maanantai 14. huhtikuuta 2014

Makeannälkään


Moikka! :) Nyt rentouttavan viikonlopun, (joka oikeastaan alkoi jo keskiviikkona) jälkeen on aika hypätä takaisin arkeen. Viime viikon kokeet tuntuivat menevän oikeastaan ihan hyvin, ja loppuviikon tein käsitöitä, leivoin, laitoin ruokaa, olin mummolassa ja sunnuntaina kävimme vähän harjoittelemassa ja tutustumassa Roosan tämänkeväiseen tanssin päättötyöhön. 
Eilen Aneten kanssa päätimme herkutella, ja toteutimme molempien jo pitkään mielessä olleen vision herkkupirtelöistä. Tässä vähän sateisen sunnuntaipäivän värikkäitä aikaansaannoksia: 
 Suklaa-mantelipirtelö
 Mustikka-vadelmapirtelö
 Banaani-mangopirtelö
Käytimme kaikkien pirtelöiden pohjana maitorahkaa ja maustamatonta jogurttia (sellaista vähän juoksevampaa.) Sitten vain lisäilimme kuhunkin makuun sopivia ainesosia. En mitannut tarkkoja määriä, sillä maistelimme aina välillä ja lisäilimme vähän sen mukaan. Pirtelö on kuitenkin tosi paljon makuasia ;D

Suklaa-mantelipirtelöön tuli maitorahkaa, jogurttia, yksi banaani, reilusti mantelilastuja, tummaa kaakaojauhetta ja vähän myös vaaleaa kaakaojuomajauhetta tuomaan vähän makeutta.
Marjaisaan mustikka-vadelmapirtelöön tuli maitorahkan ja jogurtin lisäksi tietenkin mustikkaa ja vadelmaa. Laitoimme myös ripauksen intiaanisokeria
Banaani-mangopirtelöön käytimme jogurttia, maitorahkaa, 3 mangopilttiä ja 3 banaania. Laitoimme myös vähän kookosrouheita ja siirappia, joka toi vähän sellaista syvyyttä ja korosti pirtelön muita makuja.
Ja koska on kyse Aneten ja Lempin keittiöpuuhista, yksi ei riitä ;) Teimme kutakin pirtelöä yhden satsin, jonka sitten kaadoimme laseihin jääkaappiin. Näistä sitten riitti aamupalaksikin tälle aamulle.

Minulla on tänään kympin aamu. Nyt pitääkin pikkuhiljaa alkaa tehdä lähtöä kouluun. Vähän hirvittää tuo kaatosade :D Sateenvarjo matkaan ja kumpparit jalkaan niin enköhän minä kuitenkin perille pääse.
Oikein mukavaa maanantaita!

4 kommenttia:

  1. Mielenkiinnosta kysyn että mitä yleensä syöt aamupalaksi kun ruokavaliosi on gluteeniton? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Syön lähes joka aamu saman aamupalan: Rahkaa ja maustamatonta jogurttia sekaisin ja marjoja (mustikoita, vadelmia ja lakkoja pakastimesta.) Annoksen päälle ripottelen kaakaonibsejä, öljyhampunsiemeniä, kookosrouhetta yms, milloin mitäkin pientä rouskuteltavaa. Tämä aamupala on niin helppo ja nopea, mutta kuitenkin tarpeeksi täyttävä, että se on ihan ehdoton ykkönen :)
      Kun on sellaisia aamuja, jolloin on enemmän aikaa, teen usein helmipuuroa, kaurapuuroa tai tattaripuuroa, jonka päälle myös yleensä laitan marjoja.

      Poista
  2. Noi näyttää ihan älyttömän hyviltä, varsinkin toi suklaa-mantelipirtelö! <3 Pitääkin testata heti nyt pääsiäislomalla. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Katri! En ollutkaan koskaan aiemmin laittanut mantelilastuja pirtelöön. Tämän kokeilun perusteella pitää kuitenkin todeta, että ne sopivat sinne älyttömän hyvin! Manteli tuo pirtelöön ihanaa makua ja sellaista pähkinäistä täyteläisyyttä :)

      Poista