lauantai 4. toukokuuta 2013

Pura, paras vaihtoehto muovipulloille!


'' Tiesitkö, että joka kerta ostaessasi litran vesipullon marketista tulet käyttäneesi vesipullossa olevan vesilitran lisäksi 5 litraa vettä ja 2.5dl öljyä -määrän, joka kuuluu yhden muovipullon valmistamiseen? ''

Tämä fakta on mielestäni todella mielenkiintoinen, ja tavallaan pysäyttävä. Öljyn määrä yhtä muovipulloa valmistettaessa on oikeastaan aika suuri.. Maapallon öljyvarat ovat hupenemassa kovaa tahtia. Vaikka yksi, eikä välttämättä murto-osakaan ihmisistä voi suuresti vaikuttaa tähän ongelmaan, pienet purot muodostavat yhdessä suuria. Miten minä itse voisin vähentää öljyn kulutusta, ja niin säästää sitä? Mikä olisi paras vaihtoehto muoviselle juomapullolle?

Pura-pullot
Saimme Katriinan Kaupan ihanalta omistajalta, Virpiltä tällaiset Pura-pullot. Jokaiselle perheemme naiselle  on oma, pirteän värinen pullo. Nyt kerron teille vähän lisää Pura-pulloista.
Sen lisäksi, että omat käyttökokemukseni Pura-pulloista ovat olleet erinomaisen hyvät, etsiessäni tarkempaa tietoa niistä olin suorastaan yllättynyt, miten paljon ''piileviä'' hyviä puolia kyseisissä pulloissa on!
Tässä siis syitä, miksi valitsen teräksisen Pura-pullon muovisen juomapullon sijaan:


Pura-pullot on valmistettu turvallisesta, ruostumattomasta teräksestä. Muoviosia ei pulloissa ole lainkaan, vaan myös korkin sisäpuoli on valmistettu puhtaasta teräksestä. Pura-pullojen voitaisiinkin sanoa olevan markkinoimpien puhtaimpia pulloja. Ne eivät sisällä mitään myrkkyjä, eivätkä bisfenoli A:ta, jonka turvallisuus on herättänyt paljon keskustelua mediassa. Lisäksi pullot ovat antibakteerisia, eli bakteerit eivät lisäänny pullon sisäpinnoilla niin helposti, kuin muovipulloissa. Puran aikuisille tarkoitetuissa pulloissa on teräksinen korkki, mikä takaa sen, ettei pullon sisältö missään vaiheessa joudu kosketuksiin muoviosien kanssa.

Puran pulloissa käytetty teräs #304, on tunnettu kestävyydestään eroosiota sekä ruostumista vastaan. Se ei tarvitse kemikaaleja sisältävää sisäpinnoitetta. Lisäksi tämä ruostumaton teräs on paljon kestävämpää kuin muovi, lasi tai alumiini. Näin ollen Pura-pullot eivät halkeile tai hajoa sirpaleiksi, kuten muovi- ja lasipulloille usein käy. Teräksiset pullot ovat vähemmän alttiita lommoille kuin alumiiniset pullot. Oikein huollettuna, ja hyvin kohdeltuna Pura voi olla sinulle uskollinen kumppani jopa useiden vuosien ajan.Käytön jälkeen pullo on helppo puhdistaa joko harjalla tai astianpesukoneessa. Itse pullot siis ovat konepesun kestäviä, mutta korkki pestään käsin lämpimällä vedellä. Itse en ole vielä koskaan pessyt pulloani koneessa, koska siihen ei ole ollut tarvetta. Pelkkä huuhtelu yleensä riittää. Pura-pulloissa on muuten se mahtava ominaisuus muovipulloihin verrattuna, että ne eivät ala haista sisältä. Jos muovipulloon laittaa esimerkiksi appelsiinimehua, haju ei tunnu lähtevän siitä enää koskaan kunnolla. Pura-pullot sen sijaan tuoksuvat aina raikkailta, kun ne vain huuhtelee, tai viimeistään konepesun jälkeen.


Pura-pullojen suuri suuaukko mahdollistaa sen, että niihin voi kaataa, ja niissä voi kuljettaa veden lisäksi myös vaikka smoothieita/pirtelöitä tai jopa keittoja. 
Jääpalat mahtuvat juuri sopivasti laitettavaksi pullonsuusta siellä olevaa juomaa viilentämään.

Itse pidän paljon pullon koosta. Se on juuri sopiva, ei liian pieni eikä liian suuri. Aina aloittaessani läksyjen teon, täytän Pura-pulloni kokonaan kylmällä vedellä. Läksyjä tehdessä on mukavaa juoda vettä, niin jaksaa keskittyäkin paremmin. Monet juovat liian vähän vettä päivässä. Asia kuitenkin korjaantuu, kun on sellainen pullo, josta on mukavaa siemailla vettä päivän mittaan, riippumatta siitä mitä teet tai missä olet.


