perjantai 7. kesäkuuta 2013

Ja uusi aika koittaa...


Hei pitkästä aikaa! :) Tässä istuskelen tietokoneella Senja seuranani. Hän tuli meille heti lauantaina kevätjuhlan päätyttyä, ja on ollut meillä siitä saakka. Loman alun olen siis viettänyt ihanan ystävän seurassa, ja se on sisältänyt rentoa oleskelua, jäätelöä, käsitöitä, hedelmiä, piknikin, uimista, rannalla olemista, aurinkoa ja vähän liikuntaakin ;) On siis ollut todella ihana loman aloitus. Huomenna Senja lähtee kotiin, mutta ennen sitä käymme Jyväskylässä kirppiksellä ja minä ajattelin katsella keskustasta, jos löytäisin jotkut kivat bikinit kesäksi.
Meillä oli siis lauantaina koulun kevätjuhla. Se oli meille ysiluokkalaisille myös päättärijuhla. 
Juhla tuntui niin erilaiselta kuin koskaan ennen. Hienoja musiikki -ja tanssiesityksiä, opettajien esittämä kaunis laulu, jännittävä stipendien ja päättötodistusten jako, viimeinen yhteislaulumme.. Ainakin minulle juhla oli todella mieleenpainuva. Mieli oli todella haikea vielä muutaman päivänkin päästä. 
Näistä kolmesta vuodesta on jäänyt niin monta ihanaa muistoa. Yläasteella olen oppinut valtavasti uusia asioita. Olen kokenut onnistumisia ja joskus myös pettymyksiä. Olen tutustunut upeisiin ihmisiin ja oppinut tuntemaan heitä. Olen päässyt osaksi kauniita kokonaisuuksia ja olen ollut kiitollinen kaikesta, jonka olen saanut kokea. En oikein osaa sanoa muuta, kuin..

Kiitos kaikille, jotka olette tehneet näistä kolmesta vuodesta niin unohtumattomat<3

Tässä päättäriasuni. Halusin asun olevan ennenkaikkea omaperäinen, minun näköiseni. Löysin vähän aikaa sitten tämän pirtsakan maxihameen, ja päätin ottaa sen osaksi asuani. Yläosaksi valitsin yksinkertaisen, mustan tuubitopin. Asusteina vähän vanhanaikaiset, mutta tyttömäiset tolppakorot, itse tekemäni nappikoru sekä mustat pallokorvikset. Kynsiin ja huuliin laitoin koruun sointuvaa punaista.
Nappikorun tein perjantain ja lauantain välisenä yönä. Tällaiset jutut tahtovat aina jäädä vähän viime tippaan. Tämännäköinen korustani kuitenkin syntyi :) Tajusin lyhentää korua vasta juhlan jälkeen, se nimittäin roikkui vähän alhaalla aiemmin. No, ei voi mitään :D Nyt se on kuitenkin lyhennetty..

Kynsiin laitoin Lumenen kynsilakkaa (18, Farewells / Hyvästit)
 Lakka sopi jo nimensä puolesta juhlaan täydellisesti, mutta myös lakan sävy on mieleeni. Aion ehdottomasti käyttää tätä kynsilakkaa kesällä :)
Line collection -tolppakorot , kirppis
Hameen sain mammalta
Musta tuubitoppi Seppälästä , vähän tuunailtu..
Nappikorun tein itse
Mustat pallokorvikset , H&M
Aamulla päätin laittaa hiukset simppelille perusponnarille, koska a) hiustenlaittotaitoni eivät ole kovin kehuttavia, b) minulla ei juurikaan ollut aikaa laittaa hiuksia. Olimme pikkusiskoni kanssa kahdestaan kotona, joten jouduin, itseni lisäksi, laittamaan hänet juhlakuntoon. Myös Paavo päätti pistää lusikkansa lauantai-aamun ''kiiresoppaan'', ja halusi lähteä lenkille. HETI. Kello 6.30. 
Aamuni oli siis hyvin kiireinen, mutta sain kuin sainkin kaiken valmiiksi :D 
Kevätjuhlan jälkeen tuttumme vei minut ja siskoni syömään. Kävimme myös yhdellä kirppiksellä, jossa en ollut käynytkään koskaan aiemmin. Se oli kyllä kiva kirppis, löysin sieltä yhdet hauskat kengät sekä paidan, jonka olenkin jo tuunannut uuteen uskoon ;)
Peruskoulu siis suoritettu, kunniakkaasti läpi :) 
Aivan ihanaa kesäloman alkua kaikille lomailijoille (ja toki muillekin) Nauttikaa täysillä kesästä!!

