keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Kesäiset kukkahousut


Heips taas! :) Tarkoituksenahan oli, että tässä seuraavassa postauksessa kertoisin teille vähän ihanien ystävien kanssa vietetystä viikonlopustani. Kävi kuitenkin niin, että tänään paistoi piitkästä aikaa aurinko, joten päätin ottaa ilon irti, ja hyödyntää kaunista keliä! En nimittäin malttanut odotella kauempaa, että pääsen esittelemään teille yhdet hauskat housut, jotka olen tuunannut ihan uuteen uskoon..
Saanen esitellä, viimeisin tuunausprojektini, nimeltään: '' Mummohousuille uusi elämä ''
Löysin kirpputorilta vähän aikaa sitten tällaiset kunnon mummopöksyt. Katselin niitä itseasiassa parinakin päivänä, kun en oikein ollut varma haluaisinko ne. Tavallaan pidin räikeästä kukkakuviosta, mutta housut olivat jotenkin kovin.. mitäänsanomattomat? Tylsät. Ajattelin, että ehkä ne vaan kaipaavat pientä tuunailua. Otin siis haasteen vastaan!
Nämä housut olivat taas yksi niistä ''helpommin sanottu kuin tehty'' projekteistani :D Housut ovat 100% viskoosia, joka teki hommasta astetta hankalampaa :D Viskoosi ei jousta yhtään senttiä, joten housuja ommellessa piti olla tarkkana, ettei kavenna mistään kohti liikaa. Ja uskokaa tai älkää, minulla meni paljon enemmän aikaa omien tekemieni saumojen ratkomiseen kuin ompelemiseen..
Ensimmäisen kerran kääntäessäni housuja nurinperin huomasin, että lähes kaikki saumat olivat repeilleet pitkiä matkoja. Housujen edellinen omistaja oli korjannut ne käsin, oikein kunnon harakiri -pistoilla, jotka juuri ja juuri pitivät housut kasassa :D Siksi en ollut kirppiksellä huomannut ollenkaan jättimäisiä reikiä. No, kärsivällinen Lempi ompeli kaikki saumat sitten uusiksi :D
Aluksi ompelin vetoketjun suoraan kavennettuun lahkeeseen, ilman resoria. Se ei kuitenkaan toiminut sitten ollenkaan! Joka askeleella lahje nousi ainakin 10cm :D Vastahakoisesti (ja melkein luovuttamaisillani) purin vetoketjun pois ja ompelin resorin. Se kuitenkin onneksi kävikin lahkeeseen oikein hyvin :)
Kun vihdoin olin saanut toisen lahkeen tehtyä, oli vielä toinen jäljellä... No, onneksi vähän viisaampana, virheistäni oppineena sain sen tehtyä paljon nopeammin kuin ensimmäisen lahkeen. Saumoja, kavennuksia, korjauksia, lisää kavennuksia, saumoja.. Haha, on näissä kyllä ollut hommaa :D
 Young Spirit ballerinat , kirppis
Nora -kukkahousut , kirppis / tuunattu
Rannekorun ja kaulakorun sain Veeralta
Toppi , METRO
Olen todella tyytyväinen housuihin :)
Ompelin housuihin 5 vyölenkkiä, joihin pujottelin tämän ompelemani nauhan :) Sitten vaan nauha rusetille! Aluksi mietin, että tuleeko housuista liian sekavat, jos laitan tällaisen rusetin, mutta en kyllä kadu ollenkaan :) Ilman vyötä housujen vyötärönauhan osa olisi nimittäin ihan tylsän näköinen.
Kavensin lahkeet ja ompelin niihin tällaiset keltaiset vetoketjut. Vetoketjut löytyivät kierrätyksestä, noin 0,50€/kpl :) Lahkeiden kaventamiseen ja tällaisten vetoketjujen ompeluun löydät hyvät ohjeet Annan blogista :)


Ja tähän väliin vielä pientä hintavertailua ;) Sain omat kukkahousuni kirppikseltä hintaan 2€ Keltaiset vetoketjut maksoivat yhteensä 1€ (nekin olivat siis kierrätyksestä.) Pienet resorinpätkät lahkeisiin ompelin shorteiksi muuttuneiden, vanhojen kollareiden ylijäämäpaloista. Niiden hinta on siis aivan olematon :D Rusettinauhan ompelin kierrätyskeskuksesta löytyneestä kangaspalasta.
Yhteensä siis noin 3€

Mitäs tuumitte housuista? Ihanaa illanjatkoa kaikille! 

