sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Hiljaisuus blogissa


Moikka pitkästä aikaa :) Blogissa on ollut viime aikoina ihan harmillisen hiljaista, pahoitteluni siitä. 
Lukio-arjen kiireellisyys suorastaan löi päin näköä tänä syksynä. Minulla ei jostain syystä ole millään jäänyt sellaista ylimääräistä vapaa-aikaa koulun ja tanssituntien oheen. Tuntuu, että aina on joku homma mikä pitäisi saada tehtyä. Ensi viikko on koeviikko, ja olen onneksi aloittanut siihen valmistautumisen jo ajoissa. Neljään kokeeseen lukemisen lisäksi työn alla on mm. kirjakansio, psykologian luentopäiväkirja ja itsehavannointitehtävä.. 
Ystäväni aina välillä muistuttelevat minua: ''Lempi, älä käytä kaikkea aikaasi koulujuttuihin, jätä aikaa myös niille asioille, joita tykkäät tehdä..'' He ovat täysin oikeassa. Valehtelisin jos väittäisin etten käytä paljon aikaa koulujuttujen tekemiseen. Haluaisin hirmu paljon tehdä tätä blogia, käsitöitä, leipoa ja olla ystävien kanssa enemmän. Minusta vaan on niin vaikeaa vetää raja sille, minkä verran opiskelua riittää, ettei siihen kuluisi niin paljoa aikaa. Minulla ei ole sellaista ''pakko saada 10'' ajattelutapaa, vaan enemmänkin sellainen ''no olisin minä tämän voinut tehdä paremminkin.'' :D Se on vähän vaikeaa selittää, mutta minua jää aina jotenkin ärsyttämään jos en yritä parastani ja tiedän, että olisin voinut tehdä jonkun asian paremmin. 
Uskon kuitenkin löytäväni sen oman opiskelutapani -ja rytmini, kun ensimmäiset pari jaksoa lukiota on käyty. Saan toivon mukaan jatkossa aikataulutettua viikkoni niin, että vapaa-aikaa jäisi enemmän. Yritän päästä eroon ''parhaani yrittämiseen'' liittyvistä päähänpinttymistäni, ja oikeasti käyttää aikaa enimmikseen niihin aineisiin, jotka kiinnostavat ja joista tiedän olevan hyötyä tulevaisuuden kannalta.
Uskallan kuitenkin luvata, että pian blogiin alkaa taas tulla enemmän juttuja, kun minulla alkaa 2. jakso. Siinä on nimittäin muutama tunti vähemmän ja pari helpompaa kurssia :)

Tässä vähän tämänpäiväisiä vaahtokarkkikaakao -kokeiluja :D Kokeilin itse soveltamaani reseptiä, mutta se kaipaa vielä pientä hienosäätöä ;D Sitten kun saan sen onnistumaan täydellisesti, teen siitä teille ohjepostauksen. Joka tapauksessa, vaahtokarkit olivat aivan ihania lämpimässä kaakaossa, suosittelen kokeilemaan! :)

21 kommenttia:

 1. Oohh! Odotan kyllä innolla tota reseptiä! Näyttää niin herkulliselle.. ;3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :) Se vaatii vielä pientä kehittelyä mutta jossain vaiheessa reseptiä tulossa! ;D

   Poista
 2. Tuo kuulostaa niin tutulta tuo täydellisyyden tavoittelu. Mä en lukiossa tajunnut ettei se lukion päättötodistus niin tärkeä ole (kukaan ei ole sitä enää myöhemmin kysynyt), enemmän merkkaa yo-arvosanat, jotka ei välttämättä korreloi lukion aikana saatujen kurssiarvosanojen kanssa. Tiedän monia jotka sai lukiossa seiskaa, kasia korkeintaan ja tsemppas sitte kirjotuksiin ja sai M-L:ää. Mä kävin jopa lukiossa jonkun kurssin uudestaan kun sain siitä "vain" ysin. No uusittuani kurssin sain taas ysin. :D Jälkeenpäin tuo perfektionismi on jaksanu naurattaa mutta sillon ei naurattanu. ;) Jos meinaat kirjottaa "lääkisaineita", eli FY, KE ja BI, niin panosta niihin ja vaikka matikkaan, ja muihin sit vähemmän. Lukiossa ei millään pysty panostaan kaikkiin aineisiin täysillä. Tsemppiä Lempi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos todella paljon kommenttistasi! :)