48 kommenttia:

  1. voi herran jumala kui hyvä todistus! :o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! :) Sen eteen olen kieltämättä tehnytkin aika paljon töitä ;D

      Poista
  2. Ja ka oli? (en osaa laskee :P)

    VastaaPoista
  3. jos oikein laskin niin onko ka 9,8!? oot kyllä fiksu, vaihetaanko todistuksia...:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei nuo numerot kerro koko totuutta ja sitä kuinka fiksu ihminen oikeasti on, kyllä sen ihmisen elämästä näkee muuten kuin numeroina paperista. :)

      Poista
    2. Kyllä peruskoulun päättäriin kannattaa panostaa. Sitä sentään katsotaan hieman useammin, kuin muita todistuksia ;)

      Mahtavaa Lempi! Oma peruskoulun päättäri oli kanssa ihan ok. Ka: 9,4

      Ihanaa kesää sinulle. ♥ :))

      Poista
    3. Päättötokaria peruskoulusta katsotaan vain silloin, kun hakee lukioon tai amikseen. Muuten se on aivan turha.

      Poista
    4. Niinpä, ei sillä ole niinkään merkitystä. Itselläni ka 7 ja opiskelen tyytyväisenä merkonomiksi. Täysin turha paperi siis nykyään. :)

      Poista
    5. Ai. Minulta ku on aina työhaastatteluissa kaikki todistuksetkin katsottu, mukaan lukien peruskoulun päättäri.. Että kyllä ne sitä vilkasee vielä myöhemmässäkin elämässä. :)

      Poista
    6. Kyllä se ammattillinen päättötodistus on loppupelissä se, mikä painaa eniten ja kun työvuosia kertyy, niin työkokemus, silloin ei enää todistuksilla ole niin väliä. :)

      Poista
    7. Tietenkin todistuksen numeroita tärkeämpää on se, että on oikeasti oppinut asiat, jotka oletetaan 16-vuotiaan osaavan peruskoulun jälkeen. En nyt kuitenkaan sanoisi päättötodistusta aivan turhaksi. Kuten mainitsittekin, sitä voidaan, ja varmasti usein kysytäänkin esimerkiksi kesätöitä hakiessa :)

      Kiitos kaikille mukavista kommenteistanne :)<3

      Poista
  4. Onnea Lempi, mahtava tyttö olet. Olet lahjakas niin monella saralla ja sinulle on kaikki ovet auki elämässä! Arvostan ahkeruuttasi kovasti. Nauti kesästä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Virpi kannustavasta kommenttista :) Oi, aivan varmasti nautin! Ihana, rentouttava kesä tulossa! :)

      Poista
  5. asu ja hiukset on suoraan sanottuna järkyttävät, mutta todistus uskomaton!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä juuri ihalin Lempin tyylitajua!

      Poista
    2. Jep mustakin hiukset ois voinu vähän juhlavammin laittaa ku vaa ponkkarille :D Tykkään tosta topista ja hameesta mut noi kengät! Ja se kaulakoru sopii sulle mut ite en vois pitää. Mut oma tyylinsä kullakin, en mitenkää pahalla sanonu, ku tietenki kaikki saa pitää mistä ite haluu!

      Poista
    3. Monilla muillakin koulumme tytöillä oli juhlassa aivan simppeli kampaus, kuten ponnari tai tukka ihan vain auki, sivujakaukselle vedettynä. Mielestäni on tärkeintä, että kampaus käy asuun ja itse ''juhlijalle.'' Yksinkertainen ja klassinen pukee yleensä ketä tahansa, ja sopii tilanteeseen kuin tilanteeseen. Itse haluan pitää hiukseni mahdollisimman simppelinä, ilman värjäyksiä tai erikoisia leikkauksia. Minulla ei edes ole tapana laittaa sen kummempia kampauksia (mm. suoristusrauta -tai rullakiharoita, nutturoita yms) arkena. Joten ei mielestäni peruskoulun päättäreihin ole pakko viritellä sen suurempaa ja näyttävämpää kampausta, kuin arkeenkaan.
      Erilaisia tyylejä löytyy yhtä monta kuin ihmisiäkin. Oletkin täysin oikeassa, oma tyylinsä kullakin, eikä kaikki voi aina miellyttää omaa silmää :)

      Poista
  6. Luulis, että sulla ois käsityö 10, ku aina niin hienoja juttuja teet! :) Vai katonko vaan väärin ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katsoit ihan oikein ;D Todistuksessa näkyvä käsityönumero on peräisin 7-luokalta. Silloin en vielä ollut niin innostunut käsitöistä, kuin mitä nykyään olen :)

      Poista
  7. Järkyttävän hyvä todistus! :o Keskiarvoskin mun laskujen mukaan on 9.8 ?!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! :) Laskin huvikseni keskiarvon, ja se itseasiassa pyöristetään 9,9 :D

      Poista
  8. Onnea paljon, upea todistus! Siitä vaan kohti uusia haasteita!

    VastaaPoista
  9. Vautsi mikä todistus!! Good job, my friend :DD

    VastaaPoista
  10. huhhuh tuo sun tokari ! :D mutta onnea siitä :p ja kaunis olet, tosi hyvin onnistu tuo koru <3

    VastaaPoista
  11. Viides kuva on super ihana! Tykkään asusta,mutta nappikorusta en niinkään välitä... tietysti se on näköisesi(:

    http://hippitattii.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Julia kommenttistasi ja rehellisestä mielipiteestä :)<3

      Poista
  12. Onnittelut todella hyvästä todistuksesta, ja asusi on mielestäni hyvin kaunis ja persoonallinen. Mukavaa kesää sinulle!