41 kommenttia:

  1. Ei vitsi miten coolit pöksyt ! ja oot kyllä tosi sievä:)

    VastaaPoista
  2. Vau miten hienot! Olet Lempi todella taitava!<3 Ensi viikolla nähdään! <3

    VastaaPoista
  3. vau mahtavaa että sä kierrätät ja tuunaat tolleen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on niin kivaa! :) On ihan mahtava tunne kun saa oikein kunnolla inspiraation alkaa tehdä jotain käsityötä, ja arvaa vaan kun sen sitten lopulta saa valmiiksikin<3 ;D

      Poista
  4. Tosi hienoa jälkeä tulee! En itse oikein tuunaa paljoakaan paitoja mutta kyllä vaan välillä innostun etenkin silloin kun luen näitä sun juttuja...:D Aivan mahtavia! Itsekkin tykkään käydä kirppiksillä että jospa sieltäkin löytyisi jotain kivaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi että, kiva jos mun jutut ovat inspiroineet! :)<3 Kiitos tosi paljon ja niimpä, kirppiksiä on kyllä tosi kiva kierrellä :)

      Poista
  5. Tosi sievät housut! <3 vaikka itse olisin ehkä kumminkin jättänyt vyön pois, mutta oma mielipiteeni! :) housut ovat tosi kivat noinkin! Vyö sopii tosi hyvin sun tyyliin ja kiva kun kierrätät ihana nättimys Lempi! ;)<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia todella paljon! <3
      Ajattelinkin, että en ompele vyötä kiinni housuihin niin sen voi sitten ottaa pois jos laittaa päälle vähän erilaisen yläosan, johon vyö ei käy niin hyvin :) Mutta kiitos mielipiteestä!:)

      Poista
  6. Aivan ihanat housut! :3 <3 -katsu

    VastaaPoista
  7. kivat housut ja aivan ihana blogi! :)
    sait uuden lukijan :)

    käy tsekkaa munki jos kiinnostaa:
    http://iitukkainen.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia :) Kiva jos tykkäät blogistani<3
      Menen toki! :)

      Poista
  8. Ihanat housut!http://ainonblogiyoulight.blogspot.fi/ kävisitkö tsekkaamassa munkin blogi :-) Luen jo sinun blogiasi, ja blogisi on minun LEMPIblogini! :) olisi mahtavaa saada oma idoli blogi lukijaksi!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, kiitos paljon! :) Menen katsomaan blogisi! :)

      Poista
  9. Olet sinä kyllä taitava. Ja uskomaton kyky tuunata omannäköistä.

    VastaaPoista
  10. Hei Lempi, hienosti tehdyt housut jos itse ne teit.
    Mutta ei niitä julkisesti kehtaa pitää, koska tuo kuosi on ihan kauhea!
    Koti käyttöön, mutta älä vaan laita niitä julkisille paikoille! :D
    t. Muotipoliisi ;)

    VastaaPoista
  11. Niin ja leikkaus sekä muoto lähinnä koti tai ja urheilukäyttöön, löysät ja huonosti istuvat!
    t. Muotipoliisi. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Mihin urheilulajiin suosittelisit näitä joustamattomia viskoosihousuja? :)

      Poista
    2. paskat oo mikää muotipoliisi :DDD hienotha noi on ja jos uskallusta riittää ni tottakai noita voi pitää kodinki ulkopuolella!!

      Poista
    3. Kiitos!:) Ihan varmasti pidänkin!:) Harmi vaan kun nyt alkaa olla niin viileät kelit :( Ensi kesänä sitten!

      Poista
  12. Vau ihanat! Itsekin pohdiskelin tollasten tekemistä, mutta empä oo uskaltanut ryhtyä haasteeseen! Nyt kun katon kuinka hienoo jälkee oot saanu aikaseks, harmittaa etten ostanu yksiä löysiä kuviohousuja joista ois saattanu saada yhtä hienot! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Anna! :) No voi harmi :( Ensi kerralla sitten kun löytyy sellaiset niin nappaat mukaan! ;D Tuunaaminen on ihan parasta!:)

      Poista
  13. Oho ja kiva myös huomata, että mun vetskariohjeista on ollu hyötyä! Oot saanu kadehdittavan siistiä jälkee aikaseks :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo se oli tosi hyödyllinen! :) Minä oikein tulostin sen, ja katosin sitten ohje ja housut mukanani kellarin syövereihin ompelemaan :D Kiitos vielä! :)

      Poista
  14. Miksi et julkaissut kirpputori aiheista kommenttiani?

    VastaaPoista
  15. Anteeksi, en ollut edes lähettänyt sitä :o :D

    VastaaPoista
  16. wau! tosi taitava oot:) ihanat housut!!!!!! mulle kans:DD taidanki pistää sulle tilauksen;DDD -Ansku-

    VastaaPoista