lauantai 7. syyskuuta 2013

Herkulliset kesäkurpitsaveneet


Moikka! :) Kaikki viimeviikkoiset liikuntasuoritukset näyttävät kostautuvan nyt viikonloppuna: Yskin koko viime yön ja olo on jotenkin todella kuumeinen. Pitää nyt vain yrittää olla hetki aloillaan, että tämä flunssa tästä paranee :D
Tänään olemme herkutelleet oikein kunnolla siskojen kanssa. Kävimme aamulla kaupassa, ja aloimme tehdä ruokaa. Teimme valkosuklaa-mustikkajuustokakun sekä kesäkurpitsaveneitä. Ajattelin ottaa työvaiheista kuvia, jos vaikka saisin jonkun teistäkin innostumaan, ja kokeilemaan tätä ihanaa kasvisruokaa ;D Aiempi kesäkurpitsavene -kokeiluni löytyy täältä. Pidin kuitenkin tämänpäiväisten veneiden täytteestä vähän enemmän :)
Tässä siis ohjeet kesäkurpitsaveneisiin ja niihin suunnittelemaani täytteeseen:
Kahdesta keskikokoisesta kesäkurpitsasta saa 12 pikkuvenettä :)
1. Pilko kesäkurpitsat. Jaa yksi kesäkurpitsa pitkittäissuunnassa kolmeen osaan. Leikkaa osat keskeltä  halki. Yhdestä kurpitsasta tulee siis 6 venettä.
2. Kaavi kurpitsaa keskeltä lusikalla niin, että se saa venemäisen muodon. Kesäkurpitsaa saa kaapia aika reilusti pois, mutta ole varovainen, etteivät reunat repeä vahingossa.
3. Tässä veneet kaavittuina. Kaavitut kesäkurpitsajämät kannattaa kerätä yhdelle lautaselle, ja hyödyntää niitä johonkin muuhun ruokaan, esimerkiksi osaksi kesäkurpitsasosekeittoa.
4. Laita veneet uuniin pehmenemään täytteiden teon ajaksi, 100-150 asteeseen.
5. Keitä riisiä: 4 dl vettä kattilaan, kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää 1,5dl riisiä kiehuvaan veteen Pienennä lieden lämpöä. Anna veden hiljalleen porista niin kauan, kunnes riisit ovat kypsyneet ja ylimääräinen vesi haihtunut pois. Sekoita aina välillä, ettei riisi pala pohjaan.
6. Pilko 3 pientä sipulia, ja kuullota ne pannulla öljyssä.
7. Lisää sipulien sekaan (esimerkiksi) tällainen Pirkka luomu pastakastike. Pastakastike on valmiiksi kevyesti maustettua. Nämä Pirkan pastakastikkeet ovat edullisia ja todella hyvä pohja monenlaisiin ruokiin.
8. Pienennä lieden lämpö miedommalle. Anna pastakastikkeen ja sipulien olla pannulla hetki..
9. Sitten lisää sekaan keitetyt riisit..
10. Ja lopuksi vielä homejuustoa. Jos homejuusto ei kuulu lemppareihin, myös esimerkiksi mozzarella-juusto voisi käydä tähän hyvin.
11. Nosta ''esipaistetut'' veneet pois uunista, ja annostele täyte kesäkurpitsaveneisiin.
12. Leikkaa jokaiseen veneeseen siivu juustoa päälle.
13. Säädä nyt uuni 180 asteeseen. Paista kesäkurpitsaveneitä 180 asteessa noin 20-30 minuuttia. Tarkkaa paistumisaikaa on vähän vaikea arvioida, joten kannattaa aina välillä kurkata uuniin, miltä veneet näyttävät. Kun juusto on saanut kauniin ruskean värin, veneet ovat valmiita.
14. Lämpimät kesäkurpitsaveneet ovat heti valmiita tarjoiltaviksi! :)

Nyt lähden tekemään läksyjä, ettei jää taas sunnuntai-iltaan :D Lisää ruuanlaittopostauksia tulossa: Seuraavaksi esittelyssä ihana gluteeniton juustokakku sekä syysiltojen pelastaja -herkkukaakao. Heippaa, viettäkäähän mukava ja rentouttava viikonloppu, ..ja syökää hyvin! ;D

Oletteko te kokeilleet tehdä kesäkurpistaveneitä, millaisella täytteellä?

23 kommenttia:

  1. näyttääpä hyviltä! vois kokeilla noita joku päivä :)

    VastaaPoista
  2. Oijoi, vitsi että näyttää hyviltä! Itse en ole mikään kesäkurpitsan ystävä, mutta kypsennettynä se ei maistu paljon millekään niin voisin kyllä kokeilla joku päivä! Ja varmasti kokeilenkin :-D

    www.lifeinkatjaspointofview.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on minunkin mielestäni tosi paljon parempaa kypsennettynä! :D Kokeile siis ihmeessä! :)

      Poista
  3. Njam! näyttää herkullisilta! paitsi yksi ongelma tässä on: en tykkää kesäkurpitsoista tai sipulista :( mitähän muuta voisi laittaa kesäkurpitsan tilalle? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. paprika voisi olla hyvää tässä :)

      Poista
    2. Jospa kokeilet tehdä täytettyjä uunipaprikoita! :) Tällainen riisitäyte voisi sopia hyvin myös paprikan sisälle. Voit korvata sipulin esimerkiksi pavuilla, linsseillä, herneillä, maissilla.. :)