    VastaaPoista
  13. Upea todistus!!! Oot kyllä näköjään ollut hyvin ahkera oppilas. :) Onnittelut!

    VastaaPoista
  14. oot varmaan opiskellu tosi ahkerasti kun sait noin hyvä tokarin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, kiitoksia :) On niin ihanaa, kun vuoden aikana tehty työ ja ahertaminen palkitaan aina näin keväisin :)

      Poista
  15. Wau, mikä todistus! Paljon onnea siitä! :)

    VastaaPoista
  16. Tosi tosi tosi paljon onnea sinne(kin) ysin päättäjälle! :) Ja aivan ihana hame sulla ja muutenkin koko asu. Niin Lempimäinen :D Itelläni oli kaikki oikein laitettu, hiukset ja meikit, mutta tää look on ihana freesi sulle. Ja tällainen sopii sulle todella hyvin. Kevätjuhliin mennään sellaisena kun itselle tuntuu hyvältä. Itse ylilaitan aina ja ylilaitettuna loppuun asti xD Todella kaunis olet tossa, ja ihana sävyinen huulipuna, ihana katseenkiinnittäjä :) Kyllä me voidaan molemmat ylpeinä päättää yläaste :D Mitä oot miettiny jatko-opiskeluna, pystytkö sanomaan? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Miriam, todella kiva kommentti! :) Jokainen siis tyylillään :D
      Onnea myös sinulle huippuhyvästä todistuksesta! Hain paikalliseen lukioon, ja uskon kyllä pääseväni sinne :D Lukion jälkeisestä jatkosta en sen sijaan ole täysin varma. Minulla on kuitenkin haave: Päästä lääkikseen opiskelemaan, haluaisin olla lääkäri aikuisena. Siksi valitsinkin lukioon pitkän matikan, biologiaa, kemiaa ja paljon fysiikkaa. Uskon, että kun on tavoite, ja valmis tekemään työtä sen eteen, voi suuriltakin tuntuvista haaveista tulla totta :)

      Poista
  17. OMG, Lempi oon sanaton! Miten ihmeessä oot saanut NOIN hyvän todistuksen? :o Mä en ikinä varmaan saisi noin hyvää.. Mutta onneks olkoon sulle ja hauskaa kesää! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh :) Kun kuuntelee ja osallistuu tunneilla, tekee läksyt ja lukee kokeisiin sopivasti, pääsee jo pitkälle. Ei pidä kuitenkaan unohtaa riittävää yöunta ja aivojen ''tuulettamista'' aina välillä :D
      Jos on jokin asia, johon tähtää ja josta haaveilee, on motivaatiokin paljon helpompi löytää :) Kiitos ihana, samoin<3

      Poista
  18. En normaalisti kommentoi blogeihin, mutta nyt on pakko. Vaikutat todella ihanalta ja positiiviselta tytöltä ja blogisi on ihana!
    Luin, että sinun haaveenasi on lääkärin ammatti. Itsekin onnistuin samanmoisen päättötodistuksen aikanani hankkimaan, ja nyt lääketieteen opinnot alkavat vajaa kuukauden päästä, jipii! :) Näin "vanhana ja viisaana" voin antaa sinulle pari neuvoa: löysää lukiossa ja keskity niihin aineisiin, mitä tarvitaan pääsykokeisiin (kemia, fysiikka, biologia) sekä niihin, joista saa lähtöpisteitä (äidinkieli, englanti, mahdollisesti matikka). Älä yritä saada kaikista aineista kymppejä, vaikka se onkin mahdollista (nimim. kokemusta on). Ole fiksu alusta saakka ja laita kaikki energia mielummin fysiikan kaavojen YMMÄRTÄMISEEN ja POHTIMISEEN mielummin kuin historian tapahtumien ulkoa opetteluun. Vaikka saisit kurssikokeesta kympin kemiasta, fysiikasta ja biologiasta, se ei välttämättä läheskään riitä lääkikseen pääsyyn, sillä aihealueet täytyy todella osata ulkoa ja tietoja täytyy pystyä soveltamaan. Priorisointi kunniaan! Tiedän, ei ole helppoa katsoa kaseja todistuksessa, kun tietää, että olisi pystynyt parempaan. Jos itse joutuisin käymään lukion uudestaan, toimisin näin. Tsemppiä opiskeluun!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onnittelut lääkikseen pääsystä! Olet varmasti tehnyt paljon töitä opiskelupaikkasi eteen :)
      Kiitos paljon viestistäsi ja ihanaa että annoit minulle tällaisia vinkkejä. Otan niitä ehdottomasti vastaan sellaisilta, joiden saavutuksia ihailen!
      Se on juuri niin hankalaa katsoa sitä kasia tai seiskaa, kun tietää että olisi voinut saada kympin :D Pidän kuitenkin neuvosi mielessäni, enkä lukiossa sitten ''nipota'' sellaisissa aineissa, joita periaatteessa en tarvitse.
      Viestisi sai opiskelumotivaationi taas hiukan korkeammaksi! :) Kiitos vielä kerran!

      Poista