maanantai 6. heinäkuuta 2015

Ihan paras kesäruoka


Mehevää, rapeaa, raikasta, rouskuvaa.. Tämän kesän suosikkiruokaani ovat ehdottomasti itse tehdyt kasvishampparit, jotka ovat samalla sekä kevyitä että täyttäviä, ja joissa voi hyödyntää kesän sesonkiraaka-aineita.

Nyt tiedätte, mitä tarkoitan..

Täytteeksi näihin hampurilaisiin tuli paistettuja tuoreananaspaloja sekä sipulirenkaita, linssipihvejä, kurkkua, tomaattia, suolakurkkua sekä feta- ja mozzarellajuustoa. Lisäksi hampurilaisen sisälle tuli aamupalajuustoviipaleita, salaatteja kasvimaalta, majoneesia sekä itse tehtyä yrttistä valkosipulikastiketta
Sämpylöinä hamppareihin käytimme Moilas-merkkisiä gluteenittomia aamupalasämpylöitä, joita löytyy kauppojen pakaste-altaista. Paistoimme sulatettuihin, kevyesti voideltuihin sämpylöihin vähän väriä pintaan miedolla lämmöllä grillissä.

Näihin herkullisiin linssipihveihin löydät ohjeen täältä. Koska kaupoista ei tällä hetkellä tahdo löytyä kotimaista porkkanaa, saatikaan luomuna, korvasimme reseptin porkkanaraasteen tomaattimurskalla. Lisäsimme taikinaan myös yhden kananmunan, jotta pihvit pysyisivät paremmin kasassa. Laitoimme sekaan myös edellispäivältä jääneen kvinoan.
Pihvit kannattaa valmistaa niin, että paistaa niitä aluksi uunissa noin 180 asteessa sen verran, että ne pysyvät kasassa, ja vasta sitten paistaa niihin ruskea pinta grillissä tai pannulla.

Kuuluvatko kotitekoiset hampparit teidän kesän lemppareihin? Entä onko teillä suositella jotain muuta ihanaa kesäruokaa? :)

10 kommenttia:

  1. Lidleistä ja Saleista löytyy kyllä kotimaista porkkanaa, Salesta olen ostanu jopa kotimaista luomuporkkanaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin joo, olisikohan sitten jo uutta satoa :) Pitääpäs poiketa siellä nyt lähiaikoina! Harmi ettei tässä ole Salea lähellä, sillä ainoat luomuporkkanat, joita olemme tämän kaupingin ruokakaupoista löytäneet, ovat olleet espanjalaisia. Eiköhän niitäkin kuitenkin pikkuhiljaa ala taas olla myös suomalaisena :)

      Poista
  2. Herkullisen näköistä! Minäkin olen monesti ostanut juuri nuita gluteenittomia sämpylöitä, ne on tosi hyviä! :)

    VastaaPoista
  3. Tein juuri kasvishamppareita, laitoin pihviksi halloumia grillistä eikä sekään ollut hullumpaa. Nyt tuli näistä kuvista kyllä niin nälkä etteivät ne parin päivän takaiset hampurilaiset paljon lämmitä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, olet oikeassa! :P Halloum on ihana lisä hampparehin, ja menee ihan pihvinä. Haha, voi ei :D Uutta hamppari-iltaa siis suunnitteille..

      Poista
  4. Nam superhyvän näköstä!
    http://wanderlust-saija.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  5. Heippa!
    Siis vihaan hamppareita yli kaiken kaikissa pikaruokaloissa ym.. Mutta näitä voisin kokeilla. Voisin ostaa haluamani sämpylät, tai jopa tehdä itse, ja täyttää millä ikinä haluan! Kiitos raikkaista ruokakuvista! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niimpä, ne eivät kyllä ole mitään verrattuna kotitekoisiin hamppareihin! :D Kokeile ihmeessä, suosittelen lämpimästi :P

      Poista