      Poista
  4. Oon tehny jauheliha-sienitäytteellä :) Tosi hyvää! http://skorpioninkeittiossa.blogspot.fi/2013/07/taytetyt-kesakurpitsat.html

    VastaaPoista
  5. Oij näyttää herkullisilta :)
    Oot tehny joskus bannerin tekemisestä postauksen. Jaksaisitko tähän nytten neuvoa millä saisin netistä ladatut fontit jotka on ZIP-muodossa, niin purettua toiseen että niitä voisi käyttää? Ja toisekseen, millä kannattaa tehdä, jos aikoo tehdä bannerista pelkän tekstin?
    Ja jos voisit vielä siinäkin auttaa, miten saan pois tuon vaalennuksen/tummennuksen kuvista?

    http://thisisbeautifulday.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! :)
      Voi hitsi kun en osaa oikein neuvoa, sillä eräs tuttumme latasi meidän koneelle sellaisen jonkun purkuohjelman, jolla ne saa auki. Voisikohan vastaus löytyä googlettamalla? :)
      Minä varmaan käyttäisin Picasaa, se on nimittäin tosi hyvä ja helppokäyttöinen :)
      Löydät ohjeet kuvien reunojen pois ottamiseen esimerkiksi täältä:

      http://nohomewithoutyou.blogspot.fi/2013/03/blogger-vinkki-kuvien-reunat-ja-blogin.html

      Blogin html-koodia siis muokataan niin, että blogger ei enää laita reunoja kuville. Muista kuitenkin olla todella huolellinen html -koodia säädellessäsi! Jos siinä menee jokin väärin, koko blogi saattaa mennä aivan vinksin vonksin. Lue ohjeet tarkasti ennen kuin alat muokata koodia :)

      Poista
  6. sori mut oon sitä mieltä että on tosi ylimielistä jättää vastaamatta kommentteihin!! et oo vastannu ikuisuuksii mihinkää kommentteihi, iha ku oisit niiiin kiireinen että ei muutamaa kirjainta ehi naputella

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! :) Myönnän kyllä, että olen aika hitaasti vastaillut laittamiinne kommentteihin viime aikoina. Minulla vaan on aina vähän sellainen tapa, että kun teen jotain, haluan tehdä sen kunnolla. Haluan vastata huolellisesti ja ajatuksella kaikkiin kommentteihinne, ja siksi urakan aloittaminen monesti vähän venyy.
      Aina, kun minulla on aikaa tehdä blogia, minun on ensin päätettävä että teenkö uuden jutun vai vastailenko kommentteihin, koska ne vievät lähes yhtä paljon aikaa. Ja arvaat varmaan, kumman yleensä valitsen :D
      Mutta olet ihan oikeassa: Etenkin jos kysyy jotain, olisi kiva saada vastaus mahdollisimman pian. Yritänkin siis nyt jatkossa ottaa tavaksi vastailla kommentteihin aina sitä mukaan kun ne tulevat, niin ette joudu odottamaan niin kauaa :)
      Arvostan todella paljon kommenttejanne, ja niitä on ihanaa lukea. Kiitos paljon laittamistanne kommentteista ja kärsivällisyydestänne <3 :)

      Poista
  7. Anonyymi hei, jos joku perustaa omaksi ja muiden iloksi blogin, ei voi olettaa, että hänellä ei olisi muuta elämää ja että aina riittäisi paljon aikaa blogille! Tuonsävyisellä kommentilla saa vain pahaa mieltä aikaan, asiat voi esittää kyllä mukavamminkin! Rakentavaa kritiikkiä on mukavampi lukea ja se vaikuttaa enemmän kuin epäreilut syytökset! Lempi varmasti vastaa kommentteihin, kunhan on aikaa, ja jos on paljon kommentteja, joihin haluaa vastata ajatuksella, siihen kannattaa varatakin aikaa!

    Paranemisia Lempi! Itse sairastuin eilen yhtäkkiä, eikä todellakaan ole mukavaa. Nämä kurpitsaveneet näyttävät tosi hyviltä, vaikken ole kesäkurpitsan ystävä.. Sinä tunnut pitävän siitä, joten suosittelen kokeilemaan tätä: http://www.valio.fi/reseptit/kesakurpitsa-pekonivuoka/ sillä vaikken itse tästä pidä, monen muun mielestä se on älyttömän hyvää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon kommenttistasi, pitää käydä tsekkaamassa tuo resepti. Jättäisin kuitenkin pekonin pois, sillä syön pääasiassa kasvisruokaa ;D Mutta kiitos vielä! :)

      Poista
  8. Nam, näyttääpäs herkulliselle. Äidiltäni olen saanut monta kesäkurpitsaa, enkä aina keksi mitä niistä tekis, mutta nytpäs tuli hyvä ohje. Nämä menevät heti kokeiluun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kesäkurpitsat ovat niin supernopeita kasvamaan aina kesäisin, että niitä kyllä riittää käytettäväksi! :D
      Kiitoksia, kokeilehan tehdä veneitä itsellesi ja vaikka äidillesikin! :)

      Poista
  9. heei postaileppas lisää ku kokeisiin lukemisilta ehit :*

    VastaaPoista
  10. siis syödäänkö tästä toi kesäkurpitsa osakin? toi kuori siis? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo kyllä voi syödä! :) Mamma on aina sanonut, että se on sitä parasta kuitua ;D

      Poista