sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Palashampoo


Minun luottoshampooni: Luomu palashampoo, Flow kosmetiikalta. 
Olen pessyt tällaisella palashampoolla hiuksiani lähes koko viime vuoden, ja joulun jälkeen myös tämän kevään. Ajattelin kertoa teille hieman mielipiteitäni ja kokemuksiani palashampoosta, ja sen käytöstä :)
Palashampoo on saippuapohjainen, täysin ekologinen, palan muodossa olevaa shampoo. Se on tehty luomu kasviöljyistä, -yrteistä ja eteerisistä öljyistä. Palat eivät sisällä lainkaan säilöntäaineita, keinotekoisia hajusteita, väriaineita eikä mineraaliöljyjä. Paloissa ei ole myöskään haitallista silikonia, jota on useimmissa marketin shampoissa. Olen kuullut joskus, että silikoni jäisi ikään kuin ''tukkimaan'' päänahkaa, jolloin uudet hiukset eivät pääsisi kasvamaan kunnolla. Uskon sen ainakin jossain määrin pitävän paikkansa, ja pyrin välttämään silikonia sisältäviä hiustenhoitotuotteita.
Toisin kuin tavallisista pullotetuista shampoista, palasta ei jää jätteeksi muovipulloa, vaan vain pieni paperinen ''etiketti.'' Pala on siis parempi vaihtoehto ympäristönkin kannalta. Muovinen shampoopullo menee aina roskiin, kun se on tyhjentynyt. Tuntuisi jopa pelottavalta alkaa laskea, kuinka monta tyhjää shampoopulloa jokaisessa taloudessa menee roskiin esimerkiksi vuoden aikana.
Olen todennut palashampoon myös todella edulliseksi, koska se kestää käytössä ihan yllättävän kauan. Minä pesen hiuksiani joka toinen, tai joka kolmas päivä, ja muutamankin ihmisen käytössä pala kestää jopa useita kuukausia. Palan hinta on vain noin 7 euroa.
Katriinan kaupalta löytyy erinomainen valikoima palashampoita. Sieltä löytyy erilaisia paloja mm. kuiville, rasvoittuville, normaaleille, blondeille, ruskeille, punaisille ja lasten hiuksille! Löydät varmasti sinulle sopivan palan monipuolisesta valikoimasta :)
Palashampoo on mielestäni parasta säilyttää kannellisessa rasiassa. Itselläni palashampoolle on oma tupperware -rasia. Aina, kun olen pessyt hiukset, laitan palan rasiaan ja jätän kannen raolleen, että pala kuivuu. 
Ponnari näyttää jo paljon paremmalta, kuin viime kesänä! :)

Hiukseni ovat kasvaneet todella paljon siitä, kun leikkasin ne viimeksi. Silloin ei ollut toivoakaan korkealle laitettavasta ponnarista! :D Olen huomannut myös hiusteni kunnon ja laadun parantuneen aina, kun olen käyttänyt palashampoota säännöllisesti hiuksien pesuun. Monet kaverinikin ovat kehuneet hiusteni pehmeyttä.
Jos on aina pessyt ns. normaalilla shampoolla, saattavat ensimmäiset palashampoo -pesut saada hiukset tuntumaan hyvin erilaisilta: vähän nahkeilta, ja jopa likaisilta. Voi myös käydä niin, että hiukset rasvoittuvat tavallista nopeammin. Tukka kuitenkin tottuu pian uuteen shampooseen, ja pesuväliäkin voi alkaa lyhentää.
Itse olin ihan hämmästynyt, miten karhean tuntuiset hiukset ovat märkinä, pesemisen jälkeen. Kuivuessaan ne kuitenkin pehmenevät, ja niistä tulee suhteellisen ilmavatkin :)
Yksi palashampoon parhaista puolista on se, että se vaahtoutuu erinomaisen hyvin. Inhoan pestä hiuksiani shampoolla, joka ei vaahtoudu kunnolla. Silloin hiukset jäävät niin helposti likaisiksi.
Palashampoota käytetään siis niin, että ensin hiukset kastellaan. Sitten palaa varovasti hangataan hiuksiin niin, että se vähän vaahtoutuu. Vaahtoa levitellään ympäri päänahkaa, ja kuten normaalisti, päänahka pestään sormenpäillä hellästi, pyörivin liikkein. Jos vaahtoa ei ole jossain kohdassa riittävästi, palaa voi vaahdottaa vielä eriksen alueelle lisää.
Huomasin palashampoiden käyvän hyvin myös siveltimien pesuun. Meikkisiveltimiä kannattaakin pestä säännöllisesti, koska ne ''imevät'' hurjia määriä bakteereja ja likaa itseensä. On ihanaa, kun pesun jälkeen siveltimet tuntuvat ihan kuin uusilta! Lue Veeran vinkit siveltimien pesuun täältä!

