perjantai 2. toukokuuta 2014

Herkkuja notkuva pöytä ja kilpailuvinkki


Hei taas! :) Vapun vietimme rauhallisesti kotona yhdessä ollen ja rentoutuen. Vappuaattona teimme pienen kevätbrunssin terassillemme. Aloitimme mamman kanssa jo aamulla laittamaan ruokia, ja voi sitä ilon (lue: ruuan) määrää kun saimme kaiken valmiiksi! Heh, oli ihana istua porukalla terassilla syöden itse leivottuja herkkuja, aamupäivän auringon paistaessa suoraan pöytään. Tässä hieman kuvia pienestä vappubrunssistamme:
Olemme mamman kanssa kärsivällisesti tehneet jo muutaman koeversion ihan omasta munkkireseptistä, jonka taikina on gluteeniton, sokeriton, rasvaton ja valmistettu maitorahkapohjaan. Munkkiresepti kaipaa vielä pientä kehittelyä paistettujen munkkien ulkonäön suhteen, mutta maku on ihan loistava! Kun saamme reseptin hiottua, voin laittaa sen tänne teillekin, mikäli kiinnostusta kevyille, gluteenittomille pikamunkeille löytyy :)
Mamma leipoi ihanan gluteenittoman soodaleivän, jonka sisälle hän laittoi aurinkokuivattua tomaattia, oliiveja ja fetajuustoa. Hän julkaisee siitä ohjeen tänään illemmalla blogissaan.
Tein gluteenittomat suklaamuffinit, taas jälleen aivan omia määriä käyttäen ;D Tämäkin kaipaa vielä pientä kehittelyä rakenteen parantamiseksi..
Olen ihan heikkona juustoihin, on niin ihanaa maistella erilaisia juustoja! :D
Gluteeniton makaronisalaatti sisälsi tattarimakaroneja, herne-maissi-paprika-sekoituksen, purjoa, fetajuustoa, suolakurkkua, majoneesia sekä mustapippuria mausteeksi.
Gluteenittomia ja hiivattomia rieskoja. Mamma on oikea rieskamestari. Mamman tekemiä, erilaisia rieskaohjeita löydät muun muassa täältä, (spelt-kurpitsarieskat) täältä (gluteenittomat ryynirieskat), ja täältä (gluteenittomat ryynirieskat ilman psylliumia) Kokeile oman maun mukaan! Maistuisivatko sinulle rouskuvat ryynirieskat vai kenties kurpitsasoserieskat?
Ja siis vielä pieni kilpailuvinkki liittyen tähän mukavaan kevätbrunssiin:
Pauligilla on 18.5 saakka käynnissä kiva kilpailu, johon voit helposti osallistua Instagramissa tai Twitterissä lisäämällä kuvan tai videon omasta brunssihetkestäsi, tunnisteilla #cupsolobrunssi ja @PauligFi. 
(Täältä voit lukea tarkemmat ohjeet kilpailusta, mikäli kiinnostuit.)

Kilpailuun kannattaa ehdottomasti osallistua, sillä palkintona arvotaan toukokuussa markkinoille tuleva uusi Cupsolo Lattensia -laite (arvo 299 €) sekä valmiiksi katettu brunssi kotiin itselle ja ystäville :)

6 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Joo mamma on siis äitini :) En ole koskaan vaan osannut sanoa ''äiti'' ;D

      Poista
  2. Mitä noi viimeisen kuvan tummanlilat jutut on? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oisko luumuja?:)

      Poista
    2. Ne ovat taateleita! :) Taatelit ovat ihan älyttömän hyviä, kannattaa maistaa jos et ole ennen syönyt. Ne ovat kivoja naposteltavia ihan sellaisenaan ja toisaalta ne ovat myös todella monikäyttöisiä leivonnassa.
      Jos meinaat ostaa taateleita niin suosittelen ehdottomasti sellaisia hedelmäosastolta löytyviä, kylmässä säilytettäviä sellaisien kuivatavarana pusseihin pakattujen sijaan. Ne joista on jo poistettu kivet valmiiksi ovat jotenkin kuivakoita mielestäni..

      Poista