lauantai 30. marraskuuta 2013

Lauantaiherkuttelua


Hellouu! :) Tänä viikonloppuna on taas vihdoin aikaa vähän hengähtää, sitten alkaa se kuuluisa ''ennen-joululomaa-koitos'', johon kuuluu mm. ensi viikon tanssiesitykset, kaikki sen harjoitukset ja heti niiden jälkeen alkaakin 3. jakson koeviikko :D
Tämä viikko on kulunut ihan perinteiseen, mukavaan tapaan. Meillä oli englannin tunnilla suullinen esitelmä luokan edessä ja tiistaina oli pieni kuuntelukoe. Fysiikassa mennään kovaa vauhtia eteenpäin, olenkin panostanut siihen aika paljon. Lisäksi minulla on historiaa ja musiikkia tässä jaksossa.
Koulujuttujen lisäksi olen keksinyt, millä tavoin aion sisustaa huonettani lähiaikoina, ideoinut ja toteuttanut muutamia käsitöitä ja ollut ystävien kanssa. Ja käynyt tietenkin tanssiharkoissa. Pitäisi muistaa elää hetkessä, mutta valehtelisin jos väittäisin, etten odota joululomaa ihan älyttömän paljon! Näen Senjaa pitkästä aikaa, aion harjoitella pianonsoittoa ja teen teille postauksia! Minulla on monta juttua ikään kuin puolivalmiina. Blogiin on tulossa mm. uusi huonepostaus, resepti piparkakku-marianne -juustokakkuun ja meheviin pikapulliin sekä muutamia käsityöideoita. Ajattelin myös tehdä kuvalliset ohjeet oman unisiepparin tekoon.

Tänä viikonloppuna ajattelin tehdä suklaalla kuorrutettuja vaahtokarkkeja sekä kokeilla ideaani suklaa-kookos -kuorrutteisista banaaneista. Tällaista oikein makeaa, pitkästä aikaa :D Tältä tuotokseni näyttivät:
Herkku minun mieleeni: lempiraaka-aineitani, banaania ja kookosta samassa paketissa!

Ihanat kookos-banaanipalat:
1. Sulata suklaa vesihauteessa. (Itse käytin perinteistä Fazerin sinistä, mutta ensi kerralla aion ehdottomasti kokeilla tummalla suklaalla, sillä banaani ja kookos ovat jo sellaisenaan niin makeita.)
2. Pilko banaanit paloiksi.
3. Tökkää banaani haarukkaan (itse käytin sellaista kaksipiikkistä), ja valuta lusikalla suklaakuorrute banaanille. Pohjaa ei tarvitse kuorruttaa suklaalla.
4. Pyörittele haarukassa oleva banaanipala kauttaaltaan kookosrouheissa.
5. Aseta palat leivinpaperille kuorruttamaton pohja alaspäin, ja laita jääkaappiin tai vie ulos jähmettymään.
6. Tarjoile makeat, ihanasti suussa rapsahtavat suklaakuorrutteiset banaanipalat!

Herkulliset suklaakuorrutetut vaahtokarkit.
1. Sulata suklaa vesihauteessa.
2. Tökkää vaahtokarkki coctail-tikkuun.
3. Valuta lusikalla sulkaata vaahtokarkille niin, että se peittyy kauttaaltaan suklaaseen.
4. Aseta suklaakuorruteiset vaahtokarkit leivinpaperille. Älä säikähdä suklaan valumista, ei se kauas ehdi karata :D
5. Laita karkit jääkaappiin tai ulos jähmettymään.
6. Tarjoile valloittavan herkulliset suklaavaahtokarkit!

ps. Olen nyt arponut HauHau-Champion -ruokapaketin voittajana. Tällä kertaa arpaonni suosi Anskua! Paljon onnea voittajalle, laitoin sinulle sähköpostia! :)

18 kommenttia:

  1. tarkotat varmaa 3. jakson koeviikkoa?

    VastaaPoista
  2. *2. JAKSON koeviikko, historiaa ja musiikkia tässä JAKSOSSA.
    Kurssi ja jakso tarkoittaa eri asiaa :)

    Ja ihanan näkösiä noi banaanijutut :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha olenpas vähän ollut huolimaton :D kirjoitin vähän kiireessä postauksen :)

      Poista
  3. Ai mitä ihania herkkuja oot keksiny!!

    VastaaPoista
  4. Moi Lempi!

    Juttelin Veeran kanssa koulussa ja hän käski kysyä sinulta mun ongelmaan vinkkiä. Yritän lisätä uuteen blogiini banneria, jonka tein ipiccy ohjelmalla, mutta aina kun olen lisänny bannerin bloggeriin, sen tausta muuttuu harmaaksi... Miksi? Miten saisin sen pysymään valkeana? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Sini! :) Voi olla, että oletkin jo löytänyt vastauksen ongelmaasi. Aion toteuttaa blogiin videopostauksia erilaisten bannereiden teosta, ja heti ensimmäisessä minun olikin tarkoitus opettaa, miten välttyä tältä ärsyttävältä ongelmalta. Saat kuvan valkoisen taustan pysymään valkoisena, kun lataat kuvan ensin (ilmaiseen) Flickr -kuvapalveluun. Sitten kopioit sieltä kuvan URL-osoitteen ja lisäät sen sinne, mihin ladataan bannerikuva! :)

      Poista
  5. Syötkö vielä antibiootteja akneen? Ja kuinka nopeasti huomasit vaikutukset?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En syö enää :) Minulla ei oikein ilmennyt huomattavia vaikutuksia, muutakuin vasta kuurin jälkeen. Tosin luulen, että silloin ihoni kunto parani pääasiassa siksi, koska jätin kaikki gluteeniviljat ruokavaliostani pois. Vaikka antibiootit eivät minulla toimineetkaan, en halua tyrmätä niitä täysin: Eräs ystäväni sai ihonsa todella hyvään kuntoon antibioottikuurilla. Eikä vaan väliaikaisesti, vaan hänen ihonsa on todella hyvä yhä nykyäänkin, kun kuurin syömisestä on kulunut useita vuosia.

      Poista
  6. Miten saa tuollaisen tavallisen valkoisen austan kun onko sulla joku malli tässä, kun oon kauan yrittäny saada ja alkaa pää rakoilemaan :D kiitos jos vastaat !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm.. Muistaakseni joku malli oli sellainen, jossa on automaattisesti valkoinen tausta. Voit kuitenkin myös tehdä niin, että lataat täysin valkoisen kuvan ''taustakuvaksi'' :)

      Poista
  7. Moikka! Saanen kysyä mikä se sun ask.fm nimi on :) linkkiä?

    VastaaPoista
  8. oho kappas keppone olitki jo linkannu sen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, se siis löytyi ;D Nyt sen löytää myös blogini sivupalkista! :)

      Poista
  9. Miten oot tehny ton sun bannerin :)?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämänhetkinen bannerini on tehty PhotoFiltrellä. Alan nyt toteuttaa viisiosaista ''bannerikoulua'', josta kenties voit oppia tällaisen bannerin tekemisen salat ;D

      Poista