maanantai 31. maaliskuuta 2014

Tavallista, parasta arkea


Heips! Näin tehokkaan maanantaipäivän päätteeksi päätin tulla kertomaan teille vähän kuulumisia pienten, arjestani (tai no tarkalleen ottaen instagramistani) napattujen pienten palojen kera :)
1. Reilu viikko sitten Anette ei enää kestänyt Paavon hieman turjakemaista ulkomuotoa, ja päätti viedä sen pesulle. Tämä kevät, tai no oikeastaan koko talvi, on ollut sellaista kurakeliä, ettei edes kurapuku ole pelastanut Paven turkkia. Anette hoiti varsinaisen pesutehtävän, ja yhdessä trimmasimme Paavolle vähän kevennetyn kevätlookin.
2. Viime viikonloppuna Anette kokeili ensimmäistä kertaa tehdä susheja. Niistä tuli tosi hyviä, ihan yllättävän tasaisiakin ensikertalaisen tekemiksi. Teimme sushien kanssa soijakastikkeen, joka oli ihan täydellinen lisuke!
3. Ilona ja minä ihanan aurinkoisena viime lauantaina.
4. Toissaviikonlopun yöllinen päähänpisto :D
5. Biologiaa.. Olen jo aloitellut koealueen kertaamista, mutta vähän kyllä kieltämättä pelottaa, ettei aika riitä, sillä koe on jo ensi viikolla. Biologia on aina kiinnostanut minua, niin harmittaa vähän jos en ehdikään lukea kappaleita ajatuksella ja valmistautua kokeeseen tarpeeksi.
6. Lähestulkoon tältä näyttää joka-aamuinen, lemppariaamiaiseni: rahkaa ja maustamatonta jogurttia sekaisin, marjoja (mustikoita ja vadelmia pakkasesta) sekä päällä raakakaakaonibsejä ja hampunsiemeniä.
7. Viime viikonloppuna olimme tanssimassa Moves-tapahtumassa. Oli tosi mukava ja motivoiva viikonloppu :)
8. Minä ja Jessica ''reippaina'' hyppytunneilla :D
9. Baletissa kevätnäytösasujen testailua.. 

lauantai 29. maaliskuuta 2014

Valokuva-albumeja..


.. niitä vähän kansistaan rapistuneita,
.. täynnä pieniä muistoja ja paloja lapsuudesta. Ajalta, jolloin kuvista ei vielä voitu valita parhaimpia..
.. ja ehkä parempi niin. 
Kuvien aitous ja tunnelma ovat ovat jotain aivan ainutlaatuista. Jotain, joka saa syventymään kuvien pariin aina yhä uudelleen ja uudelleen..
idkuva
Kuka minä olen?
Olen Lempi,
 .. elämäniloinen,  
 .. tunnollinen, mutta aina osannut myös ottaa rennosti,

.. se pyöreäposkisin,
 .. ikuinen järjestelijä,
 ..paremmat kuin hyvät unenlahjat omistava,

.. avarakatseinen,
.. kärsivällinen,

.. jatkuvasti omia visioitani luova ja toteuttava,
 .. innokas uusien asioiden oppija,

.. Sisko,
.. pohdiskelija.

Muun muassa sitä kaikkea olen ollut, ja olen yhä edelleen. 
Sama Lempi, samassa kodissa..
 Pohdiskelemassa samassa keittiössä, saman pöydän äärellä..

..vain vuodet ovat vaihtuneet, aika kulunut eteenpäin.

torstai 27. maaliskuuta 2014

Kevätonnellisuus


Moikka taas! :)  Kuluneet pari viikkoa ovat olleet tosi ihania. Se on vaan niin sanoinkuvaamattoman mahtavaa, kun tulee kevät. Vaikka se samalla tavalla tuleekin joka vuosi, vaikka sen kyllä joka kerta tietää tulevan, on silti vaan niin kiva huomata miten päivät alkavat pidentyä ja aurinko paistaa. Tuntuu, että olen saanut tosi paljon energiaa pitkään valoisista päivistä, ja olen ollut paljon paremmalla tuulellakin. Olen inspiroitunut vaatejutuista ja erilaisten asukokonaisuuksien miettimisestä, ja minulla on taas vaikka millä mitalla käsityöideoita, sekä postausideoita. Olen myös motivoitunut tanssimisesta ja tanssitunneista taas yhä enemmän. Menemme tänä viikonloppuna esiintymään sellaiseen Nuori kulttuuri -kilpailuun muutamilla koreografioilla. Itse olen niistä kahdessa, yhdessä jazzissa ja nykytanssissa. Jännittää vähän.. :)
Kokeilimme muuten tällä viikolla ensimmäistä kertaa tehdä koko balettitunnin kärkitossuilla. Yleensä teemme tunnin loppuosasta 30-45min. Ei se ollutkaan niin ''kamalaa'' kuin ajattelin! Tankosarjoja oli tosi kivaa tehdä kärkitossuilla, toivottavasti teemme pian taas uudelleen.