   Ystäväni ovat todistamassa sitä, miten väsynyt olin jo koeviikon ensimmäisenä päivänä, koska olin lukenut koko viikonlopun. Silloin oikeasti tajusin, että minun ei tosiaan kannata lähteä tällaiselle linjalle jo alkuunsa. Haluan opiskella hyvin ja saavuttaa tuloksia, joihin olen tyytyväinen. Mutta en halua saavuttaa niitä stressaamalla, pänttäämällä ja sellainen ''pakkopakkopakko'' -ajatus takaraivossa jyskyttäen. Se nimittäin tekee pitkän päälle todella väsyneeksi.
   Sitä vaikeampi on muuttaa vanhoja tottumuksia, mitä kauemmin niitä on toteuttanut. Sitten 7. luokan, en olisi koskaan kuvitellutkaan katsovani elokuvaa tai tekeväni käsitöitä kellarissa koetta edeltävänä iltana. Arvaa, miten päätin tehdä tällä viikolla :D Tein joka päivä eteenpäin yhtä käsityötä, lähdin ystävien kanssa lenkille ja psykologian koetta edeltävänä iltana katsoin yhden elokuvan illalla. Se oli niin rentouttavaa ja ihanaa! Ja viikon kokeet menivät tosi hyvin, en ollut yhtään stressaantunut :)
   Pyrin siihen, että opiskelen asiat sitä mukaan kun ne tulevat. Silloin koeviikonkaan ei pitäisi aiheuttaa erityistä stressiä. Kuten eräs opettaja edellisessä koulussani sanoi: ''Teidän ei pitäisi lukea kokeisiin, teidän pitäisi kerrata'' on täysin totta :)

   Poista
 3. Lukiosta saa niin rankan kuin siitä tekee. Se voi olla liian rankkaa, mutta siitä voi päästä helpommallakin keskittymällä niihin aineisiin, jotka kokee tärkeimmiksi. Itse tein kaiken liian rankasti ensimmäiset 1½ vuotta, (tyyliin 7-9 kurssia jaksossa ja kaikesta piti tulla hyviä numeroita), sitten tuli stoppi ja oli pakko löysätä. Nyt alkoi viides vuosi lukiossa, vaikka tälle vuodelle ei jääneet kuin enkun kirjoitukset ja yksi etäkurssi, toivottavaasti itsenäisyyspäivän tienoilla olisi viimein se lippalakki päässä.

  Tsemppiä lukiotielle ja muutenkin. Blogisi on kiva. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on niin totta! Se on niin paljon itsestä kiinni. Jo koeviikon ensimmäisenä päivänä olin ihan uupunut, ja sanoinkin yhdelle ystävälleni: ''Minä itse teen tästä näin hankalaa.''
   Nyt olen kuitenkin tajunnut sen, miten minun kannattaa asennoitua ja käydä lukiota. Se oli niin suuri helpotus minulle, kun ymmärsin sen. Kiitos paljon kommenttistasi :)

   Poista
  2. ps. tsemppiä sinullekin lukio-opiskelun viimeisille metreille! :)

   Poista
 4. Missä koulussa olet? :) etkö mennytkään Jyväskylän IB-lukioon?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En hakenutkaan Jyväskylään, koska ajattelin paikallisen lukion olevan minulle järkevämpi vaihtoehto. Pääasiassa siksi, koska haluan yhä jatkaa tanssiharrastustani täällä. Jos koulumatkoihini menisi noin kaksi tuntia päivittäin, en pystyisi käymään läheskään kaikilla niillä tunneilla, joilla nyt käyn.
   Monethan menevät bussilla kouluun päivittäin, ja jaksavat hyvin. Valitsin kuitenkin koulun, jonne pääsen polkupyörällä viidessä minuutissa, koska se on loppujen lopuksi huomattavasti mieluisampi vaihtoehto minulle, kuin päivittäiset bussimatkat :)

   Poista
  2. Äänekosken lukio on mainio! Itse koin siellä elämäni kivoimmat vuodet, niin opiskeluiden kuin vapaa-ajankin osalta! Osallistu kaikkeen kivaan ja tee koulujutut parhaasi mukaan, se riittää :). Aiotko hakea siis lääkikseen lukion jälkeen? Tsemppiä opiskeluihin!