Oletteko te koskaan kokeilleet palashampoota? Oletteko pitäneet kyseisestä tuotteesta? :)

19 kommenttia:

  1. ihana blogi sulla :) http://partofsalina.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos<3 Menenkin katsomaan blogisi samantien! :)

      Poista
  2. Mulla on yksi Flow'n pala, muistaakseni hamppu-turve. En ole sitä saanut itselläni toimimaan, joko en ole vain jaksanut tarpeeksi kauan odottaa limahiuksilla tukan tottumista palaan, tai sitten meidän vesi ei sovi palan kanssa yhteen. Haluaisin kyllä saada sen toimimaan!

    Omistan myös yhden Lush'n palashampoon, Seanikin, ja se on aivan ihana! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä en olekaan koskaan testannut hamppu-turvepalaa :)
      Voihan palan sopivuus tietenkin olla pitkälti myös hiuslaadusta -tai jopa vedestä kiinni. Lush -palat ovat minulle ihan uusi juttu, täytyypä ottaa niistäkin vähän selvää :)

      Poista
  3. Mistäköhän noita löytyisi? Voisiko ihan normi kaupasta löytää? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse en ole ainakaan vielä missään ''marketissa'' törmännyt palashampoisiin :( Monista luontaistuotekaupoista kuitenkin löytyy yleensä palashampoota :)!

      Poista
  4. Aika jännä, en oo koskaan edes ajatellu että shampoota voi olla tommosessakin muodossa :D Noita Flown käsisaippuapaloja oon nähnytki ja joskus tulevaisuudessa (tilavampaan kylppäriin..) aion semmosen ostaakin, käytätkö ite niitä? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, se on kyllä ihan hyvä keksintö mielestäni, etenkin sen ekologisuuden kannalta :)
      Hitsi, kun en ole täysin varma, onko eräs meidän paloista juuri tällainen saippuapala, josta kerroit. Se on sellainen todella haalea vaaleanpunainen pala, samanmuotoinen kuin palashampoo.
      Olen käyttänyt tätä mysteeripalaa sellaisena ''sheivipalana'' eli vaahdottanut vähän iholle ennen höyläämistä. Se on saanut ihon ihan pehmeäksi jopa kainaloista, ja myös höyläämisestä tulevilta pikkuhaavoilta välttyy. Se on hyvin mietoa, eikä siksi aiheuta kutinaa tai kirvelyä. En kuitenkaan voi ihan varmaksi sanoa, onko se juuri sellainen saippuapala. Täytyypä kysyä Veeralta, josko hän tietäisi. Voisin nimittäin tehdä ihan erillisen postauksen niistä :)

      Poista
  5. Tosi kiva postaus! En ollut myöskään tiennyt palashampoosta, mutta alkoi kyllä kiinnostamaan tosi paljon! Ajattelin kokeilla. (: Pitää vain katsoa mistä löytyisi..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä oikein hyväksi todettu :) Niitä löytää useista luontaistuotekaupoista. Jyväskylässä esimerkiksi Katriinan Kaupalla on todella hyvä valikoima paloja :)

      Poista
  6. Käytätkö jotain hoitsikkaa ton shampoopesun jälkeen?
    Mulla oli joskus ruohonjuuresta ostettu palashampoo, kesti jonkun aikaa että hiukset tottuivat siihen, mutta siltikään eivät tuntuneet niin puhtailta ja ilmavilta kuin normaalilla shampoolla (käytän tosin normaalistikin hellävaraisia ja silikonittomia hiustenpesutuotteita). Loppuikin suht nopeasti mun mielestä, tosin mulla onkin aika pitkät&paksut hiukset.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aiemmin en käyttänyt, mutta nyt viime talvena olen aina välillä laittanut vähän hoitoainetta latvoihin, koska hiukset ovat niin kuivat muuten :) Kesällä palashampoopesu ei kuitenkaan välttämättä kaipaa hoitoainetta. Tämäkin tosin riippuu paljon hiusten laadusta.
      Hmph, harmi kun pala ei toiminut sinulla niin hyvin :(
      Kiva kuitenkin kuulla erilaisia mielipiteitä :)

      Poista
  7. Pyöräiletkö, jos pyöräilet käytätkö kypärää?
    Pidätkö Tuulista tai/ja Robinista?
    Syötkö pelkkää kasvisruokaa?

    VastaaPoista
  8. Ihan uus juttu mulle tuo palashampoo! :)

    VastaaPoista
  9. Millä oot tehny ton bannerin?

    VastaaPoista
  10. Kiitos tästä jutusta! Kysyisin, että mitä hiuslakkaa olet käyttänyt palashampoon aloittamisen jälkeen?

    VastaaPoista
  11. Kiitos tästä jutusta! Kysyisin, että mitä hiuslakkaa olet käyttänyt palashampoon aloittamisen jälkeen?

    VastaaPoista