Arki on rullaillut ihan normaaliin tapaan: Tanssitunteja, kavereita ja koulujuttuja. Minulla on tässä jaksossa fysiikkaa, biologiaa, matikkaa ja äikkää, joissa kyllä riittääkin tekemistä :D Sattui vielä niin, että minulla on ensi viikon perjantaina alkavalla koeviikolla ensimmäinen koe, ja seuraavat maanantaina, tiistaina ja keskiviikkona. Kokeet ovat vähän ryppäässä, mikä on toisaalta harmi, sillä kun ei ole koetta, ei ole koulua. Siksi kokeiden välissä olevat tyhjät päivät on aina hyvä hyödyntää lukemiseen. Nyt niitä ei ole, mutta toisaalta, saan ainakin aika pitkän viikonlopun.

Tänä aamuna menin vasta yhteentoista kouluun. Heräsin kuitenkin jo vähän ennen kahdeksaa. Söin ihanan aamupalan, ja päätin lähteä pienelle aamulenkille Paavon kanssa. Sitten kävin suihkussa, puin ylleni ja meikkasin (eli laitoin mineraalipuuteria kasvoihin, olen koko kevään ollut lähes joka päivä ilman muuta meikkiä.. :D) Ehdimmepä vielä napata muutaman asukuvankin, joten tässä teille pari:
Nike air max kengät , Stadium -70%
Fishbone-farkut , kirppis
Paita , kirppis
Marimekko olkalaukku , kirppis
Niittirannekorut tilasin netistä
Nämä Air Max -kengät ovat olleet käytössäni nyt muutaman kerran, ja ei voin muuta sanoa kuin että ne ovat tosi hyvät! Vaikka kyseiset kengät ovat enemmän sellaiset vapaa-ajan kengät, ne tuntuvat ihan kuin lenkkikengiltä, ne tukevat jalkaa niin hyvin ja tuntuvat hyvältä kävellessä. Ja saapa niistä muutaman sentin pituuttakin, hih. Ja mikä parasta, ne ovat kivonnäköiset kaikkine yksityiskohtineen.

Nyt ryhdyn viimeistelemään tuolla luonnoksissa olevan, lapsuuskuva-postauksen valmiiksi (postaan sen teille piakkoin), ja lähden tekemään kaikki huomisen läksyt.
Oikein ihanaa viikonloppua kaikille, nauttikaahan keväästä ja auringosta

lauantai 15. maaliskuuta 2014

Valokuvat sisustuksessa


Valokuvat ovat tosi helppo ja halpa tapa saada sisustukseen jotain omannäköistä ja piristävää. Niistä voi keksiä vaikka mitä! Itse päätin tänään toteuttaa jo jonkin aikaa mielessäni olleen sisustusvision huoneeseeni, nimittäin valokuvakollaasin seinälleni. Tämä minunnäköiseni, pirteän värikäs kuvakollaasi saa hyvälle mielelle jokaisella katselukerralla. Olen aina rakastanut valokuvia, ne ovat minulle jollain tapaa todella tärkeitä. On aina yhtä ihanaa uppoutua tutkimaan lapsuuden valokuva-albumeita ja muita vanhoja valokuvia. Tälle seinälle olen valinnut kuvia aina vuodelta 1997 vuoteen 2014 saakka. 

Tämä seinä kertoo minusta ja elämästäni enemmän kuin ne kuuluisat tuhat sanaa.. 
 Tänään selaillessani vanhoja valokuva-albumeita tuli muuten mieleen, että voisin tehdä tänne blogiin sellaisen postauksen joistain lapsuuskuvistani, jos sellainen kiinnostaisi siis :)
Harmaan hyllykön päällä minulla on tällinen magneetti-muistitaulu, jota varten olen teettänyt muutamia mustavalkoisia kuvia. Omista kuvista saa koneella muokkaamalla helposti sisustukseen sopivia. Voit esimerkiksi tehdä kuvista mustavalkoisia, seepiasävyisiä tai vaikkapa utuisen pehmennettyjä..