Kaiken tämän lisäksi Pura-pullot ovat ekologisia. Yksi ruostumattoman teräksen #304 hienoimmista ominaisuuksista on sen 100% kierrätettävyys. Pura-pullojen valmistamisessakin otetaan ympäristö huomioon: Pullot valmistetaan noin 60% kierrätetystä materiaalista, mikä tekee niistä loistavan vaihtoehdon meidän kaltaisillemme, ympäristötietoisille kuluttajille. Kauan eläköön Pura!
Lähteet: Pilateskauppa.fi 
Oletteko te koskaan käyttäneet Pura-pulloja, oletteko tykänneet? :)


ps. Olen nyt vastannut kaikkiin kommentteihinne. Käykäähän tsekkaamassa vastaukset täältä, täältä, täältä, täältä ja täältä!

22 kommenttia:

 1. Onpas ihanan värisiä puteloita! :) Kauan olen jo itsekin miettinyt jotain ekologisempaa vaihtoehtoa vesipullolle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pura-pullot ovat kyllä kauniin värisiä! :) Kokeilehan ihmeessä! :)

   Poista
 2. Ihanan värisiä ja olosia! Vois ehdottomasti kokeilla noita, varsinkin kun mulla aina kaikki muovipullot hukassa, tällaine pysyis varmaa vähä paremmin tallessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä!<3 Näin nätin väristä pulloa ei henno hukatakaan ;D

   Poista
 3. Ihanan värisiä! Tuo että jääpalat mahtuvat pulloon on tosi hyvä juttu, koska kuumina kesä päivinä juoma lämpenee nopeasti. Kiitos tästä postauksesta Lempi! Mistä noita pulloja voisi ostaa ja mitä maksaa?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! :) Se on kyllä tosi hyvä puoli näissä pulloissa, monien muidenkin lisäksi :)
   Olepa hyvä vain, teillehän nämä postaukset ovat<3
   Oman pulloni olen saanut Katriinan Kaupalta Jyväskylästä. Pullo maksaa noin 20 euroa, toki vähän liikkeestä riippuu että kuinka paljon tarkalleen. Kiitos kivasta kommenttistasi jälleen :)

   Poista
 4. Vautsi miten cooleja pulloja ! Kyllä mullekkin kelpais tommone ekologinen pullo koska valaiden ystävä kerran olen :)) Paljonkos tommoset vekkulin väriset pullerot maksaa ? :)))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha niimpä, sä varmasti haluat myös suojella valaita! ;)
   Näillä vekkulin värisillä pulloilla on hintaa noin 20 euroa, riippuu toki vähän liikkeestä :)

   Poista
 5. Todella hyvä ja hienosti tehty blogikirjoitus Lempi! :) Vau sanon minä!! :) Terveisin Veera sisko

  VastaaPoista
 6. Onpas ne kivan värisiä.En noista kyllä ole kuullut,muovipullolla täällä on menty eteenpäin. Tuollainen ehdottomasti harkintaan,voisi löytyä laukustakin nopeasti kirkkaan värin antiosta :)

  Kauniita ja hyvän mielen postauksia olet taas tehnyt, ilo lukea tätä aina tasaisesti pari postusta kerrallaan :)

  Oikein hyvää sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaunis kommentistasi<3 :)
   Suosittelen lämpimästi kokeilemaan joskus. Hinta on tietenkin vähän korkeampi, kuin tavanomaisella muovipullolla, mutta mielestäni Pura on hintansa väärti :)

   Poista
 7. No eihän kukaan edes osta vesipulloja kaupasta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkoitatko nyt pullotettua vettä vai kenties esimerkiksi urheiluliikkeissä myytäviä juomapulloja? En nyt oikein ymmärtänyt pointtiasi :D Muovia ne ovat kuitenkin.

   Poista
 8. epäilen kyllä vähän pulloa jossa ei ole minkäänlaista muovitiivisteetä korkissa. Pysyykö pulloissa neste sisällä vuotamatta vaikka pullo kyljellään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korkissa on kapea tiivisteosa, mutta en osaa sanoa mitä ainetta se on. Se ei kuitenkaan ole lainkaan kosketuksissa pullon sisällön kanssa.
   Ainakaan minulla ei Pura-pullosta ole koskaan valunut neste ulos, vaikka se on ollut ''rajummassakin kyydissä'', esimerkiksi tanssi -tai jumppakassissani :D

   Poista
 9. Pura-pullo, ei Pura -pullo. :) Mutta södejä pulloja, paljonko yhdellä on hintaa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hupsista, pari pikku painovirhe paholaista sujahtanut tekstiin :D
   Yhdellä Puralla on hintaa noin 20 euroa, riippuen tietenkin vähän liikkeestä, josta sen ostaa :)

   Poista
 10. Huippupullo! Aina kulkee jumpissa mukana.

  VastaaPoista
 11. Oiiii mää hommaan kans :) minulla on aina vesipullo töissä tässä vieressä ja oon mahdoton veden litkijä :D menee hankintalistalle ehdottomasti! :) tosi pirteitä,tykkään :) oi oot Veeran sisko :)? Vaikutat kans aivan niin yhtä ihanalta kuin Veera :) <3 ihanaa päivää :)ja ihana blogi sulla :))

  VastaaPoista
 12. Mulle n nyt tulossa Pura-pullo, kun rakas anoppi sen mulle tilas samalla kun itelleenkin :D Minkä verran toi siis on tilavuudeltaan? :)

  VastaaPoista