   Poista
 5. Sulla on tosi ihana blogi, ainoa negatiivinen asia mikä tulee mieleen ainakin näin nopealla vilkaisulla on se, että sulla on aika minimaalisesti vuorovaikutusta sun lukijoiden kanssa. Tai siis lukijat kyllä kommentoi sun kirjoituksia, mutta sä et kommentoi takaisin mitään. Se jotenkin antaa vähän välinpitämättömän vaikutelman. Musta ainakin on kiva jos kommentoin johonkin blogiin jotain niin saan myös kirjoittajalta jotain takaisin (esim. vaikka edes lyhyt "kiitos kommentistasi"). Tässä asiassa ois siis ehkä vähän petrattavaa!:) Muuten tosi kiva blogi kuten sanoin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lempi kyllä vastaa aina lopulta jokaiseen kommenttiin, mutta varmasti Lempillä on muitakin kiireitä varsinkin lukion alkaessa kuin vastailla nopeaan tahtiin kaikkiin :)

   Poista
  2. Moikka! :) Myönnän kyllä, että olen aika hitaasti vastaillut laittamiinne kommentteihin viime aikoina. Minulla vaan on aina vähän sellainen tapa, että kun teen jotain, haluan tehdä sen kunnolla. Haluan vastata huolellisesti ja ajatuksella kaikkiin kommentteihinne, ja siksi urakan aloittaminen monesti vähän venyy.
   Aina, kun minulla on aikaa tehdä blogia, minun on ensin päätettävä että teenkö uuden jutun vai vastailenko kommentteihin, koska ne vievät lähes yhtä paljon aikaa. Ja arvaatte varmaan, kumman yleensä valitsen :D
   Mutta olet ihan oikeassa: Etenkin jos kysyy jotain, olisi kiva saada vastaus mahdollisimman pian. Yritänkin siis nyt jatkossa ottaa tavaksi vastailla kommentteihin aina sitä mukaan kun ne tulevat, niin ette joudu odottamaan niin kauaa :)
   Arvostan todella paljon kommenttejanne, ja niitä on aina yhtä ihanaa lukea. Kiitos siis paljon laittamistanne kommentteista, sekä kärsivällisyydestänne <3 :)

   Poista
 6. Tsemppiä "sen oikean" opiskelutavan löytämiseen, mullakin sen löytäminen on vielä edessä :) Vaahtokarkit sopii kyllä täydellisesti kaakaoon, oi että!

  minttusblog.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia tosi paljon, eiköhän se ala pikku hiljaa löytyä :) Voi että tekisi taas mieli vaahtokarkkikaakaota! ;D

   Poista
 7. Itse tein lukion täydellisyyttä tavoitellen, panostin joka aineeseen. Koska tiesin, että opin ne asiat, jos vain luen tarpeeksi..näin jälkeenpäin tajuaa, että olisi voinut tsempata niissä aineissa, joita aikoi kirjoittaa ja joista tykkää, ja jättää vähemmälle huomiolle aineet, jotka olivat itselle "turhia". Olisi jäänyt enemmän aikaa nauttia elämästä :) Ihan varmasti löydät parin jakson aikana itsellesi sopivan opiskelutyylin, tsemppiä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos todella paljon kommenttistasi, olet aivan oikeassa! :)

   Poista
 8. Moi! Minä olen jo pitkään miettinyt, että mikä on sinun toinen nimesi? :) Kiitos jos vastaat! :):)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! :) Teen siitä teille ehkä erikseen postauksen joskus, sillä toinen nimeni tulee vaihtumaan pian ;)

   Poista
  2. :oo miksi vaihdat toisen nimesi? :o odotan innolla tätä postausta!! ;)

   Poista
  3. Hih, heittäydyinpä nyt salaperäiseksi :D
   Mamman kanssa päätettiin että vaihdetaan, koska nimi ei ole kummallekkaan oikein mieleinen, eikä toinen nimeni ole koskaan oikein tuntunut omalta :)
   Olen jo vuoden verran harkinnut erästä vaihtoehtoa, joka todennäköisesti tulee ihan virallisesti toiseksi nimekseni nyt jossain vaiheessa :)

   Poista