Vinkkejä oman valokuvakollaasin tekoon:

• Teetä kuvat. Kuvien teettäminen ei ole kallista. Esimerkiksi Ifolorilla digikuvat maksavat noin 10snt/kpl. Kannattaa teettää kerralla mahdollisimman paljon (ei siis montaa kertaa muutaman kuvan satsia) sillä niin säästäät postikuluissa. Koneella olevista kuvista niitä parhaita ja tärkeimpiä kuvia kannattaa mielestäni aina välillä teettää valokuviksi, sillä tietotekniikasta ja sen luotettavuudesta ei voi koskaan olla ihan varma. Ja sitä paitsi vanhoja kuvia on ihanaa katsella useiden vuosien tai jopa vuosikymmenien päästä.

• Suunnittele kollaasi. Minkä muotoisen haluat kollaasista: suorakulmion, neliön, ympyrän? Myös kuvista tehdyt taulut ovat näyttäviä. Anna mielikuvituksen lentää, ja toteuta rohkeasti ideasi!

• Itse kiinnitin kuvat seinään pienillä sinitarran paloilla, mutta kannattaa muistaa, että ne jättävät rasvalänttejä tapettiin ja valokuviin. Meillä on kaikki kuvat kovalevyllä joka tapauksessa, niin pystyin laittamaan kuviin sinitarraa ihan huoletta. Jos kuitenkin käytät sellaisia kuvia, joista sinulla on vain se yksi ja ainut versio, kannattaa miettiä huolella miten kiinnität sen niin, että se kärsisi mahdollisimman vähän.

Riippuu tietenkin, millä tavoin haluat kuvat asetella, mutta minua helpotti tässä hommassa tosi paljon se, että olin koneella rajannut kaikki teetettävät kuvat samanmuotoisiksi.

• Jos et halua tehdä nimeomaan kollaasia, tai seinälläsi ei ole tilaa sellaiselle, (mutta kuitenkin haluat käyttää kuviasi jotenkin) kannattaa surffailla netissä! Sieltä löytyy ihan valtava määrä vinkkejä ja ihan loistavia ideoita omien kuvien käyttöön sisustuksessa.

Mitäs te piditte valokuvaseinästä? :)

sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Omaan huoneeseen


Heips! Ihana viikonloppu on jo melkein takanapäin. Senja tuli meille perjantaina, ja lähti äsken. Oli tosi kivaa nähdä häntä pitkästä aikaa. Tämän sunnuntain suunnitelmiin kuuluu vielä läksyjen tekoa ja saatan illalla käydä lenkilläkin. Pää vaan tuntuu jotenkin aivan tyhjältä :D Minulla oli viimeksi matikkaa joskus reilusti ennen joulua, joten tuntuu että sellaiseen ''matikka-ajatteluun'' on jotenkin tosi vaikeaa päästä kiinni. Minulla on kestänyt tosi kauan ihan perustehtävienkin tekemisessä. No, eiköhän se siitä pikkuhiljaa ala löytyä :)

Sain viime viikolla valmiiksi siepparin, jota aloitin tekemään jonkin aikaa sitten. Tämä sieppari pääsi huoneeni seinälle. Tältä se näyttää omalla paikallaan:
Siellä se on, viime syksynä saamani Mona Lisa -taulun vierellä, napaten hyviä unia ja unelmia, karkottaen painajaisia..
Tämä oli ensimmäinen tekemäni isompikokoinen unisieppari, ja ensimmäinen, jonka tein itselleni.
Löytyykö teiltä sieppareita omasta huoneesta? :)

