torstai 21. maaliskuuta 2013

Rouskuvaa suklaata, tee sitä itse!


Jos olette lueskelleet mamman blogia viime aikoina, olette saattaneet törmätä tällaiseen ''DIY'' -suklaaseen.
Idea on siis se, että kaupasta ostettu tummasuklaalevy sulatetaan, ja siihen lisätään oman maun mukaan pähkinöitä, siemeniä.. mitä ikinä keksiikään! Sitten levy jähmetetään uudelleen.
Mamma on aiemmint tehnyt ihanan hampunsiemensuklaan sekä tujakan pippuri-pähkinäsuklaan.
Minun versiooni aiheesta tuli parapähkinöitä, auringonkukansiemeniä, hampunsiemeniä sekä ripaus merisuolaa. 
Se on jännä, miten niin pienestä 100g tummasuklaa -levystä saa näin suuren ja paksun levyn, kun siihen laittaa vähän täytettä. Tämä on todella kätevä, nopea ja helppo tapa säästyä lisäaineilta, joita ''valmiiksi maustetut'' suklaat usein sisältävät. Tulee luultavasti myös halvemmaksi, kuin ostaessa valmista pähkinäsuklaata.  
Laitoin todella paljon pähkinöitä ja siemeniä sulatettuun suklaaseen, ja levitellessäni sitä leivinpaperille olin vähän peloissani, sillä se oli todella ''muruista.'' Jähmettyessään suklaa kuitenkin sitoo rouheet todella hyvin, eivätkä valmiit palaset murene lainkaan käsiin. Olin siitä ihan yllättynyt!
 
Yhdestä, pilkotusta levystä tuli kaksi tällaista kupillista suklaapaloja.

ps. käyhän lukemassa tarkemmat ohjeet ja vinkit oman DIY -suklaasi tekoon mamman blogista :)

6 kommenttia: