tiistai 23. kesäkuuta 2015

Parhaita juttuja


Mitä kaikkea olen touhuillut tässä viimeisten parin viikon aikana?

Olen ollut kavereiden kanssaYhtenä päivänä keräännyttiin pienellä tyttöporukalla, ''pienen'' herkkukasan kera tietenkin, katsomaan tämän kevään tanssinäytös dvd:tä. Toisinaan naurettiin vedet silmissä omille ''suorituksille'' ja katsottiin joku sama kahden sekunnin kohta varmaan viisi kertaa putkeen. Yksi suosikeista oli mun komea pyllähdys kesken esityksen yhdessä älyttömän liukkaassa kohdassa lavalla :D Oli kyllä ihan älyttömän kivaa nähdä taas kunnolla kavereita. Suunniteltiin jopa heinäkuulle reissu, jolloin lähdettäisiin tyttöporukalla Roosan luo Tampereelle. Terveisiä tytöille, eiköhän pikimmiten laiteta suunnitelma toteutukseen!

Olen leiponut, - ihan älyttömän paljon. Jos laskisi kaikki kakut, jotka olen tehnyt lomalla, riittäisivät kahden käden sormet ehkä ihan hätäseen. Esimerkiksi tämän päivän saldo oli juustokakku, rahkapullat ja raparperipiirakka. Tänään tosin vietin vielä enemmän aikaa keittiössä, kuin yleensä, siskoni Veeran kanssa.

Olen lukenut, - sekä tavallisia että koulukirjoja. Mielensäpahoittajat ovat kyllä tosi hyviä, suosittelen niitä ihan kaikille kesälukemiseksi! Myös pari romaania on hujahtanut, ja nyt luettavana on yksi novellikokoelma. Olen nyt hiljalleen aloittanut kemian yo-kirjoitusken luku-urakan, josta ajattelin kirjoittaa ihan oman postauksensa tässä piakkoin. 

Olen tanssinut. Olemme käyneet muutamia kertoja tanssimassa kavereiden kanssa, ja joitain kuviakin on tullut otettua (myös niitä muuten tulossa). Ellin kanssa teemme pientä koreografiaa heinäkuun Piteån kurssia varten. Siellä oltiin kiinnostuneita meidän harrastuksista, joten ajateltiin että voitaisiin tehdä pieni tanssi esitettäväksi. Myös Kuopio tanssii ja soi -tapahtumasta, jossa esiinnyimme, ja kivasta viikonloppureissustamme muutenkin, tulossa pieni postaus.

Muun muassa kaikkea tätä on kuulunut tähän ensimmäiseen lomakuukauteen. Tässä vielä vähän juhannusaattoillan tunnelmia kuvien kera.
Juhannusaattona lähdimme Ilonan kanssa käymään rannassa kävelyllä ja pienellä eväsretkellä.
Mun tennarit näyttää vähän surullisilta Ilonan uusien ihanien kenkien vieressä, haha :D
Omatekoista jäätelöä evääksi. Ilonan ehdoton lemppari mun tekemistä jäätelöistä on tämä banaani-kookos-suklaajätski. Ja huomatkaa tarkkaan harkittu yksityiskohta: lusikoiden koot. Itse syön lähes kaiken teelusikalla, Ilona valitsee jäätelön syöntiin ison lusikan - ja varmaan etenkin tämän jäätelön.. Jää nähtäväksi, kehitänkö vielä maun, joka voittaa tämän Ilonan tiukassa makuhaarukassa ;)

Olen muuten kesän ajan tehnyt paljon jätskiä ja voisin julkaista tänne bloginkin puolelle muutamia omiksi lemppareiksi ja vakkareiksi nousseita reseptejä. Olen kehitellyt jäätelökoneella valmistettavia jäätelöreseptejä, jotka ovat mahdollisimman yksinkertaisia, mutta kuitenkin hyviä, ja joissa on käytetty puhtaita, edullisia raaka-aineita sekä vain vähän sokeria.  
Ilona 
Muut juhannuseväät: Mummolan omenoista tuorepuristettua omenamehua, kuivattuja omenasiivuja, muutama keksi ja karkki sekä mansikoita.
Illalla innostuttiin vielä kuvaamaan rannassa ei-niin-tosissaan otettuja tanssivideoita, joille sitten nauroimme vedet silmissä heti kuvaamisen jälkeen. Tosi järkevää.. :D
Kokonaisuudessaan vietin oikein kivan juhannuksen, johon kuului myös perheen kanssa olemista, saunomista mummolassa ja hyvää ruokaa. Kun ei ole liikaa suunnitelmia, on yleensä jopa mukavampaa ja turha stressi ja liiat odotukset eivät pääse ottamaan yliotetta.

ps. Ilonan ja mun kesäisistä tansseista puheenollen.. Mun on jossain vaiheessa ehkä pakko julkaista teille yksi video, joka tuli taltioitua aivan suunnittelemattomasti ja vahingossa kaksi kesää sitten rannassa, kaatosateessa. Se on vaan lymynnyt koneen syövereissä nyt pari vuotta, mutta joka kerta, kun avaan sen, nauran katketakseni ja mietin pitäisikö se jakaa tännekin. Ehkä teen sen nyt joku päivä, saa nähdä :D

pps. Vastaan huomenna kaikkiin edellispostaukseen tulleisiin kommentteihinne!

6 kommenttia:

  1. Kiva postaus!
    Ihania pikkuisia linnunpoikasia tuossa yhdessä kuvassa, ihastuin oitis! <3 :D
    Ja olisi kyllä hauska nähdä tuo tanssimisvideo kaatosateessa! Sitä odotellessa. :)
    Hauskaa kesän jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama täällä, oli sitten ihan pakko ottaa muutama kuva lähempää <3 Emolokki kuitenkin huomasi meidät, ja tuli niin äkäiseksi, että päätimme vaan luikkia äkkiä pois :D Ja kiitos samoin! :)

      Poista
  2. hiii kivat letit ilonalla! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niimpä, käyvät Ilonalle tosi hyvin :) Letit ovat ystävämme Jessican käsialaa. Hän on tosi hyvä laittamaan kaikenlaisia lettikampauksia, ja varsinkin tanssin kevätnäytöksissä hänellä on aina pitkä jono päitä odottamassa kampausta ;D

      Poista
  3. Ehdottomasti tanssivideota tulemaan! :'D Ja jäätelöohjeita olisi kiva saada myös - meidän jäätelökone kun taitaa pölyttyä jossain kaapin perällä. Monta kertaa olen miettinyt, että nyt kaivan sen esiin mutta aina se kaatuu siihen kun pitäisi keksiä mitä oikein tekisi. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitääpäs varmaan rohkaistua ja etsiä se tuolta kansioiden kätköistä :D Kaivelepa jäätelökone esille, se on ainakin täällä meillä keittiön ykkösjuttuja niin kesällä kuin talvellakin :P Ja minä laitan nyt piakkoin postauksia suosikkiresepteistäni!

      Poista