tiistai 4. maaliskuuta 2014

Kuulumisia puhelimesta


Hellou! Ajattelin tulla kertomaan teille vähän tämän, ja viime viikon tekemisistä näin puhelimeni kätköistä kaiveltujen kuvien kera..
1. Lukemista ennen koeviikkoa. Nyt siis alkoi taas uusi jakso. Tiedän jo nyt, että tässä jaksossa tulee olemaan aika paljon tekemistä, koska kaikki aineet ovat sellaisia, jotka ovat minulle tosi tärkeitä ja joista pidän. Minulla on tosi paljon hyppytunteja, mutta olen päättänyt että silloin opiskelen tunneilla käytyjä asioita ja teen kaikki läksyt. Se on tosi hyvä, sillä nyt illalla ei tarvitse enää alkaa väsyneenä tehdä läksyjä. Korkeintaan luen vähän ennen nukkumaan menoa.
2. Yksi kuva viikonlopulta..
3. Viikonloppuna sisutelin huonettani. Tosin vielä pari sisustusjuttua on vähän kesken. Sitten kun ne valmistuvat, teen teille päivitetyn huonepostauksen.
4. Sinin kanssa menossa Jyväskylään kirppiskierrokselle lomaviikolla.
5. Muutamia siepparikaulakoruja, joita olen kokeillut tehdä sellaisista verhontankorenkaista (mitä ne nyt ovat nimeltään..?)
6. Linnean ja Paavon kanssa lenkillä sunnuntaina. Oli niin ihanan kirkas, keväinen keli
7. Vähän vaiheessa oleva, huoneeseeni tuleva sieppari Tosin nyt olen jo tehnyt sen valmiiksi. Olen vähän yllättynytkin, miten hyvin se onnistui kuitenkin ensimmäiseksi tekemäkseni isoksi sieppariksi. Teen siitä postauksen vaikka huomenna tai ylihuomenna, kun se on laitettu seinälle, ja saan otettua siitä kuvat päivänvalossa!
8. Ihana feta-punajuuripiirakka, jonka tein viime viikonloppuna. Pohjan resepti on ihan älyttömän hyvä -rapea, maukas ja gluteeniton! Jos kiinnostuit, käy tsekkaamassa se täältä
Äitini teki piiraan reseptissään irtopohjavuokaan, mutta sen voi tietenkin tehdä myös tavalliseen piirasvuokaan, ja oikeastaan kannattaakin. (Mammalta terveisiä, että tavanomainen piirakkavuokaan piiras on helpompaa tehdä, sillä reuna lähtee helposti valumaan irtopohjavuoassa.)
9. Tanssiin lähdössä. Ihanaa taas päästä tanssitunneille loman jälkeen. Tosin jalkani tuntuvat olevan jopa pahemmin jumissa nyt, kuin ennen lomaa :D Eivätköhän ne ala pikkuhiljaa siitä taas tottua tähän arjen menoon.

Oikein mukavaa viikon alkua kaikille! :)

sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Farkunsinistä


Moikka taas! Ja niin se loma taas hurahti, voi itku. Vaikka viime postauksessa totesin, ettei koulun aloittaminen loman jälkeen yhtään ahdista, niin tuota.. Pakko taas todeta tämä sama: Aina kun pääsee kunnolla loman makuun, se loppuu. Niin siinä aina käy :D
Lomani on kuitenkin ollut tosi rentouttava. Olen tehnyt käsitöitä, pääasiassa unisieppareita. Tänään sain vihdoin valmiiksi ensimmäisen ison unisiepparin, joka tulee huoneeseeni. Siinä oli kyllä aikamoinen homma. Viime yö hurahti kellarissa sen kanssa. Paavo säikähti hirveästi aamuyöllä neljän aikaan, kun joku kellarihöperö hiipi hiljaa ylös kellarista..
Olen katsonut telkkaria lomalla jotenkin tosi paljon. Arkisin en katso tv:tä lähes lainkaan, mutta lomilla sitten senkin edestä. Joskus vaan tarvitsee sellaista aikaa, jolloin ei tarvitse miettiä yhtikäs mitään. Sellaisten aivojenkäyttövapaiden lomien ja viikonloppujen jälkeen on aina ihan mukava taas saada kiinni arkirutiineista.
Kuluneen viikon aikana olen myös sisustellut huonettani muun muassa tekemällä sinne pari kivaa juttua itse. Esittelen ne, ja uutta ilmettä saaneen huoneeni teillekin pian.

Tässä yksi keväinen (Lempin kielellä: ei villapaitaa, villasukkia tai toppahousuja) asu viime viikolta. 
Nike Air Max -kengät , Stadium
Dr denim farkut , kirppis
Only paita , kirppis (viime viikon löytö!)
Koru , kirppis
Nämä pitkään haaveissani olleet kengät löytyivät Stadiumista hyvällä alennuksella viime syksynä.
Ihanaa nähdä aurinkoa taas pitkästä aikaa! On niin mahtavaa, kun päivät alkavat pidentyä ja kirkastua hirmuista vauhtia. Kevät kyllä jakaa lempivuodenaikani kärkisijaa kesän kanssa ;D