  6. Sopii todella hyvin sinulle! :)

    VastaaPoista
  7. Tosi kivat hiukset, kuin sulle tehdyt! :)
    On se jännä kun pelkästään hiusten leikkaus uuteen malliin, tuo niin uutta ilmettä ihmiseen! :D Minäkin kyllä joskus vielä kokeilen polkkatukkaa, olis varmasti paljon paljon kevyempi, kun nyt minun sykerö nutturani (sinun harakanpesä-nuttura ;D) painaa aivan tajuttomasti. :`D Latvoja sitä tulee aina leikattua, mutta voisihan sitä vähän isomminkin leikkauttaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anna! Älä muuta sano, pienikin muutos hiuksissa voi muuttaa ja piristää koko yleisilmettä yllättävän paljon :) Sinulla on kyllä upeat hiukset pitkinäkin, mutta eihän siinä mitään menetä (paitsi muutaman vuoden kasvatusurakan;D) jos joskus rohkenee kokeilemaan. Onneksi hiukset ovat kuitenkin suht. nopeasti uusiutuva luonnonvara :D

      Poista
  8. Upea malli! Sopii sinulle täydellisesti, ihan vaan jo kuvien perusteella huomaa kuinka paljon paksummalta ja napakammalta hiuksesi nyt näyttävät. Malli saa sinut myös näyttämään ehkä hitusen vanhemmalta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos mukavasta kommenttistasi! :) Pieni vaihtelu silloin tällöin kyllä virkistää kummasti. Ja lyhennys tosiaan teki tukasta selkeästi napakamman oloisen :)

      Poista
  9. Uusi hiustyyli sopii sinulle ihan älyttömän hyvin! Näytät noissa ennen-kuvissa ihan erilaiselta, nätiltä niissäkin, mutta jälkeen-kuvissa olet paljon aikuisemman ja persoonallisemman näköinen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon, mukava kuulla! :) Olen päivä päivältä yhä vakuuttuneempi siitä, että tämä ehdottomasti on sitä mitä hiuksiltani haluan ;D Olen kyllä ollut oikein tyytyväinen tähän malliin :)

      Poista